Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 8 Kasım 2006 (Çarşamba) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: 8 Kasım 2006 (Çarşamba)
    Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2006 Saat 22:37

Bu gün sınıfta ................................. lütfen yaptıklarımızı paylaşalım ki gelecek sene 1. sınıf okutacak arkadaşlar aynı sıkıntılarla karşılaşınca ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Saygılarımla...

Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
IP  Tesekkur Et
umitmersin2
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

Aldigi Alkis: 1
%4
Alıntı umitmersin2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 15:38

Ben daha yeni "n" harfine giriyorum yavaşmı gidıyorum acaba

umut
IP  Tesekkur Et
beyazca
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 4
%26
Alıntı beyazca Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 17:25
yok hocam ya,ben daha bugün i sesini verdim.onlarla ilgili alıştırmalr yapıp pzt.n ye gececeğim.köy okulundayım 28 öğrencim var.sürekli okutuyorum ve mutlaka yazdırıyorum dikte yapıyorum.yazamayanda okuyamayanda öğrencim yok.sürekli tekrar ve sabır 1.sınıf.ve planlarıma göre 1.dönem sonunda 1,2 ve 3.grup bitmiş olacak.geriyede 6 harf kalacak.onlarıda yarıyıl tatilinde alıştırma ödevlerle verip bitirmiş olacağım inşallah.sizlerin planları nasıl
IP  Tesekkur Et
lapsda
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı lapsda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 18:09
bende pazartesi verdim n harfini
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 20:26
Ben bu gün "r" sesiyle ilgili metin çalışmaları yaptım. Yarın "m" sesinin sezdirilmesiyle uğraşacağım. Saygılarımla...
IP  Tesekkur Et
bahriye
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı bahriye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 21:22

Değerli hocalarım ben daha yeni stajer öğretmenim ama 1. sınıf okutuyom yarın o yu vericem ama sınıfımda 3 grup var 5i şuan çok iy dururmda ne versem alıyolar 18 öğrencim var ama diğer 13ündende 8 i heceleri biliyo ama okumada ve biraz ezbere gidiyo ve diğer 5i ne yapsam ilerlemiyo sadece harfleri tanıyolar.Çok zorlanıyorum bu orta hallileri nasıl ilerleteceğimi bilmiyom ve aynı zamanda iyi olanlarada sıkılıyolar yeni harf versem hemen ilerleeycekler sizce bu 2 grubu nasıl dengede tutabilirim onları ilerletip gitsemmi yoksa yanlışmı olur.hepsinde aynımı gideyim?????bide matematikte sınıfımın yarısı hala rakamaların 6,7,8,9 unu karıştırıyolar matematikte neler yapıyorsunuz kitabı aynen takipmi ediyosunuz ben rakamları tam öğrenmelerini bekliyom kitapta ilerlemek için ve birer birer 100e kadar hepsini saydırmak için uğraşıyom somut saydırmalar yapıyorum bu konuda başaka neler yapabilirim...site gerçekten çok iyoluyo hergün eksiksiz okuyorum emekleri geçenlere çok teşekkürler....kolay gelsinSmile

IP  Tesekkur Et
sıla
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 13

%0
Alıntı sıla Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 21:54
 Ben bugün r yi verdim.31 öğrencim var.15 tanesi iyi,verileni kolaylıkla alıyorlar.10 tanesi orta seviyede,kapalı hecelerde ve üçlü hecelerde zorlanıyorlar ve genelde de ezbere okuyorlar gibi geliyor bana da.Bilinçli olarak sesi çıkarıp birleştiremiyorlar.Velilerim ilgili aslında ama onlarda bazen ezber çalıştırınca işler zorlaşıyor.Geriye kalan 6 öğrencimde zayıf.Alakasız şeyler söylüyorlar okutmak istediğimde,ben de Bahriye hocam gibi ne yapsam onları ilerletemiyorum.Ama çoğunluğa göre hareket ediyorum.Hep aynı harfte durmanın da pek yararı olmuyor.Diğerlerini beklemeye kalksam daha çok beklerim gibi geliyor.Her yeni seste önceki sözcükleri de kullanarak cümleler ve metinler oluşturarak yazdırıp okutuyorum.Matematikte kitaba aynen uymuyorum,9 a kadar olan tüm rakamları verdim.Yarın sıfırı vereceğim.
IP  Tesekkur Et
senanur01
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı senanur01 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 22:10
arkadaslar ben de  daha 1.grubu bitirdim i yi cuma ya verecegim
bazı arkadslar cıkan tüm kelimeleri cocuklara veriyorlar hepsini vermek gerekiyormu bana bigi verebilirmisiiz
 selam lar hepinize kolay gelsin  her aksam ben buralardayım
IP  Tesekkur Et
bahriye
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı bahriye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 22:32
mrb sıla hocam
iy geceler
hocam ya deli olcam ya şu 15 kişinyinasıl ilerlettiniz benim taş patlasa 8tane normal ilereleyeceköğrencim var inanın kendimi parçalıyorum diğerlerinde olmuyo bide artık o dediğim 5 tane iy olan da sıkılıyo yeni harf istiyolar veriyorum ilerletiyom geri dönüyom arada uçurum var sonra diğerlerinden ilreleme olmayınca onlara sert davranmaya anormal görmeye başlıyom buarada matematiklte neler yapıyonuz ben ne oynattımsa o rakamları karıştıranlar 1,2 si dışında almıyolar neyapalım hocam akıl verin bu rada msneniz varsa gönderirmisiniz ben rize den daha iy konuşabiliriz sizi bayağı ilgili görüyorum çok teşekkürler kib
Smile 
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2006 Saat 22:43
Sevgili öğretmenlerim illede süper olacak diye uğraşmayın kendinizi sıkmayın çünkü göreceksiniz ki ilerleyen günlerde bu sıkıntılarınız uçup gidecek. Hatırlamacaksınız bile hatta ilerleyen günlerde artık okuyamadıkları için değil hızlı okuyamadıkları için canınız sıkılacak. Yani kendiniz çok sıkmayın. Her öğrencininde aynı seviyeye gelmesini beklemeyin. Size sadece şunu diyebilir ki öğrencileriniz harfleri tanısınlar yeter. Çünkü okuma olgunluğuna gelince otomatikmen okuyacaklardır. Geçen sene bize kimse bunları anlatmadı diye sıkıntıdan bir kaç kere hasta olmuştum. Penisilin vurulup derse girdiğim o günleri hatırlıyorum. Ama zaman en iyi ilaç oldu. Bide herkesin öğrenci seviyesi farklı geri mi kaldım diye kimse düşünmesin lütfen. Öğrenciler mısır patlaklarına benzer bi bakmışsınız ki okuyamaz dediğiniz öğrenciniz en başarılı öğrencinizi geçebilir duruma gelmiş. Birde şunu asla unutmayın derste yapılan etkinlik mutlaka bir işe yarıyor. Yani sınıfta yaptığınız hiş bir şey boşa gitmiyor. Saygılarımla. İnanın herşey ilerleyen günlerde çok çok güzel olacak sevgili hocalarım. Bunlar teselli değildir. Yaşayıp göreceksiniz. Çünkü geçen sene bunları çok yaşadık şimdilerde hiç yaşamıyoruz desek yalan olur. Aslında böyle heycanlanan öğretmen iyidir. Çünkü öğrencilerine birşeyleri verebilmenin derdindedir. Teşekkür ederim sevgili hocalarım ne mutlu bana ki mesleğini bu kadar çok seven,  araştırmacı öğretmen arkadaşlarım var. Ne mutlu Ülkeme saygılarımla...

Tüm güzel çiçeklerin, bahçivanı olduğunuz bahçede açması dileğiyle. 

Düzenleyen sinanuzun - 08-Kasim-2006 Saat 22:47
IP  Tesekkur Et
bahriye
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı bahriye Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 21:07
merhaba
sinan hocam çok teşekkürler ya inanılmaz yardımcı olmuş oldunuz dediğim gibi deneyimsiz olmak çok zor bilemiyosun yada herkesin bişeyler söylemesi sıkıyo ama bu sitenin faydasını inanılmaz görüyorum valla asıl biz sizlere nekadar teşekkür etsek azkalır çok sağolun iyki varsınız.Siteye hergün girip okuyorum ve gördüğüm herkesetavsiye ediyorum.Sinan hocam yanlız matematik konusundada ben çok endişeliyim acaba şuan nerde olmalıyım diyorum kiatpta ilerliyemiyom çünkü çocukların ayrısı rakamları hala tam tanımıtyo karıştırıyo bu konuda bilgilgilereinize ihtiyacım var teşekkürler iy akşamlar....
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 21:14
Sevgili hocam matematikte ileri gittim, geri kaldım olayı omaz bence. Çünkü bu sene bizden ne isteniyor.

1. Sayıları tanıma yazma ve Ritmik sayma
2. Toplama
3. Çıkarma
4. Örüntü
5. vs konular ama şu dördü çok önemli Çünkü şu dördünü kavrayınca olay bence bitiyor gibi. Çünkü matematiğin temelinde bunlar var. Bu yüzden öğrencileri koşturmaya çalışmak onların matematiği sevmemelerine ve o dersten bıkmalarına neden olur. Siz sayıları iyi kavratın, çocuklar ileri geri sayabilsinler Toplama ve çıkarmada zamanı geldiğinde bir yöntem tavsiye edeceğim ve göreceksiniz  ki çocuklarınız kafadan toplama çıkarma işlemi yapabilecekler. Saygılarımla...
IP  Tesekkur Et
teacher34
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 65

Aldigi Alkis: 25
%38
Alıntı teacher34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Kasim-2006 Saat 22:28
slm arkadaşlar,ben dün r yi verdim tv. de sezdirdim falan,bugün kelime ve metin çalışması yaptım.ist.dayım ve 46 öğrencim var,hepsi ile birer birer ilgilenme fırsatım olmuyo ama verdiğimi hemen kapan öğrencilrim sayısı hiç de az değil.ama harfleri birleştirme de biraz sorun var.çalışma kağıtları ile sürekli destekliyorum,ilğili velilerin çocukları her gün daha iyiye gidiyor,ama maalesef hala velisini görmediğim öğrencilerim var,onların durumu da hakeza...bu arada sinan hocam size bi soru sorcam,sesli harfleri versem sırasıyla önce onları kavrasalar,ille de gruplara göre mi vercez harfleri,seslileri versek de önce sessizler sırası ile verildiğin de okuma çaılşması yapsak olmaz mı.bu akşam cevap verirseniz sevinirim.sayğılar...
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma