bugün okulda temiz ve bakımlı olmalıyım konusunu çalıştık; yazma gerektiren etkinliklere ağırlık veriyorum ; yavaş ilerliyoruz ama durumları fena değil. Türkçe dersinde paylaşmalı okuduk , sözlük kullanma alıştırmaları yaptık ; matematikte doğal sayıları onluk ve birliklere ayırıyoruz ödev verdiğim çalışma kağıtlarını kontrol ettim beden dersinin yarısını yedik bu etkinlikler iyi fakat öğrenciler çok yavaş çalışmalar yapıyor evvelce bu kadar yavaş çalışan öğrencilerim olmamıştı
Bugün okulda Hayat bilgisinden sınıfımızın krokisini yaptık ve etkinlik kitabına çizdik. Türkçeden " ah şu görgü kuralları" adlı metnin son etkinliklerini yaptık. Matematik dersinde ise basamakları işledik. Müzik dersinde ise " Okul yolu " adlı şarkıyı öğrettim. Yorucu ama verimli günlerden biriydi. Hatta matematikten onlar veya birler basamadığında artırma ve azaltmalarla ilgili çıtlatmak namına bir kaç işlemde yaptım.Anlayan ve sorularıma cevap veren öğrenciler oldu, çok mutlu oldum...
Bu arada ben bu sıralar bu siteden hiç bir dosyayı indiremiyorum, sebebinide anlayamadım. Okulda da denedim olmuyor, sakıncalı siteler geliyor, neden olmuş olabilir? Fikri olan var mı ?
Nakille 4 öğrenci daha geldi. Ne yazık ki ikisi ne okuyor ne de yazıyor. Sağolsun öğretmen arkadaşımız okuma yazma bilmeyen öğrenciyi neden bir üst sınıfa geçirdiyse. Ben 55 kişilik sınıfta bu öğrenciye ne derece verimli olabilirim. Siz öğretmen arkadaşlarıma soruyorum.
biz bugün hayat bilgisi dersinde sınıfımızın krokisini çizdik... türkçe dersinde sokakta adlı okuma parçası ile ilgili etkinlik çalışmalarını yaptık... beden eğitimi dersinde 2 ders oyun oynadık....
Hayat Bilgisi dersinde kişisel bakım konusu ile ilgili etkinlik yaptık. Matematik dersinde basamak adları ve basamak değerleri konusuna devam ediyoruz. Türkçe dersinde okuma çalışması yaptık.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
Benim sınıfımada 2 öğrenci nakil geldi. Birinin okuması çok güzel ama diğer öğrencimin okuması çok çok zayıf. Okuması zayıf olan öğrencim 1. sınıfta Okuma-Yazma öğreniyorum kitabını hiç yapmamış. Bende o öğrencim için aynı kitabı kullanarak çalışıyorum. İnşallah başarılı olacağız. Geçen yılki öğrencilerimden 2 tanesinin okuması zayıf olduğu için onlarla da çalışıyoruz.
biz hayat bilgisi dersinde kişisel bakım ile ilgili etkinlik yaptık... matematikte 2şer ve 5er ritmikı saymalar yaptık...türkçe dersinde trafik adlı şiiri okuduk...
hayat bilgisi dersinde kişisel bakımımızla ilgili etkinlikler yaptık. matematikten onlukları ve birlikleri verilen sayılarla ufak ufak toplama işlemine geçtik. türkçeden dikte yaptık. yazıları çok bozulmuş çocukların. ancak büyümüşler. Bu yıl geçen yılki kadar yorulmayacağız sanırım.
Hayat bilgisinden Bayrağımız konusunu işledik. Türkçeden Arkadaşımı seviyorum metnine giriş yaptık.Matematikten de ritmik saymalar ikişer , beşer ve onar sayma yaptık. Zamanın yetmediğine katılıyorum. Resim ve en son ders beden eğitiminde dizilme ve sıralanmalar, yönler ve bir de mendil kapmaca oynayarak günü yorgun bir şekilde ve susamış olarak kapadım:)
Hayat bilgisi dersinde bayrak şiiri yazdım tahtaya,çocukların eline mikrofonu verdim.internetten youtube den bayraklı fon müziği buldum.Çoıcuklar anlayacağınız coştular çok verimli geçti
Hayat Bilgisinde sınıftaki yerim konusunu işledik. Okulumuzu gezerek sınıfımızın ve okulumuzun krokisini çizdik.Türkçe dersinde okuma çalışması yaptık.Matematik dersinde basamak adları ile ilgili örnekler yaptık.Son dersimizde bir öğrencimin ve benim doğum günüydü kutlama yaptık ve bir günü mutlu bir şekilde bitirdik...
Hayat bilgisinden Bayrağımız ve İstiklal Marşı konusunu işledik. Türkçeden Ses bilgisi yani alfabemiz. Matematikten 3 er ritmik sayma yaptık. Görsel sanatlar ve rehberlik. Ayrıca Ghaftada bir mutlaka dilbilgisi yapacağım ve dikte çalışmalarıda çok önemli. Kolay gelsin arkadaşlar...:)
Hayat Bilgisinde okul kurallarını işledik. Türkçede etkinlik çalışmalarını yaptık.Müfettişlerimiz ziyaret ettiler ve iki ders yapamadık. Öğleden sonra "Dünya Çocuk Günü" ile ilgili resim çalışması yaptık ve son ders rehberlikte isteklerini uygun bir biçimde ifade etme ile ilgili etkinlikler yaptık.Yoğun bir şekilde devam ediyoruz....
matematikte ikişer ileri geri sayma yaptık gerilerde bir çoğu zorlanıyor,türkçede arkadaşımı seviyorum konusunun hazırlık çalışmasını hayatbil iştiklal marşı ve bayrağı işledik oldukça ağır yazıyorlar zorla yetişiyor müzik dersinden yirmi dakika aldım
Bugün Hayat Bilgisinde "Bayrağımız" konusunu işledik.Bayrağımızın doğuş öyküsünü anlattık.Türkçede "Hayvanları Koruma Günü" ile igili okuma parçası okuduk ve yazdık.Görsel Sanatlarda Atatürk ile ilgili resim yapıştırma çalışması yaptık.Ve son ders serbest hikaye kitabı okuduk.Günümüzü yoğun bir şekilde bitirdik.....
Hayat bilgisinden hayvanları koruma günü ile ilgili açıklamalar ve kısa notlar yazdık. Türkçeden ünlü ve ünsüz harfler , iki dersimizi aldı. Matematikten 4 er ritmik sayma ve biraz da ritmik saymalarla ilgili örüntüleri sezdirdim , kolay kavradılar. Yarın onu anlatacağım. Resim dersi ve en son derste müzikten flüt tutma çalışmaları yaptık ve şarkılar söyledik. Çocuklarım şarkı söylemede pek maharetliler:)
Hayat Bilgisi dersinde okul kurallarını işledik.Türkçede alfabemiz ve alfabetik sıra konusunda çalışmalar yaptık. Matematikten uzunluklar konusunu işledik. Bu arada problem çözümüde yaptık. Resim dersindede sevdikleri bir hayal kahramanının resmini çizdiler. Bu arada bugün nöbetçiydim. Eve geldiğimde bir enkaz halindeydim.
Hayat bilgisinden sınıf kurallarına devam ettik. Matematikten renkli bölgeler konusundaydık. Türkçeden kalın ve ince ünlü harfler ve dikte çalışması yaptık. İlk haftaya göre yazmaları çok çok iyi. Geri kalan öğrencilerde var ama zamanla onlarda düzelir herhalde.
Öğrencilerin okumaları geçen döneme kıyasla oldukça düşmüş. Tabi her gelen veli öğrencilerin yaz boyunca eline kitap defter almadıklarını söylüyorlar.Birinci sınıfı tekrar ediyormuşum gibi sınıfta sürekli bir karmaşa var hala herşeyi bana soruyorlar umarım yakında düzelir. Matematikte oldukça iyi olmalarına rağmen okumalar ve diktede sorunlar var. Bir de üstelik bugün okuma yazma bilmeyen bir öğrenci geldi.nasıl sevindim anlatamam
bende de bir tane okuma bilmeyen çocuk var ve öğrenmeye de niyeti yok, fena inat sesini çıkarmıyor sadece sınıfın huzurunu kaçırıyor NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM...biz de İstiklal Marşı ve bayrağımız adlı hayat bilgisi çalışmasını yaptık, türkçeden kağıttan bebekler adlı metnin diktesini yaptık matematikten ise basamak kavramını verecektim ki basamağın ne olduğunu unutmuş oldukalrını görünce tekrar basamak nedir onlar birler basamağı ve onluk birlik kavramalrı üzerinde durdum sonra da arifegünü olması nedeniyle yarım gün olduğundan ders bitti zaten
Bugün hayat bilgisinden test çözdük. Türkçeden " Bilgin " adlı bir parçayla ilgili anlama çalışmaları yaptık. Matematikten de iki basamaklı sayılarla iki basamaklı sayıları topladık. Şu an teknoloji sınıfındayız ve son dersimiz ise müzik , flüt çalıp türkü söyleyeceğiz. :)
Hayat Bilgisinde bireysel farklılıklarımız ile ilgili etkinlik çalışmaları yaptık.Türkçe dersinde 5N1K okuma ve anlama çalışmaları,matematikte ritmik saymalar,öğleden sonra Cumhuriyet Bayramı çalışmaları yaptık.
H. Bilgisinden "Kendime Güveniyorum" konusunun etkinliklerini yaptık, Türkçede Atatürk'ün Hayatı konusuna başladık, matematik dersinde eldesiz toplama yaptık.
Hayat Bilgisinde "Duygular" konusunu işledik. Türkçe dersinde "Üç Kelebek" in etkinliklerini yaptık.Matematikte toplama işlemleri yaptık.Son ders rehberlikti."Sorumluluklarım" adlı etkinliği uyguladım ve bir gün daha bitti......
Hayat bilgisinde bireysel farklılıklarımız konusu , Türkçede büyük ünlü uyumu ile ilgili çalışmalar , matematikte eldesiz toplama ile ilgili alıştırmalar yaptık. Klüplerimize öğrenci seçtik ve resim yaptık...
bugün okula gitmedim.seçim kurulu toplantısı vardı.21 ekim de referandum da görevliyim .seçim torbası alma muhabbeti vardı.çiçeklerimden 1 gün ayrı kaldım.
Hayat Bilgisinde "Duygular" ile ilgili etkinlikler yaptyk.Duygu simgeleri ile ilgli maskeler yaptyk ve çok ho?landylar.Türkçe dersinde "Üç Kelebek" etkinliklerine devam ettik.Matematikte toplama i?lemlerine devam ettik.Ö?leden sonra bayram hazyrlyklary nedeniyle ders i?leyemedim.Ö?rencilerim resim çaly?masy yaptylar.
Hayat Bilgisinden dengeli vedüzenli beslenelim; Türkçeden cümlelerdeki yazym yanly?laryny düzeltme; matematikten deste ve düzine ile ilgili problemler çözdük. Ayryca kütüphane defteri olu?turup yeniledi?imiz kütüphanemizden yepyeni kitaplarymyzy da?yttyk. Yeni kitaplar çok ho?laryna gitti. Artyk di?erlerini ezberlemi?lerdi.
Hayat Bilgisi dersinde duygularymyzyn kontrolü konusunu yardymcy kitabymyzdan çaly?tyk özellikle öfkemizi nasyl kontrol edebilirizi konu?tuk sabah sabah 2 örnek olay ya?adyk istemezdik ama çocuklar konuyu kavradylar ... Türkçe dersinde Atatürk temasyna ba?langyç yaptyk, proje hazyrlyklary duyurulary yaptym. Atatürk'ün ailesi ve askerlik hayatyyla ilgili foto?raflar derleyece?iz ... Matematik dersinde velilerle görü?me vardy 10-15 dakika velilerle birlikte örüntülü ritmik saymalary çaly?tyk. Velilerin garibine gitmi? ... Sonra veli görü?memize devam ettik , bu yyl ilk defa çocuklary da toplantyya kattym . Projemiz için ula?aca?ymyz kaynaklary çocuklar tek tek saydy. Hepsini nasyl hatyrladylar ben de hayret ettim.
Hayat Bilgisinde herkes sevdi?i arkada?yna duygularyny anlatan bir cümle yazdy ve bu cümlelerle panoda synyf bahçesi olu?turduk.Türkçede yazym çaly?malary yaptyk.Matematikte toplama i?lemleri yaptyk.Ö?leden sonra serbest kitap okudular ve resim yaptylar.
Hayat bigisinden olumlu ve olumsuz sözlere örnekler yazdyk, yüz ifadelerini e?le?tirdik, yardymcy kitaptaki bo?luklary doldurduk. Matematik dersinde toplama problemleri çözdük, ritmik saymalary tamamladyk. Türkçe dersinde röportaj sorularyny hazyrladyk, sonra ikizleri ça?yryp röportajymyzy gerçekle?tirdik. Sonra video olarak kaydetti?imiz röportaj ve konu?malary monitörden izledik. Ho? Geli?ler Ola mar?yny ve Ankara Mar?yny dinledik söyledik akabinde Atatürk metnini payla?maly okuduk, Atatürk'ün süikasçilerle olan anysyny çocuklara anlattym. Atatürk'ün çocuklara ve vatanda?lara nasyl davrandy?yny foto?raflara bakarak konu?tuk. Çaly?ma ka?ytlarynyn yazycydan nasyl çykty?yny gösterdim, biraz da geçen seneki anylarymyzdan bahsettik. Ho? ve sorunsuz bir gün ya?adyk.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma