Aşı da olmadık, tatil de yok ama sizinle aynı gidiyoruz öğretmenim. Geç kaldığımıza inanmıyorum. Erken yol lıp geri dönmektense sağlam basarak gidelim.
bende bugün i sesi ile oluşan hece ve kelimeleri okuma yazma çalıştım...elli,etli,..... bazı öğrencilerim mükemmel okuyorlar bazıları ise beni çok yoruyorlar umutsuzluğa kapılıyorum sanki hiç okumaya geçemeyecekler ya...
Ben 1.grup sesleri yeni bitirdim, pazartesi 2. grup seslere başlayacağım, geri kaldım sanıyordum ama sanırım hızım orta karar. Gerçi hala 1 grupta sorunum var ama sürekli tekrarlarda çok sıkılan çocuklar var, muhtemelen yeni seslere geçeceğim.
BEN CUMA GÜNÜ İ SESİNİ HİSSETTİRDİM VE YAZDIRDIM YAZMALARINDA ĞEK SORUN YOK,ACABA SİZDE YAZMALAR NASIL,P.TESİ İ İLE HECELER YAPIP,KELİMELERE GEÇECEĞİM,NASİPSE FAFTAYA N SESİ İLE BİRLİKTE PLNIMA UYGUN Bİ ŞEKİLDE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÖĞRENCİLERİM İSTEDİĞİM SEVİYEYE GELMESİNİ BEKLİYORUM...
1. sınıf öğretmenlerim benim nacizane fikrim; ilk haftalarda hiç acele etmemeniz ve sınıfta verilen bir harf için % 80-85 başarı sağlamadan yeni bir harfe geçmemeniz. Ayrıca küçük boy güzel yazı defterini (her öğrenci için) sınıf dolabında tutmanız ve arada bir verilen harflerle ilgili hece yada kelime ilerleyen zamanlarda cümle kontrolü yapmanız. Yaptıktan sonra veli kontrolü ve imzası için eve yollamanız. Bu defterler veliler üzerinde çok etkili oluyor. Kendi çocuğunun eksiklerini kolaylıkla görebiliyor. Hepinize başarılar diliyorum.
ya arkadaşlar nasıl oluyo da hemen i sesine geçebiliyosunuz sizin çocuklar damı sorun var bizmkilerde mi anlamadım.Ben daha l sesine geçemedim.Sanırım sizler merkez okullarda çalışıyosunuz.
arkada?lar ben a sesini yeni verdim.köy okulundayym,mevcudum 72 ve yarydan fazlasy türkçe bilmiyor.i?im çok zor.?imdiden çok yoruldum.nisan sonu ancak okumaya geçerler sanyrym.tavsiyelerinizi bekliyorum...
kumralada ben turkçe bylenler arasyndayym ve ogrencym at yazyyor ama ne oldugunu bylmyyo kafayyy yyyorum.sykyntylyyym senyn gyby olsam ben yntyhar ederdim.72 ogrency ve turkce bylmyyolar.aman allahym.
Arkada?ar sykmayyn canynyz. Bizler o synyflara lazym.Biz bunalyma girersek ö?rencilerimiz ne olacak? !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen arkada?ym yazdyklaryny resimlerle e?le?tir. Mesela bir at resmi bul at resminin altyna at yaz. Synyfyn bir kö?esine as. " sykyntylyyym senyn gyby olsam ben yntyhar ederdim." demi?sin. Etti?ini dü?ün önündeki sorun çözülmü? olacak my? Her gelen intihar my edecek :) Sykyntylaryny anlyyorum. Sadece sabyr arkada?lar, zaman her ?eyin ilacydyr. Saygylar.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
görsellerden yararlanyyorum ,dramatize ediyorum,harfleri renkli eli?i ka?ytlaryndan kesip tahatada okutuyorum dikte vs. ama bazen umudumu yitiriyorum 81 ki?inin dikattini nasyl toplaybilirim ?a?tym kaldym
Geçen hafta i sesini verdim. Ö?rencilerim açyk hecelerde zorlanyyor. Örne?in eti yi okurken ti hecesini itiden hareketle okumaya çaly?yyorlar.i yi sessiz ti yi sesli okuyarak heceyi okumaya çaly?yyorlar.Tabi bu baya vakit aldy?y için kelimeyi bütün olarak okuyamyyor ve anlayamyyorlar. Merkez okullara göre 2 ses gerideyim, böyle devam edersem 2. döneme sarkacak gibi. Bir de merak etti?im ö?rencilere okuma ka?ydy hazyrlarken cümlelerin kaç kelimeden olu?masyna dikkat etmeliyiz?
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma