Konu: Çizgi çalışmaları İle ilgili önemli bir not Gönderim Zamanı: 05-Eylül-2007 Saat 21:29
Sevgili arkadaşlar okullar açılmadan vurgulamam gereken bir kaç nokta var onları belirtmek istedim. Okulun ilk haftalarını çizgi çalışmlarına ayıracaksınız. Her öğrencinin el kabiliyeti birbirinden farklı olduğu için tüm öğrencilerinizin kalem tutabilme ve yazabilme kabiliyeti kazanmış olmasına dikkat edin çünkü öğrenciniz kalemini ne kadar iyi tutabiliyorsa o kadar güzel ve hızlı yazacak demektir. Çizgi çalışmalarına sadece 1 hafta yer verilebileceği gibi 2 ve 3 hafta da yer verilebilir.
Şunu asla unutmayın yılın başından sonuna kadar diğer 1. sınıf öğretmeni arkadaşların yazdıklarını bu siteden okuyacak, çevreden duyacaksınız. Kimisi bir haftada geçecek çizgi çalışmlarını. Aman siz öğrencilerinizi hazır hissetmeden çizgi çalışmalarını es geçmeyin çünkü bu çok önemli gerekirse emin ama yavaş adımlarla ilerleyin. Çizgi çalışmaları çok önemli.
İkinci önemli bir not: Her öğretmenimin öğrenci potansiyeli faklı kimisinin çok imkanı, projeksiyonu, sınıfında bilgisayarı var. Kimisinin ise fotokopi makinesi bile yok. Bu durum bazı öğretmen arkadaşlarımızın önde olduğu kanısa vardırmasın sizi lütfen. Bu öğretmen arkadaş "a" sesine geçmiş kahretmesin, ben neden hala "e" sesindeyim diye kendinizi yıpratmayın. Bunu diyorum çünkü ilkkez 1. sınıf okutan arkadaşların en büyük sorunu kendini bazen diğer öğretmen arkadaşlara göre kıyaslayıp acaba yetersiz miyim düşüncesine kapılmalarıdır. Aman böyle düşünmeyin çünkü dediğim gibi bazı arkadaşların öğrenci potansiyeli çok iyi olacak , ilgili velilere sahip olmak, eğitim için kullanılabilecek eğitim araçlarının olması onlara biraz hızlı gitmek için bir imkan doğuracak.
Şunu untmayın ki bu sene tüm öğrencileriniz okuma yazmaya geçecek bunu yapabilecek kabiliyettesiniz, nereden biliyorsunuz diye bir soru geçiyorsa aklınıza hemen açıklayayım. Evet bence siz başarılı bir öğretmensinz çünkü ; şuanda şu yazıyı okuyorsanız zaten ne kadar araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz. Araştıran ve öğrencilerine daha yararlı olmak için çaba gösteren birinin başarısız olma şansı var mı ki sanki.
Telaşsız, rahat ve mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirmeniz dileğiyle.
teşekkürler hocam sayenizde bu yıl inşallah sorunsuz şekilde 1 leri okutacağım.ilk defa outacağım hem korkuyorum hemde seviniyorum tecrübe açısından...sizede başarılar...
Hocamızın söylediklerine katılıyorum.İki yıldır 1.sınıf okuttum.Bu yıl yine okutacağım.Az olan tecrübemle şunu söylemek istedim "çocuklarımız öğreniyor ama lütfen mutlu öğrensinler" herkese çalışmalarında başarılar diliyorum.
3 kez birinci synyf okutan birisi olarak arkada?lar sakyn harfe geçmekte aceleci olmayyn.Çünkü el yazysynyn tüm kyvrakly?yny kavramayan ö?renci harfe geçti?inde harfi ö?retmek yerine harfi yazdyrmaya u?ra?yyorsunuz.Ben en az üç hafta diyorum.Mesela bir'o' harfini çocuk ismini bilmeden çizgi çaly?masy gibi veriyorum.Bunun gibi yazmakta zorlanabileceklerini dü?ündü?üm tüm harrfleri verdim.Çocuk harfleri ö?renmeye ba?lady?ynda ''Aaa ö?retmenim biz bundan yazmy?tyk.Bu çok kolay.''diyerek hem seviniyor,hemde kendine güveni geliyor...
Herkese ba?arylar diliyorum.SAKIN HA !PANYK VE ACELECYLYK YOK...
Ah ah ...yeni tayınım çıktı bu köye... türkçe bilen yok veliler tamamen ilgisiz( hatta çook ilgisiz) amaçlarım çok farklı ama şimdi sadece okuma ve 4 işlem mi öğretecem diyorum kendi kendime..ve bu beni üzüyor... hedeflerime ulaşmak ve başarılı olmak istiyorum ....
fotokopi makinesi bir yana defterleri dahi yok mevcudum 65 şimdilik... bakalım napıcam...Allahım yardımllarını esirgeme....
Ah ah ...yeni tayınım çıktı bu köye... türkçe bilen yok veliler tamamen ilgisiz( hatta çook ilgisiz) amaçlarım çok farklı ama şimdi sadece okuma ve 4 işlem mi öğretecem diyorum kendi kendime..ve bu beni üzüyor... hedeflerime ulaşmak ve başarılı olmak istiyorum ....
fotokopi makinesi bir yana defterleri dahi yok mevcudum 65 şimdilik... bakalım napıcam...Allahım yardımllarını esirgeme....
Kardeş Allah yardımcın olsun.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
DAHA YENİ ÜYE OLDUM VE YAZINIZI OKUDUM.İNANIN BENİ ÇOK RAHATLATTI. ÖĞRETMENLİKTE 2. SENEM VE 1. SINIF OKUTUYORUM. ÇOKK KORKUYORUM:) AMA YİNEDE YAZINIZ BENİ ÇOK RAHATLATTI.
merhaba Sinan Hocam sizin gıbı bır ogretmen ıle bu sıtede karşılaştığım için çok şanslı oldugumu dusunuyorum .gercekten bu sıteyı kesfeden ogretmenlerımın araştırmacı oldukları fıkrıne katılıyorum tum calısmalar için elinize sağlık.Tekrar görüşmek dileğiyle.....
merhaba ben sitenize yeni üye oldum 1.sınıflara ders veriyorum.sitenize üye olurken amacım yeni çizgi çalışmalarınızı görmekti.fakat ben o sayfayı bir türlü açamıyorum
merhaba.ben sitenize yeni üye oldum.bu yıl bende birleri yeni yöntemle ilk defa okutacağım.bayağı heyacan yapıyor.fişlere alışmıştık,harflerede alışırız.ben kendim de bitişik el yazını doğru dürüst yazamıyorum , çocuklarla beraber yazımı güzelleştirip geliştirmek için gayret edeceğim.öğretmenlerime saygılar....!
bende bu sene ilk defa 1. sınıfları okutucam sitedeki tüm arkadaşlarım gibi bazı endişelerim var ama 2 haftadır sitenizde dolaşıyorum ve birçok konuda bilgi sahibi oldum ve iyi bir arşiv edindim şimdiden çok teşekkür ederim emeği geçen herkese paylaşım içinde iyi bir sene geçirmek dileğiyle
Sinan hocam çok sağolun.İnan bu tip forumlarda moral verici yazılara ihtiyaç var.Bende ilk kez 1.sınıfları okutucam.En büyük korkum geri kalmak.Sayenizde biraz da olsa rahatladım...
selam burcu benimde ikinci yılım ve 1. sınıf aldım, çok istemiştim ama korkularım da var tabii. her gün bu siteye bakıyorum kim neler yapmış onu öğreniyorum.Umarım bu yılı çok iyi bir şekilde bitiririz .ikimize de kolay gelsin
Yeni başlık açamadım ben de buraya sorayım bari. Her bir ses için ne kadar süre verileceği ile ilgili bir bilgi var mı acaba? Elbette sınıfın durumuna göre değişir ama tahmini olarak bir ölçü verilse iyi olur. Bu konuda arkadaşlardan yardım istiyorum. Günlük plan benzeri bir şey olsa veya eskiden fiş çizelgeleri olurdu. Hangi fiş ne zaman verilecek şeklinde. Böyle bir şey olsa harika olurdu. Tabiki hepimiz yeni başladığımız için bazılarımızın bulamadığını çoğumuz belki de halletmiştir bile. Paylaşımcı arkadaşlara şimdiden teşekkür eder başarılar dilerim.
Sevgili hocam tabiyki harf veriliş sayısını öğrenci seviyesini belirliyor. Ama genelde ilk haftalarda bir olan harf sayısı ilerleyne haftalarda 2 ve son haftalara doğru her güne bir harf şeklinde ilerlemekte. Bu konuda harflerin veriliş tarihini çıkarmış 1.sınıf yayınları var. Bu konuda top yayınlarının veriliş tarih sırasına göz atabilirsiniz ama bu size sadece fikir versin. Saygılarımla...
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
çizgi çalışmalarını yaparken bazı çocuklar çok hızlı bazıları ise yavaş yapıyor. çabuk bitirenler yaramazlığa başlıyorlar. sürekli önlerine bişey koymakta sıkıyor onları. ilk kez 1 okutuyorum yardım edecek kimse var mı?buarad her bir çocukla tek tek ilgelenmeye kalkıyorum ama yinede yetişemiyorum 31 öğrncim var...
evet hoccam dediklerinize aynen katılıyorum.Okuma yazma öğretimi bir yarış değildir ve hiç bi zaman da olmamalıdır.Kimin nerede olduğu nasıl gittiği hangi harfi verdiği hiç önemli değil önemli olan sizin sınıfınız ne durumda neye geçebilirim bu asıl sorun.
Şunu untmayın ki bu sene tüm öğrencileriniz okuma yazmaya geçecek bunu yapabilecek kabiliyettesiniz, nereden biliyorsunuz diye bir soru geçiyorsa aklınıza hemen açıklayayım. Evet bence siz başarılı bir öğretmensinz çünkü ; şuanda şu yazıyı okuyorsanız zaten ne kadar araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğunuzu ortaya koyuyorsunuz. Araştıran ve öğrencilerine daha yararlı olmak için çaba gösteren birinin başarısız olma şansı var mı ki sanki.
öncelikle bu yazınız için teşekürler hocam ....
bu güne kadar sadvce 4,5 birleştirilmiş sınıf okuttum müstakil sınıfta okutmuştum
bu sene ilk defa 1,2,3,4,5. sınıfları bir arada okutacağım ve el yazısıyla aramın pek güzel olduğu söylenemez benim durumumdaki arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz
okulla resmi olarak pazartesi günü başlıyıcağım fakat 2. sınıflarım 1. sınıflarımdan daha kötü kalem tutma alışkanlıkları bile yok
ben bu konuda ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma