Konu: Okulun İlk haftalarını nasıl geçirmeli Gönderim Zamanı: 04-Eylül-2007 Saat 23:10
Değerli meslektaşlarım okulun ilk haftaları öğrencilerin okulu , öğretmenini ve arkadaşlarını tanıma sürecini kapsar.
Dolayısıyla Okulu tanıması adına sınıf ve okul kurallarının öğretilmesi, okul çalışmalarının tanıtılması, derse giriş ve çıkışının ne anlama geldi ve tuvaletin yerlerinin gösterilmesi gibi konuları kapsar.
Öğretmenini tanıması aşamasında çocuk henüz sıcak ve sevgi dolu anne kucağından kopup okulun youlunu tutmuştur. O güne kadar çok fazla sorumluluk almamış başarı ve başarısızlığı çok fazla tadmamıştır. Bundan doalyı öncelikle öğrencilerimizi iyi tanımlı, ihtiyaçlarına cevap verici etkinlikler düzenlemeliyiz. Şu unutulmamalıyız ki ki 1. sınıf öğrencisi öğretmeninde anne ve babasını görmek ister. Sevilmek öpülmek, oyun oynamak ister. Şu kesindirki okuyamayan öğrenci yoktur sadece öğretmenini sevmeyenöğrenci vardır. (fiziksel yetersizlikler hariç) Eğer öğrencimiz bizi seviyorsa zaten sevdiği öğretmeni için gerekeni fazlasıyla yapacaktır. Bundan dolayı okulu ve kendimizi ilk günlerde sevdirmeliyiz. Peki nasıl ?
İlk dersinizde sınıfa elinizde çikolata ,balon vs gibi küçük hediyelerle girin ve okulun güzel bir yer olduğunu düşünsün öğrencileriniz. Onlarla şarkılar söyleyin varsa derse flütünüzü veya çalgı aletlerinizi getirip çalın, Yanınızda bol bol çizgi filmler olsun onlara çizgi film seyrettirin, onlarla oyunlar oynayın, kendilerini tanıtmalarına izin verin ve her öğrenci kendini tanıttıktan sonra arkadaşları tarafından alkışlanıp o sınıfın bir ferdi olduğunu hissetsin. Bu etkinlikler sınıfınızdaki ortamı yumuşatıp öğrencilerin size ve arkadaşlarına güvenme duygusunu kuvvetlendirecektir.
Okulun ilk haftasında size verilen ders ve çalışma kitapları olacak. Şunu asla unutmayın Türkçe ders kitabı ikinci döneme yakın bir zamanda kullanılacağı için bu kitapları onlara vermeyin bunları sınıf kitaplığına koyun. Zamanı gelince harfler bitince bu kitapları dağıtın. Yoksa ilk dönem verdiğiniz o Türkçe ders kitabını istesenizde bulamayabilirsiniz.
Sinan arkadaşımın söylediklerini ek olarak. Öğrencilerin kitaplarını şeffaf kaplarla kaplamalasını sağlayın. Okumayı birinci dönem sonuna doğru öğrendikleri için kitapları tanımalarında resimlerin faydası olacaktır.Aksi taktirdi Hayat bilgisi çalışma kitabımızı çıkaralım dersiniz herkes farklı çıkarırlar:) Hepsinin kitabını açıp göstermeniz gerekecek. Ek olarak hazırlık dönemindeki oyunlar oynatırken parmak kaslarını geliştirmeye yönelik oyunlar oynatmaya özen gösterelim. İlerde çok çok faydasını göreceğiz Saygılar
Ben kitaplary kary?tyrmamalary için ilk sayfalaryna keçeli kalemlerle büyük yyldyzlar çizmi?tim.Her kitaba bir renk olacak ?ekilde.Sary yyldyzly kitaby çykaralym deyince kolayca buluyorlardy.Daha sonra kitaplary tanydykça bu sorun ortadan kalkyyor.
Ben üç ders için ayry renklerde kaplyk istedim. Türkçe kyrmyzy, hayat bilgisi mavi, matematik ise sary olacak ?ekilde. Bu ?ekilde de kitaplary kary?tyrmayacaklaryny dü?ünüyorum.
Biz bu sene 3. sınıf olduk. Ama küçük kızım bu sene 1. sınıfa başlayacak. 1. sınıfı okuturken bu siteden çok yararlanmıştım. Eminim elimdeki bu kaynaklar kızımda da çok işime yarayacak.
geçen yıl birinci sınıfı okutan öğretmen arkadaş güzel yazı defterinin büyük boyutlu olmasının daha iyi olduğunu söyledi.(a4 boyutunda harita metod) Sebebi ise öğrenci cümleyi küçük deftere yetiştiremiyor alt satıra geçmek zorunda kalıyor diye açıkladı. sizce öğrenciye hangi defterden aldıralım görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Fikirler paylaşıldıkça güzelleşir. Bende görevde 7.yılım olmasına rağmen 3.kez birinci sınıfı okutuyorum. Fikirleriniz güzel.Allah bütün öğretmenlerimizin yardımcısı olsun.
Ben kitaplary kary?tyrmamalary için ilk sayfalaryna keçeli kalemlerle büyük yyldyzlar çizmi?tim.Her kitaba bir renk olacak ?ekilde.Sary yyldyzly kitaby çykaralym deyince kolayca buluyorlardy.Daha sonra kitaplary tanydykça bu sorun ortadan kalkyyor.
Merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum güzel bir yer emeği geçen tüm meslektaşlara teşekkürler.
Nacizane ben de bikaç deneyimimden bahsedeyim.Bu sene mini mini birlerimle olacağım çok heyecanlıyım.Oryantasyon haftasında çocukların kas gelişimi için makasla kağıt kestirebiliriz.Oyun hamurlarıyla şekiller üretmeleri yada makarnayı ipe dizerek kolye yapmaları gibi etkinliklerle haftaya başlayabiliriz.
Ders programını da resimlerle yapabilirsiniz.Hayat bilgisi ders kitabının üzerinde aile resmi var netten karikatür bir aile resmi bulup o dersin olduğu bölüme yapıştırabilirsiniz.Diğer dersler için de aynı şekilde resimler bulup yapıştırın.Hangi gün ve ders saati konusunda da lastikli bir şerit kullanabilirsiniz.
"Bir dünya ilmin olacağına bir avuç edebin olsun" Mevlana
Edep YA Hu
değerli meslektaşlarım benimde görevde 2.yılım ve birinci sınıfları aldım. zorlu bir dönem bizleri bekliyor.yeni eğitim- öğretim döneminde hepinize başarılar diliyorum.
Sevgili Sinan, çalışmalarınızı bizlerle paylaştığın için ve ayrıca öğretmen arkadaşlarımızla buluşup çalışmalarımızı paylaşabileceğimiz bu güzel web sitenizin kapılarını bizlere açtığın için sana sonsuz teşekkürlerimi iletmek istedim. Yeni eğitim-öğretim yılını mutlu, verimli, aydınlanmış olarak geçirmemizi dilerim.
ayrıca ben de siteye yeni kaydoldum 1. sınıf okutacagım .. ilk günler ilr
ilgili oyun ve müzikler lazım arastırıyorum baska seylere odaklanıp
bulamıyorum ... yardımcı olur musunuz ?
13 yıllık öğretmmenim 2. kez 1.sınıf okutacağım.öncekilerden biraz tecrübem var.çizgi filmler çok işime yararayacak ama açamıyorum.yardımcı olur musunuz?tşkkür.
Merhaba arkadaşlar,siteye yeni üye oldum ve çok beğendim.3 yıllık öğretmenim.Bu sene ilk defa birinci sınıf okutacağım.Biraz tedirginim.Siteyi inceledikçe rahatlıyorum.Emeği geçen herkese teşekkürler.Bu sene için yardımlarınızı bekliyorum.Neler yapmam gerektiği konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum.
okulun ilk gününde öğrencilerimize bir yaka kartı yapsak. bu yaka kartlarına isimlerini yazsak ve ilk günden itibaren isimleriyle hitap etsek öğrencilerimizle daha çabuk iletişim kurar güvenini kazanırız kanaatindeyim.
GÜZEL GÖREN, GÜZEL DÜŞÜNÜR;
GÜZEL DÜŞÜNEN,HAYATINDAN LEZZET ALIR.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma