Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2006 -2007 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 23 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: 23 Mart 2007 Cuma (İkinci Dönem)
    Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 01:05
Bu gün okulda...
IP  Tesekkur Et
aselnaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı aselnaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 09:53

Dün okulda onluk ve birliklere ayırmayı öğrettim.15 kişi bu işi iyi kavradı,diğerleri henüz o kadar iyi değil.Konuya devam edeceğim.Sınıfımda 47 öğrenci var.7 kişi henüz okumaya geçemedi.Bunlardan ikisi özürlü.Özel alt sınıfa gitmeleri gerekiyor ama velilerini ikna edemedim.İki kardeşin bu durumda olması sınıf içinde zor saatler geçirmeme sebep oluyor.Sınıfta sıranın üzerinde bazen tenefüslerde yerde uyuduklarını görüyorum,ne yaptıysam faydası olmadı.Bazen altlarını ıslatıyorlar ve hiç yerlerinde oturmuyorlar,çöpten yiyecek aldıkları oluyormuş,diğer öğrencilerim söyledi,bir de kaynaştırma alırlarsa ne yaparım bilmiyorum.İnanın psikolojim bozuldu..Öğretmenliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu bu sene dahaiyi anladım.Okul çevremde malesef iyi değil,veliler ilgisiz,bugün veli toplantısı yapacağım.Allah hepimize kolaylıklar versin..

IP  Tesekkur Et
venüs
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

Aldigi Alkis: 2
%9
Alıntı venüs Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 10:02
Dün okulda onluk ve birliklere ayırmayı öğrettim.18 kişi bu işi iyi kavradı,diğerleri henüz o kadar iyi değil.Konuya devam edeceğim.Sınıfımda 28 öğrenci var.4 kişi henüz okumaya geçemedi.Onluk ve birlikleri iyi kötü öğrendilerde arkadaşlar hiç dikte çalışması yapan var mı aranızda?Ben ders işlediğim için o şansım maalesef yok.Toplama işlemleri için yeterli zaman ayırabiliyormusunuz ? Bana ders saatleri yetmiyor da.....Allah hepimize kolaylıklar versin..
KİMİNE GÖRE KRALIM,KİMİNE GÖRE YALANIM HERKES RAHATINA BAKSIN BEN ADAMINA GÖRE ADAMIM......
IP  Tesekkur Et
beril
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 355

Aldigi Alkis: 32
%9
Alıntı beril Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 12:37
Bizde bugün hayat bilgisinden test çözdük. bu siteden çıkarmış olduğum testler çok güzel. Onları bu hafta yapıp bitirdik. Türkçeden de dikte çalışması yaptım. Bilmece yazdırdım öğrencilere kısa kısa 3 - 4 tane. Seviyesi geri olan öğrencilerde tahtaya yazmış olduğum kısa bir metni okuyup defterlerine yazdılar. Gün geçtikçe daha iyiye gidiyorlar. okumaları düzeliyor ve dikte de yaptığım zaman biraz daha düzgün yazabiliyorlar. Bu da beni mutlu ediyor. Matematikten de çıkarma ile ilgili tahtaya problem yazıp , çözdük. Öğleden sonra da resim ve beden eğitimi yapacağım ve hafta tamamlanacak. Verimli bir gündü. Mutlu oldum. Herkese iyi tatiller diliyorum...Smile
Yeni gerçek , eski yanılgılardan daha iyidir...
IP  Tesekkur Et
betul41
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
Alıntı betul41 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 19:08
merhaba.bugün cok yoğun bi gündü.hem nöbetcydim,hemde müfettiş geldi,ben sözleşmeli sınıf öğeremeniym ve benden baya bi evrak istedi.bi kez daha gelecekmiş.istedikleri;iş takvimi,yıllık çalışma takvimi,eğitim-öğretim programı, öğrenci değerlendirme formları,proje,performans ödevleri,ürün dosyaları,cevre inceleme raporu...vs bunların bi coğu hazırdı da bende sadece yıllık calışma takvimi nasıl bişey anlayamadım.iş takvimi var da calılşma takvimi ne? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.hem sizlere de müfettiş henüz gelmemişse bi nebze bilgi vermiş olurum.saygılar...
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, Desene hayvan insandan daha medeni.. M. Akif Ersoy
IP  Tesekkur Et
şahin78
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı şahin78 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 21:55

Merhabalar,bende bugün toplama ve çıkarmaya devam ettim.Problemlerde verilen isteneni çoğu anlayamıyor.Kareli defteri düzgün kullanmada zorlananlar var.Birinci sınıf okutmak beni çok yordu.Hiç bu yıl ki kadar yorulmamıştım.Haftada 1 veya iki kez dikte yapıyorum.2. dönem yazıları çok küçüldü ve bozuldu.Nedenini anlayamadım.31 öğrencim var.3 tanesi okumaya geçemedi.Özellikle 2 si çok kötü.Derslerde sürekli ayaktalar.Yazmıyorlar,beni çıldırtmaktan başka bir şey yapmıyorlar.Şimdi bide 23 Nisan çalışmalarına başladık...Çalışma takvimi çoğu sitede var.Ay ay neler yapacağın yazılıyor.Herkese kolay gelsin.

şahin
IP  Tesekkur Et
m_gulen
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 346

Aldigi Alkis: 263
%76
Alıntı m_gulen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2007 Saat 22:43
Türkçeden okunan bir metnin sorularının cevaplandırılması ile ilgili etkinlik yaptım. Okuması iyi olan öğrenciler rahatlıkla cevaplandırırken, okuması zayıf olan öğrenciler doğru cevap veremiyorlar. Mat. problem çözdük.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."

Sadi-i Şirazi

IP  Tesekkur Et
damla2
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 248

Aldigi Alkis: 117
%47
Alıntı damla2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2007 Saat 22:52
Ben haftada bir kez muhakkak dikte çalışması yapıyorum.Yararlı oluyor. Yalnız müfettiş geldiğinde bana değil de zümreme Türkçe kılavuz kitabında dikte çalışmalarına yer verilmişmi de siz dikte yapıyorsunuz diye eleştirmiş. Ne demek istediğini anlayamadım. Bence dikte önemli. Sınıfımda tüm öğrenciler aynı seviyede değil. Tabi ki bunları aynı seviyeye getirmek gerekiyor. Yetişemeyenlerin velilerine ayrı bir çalışma programı uygulatıyorum. Bununda faydasını görüyorum.
IP  Tesekkur Et
mert55
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 24

Aldigi Alkis: 1
%4
Alıntı mert55 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Mart-2007 Saat 21:47
betül41 hocam  yıllık çalışma takvimi  bir yıl içinde yapmamız gerekenleri  hazırladığımızbir çalışmadır.Ay ay hazırlaman gerekiyor.Örneğin Eylül: Veli toplantısı,İlköğretim Haftası kutlamasına katılma,ruhsal dosyaları doldurma  vs
Silgisiz resim yapma sanatına hayat denir.
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma