Konu: BERKE OKULLU Gönderim Zamanı: 12-Eylül-2007 Saat 13:06
Berke pazartesi okula başladı cumadan beri bu önemli günü bekliyorduk.Formasyyla çantasyyla pırıl pırıl bir öğrenci oldu.Sabah okula gittik syra olduk öğretmenimizle tanyıştık.Arkadaşlarını ve öğretmenini çok sevdi Berke.Öyleki iki kişilik syrada 4 erkek oturdular:) tabi boylar uzun olduğu için öğretmen yerleşimini yaptı ikinci gün.
Alışsınlar diye 9da gidiyoruz 11de çıkıyoruz ama Berke heyecanım geçmedi neden 3’e kadar durmuyoruz diyor:)
Tüm öğretmen ve öğrencilere yeni öğretim yılı hayırlı olsun.
berke ve sınıfı bugünde çizgi çalışmalarına devam ettiler ve 1 2 3 nesne çizdiler.
berkenin elleri alışkın olduğu halde yavaş yaptığı zaman güzel ama hızlı yaptığında kötü yazıyor.Ama ilk yıldızını aldı tabi ne kadar güzel yaparlarsa yıldızlar okadar büyük oluyormuş:)
bizde önce fotokopiden çizgi yaptık defterede geçtik.Hemen hemen tüm sıçramaları gördük.bu hafta e sesine geçecekti öğretmen ama bakalım bence geçmesin hemen
berkede istekli olduğu zaman çok güzel çizgiler yapıyor iki sıra yapıyor öğretmeni yıldız atıyor yada stıcker yapıştırıyor ama sonrası evde bana kalıyor okulda yapmıyor malum 50 kişi ile tektek ilgilenmesi imkansız.Ama çok çabuk sıkılıyor çocuklar.
ÖNCELİKLE BERKEDE TÜM ÇOCUKLAR GİBİ ÇOK ÇABUK SIKILIYOR.BİZDE ZIPLAMALARDAYIZ HALA.VE BERKE GEÇEN SENEDEN BERİ ARADADA OLSA BU ZIPLAMALARIN HEPSİNİ TANIYOR VE İSTEDİĞİ ZAMAN ÇOK GÜZEL YAPIYOR.AMA OKULDA DEFTERİNE İKİ SATIR YAPIYOR ÖĞRETMENİ YILDIZ YADA ÇİÇEK VERİYOR TAMAM DAHA GERİSİNİ YAPMIYOR.EVDE AKŞAM İLGİLENMEK İSTİYORUM TAM 1 SAATTE İKİ SATIR YAPIYORUZ ODA OYNAYARAK.
VE OKULUMUZ PİLOT OKUL.MEVCUDUMUZ 50KİŞİ MALUM HEPSİYLE İLGİLENMESİ ZOR.VE ETÜT YAPIYOR OKULDAN SONRA 10 KİŞİ.AMA DEFTERİNE YİNE BAKIYORUM ÖĞRETMENİN OGÜN VERDİĞİ ŞEY SADECE 1-2 SATIR YAPILMIŞ.
SİZCE ETÜTE DEVAM ETMELİMİ BENDE EVDE İLGİLENİYORUM AMA SAAT KISITLI TABİ.VE İSTEMEYEREK GİDİYOR ZATEN.NE YAPMALI?
daha iyi olsun diye yapılan bir uygulama kötü sonuçlar veriyorsa bu uygulama illa ki iyi bir uygulamadır diye kalıp bir düşünceyle devam etmek ne kadar mantıklı olabilir... bunu cevaplandırmalı... cevabınız bıkkınlık diğer saatlerde kazanacaklarına da ket vuruyor ise o zaman bu etüt işini tekrar düşünmeli derim ben... geçmiş olsun :)
teşekkürler hocam ilginize
biraz zaman gerek sanırım ama etüte vermemde iki sebebim var 1.si 50kişilik sınıfta öğretmenimizin veremeyeceği ilgiyi 15 kişi olduklarında alabilsin berke diye 2.si çalışan bir anneyim ve akşam 7den sonra ne derece yardımcı olabilirim diye mantıklı sebeplerim var sanıyorumm ancakkk daha yolun başında olduğumuz içinmi bilemiyorum sadece 2 satır yazıyor defterine ve bırakıyor.sadece fotokopileri sonuna kadar yapıyor.yani etüte kalmasının artısını henüz göremedim çokmu aceleciyim?
Siz yardımcı oluyorum dediğiniz için öyle demiştim. 7 de geldiğinize göre o zaman etüt e devam. Defter için ise gereğine inanması için sanırım biraz daha motive lazım... Kimbilir deftere önceleri çizgi çalışmaları yaptırdığınız için deftere aşinalık olduğundan ilgisini fotokopiler daha çok çekiyordur. Bilirsiniz çocukları ne değişik gelir ne ilgilerini daha çok çekerse ona yönelirler... Öyleyse defterde de ilgi çekici birşeyler yapmak gerek. Nasıl öğretmeni defter için yıldız,sticker vs birşeyler yapıyor annesi olarak sizin de daha farklı yöntemler geliştirmeniz iyi gelebilir. Bilsin ki annesi güzel birşeyler yapacak... Ama tabiki motivasyon, deftere yazmanın gereğine inanma, ona kazandıracaklarını bilme, yokluğunda nelerin gelişmeyeceğini bilme daha da önemli sadece annenin yapacakları ufak süprizlere bağımlı olmamalı...
benim okulumda etütlü bir okul...sınıfım 50 kişi..etüte 25 öğrencim geliyor...bu öğrencilerimin arasında çok zorlanan öğrencilerim var...inşallah onlara etüt de daha fazla zaman harcarım...inanın kalabalık sınıflarda her bir öğrenci ile tek tek ilgilenemiyorsunuz...etüt bu bakımdan faydalı olacaktır diye düşünüyorum...en azından geri kalan öğrencilerimi diğerlerine yetiştirme açısından...
birde şu konu var berkeye ben 3 yaşında harflerden oluşan bir blog yap boz almıştım ve o zamandan beri her harfe isim vermiştik yani atakanın a sı berkenin b esi semanın s esi diye ve tüm harfleri tanıyor şimdi bu daha kolay öğrenmesinde yardımcı olurmu sizce?
öğrenciler fotokopilerdeki çizgilerin üzerinden rahatlıkla gidebiliyolar...ben bunun çizgi çalışmalarında bir ölçü olabileceğini düşünmüyorum...ben defter kullanımına geçmeden önce kalvuz çizgili fotokopilerle baya çalışma yaptırdım...hangi aralıklara yazacaklarını tek tek gösterdim...daha sonra defter kullanımına geçince anladım ki bu iş o kadar da kolay değilmiş...çünkü öğrenciler kendi başlarına istenilen çizgileri çizmede zorlanıyolar...berkenin harfleri bilmesi benim açımdan sorun teşkil etmez ama diğer arkadaşları sesleri öğrenirken o bildiği için sıkılabilir ve dikkati dağılabilir...berkenin öğretmeninin yapması gereken tek bir şey var...berkeye sıkılmayacağı etkinlikleri vermek...umarım kendisi de bunu yapacaktır zaten...
sesleri öğretirken bee diye öğrettiyseniz yazıda birleştirirken kedi yazacakken keedei gibi seslendirdiği şekilde yazan öğrenciler var. olursa sakıncası bu olabilir belki...
yok hocam artık sesi tanıyor ve kedi derken kedi kağıt derken sadece kağıt yazabilir.
öğretmenimiz yazma konusunda berkenin sıkıntısını anladığı için çizgiyi sadece iki satır yaptırıyo diğer çizgi şekline geçiyor:)ve fotokopinin bir sayfası klavuz çizgili şekişlde diğer sayfası mutlaka eğlenceli bir boyama buda çocukların sıkılmasını önlüyor.
cuma günü e harfini yazdık l harfindende fotokopi vermişti onu yaptık.Bugünde ele yapıyoruz.
Vesınıfımızda şimdilik imkan yok ama ben evde berkeye pıtırcık serisindeki e l seslerini izlettim.Çok eğlenerek sesleri öğreniyor.Bir Zonguldaklı olarak şamlarşamlar köyü öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum.
Ö?RETMENYMYZDE SYNAN HOCAMIN SYTESYNDEN YARARLANIYORMU?.ÇYZGY VE BOYAMA SAYFASINDA SYNANUZUN YAZIYORDU ALLAH ALLAH ACABA BENYM YAPTIRDI?IMMI KARI?MI? DEDYM AMA Ö?R. VERMY?.O KADAR MUTLU OLDUMKY.
Uzun süre olmu? foruma u?ramayaly.Berke OKUMAYI SEVYYORUM gülen yüzünü çoktann aldy.Artyk rahatça okuyup bakmadan yazabiliyor.Hatta saniyelerle okuyor bu ho?una gidiyor.Yazyly notlarymyz yazy ,matematik ve hayat bilgisi hep 96-98.Karneye de az kaldy ?imdiden tatili iple çekiyoruz:))
Ykinci dönemimizde ba?lady çoktaan i? yo?unlu?umdan pek yazamamy?tym uzun süredir.Ylk performans ödevimiz hayat bilgisi tüm ya?lar olmak üzere foto?raf ve o ya?a ailt yaptyklary yedikleri ho?landyklary ho?lanmadyklary yetenekleri büyüklerden ö?renilecek ve albüm olu?turulacak.De?erli fikirlerinizi bekliyor berke bu konuda.Foto?raflarymyz mevcut ancak albumun ?ekli ve kullanyca?y malzeme konusunda fikirlerinizi payla?yrsanyz çok mutlu oluruz.
ilgilenen olmamy?:) biz ödevimizi yaptyk rengarenk kartonlardan önce bir kapak olu?turduk foto?raf albümü havasy verdik her yyla bir sayfa olacak ?ekilde fotolarymyzy yerle?tirdik berke altlaryna yazylaryny yazdy çok güzell oldu
öncelikle BERKE'ye tüm hayatynda ba?arylar dilerim.Benim de anaokula gidecek o?lum var 2003 do?umlu önümüzdeki sene in? ba?layacak ama artyk ana okullaryna 5 ya?yndada alyyorlarmy? peki 5 ya?ynda anaokuluna alynanlar 6 ya?ynda 1.synyfa ba?layacaklarmy:Ben duyumlar alyyorum etraflarda nekader do?ru oldu?unu bilmiyorum ama artyk çocuklar 7 de?ilde 6 ya?larynda okula ba?layacaklarmy?.Bunun hakkynda bana bilgi verebilirmisiniz? e?er 6 ya?ynda okula ba?larsa o?lum bilmiyorum o?lum zaten çok zorlanacakta çünkü hiç yazy yazmayy sevmiyor ayny zamanda ö?retmenide çok zorlanyr ben sürekli yardymcy olmaya çaly?yyorum ama o?lum EMRE hiç oraly olmuyor a?yry derece çizgi flim izliyor ve bilgisayar oynuyor ne yapmalyyym bende bilmiyorum 1 de 'R' harfini söyleyemiyor ablasy SEDANUR onun ya?laryndayken ben hiç yerdymcy olmady?ym halde bütün harfleri bakarak yazyyordu tanyyordu ?uan 1. synyfta SEDANUR ve çok güzel ö?renmesi okumasy yazmasy vede çok atylgan sürekli ?iirler yazyp götürüyor okula ve okuyor.
te?ekkürler sedanur.Biz ara karnemizi aldyk iyilerde var çok iyilerde ve yazymyz geli?tirilmeli :))bir karneye baktym bir berkeye sanyrym çok dü?ünceli baktym berkecim dediki annecim bir karne yüzünden benim kalbimi kyrmyycaksyn de?ilmi de?mez yani bi karne için demesinmi gülsemmi a?lasammy bilemedim o an.elbette kalbini kyrmayaca?ymy benim gözümde onun çok iyi bir evlat oldu?unu hiçbi?eyin de?i?tiremeyece?ini söyledim ama söz aldym yazymyz güzelle?ecek ba?ka yolu yok:))
di?er yandan hyzly bi ?ekilde 23 nisan çaly?malarymyz ba?lady geöçen haftasonu bile okuldaydyk kelebek dansy yapycak bizim biricikler nasyl tatlylar :))
ilk önce ilk karnenizi aldynyz, hayyrly olsun diyorum bu karne 1azda olsa üzdüyse sizi, bu son sizi üzen karne olsun dilerimki; berke'nin olmak iste?i mesle?i bilmiyorum ama berke'yi ?uan o resimde doktor olmu? olarak hayel ettim 1 an; benim kyzym sedada doktor olaca?ym diyor ba?ka 1 ?ey demiyor in? ta olur istedi?ine ula?yr.Ve ?uda vardyrki amacy olan 1 çocuk karnesine ailesinden önce kendisi daha çok üzülür ve göstermek dahi istemez di?er karneye kadar çabalar düseltmek için ama ki hevesi amacy sevgisi yoksa okulu için kendisi için biz ne yaparsak yapalym olmaz benim kyzym seda a?yry derecede okulunu seviyor ö?retmenini seviyor,ama o?lum emre henüz 5 ya?ynda ama hiç 1 tane hevesi yok bilgisayardan kadyramyyoruz ne yapsak eline kalem bile almak istemiyor ne yapaca?ymy ?a?yrdym artyk 2009 yylynda okula ba?layacak daha kalem tutmasyny bilmiyor,hayyrlysy olsun diyorum ama ba?ka ne diyeyimki diyecek 1 ?ey bulamyyorum.
sema hanym bu arada ben firdevs sedanurun annesiyim berkenin 23 nisanda yapaca?y etkinli?i bizde seyretmek isteriz mümkünse sedanur sürekli netten izliyor öyle ?eyleri bayylyyor sedanurda 23 nisanda oyunlar oynamak istiyordu ama synyfymyzda etkinlik olamayacakmy? ?ansyna.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma