dosya hangı sıteden yukluyoruz bırde bunu bana anlatırmısınız
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
Arkadşlar..hayırlı sabahlar....birsey soracagım ben hayat bılgısını zambak yayınlarından işliyorum da orada mevsımlerı ıslerken DUNYANIN hareketlerınden bahsedıyor m.Kitapta yok ama cd sınde var..sızce bunu ogretmek dogru mu bazı ogrencılerımın kavrayamayacagını sanıyorum ama bılmem anlatsam mı kı
**C.1.13. Dünya’nın kendi çevresinde dönmesini bir
model üzerinden gözlemler ve bunun sonuçlarını fark eder.**
DİYE DAVRANIŞ VAR PLANDA...!! Ve devamında şöyle yazıyor.;
Dünya Dönüyor
Küçük bir top/portakal ile fener/mum
yardımıylaDünya ve Güneş modeli oluşturulur. Top kendi çevresinde
döndürülerek gece ve gündüz olguları
gözlemletilir. Boş mukavva kutularının içine
gökyüzünün gece ve gündüz durumlarını temsil
eden resimler yapıştırılır. Öğrenciler kâğıt havlu rulolarını
dürbün gibi kullanarak bu resimleri
incelerler. Çeşitli resimli kitaplar ve bilgisayar programlarından
yararlanarak gece ya da gündüz gökyüzünde gerçekleşen olaylar ve görülen
cisimlerle ilgili soruları
Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır , Rüzgarların en
ferahlatıcısı senden esiyor , Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini
, Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim , Senden kopardım çiçeklerin
en solmazını , Toprakların en bereketlisini sende sürdüm , Sende tattım
yemişlerin cümlesini .
Desem ki sen benim için , Hava kadar lazım
, Su kadar mübarek , Nimettensin ,nimettensin !
Desem ki
... İnan bana sevgilim inan , Evimde şenliksin , bahçemde bahar , Ve
soframda en eski şarap . Ben sende yaşıyorum , Sen bende hüküm sürmektesin
. Bırak ben söyleyeyim güzelliğini , Rüzgarlarla , nehirlerle, kuşlarla
beraber . Günlerden sonra bir gün , Şayet sesimi fark edemezsen
, Rüzgarların , nehirlerin , kuşların sesinden , Bil ki ölmüşüm . Fakat
yine üzülme , müsterih ol , Kabirde böceklere ezberlettim güzelliğini , Ve
neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede , Hatırla ki mahşer
günüdür , Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum ... !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır , Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor , Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini , Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim , Senden kopardım çiçeklerin en solmazını , Toprakların en bereketlisini sende sürdüm , Sende tattım yemişlerin cümlesini .
Desem ki sen benim için , Hava kadar lazım , Su kadar mübarek , Nimettensin ,nimettensin !
Desem ki ... İnan bana sevgilim inan , Evimde şenliksin , bahçemde bahar , Ve soframda en eski şarap . Ben sende yaşıyorum , Sen bende hüküm sürmektesin . Bırak ben söyleyeyim güzelliğini , Rüzgarlarla , nehirlerle, kuşlarla beraber . Günlerden sonra bir gün , Şayet sesimi fark edemezsen , Rüzgarların , nehirlerin , kuşların sesinden , Bil ki ölmüşüm . Fakat yine üzülme , müsterih ol , Kabirde böceklere ezberlettim güzelliğini , Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede , Hatırla ki mahşer günüdür , Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum ... Cahit Sıtkı TARANCı
çok kıskandım:(
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
Gözlerin gözlerime degince
felaketim olurdu,ağlardım beni sevmiyordum, bilirdim bir sevdigin
vardı,duyardım çöp gibi bir oğlan,ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldürecemden korkardım feleketim olurdu
aglardım ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu
ağaçlarkuş gibi gülerdi sesizice bir cigara yakardım parmaklarım
ucunu yakardım kirpiklerini eğerdin,bakardın üşürüm,içim ürperirdi
felaketim olurdu, ağlardım akşamlarbir roman gibi biterdi jezabelkan
içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin
benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi
fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı
felaketim olurdu,ağlardım ATİLLA İLHAN
Arkadaşlar, geçen yıl 'hatice 21' diye paylaşımlarından, okuma-yazma öğretimine dönük fikirlerinden, deneyimlerinden çokça faydalandığımız bir öğretmen arkadaşımız vardı. Ne oldu bu yıl pek göremedim kendisini. Yaşıyor mu öldü mü (espri. Allah uzun ve hayırlı ömür versin- ama bu siteyi İHMAL ! ettiği için galiba biraz vefasızlık var) bileniniz var mı?
Selamlar.
[QUOTE=metinogretmen]
OKUMA BAYRAMI YAPMAYAN VAR MI?
Mesela ben ..!!
[/QUOTE
OKUMA BAYRAMINDAN DOLAYI BIR yogunlugum vardı. Bırde düğün hazırlıkları var sıteye gıremıyorum pek arkadaslar..
okuma bayramını da cuma gunu yaptım cok guzel gectı cok sukur
okul bitince kimse girmez olmuş siteyeyaa hala öğrencilerim okula geliyorlarrr..gelmeyin izin veriyorum diyorum ısrarla geliyorlarr
okul bitince kimse girmez olmuş siteyeyaa hala öğrencilerim okula geliyorlarrr..gelmeyin izin veriyorum diyorum ısrarla geliyorlarr
Ne kadar ayıp..!!!
Bense gelmeyen olursa telefon açıyorum..
2.sınıfın türkçe ve hayat bilgisi kitaplarını aldım.Çocuklarla okuyoruz..
Ayrıca Bol bol resim yapıp hikaye okuyoruz..
Evde olsalar ne yapacaklar sanki..
Ya ama cok yoruldum...........İşleyecek okuyacak birşey kalmadı..annelerı okula yolluyo kalemı bıle yok cocugun şimdi ben bu çocuga ne yapayım?stresten başka birşey değil hep kavga hep kavga..Hayır sirayet meselesi dicem ben kavga eden biri değilim kiiyemin ederim 1 öğrencim var senenin başından beri bir tek onu eğitemedim ona yanıyorumm
Düzenleyen papatya_toprak - 10-Haziran-2011 Saat 13:30
Ne kadar ayıp..!!!
Bense gelmeyen olursa telefon açıyorum..
2.sınıfın türkçe ve hayat bilgisi kitaplarını aldım.Çocuklarla okuyoruz..
Ayrıca Bol bol resim yapıp hikaye okuyoruz..
Evde olsalar ne yapacaklar sanki..
Ya ama cok yoruldum...........İşleyecek okuyacak birşey kalmadı..annelerı okula yolluyo kalemı bıle yok cocugun şimdi ben bu çocuga ne yapayım?stresten başka birşey değil hep kavga hep kavga..Hayır sirayet meselesi dicem ben kavga eden biri değilim kiiyemin ederim 1 öğrencim var senenin başından beri bir tek onu eğitemedim ona yanıyorumm
Papatya hocama katılıyorum ben de çok yoruldum 3. dersten sonra izin veriyorum:))) Benim de öyle bir öğrencim var hocam. Şunu da unutmamak gerekir diye düşünüyorum eğitim önce ailede başlar aile de yardımcı olmalı öğretmene... Allah kolaylık versin yardımcınız olsun hocam...
Ben de uzun süredir uğramayanlardanım siteye çok ayıp değil mi:)) Okuma bayramını yaptım çarşamba günü yeni yeni kendime geliyorum çok yorulmuşum. Notları da verdim hepsine 5 verdim :))) Not dağılımını 85 ile 100 arasında verdim. Ne de olsa ilk öğrencilerim birazcık torpil geçmekte bir zarar olmaz:)) Onları çok özleyeceğim...
ARKADAŞLAR.....Bütün bir sene boyunca yardımlarınız ve paylaştığınız bilgiler için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim..Hakkınızı helal edin inşallah..Özellikle metin hocam en çok sizin hakkınız geçmiştir.Deneyimli olmak her zaman bir ayrıcalık olduğunu tekrar anladım..Yazın yine buradayım :)Öğrencilerimden ayrılacağım için çok üzgünüm hepsi pırıl pırıl..Ne kadar üzseler de beni onlar benım için çok kıymetli:(
ARKADAŞLAR.....Bütün bir sene boyunca yardımlarınız ve paylaştığınız bilgiler için ayrı ayrı hepinize teşekkür ederim..Hakkınızı helal edin inşallah..Özellikle metin hocam en çok sizin hakkınız geçmiştir.Deneyimli olmak her zaman bir ayrıcalık olduğunu tekrar anladım..Yazın yine buradayım :)Öğrencilerimden ayrılacağım için çok üzgünüm hepsi pırıl pırıl..Ne kadar üzseler de beni onlar benım için çok kıymetli:(
Teşekkür ederim hocam...Hoş bulduk..Gönül isterdi ki sizinle zümre olalım ama kısmet değilmişKısmet Hocam ,belli olmaz..Ben üst üste 2.defa okuttum 1.sınıf bu sene ..Toplamda galiba 7 oldu..
Açıkçası çok çoookkk sevinirm Neden olmasın...Ama ben forumu inceledikçe daha çok endişelenmeye başladım, işin içine girince ne kadar yetersiz olduğumu anladım
Teşekkür ederim hocam...Hoş bulduk..Gönül isterdi ki sizinle zümre olalım ama kısmet değilmişKısmet Hocam ,belli olmaz..Ben üst üste 2.defa okuttum 1.sınıf bu sene ..Toplamda galiba 7 oldu..
Açıkçası çok çoookkk sevinirm Neden olmasın...Ama ben forumu inceledikçe daha çok endişelenmeye başladım, işin içine girince ne kadar yetersiz olduğumu anladım
Yok Hocam sizler gençsiniz..
En yeni ve en güzel,en son bilgilerle donatılmış olarak mezun oluyorsunuz..
Çok teşekkür ederim bu güzel düşünceleriniz için; ama sizin mesleki deneyimleriniz bizim teorik bilgilerimizden daha kıymetli şu an.Keşke teorik bilgi ile olsaydı, ben KPSS den çok çok yüksek bir puan aldım yani bu durumda ülkedeki sayılı öğretmenden biri olurdum; ama bu bir ölçü değil öğretmenlikte diye düşünüyorum.Siz de hizmetiçi eğitim seminerleri ile kendinizi geliştirmeye devam ediyorsunuz çok takdir ediyorum sizi hocam.Ben de artık yaz tatilimi müstakbel çocuklarım için hazırlık yaparak geçirmeye başladım bile.Ama inanın nereden başlayacağımı şaşırdım
ben de dugun telası kosturuyorum öğrencılerıme hafta hafta tatıl odevı vermıstım her hafta yapınca arıyorlar benı :)
Adres yollayın hocam hemen gonderıyım aslında davetıye yı nasıl yayınlayabılırım kııı
ben de dugun telası kosturuyorum öğrencılerıme hafta hafta tatıl odevı vermıstım her hafta yapınca arıyorlar benı :)
Hayırlı olsun hocam Mutluluklar diliyorum şimdiden...
Teşekkür ederim hocam..Ayrıca sizide aramızda gördüğümüz için çok mutlu oldum..Şimdiden dökümanları hazırlayın uzun bir yolculuk bizi bekliyor...Galiba bu sene birleştirilmiş sınıf okutacağım bende bunu düşünüyorum karar kara nasıl yapıcam diyeee..İlk defa birliştirilmiş sınıf okutacağım çünkü
Hayırlı olsun hocam Mutluluklar diliyorum şimdiden...
Teşekkür ederim hocam..Ayrıca sizide aramızda gördüğümüz için çok mutlu oldum..Şimdiden dökümanları hazırlayın uzun bir yolculuk bizi bekliyor...Galiba bu sene birleştirilmiş sınıf okutacağım bende bunu düşünüyorum karar kara nasıl yapıcam diyeee..İlk defa birliştirilmiş sınıf okutacağım çünkü
Teşekkür ederim Hazırlıklara başladım aslında ama biraz abarttım sanırım Allah kolaylık versin size de birleştirilmiş sınıf çok zor, ben müstakil sınıfla başlıyorum görevime..
Sadece çocuklar türkçe bilsin ve sayı 30 u geçmesin..
Harika bir deneyim olacak inanın bana..
Hocam biraz birleştirilmiş sınıf tecrübem var üniversite yıllarından, o deneyimlerime dayanarak zor olduğunu düşünüyorum ve de sizin ifade ettiğiniz şartlardaydı okul..Saygılar...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma