Konu: el ve ele kelimlerini nasıl mı öğreteceks Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2006 Saat 21:09
Değerli arkadaşlar ilk kelimelerin oluşturulması çok önemli. Eğer hala oluşturmamışsanız size fikir vermesi amacıyla yaptığım uygulamayı anlatayım. Evde e , l , el ve ele harf ve kelimlerini beyaz kağıda renkli şekilde çıkardım. Bu harf ve kelimleri yakaya asılacak büyüklükte ve daha iyi kavranması amacıyla renkli yazdım. Sınıfta herkese bir harf verdim. bazılarına el ve ele kelimelerinide verdim. bu harf ve kelimeleri öğrencilerimin yakalarına astım derste herkes kendini tanıttı ben e ben l ben el ben ele diye. Sonra bir e ve bir l sesini tahtaya kaldırdım. Harflerdeki renkte, harfleri tahtaya yazdım. Sonra tahtadaki öğrencilere başına dokunduğum harf adını söylesin dedim. Önce e sonra l sesinin başına dokundum öğrencilerim onlara dokunur dokunmaz harfin adını söyledi. Sonra tahtaya el sesinine sahip bir öğrenci çıkardım. önce e ve l sonra ise el sesini taşıyan öğrencimin başına dokundum. Böylelikle e ile l sesinin ard arda söylenmesiyle el kelimesinin oluştuğunu anladılar. Sonra tahtaya el kelimesini çıkarıp sol tarafına (öğrencilerimin yüzleri sınıfa dönük halde) e sesini koydum önce el kartını taşıyan öğrencinin başına dokundum el dedi sonra e nin başına dokununca diğer öğrencim e dedi ve ele kelimesini öğrencilerim buldular. ele kelimesini verdiğim öğrencimi tahtaya kaldırıp onunda başına dokundum el ve e sesi birleşince ele olduğunu anlatmaya çalıştım. Uygulama basit ama etkili oldu. Bu işlemleri yaparken aynı zamanda yaptığım işlemi tahtaya döktüm. e sesi yukarıda l sesi aşağıda birleşmiş hali el. yazılı halde. Ve diğer örnekleride.
Harf kartlarını bu linkten indirip kullanabilirsiniz.
hocam tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.Sınıfımda denedim etkili oldu.Hem dersi farklı işlemiş oldum hem de eğlendiler.Fakat diğer çalışmalar içinde tavsiyeleriniz olursa sevinirim.İyi çalışmalar diliyorum..
harfleri birleştirmede benim sııfımdada bazı öğrencilerde problemim vardı. sizin bu öneriniz çok hoşuma gitti. Pazartesi deneyeceğim ve sonucu sizinle paylaşacağım. teşekkürler
MERHABA SİNAN HOCAM, Öncelikle başarılarınızdan dolayı bir meslektaşınız olarak sizi tebrik ediyorum.Bizlerle çalışmalarınızı paylaştığınız için sonsuz teşekkürler...Çizgi film fndundaki öğretim sistemini de bizlerle paylaşcak mısınız?Başarılarınızın devamını diliyorum...
Yaptığım çalışmalardan önce ve sonra sizin önerilerinizi takip ediyorum.
Çok teşekkür ederim , gerçekten.
İlk defa ilkokuma yazma işi ile ilgili aklımda yer alan soruları bu kadar net cevaplayan bir kişi var. Size gönülden minnettarım. Ayrıca burada paylaşımda bulunan tüm arkadaşlarıma.
Umarım bende yaratıcı çalışmalar yaparak sizlerle paylaşmak keyfine varacağım birgün.
sinan öğretmenim ben de bu yöntemi pinpon toplarıyla yaptım.öğrencilerden birne e sesini diğerine l sesini verdim.ardından da el ve ele yazan topları vermiştim.birleştirmeleri daha kolay olmuştu.ayrıca tombala oyununda da aynı yöntemden yararlanmıştım.topların üzerine sözcük ve sesleri yazarak rastgele çocuklara fırlatmıştım.zevkli ve heyecanlı oluyor.denemek isteyen arkadaşlar deneyebilirler.bu arada geçen yıl da 1.sınıfları okutmuştum.
ben de ilk defa 1.sınıfları aldım bu sene.zorlanıyorum ama yeni birşeyler öğrenmeleri ve bunu görmek çok güzel..ben bugün a sesini işledim..2 gün işlemeyi düşünüyorum.Allah yardımcımız olsun arkadaşlar..
ilk kez 1. sınıf ve yeni sistemde okuma yazma öğretmeye çalışan bir öğretmen için çalışmalarınızı ilgi ve minnetle takip edeceğim sinan hocam elinize bilginize sağlık teşekkürler
Çok değerli Sinan Hocami ben el kelimesinin yanına e getirme yerine e sesinin yanına le hecesini getirip ele keliimesini elde ettim. Tabi daha önce le hecesini oluşturmuştum. Şimdide elle ve el ele oluşturuyorum.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma