değerli sinan hocam ve siteye emeği geçen herkese selamlar.
benim öğretmenlikte 7. yılım. bu sene de 2. kez 1. sınıfları okutacağım. heyecanlıyım çünkü yani bir okula atandım ve yeni yılın heyecanı tüm gücüyle üzerimde. ve önceki kaynaklarımı, eksiklerimi ve fazlalarımı şimdiden kontrol etmeye araştırmaya başladım.
ilk defa 1 okutacak arkadaşlar lütfen heyecanlanmayın ve korkuya kapılmayın. bunlara gerek ve yer yok. neden derseniz; sizler zaten bu siteleri kontrol ettikçe, araştırdıkça kendinizi geliştireceksiniz ve öğrencilerinize bunları aktaracaksınız. belki istediğiniz anda olmayacak, belki çok geç olacak, belki de herşey planlandığı gibi geçecek amma göreceksiniz ki sene başında düştüğünüz kaygılı durumdan artık eser yok ve siz tüm gücünüzle işinize konsantre olmuşsunuz.
Evet, bu, inanın böyle olacak. Belki bazılarınız inanmıyorsunuz amma sene ilerledikçe haklı olduğumuzu göreceksiniz.
önemli olan sizler sınıfta yapmanız gereken görerek-yaparak-yaşayarak öğrenmeyi sürekli olarak uygulayın. sakın acel etmeyin. 1 harf 1 hafta boyunca tüm derslerde de verilmiş olsa vazgeçmeyin. üzerinizde geç kalırım korkusu olmasın. kalıcı öğrenme konuların yetiştirilmesinden daha önemlidir. birisi kasımda okumaya geçirmiş, ötekisi ocakta. siz ise martta olabilir. olsun arkadaşlar. önemli olan oumaya geçmiş olmasıdır. ne zaman geçeceğiyle pek ilgilenmeyin. sizlerde yaşadıkça göreceksiniz; okumaya geçtikçe öğrencileriniz herşey daha derli toplu, daha hızlı ve daha sğlam olarak yürüyecek. Konularınızı daha keyifli ve şevkle anlatacaksınız. Hem siz, hemde öğrencileriniz keyifle okula gelip gidecek.
Ve son bir uyarı: ilk defa 1 okutacak olan arkadaşlar kesinlikle amma kesinlikle öğrencilerimize şiddet uygulamayalım. '' o okuyor, sen neden okuyamıyorsun, o yapıyor sen neden yapamıyorsun vs vs'' gibi sebeplerle kesinlikle şiddet uygulamayın. Göreceksiniz; bundan bişiy olmaz dediğiniz öğrenciniz daha sizi şaşırtarak bir anda okumaya ve yazmaya gaçmiş, sizden adeta intikam alırcasına çatır çatır herşeyi okuyup yazıyor.
Tekrar herkese teşekkür ederim.