Bugün teftiş var arkadaşlar. Dün müfettiş geldi çocuklara okuma yaptırdı, dikte çalışması yaptırdı. Bugün de dosyaları incelemeye gelecek. Çocukların okumalarını ve yazmalarını çok beğendi ancak 2 öğrenci "öğreniyorum" yazacağına neden "öyreniyorum" yazmış diye söylendi.Ben de "ğ" harfinin yazımında hata olmasının normal olduğunu söyledim. Daha çok kızdı. Hatanın biraz da "ğ" harfini söylerken kendisinin bastırmadığı ve "y" harfi gibi çıktığı için bu 2 öğrencinin hata yaptığını savundum. Adam müdüre gidip benim hakkımda "ukela" demiş. Bu ülke garip bir yer. Doğruları söylemek ukelalık olmuş.
Hocam öyreniyorum yazması gayet normal. Bu ğ ile alakalı değil. Çocuk söylediği gibi yazıyor bizde de var. Konuşurken söylediyi derse yazarken de öyle yazar. O müfettiş bana o aynısını yapsa inan tepkim çok daha sert olurdu. Gıcıklık parayla değilya arkadaşlar. Biz teftiş geçirdik. Gelen müfettiş dört dörtlük insandı ve tüm yorumları hep yapıcıydı. BU arkadaş resmen size gıcıklık yapmış orda.
dikte yaptırırken kaç cümle yazdırırlar acaba? Ben 4-5 cümleden sonra yazdıramıyorum. Çok zaman alıyor. Çoğu da tekrar yapmamı istiyor, sesleri çıkararak yazdıkları için bir de uğultu oluyorki...off.. Ne dersiniz?
Sayın Hocam, sesleri yeni öğrenmiş 1. sınıf öğrencisinin Ğ yi Y sesi yazması gayet normal. Zamanla düzelir. Çevremizde belli bir düzeye gelmiş insanlar bile o hatayı fazlasıyla yapıyorlar. Türkçe dersinde Kırmızı Fili Gördünüz mü? konusunu işliyoruz. Mat. toplama işlemi etkinlikleri yapıyoruz.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
bugün çocuklara bir gün boyunca yani dün okulkdan çıkıp bugün sabaha kadar yaptıklarını yazmalarını istedim ve bu yazıda bir başlık olması gerektiğini söyledim belki yazılanlar çok iyi değildi ve kelimeler doğru değildi ancak başlıklar çok güzel ve orjinaldi,hiçbir öğrenci diğer arkadaşının attığı başlığı atmamıştş. bu da beni çok şaşırttı ve sevindirdi.
dersler normal seyirinde devam ediyor.. teftiş olayında neler oluyor merak ediyorum.ilk teftişim olacak, heyecanlıyım.belge olarak, form olarak ne istiyorlar acaba?bilenler söyleyebilir mi?
Dersleri normal olarak işliyoruz.Türkçeden metin çalışmaları ve bol bol dikte.Matematikte problem çözme çalışmalarına devam.2 öğrenci okuyamıyor .Diğerler iyi durumdalar.
Arkadaşlar tam 63 öğrencim var çok ilgisiz ailelerin oldugu bir yer.25 öğrencim okumaya geçti.digerleri ile tek tek ugraşması çok yorucu.Hece tablosu çıkarttım.inanın her gün aynı şeyleri anlatıyorum.ama değişen bişey yok.ömrümün 10 yılı gitti sanki .....
Öncelikle eras hocam, Allah size ve sizin gibi sınıfı çok kalabalık olanlara sabır versin demek istiyorum.Ben de bugün metin çalışması , hece ve kelime çalışması ve matematikten örüntüler ile ilgili çalışmalar yaptım.Hayat bilgisinden üniteyi bitirdim , değerlendirmesini yapıyorum.Biraz öndemiyim acaba? Herkese kolay gelsin , sinirlere dikkat...
Türkçeden Ayla'nın Bulut Oyunu parçasının etkinliklerini yapıyoruz. Yarın Türkçe dersinde test çözdüreceğim. 23 Nisan etkinlikleri için çalışmalara başladık. Matematik dersinde ritmik saymaları tekrarladık. Defterlerini kullanımlarına dikkat ettim. Düzgün kullanmayanların defterlerine her zaman ki gibi (ailelerine) küçük notlar yazdım. Hayat Bilgisi dersinde fon kartondan evde hazırlayıp getirdikleri gülen, kızgın, şaşkın ve üzgün yüz ifadeleri kullanarak etkinlikler yaptık.
Bugün hayat bilgisinden pazara gidelim konusu ile ilgili olarak pazara gezi düzenledim.Türkçeden okuma yarışı yaptırdım.En az okuyan 7 kelime en çok okuyan 76 okudu.Yavaş okuyanlara ne yapmam gerek bilemiyorum her yolu denedim.Eras hocam sınıfınız baya kalabalıkmış.Allah kolaylık versin.
Bugün Türkçeden ormanda bir gün metni matematikten çıkarma işlemi ile ilgili etkinlikler yaptım.Ayrıca türkçe dersinde okuma yarışı yaptırdım en iyi okuyan 53 en kötüler ise 12 ve 17 diğerleride 25 ile 50 arası durum böyle.25 öğrencim var 3 öğrencim okumaya geçemedi ve beni delirtiyorlar...
gülbenli hocam genellikle dikte yaptırırken tek cümle yazdırırlar ama genede işleri belli olmaz zaten 1.sınıf için yaptırılacak dikte çalışmaları 20 kelimeden uzun olamaz.bu da yaklaşık 4-5 cümleye karşılık geliyor.
Herkese selam
Herkes gibi müfettiş telaşı beni de sarmış durumda.Belki size komik gelecek ama 16 öğrenciden yalnızca 9u okuyup yazabiliyor.3 tanesi okumaya geçmek üzere geriye kalan 4 öğrenci de ise hiçbir gelişme yok.Elimden geleni yapıyorum ama veli desteği alamayınca hiçbir şey değişmiyor:( Bu arada çizgili deftere geçmenin bir zamanı varmı?Benimkiler hala el yazısı defterine yazıyor.
Sayın Hocam, bende el yazısı defterlerine yazdırıyorum ama çizgili deftere geçmeye başlayacam artık. Önemli olan çocukların çizgiyi iyi kullanması ve harflerin boyutunu ayarlayabilmesi.
"Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi...
Bilmez ki sorsun, bilse sorardı."
selam. arkadaşalr bana müfettişler birinci dönem sonuna doğru geldiler. sesler bitmemişti.ama öğrendiklerini okuyor lardı.cümleleri de yazabiliyorlardı. müfettiş bir cümle söyledi bazıları yazmıştı. niye yazamıyo bunlar demişti.:(
okumaya geçenler yazmayıda yapıyorlar. ama geçemeyenler beni baya bir uğraştırıyor.
Vili desteği şart. devamlı çağırıyorum okula. ama problemli olanlar gelmiyor yine işimiz zor..herkese kolay gelsin.müfettiş umrumda değil yeterki okumaya yazmaya geçsinler..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma