Konu: el ve ele kelimlerini nasıl mı öğreteceksiniz iste Gönderim Zamanı: 16-Ekim-2006 Saat 21:05
Değerli arkadaşlar ilk kelimelerin oluşturulması çok önemli. Eğer hala oluşturmamışsanız size fikir vermesi amacıyla yaptığım uygulamayı anlatayım. Evde e , l , el ve ele harf ve kelimlerini beyaz kağıda renkli şekilde çıkardım. Bu harf ve kelimleri yakaya asılacak büyüklükte ve daha iyi kavranması amacıyla renkli yazdım. Sınıfta herkese bir harf verdim. bazılarına el ve ele kelimelerinide verdim. bu harf ve kelimeleri öğrencilerimin yakalarına astım derste herkes kendini tanıttı ben e ben l ben el ben ele diye. Sonra bir e ve bir l sesini tahtaya kaldırdım. Harflerdeki renkte, harfleri tahtaya yazdım. Sonra tahtadaki öğrencilere başına dokunduğum harf adını söylesin dedim. Önce e sonra l sesinin başına dokundum öğrencilerim onlara dokunur dokunmaz harfin adını söyledi. Sonra tahtaya el sesinine sahip bir öğrenci çıkardım. önce e ve l sonra ise el sesini taşıyan öğrencimin başına dokundum. Böylelikle e ile l sesinin ard arda söylenmesiyle el kelimesinin oluştuğunu anladılar. Sonra tahtaya el kelimesini çıkarıp sol tarafına (öğrencilerimin yüzleri sınıfa dönük halde) e sesini koydum önce el kartını taşıyan öğrencinin başına dokundum el dedi sonra e nin başına dokununca diğer öğrencim e dedi ve ele kelimesini öğrencilerim buldular. ele kelimesini verdiğim öğrencimi tahtaya kaldırıp onunda başına dokundum el ve e sesi birleşince ele olduğunu anlatmaya çalıştım. Uygulama basit ama etkili oldu. Bu işlemleri yaparken aynı zamanda yaptığım işlemi tahtaya döktüm. e sesi yukarıda l sesi aşağıda birleşmiş hali el. yazılı halde. Ve diğer örnekleride.
Harf kartlarını bu linkten indirip kullanabilirsiniz.
Hocam çok teşkekür ederim faydalı ve eglenceli bir uygulama.Size ayrıca su sorum olacaktı ben su an tek öğretmenim ve birleştirilmiş sınıf okutmaktayım.1.sınıflarda su an a harfini verdim acaba çok mu yavaş gidiyorum hızlanmam mı gerekiyor bu konuda bir takvim çıkarmanız mümkün olur mu işte şu ay şu harfler şu sesler verebilirsiniz diye.Biliyorum belki bu mümkün olmayabilir ama en azından fikir vermek adına belki olabilir dedim kendimce.Meslektede ilk yılım bu yüzden biraz zorlanmaktayım.Bu konuda bilgilendirme yaparsanız memnun olurum.Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür eder sevdiklerinizle hayırlı bayramlar geçirmenizi temenni ederim.
forumda da yer alan hazırlamış olduğum bilgisayar destekli ilk okuma yazma öğretimi planında sinan hocamdan istediğiniz şeyi bulabilirsiniz. beğenirseniz kullanırsınız hocam. kolay gelsin...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma