teşekkürler arkadaslar..ben dersım ı ısleıyorum ama cuma gunlerı soyle bır genel tekrar yapıyorum her hafta ve hafta sonu genel degerlendırme testlerı dagıtıyorum tum konular kalıcı oluyor..ogretttıgım seylerı tek tek deftere yazdfırmıyorum acaba yazdırmam gerekıyor mu?mesela bır hhecede en fazla 4 harf oldugunu yazdırmıyorum bvence onemlı bır ayrıntı da degıl 1. sınıf ıcın acba dogru muyapıorum
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
bu aralar ogrencılerıme TAHAMMUL EDEMIYORUM cok bunaldımm
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
Belki bir gün dudağın adıma takılacak Yine eski şen dille anar mısın kimbilir Vuslatsız bir baharla senden ayrı kalacak Ayrı geçen günlere yanar mısın kimbilir.
Yaşla dolacak gözün artık umut yerine Korku başka bir dudak takacak ellerine Sabahsız bir gecenin doğmayan seherine Sen de hülyalarını sarar mısın kimbilir.
Taşırken martıların rengini akşam suda Seni atmak istesem kalbimde son hududa Hakikat değil artık hayal olsun uykuda Beni bir an koynunda sanar mısın kimbilir.
Ay doğarken ufukta ben de mehtabı anar Düşünürüm gurbetin ne gamlı akşamı var Belki seni de şimdi hicran sarar Belki gözlerin yaşlı ağlar mısın kimbilir.
metin öğretmenim biz anaokulu olarak ortak program hazırladık. marketlerde satılan temizlik bezleri var ya renkli renkli onlardan çocuklara broş yaptırdım ben diğer arkadaş buzdolabı süsü yaptırdı. onları hediye olarak vereceğiz. cok orijinal görünüyorlar keçeden hiçbir farkı yok renkleri de cok hos :) kimse temzlik bezi olduğunu anlamıyor :):) birkaç müzikli drama hazırladık. sonrasında anneleri ve çocukları yarıstıracagız. yogurt yeme yarısmasını annelerin gözlerini kapatıp cocuklarına yogurt yedirerek, kıyafet giydirmeyi 30 saniyede on parça kıyafetten hepsini düzgün ve üst üste giydirme şeklinde, saç yapmayı da birbirlerine saç yapmalarını sağlayarak gerçekleştireceğiz. anneler günü kartı hazırlıyoruz ayrıca müdürümüz de karanfil ayarlıyor. bir de koro oluşturuyoruz. eğlenceli bir program olacağını düşünüyoruz ama umarız öyle olur :)
ben öğrencilere kırmızı grafon kagıtlarından güllerle dolu bir sepet yaptırdım...bir de kendım annelere kitap ayracları yaptım.sadece anneye degıl baba ve kardeslerede....aynı okulda tum gun kutlanacak bızımde ....yarışmalara hazırladık..düğme dikme,ip atlama ,masa tenısı,valeybol,dart,yogurt yeme,çuval yarışı,sandalye kapmaca...bırıncılere ufak tefek hedıyeler var...bir de ben şunu yaptım..Annelerın annesını konusturdum vıdeoya cektım kızlarının anneler gununu kutladılar..kımısının kayınvalıdesını bu da hos olur dıye dusundum...
papatya öğretmenim biz de videoya alıyoruz cocukları :) anne kime denir, anne olsan nasıl bir çocuğun olmasını isterdin, annelik zor mu kolay mı cok paran olsa annene ne almak isterdin gibi sorular soruyoruz :) cocuğun birisi annesine makyaj alırmış öyle dedi öldük güllmekten :) aynı tekniği yıl sonu gösterisinde babalar için de hazırlayacğız inşallah :):)
ben ANNEME mektup yazdım ......EMİNİM ÇOK AĞLAR ...ZATEN HAZIRAN DA BENIM DÜĞÜNÜM var artık ıyıce aglarr:(
PEKİ PAZARA GİDEN FİL E NE DENİR? (Papatya toprak)
FİLE denir tabikide. Ben fazla para harcama. Her şeyin tazesinden al filan derim.
DOGRUUUU:)
Beniim zümrem de ses seda yok sanırım büyük bir kutlama olmayacak. Ama ben şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum fikir bana ait değil başka bir meslektaşımın. Her öğrenciye aynı kağıt veriliyor. Kağıdın üzerinde de şunlar yazıyor:
Canım
Anneciğim;
İşte
sana evin her köşesinde ,mobilyalarda,duvarlarda,aynada,camda,
sehpada
her gün temizlemekten bıktığın kirli parmak izlerim.Şimdi yediyaşındayım.Gün geçtikçe büyüyorum ve etrafa bıraktığım izler
azalıyor.Onun için sana büyüdüğüm zaman özleyeceğin küçücük sevimli ellerimin
izlerini bir anı olarak hediye ediyorum.
SENİÇOK SEVİYORUM
Daha sonra sulu boya ile çocuklar el izlerini kağıdın üzerine çıkaracaklar. Zarfa koyup annelerine verecekler. Nasıl olur sizce?
Arkadaşlar siz okuma bayramı yaptınız mı? Ben yıl sonu etkinliği gibi haziran da yapmayı düşünüyorum... Diğer zümrem sakin sakin duruyor benim de ilk olduğu için şimdiden tutuştum resmen... İnşallah yüzümüzün akıyla çıkarız :)
okuma bayramını 27 mayıs da yapacagım dokuman ısteyenlere verebılırm
ben ANNEME mektup yazdım ......EMİNİM ÇOK AĞLAR ...ZATEN HAZIRAN DA BENIM DÜĞÜNÜM var artık ıyıce aglarr:(
Hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin hayırlısıyla inşallah...
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM
arkadaslar bıldıgınız guzel dosya yukleme sıtesı var mı?ıdnırıken sızın ıcın de kolaylık saglayan bır yer olsun
hocam Hz. Mevlanadan bir söz bu... ben kemdimce şöyle yorumluyorum, insan zaman zaman haksızlıklara, çirkin sözlere, ihmale, unutulmaya ve bunlar gibi daha birçok şeye tahammül etmek zorunda kalıyor. hayat bazen bizleri öyle zorluyor ki içimizdekileri söylesek sonuçlarından yine biz üzüleceğiz sonuçta durumda da pek bir değişiklik olmayacak bunu biliyoruz ama bi yandan da gönül susmaya tahammül edemiyor artık... işte bu yüzden insan zaman zaman söylesem tesiri yok susssam gönül razı değil diyor ya da en azından ben böyle düşünüyorum.
scl18 hocam ben sıze yollucam ama ben bu hafta sonu yaqpmıyorum zaten..samsun cok yagıslı sel goturuyor resmen haftaya kaldı artık
Tamam hocam ben 8 haziran da yapacam inşallah çok zamanım var daha :) Benim programım da şöyle; okuldaki yarmaz diye bir monolog, hoşgeldiniz şiiri, xxl fil diyeti, cici kızlar, çocukların sinevizyon gösterisi, karagöz ve öğretmen, dersler katmer katmer, okuldan korkan çocuk arada şiirler. Sonunda da bütün sınıf sev kardeşim şarkısını söyleyeceğiz. Nasıl sizce?
bir düzeltme yapıyorum özür dilyerek bu söz Fuzuliye ait bir sözdü :/ okulda yazdıktan sonra anımsadım düzeltmeye ancak vakit bulabildim kusuruma bakmayın
Tamam hocam ben 8 haziran da yapacam inşallah çok zamanım var daha :) Benim programım da şöyle; okuldaki yarmaz diye bir monolog, hoşgeldiniz şiiri, xxl fil diyeti, cici kızlar, çocukların sinevizyon gösterisi, karagöz ve öğretmen, dersler katmer katmer, okuldan korkan çocuk arada şiirler. Sonunda da bütün sınıf sev kardeşim şarkısını söyleyeceğiz. Nasıl sizce?
hımmmm.Burnuma güzel kokular geliyor
hocam Hz. Mevlanadan bir söz bu... ben kemdimce şöyle yorumluyorum, insan zaman zaman haksızlıklara, çirkin sözlere, ihmale, unutulmaya ve bunlar gibi daha birçok şeye tahammül etmek zorunda kalıyor. hayat bazen bizleri öyle zorluyor ki içimizdekileri söylesek sonuçlarından yine biz üzüleceğiz sonuçta durumda da pek bir değişiklik olmayacak bunu biliyoruz ama bi yandan da gönül susmaya tahammül edemiyor artık... işte bu yüzden insan zaman zaman söylesem tesiri yok susssam gönül razı değil diyor ya da en azından ben böyle düşünüyorum.
'ayseylul'hocam, bu sözün sahibini bilmiyordum.Evet böyle bir durumda belki susmak daha doğru olacak ama nefis malesef buna izin vermiyor.Keşke nefsimizle baş etmedeki dirayetimizi artıracak o, iman-ı kamile daha yakın olabilseydik.Yakın zamanda bunu yaşamış belki de hala yaşayan veya yaşamaktan vaz geçmek için içten içe mücadele eden biri olarak şunu ifade edebilirim ki bu sorgulamanın sonunda ancak iman devreye girer ağırlığını koyar ve 'nefis' denen o gizli putu devirebilrise ancak gönül rahat eder.Aksi halde gönlün rahatı mmkün değil.Çözüm imandır.Belki de Fuzuli buna vurgu yapmıştır.
Hay Allah sizden razı olsun ne zaman bu siteye girsem bu sohbetlerinizi okuyor yüzümde güzel bir tebessümle ayrılıyorum özellikle Metin Hocam ın değerli tecrübelerinden yararlanmak beni çok rahatlatıyor. Bu siteyi kuran arkadaşlarta çok teşekkür ederim. Bu kadar seviyeli bir sohbetin olduğu başka bir site bilmiyorum. Sevgilerimle...
Hay Allah sizden razı olsun ne zaman bu siteye girsem bu sohbetlerinizi okuyor yüzümde güzel bir tebessümle ayrılıyorum özellikle Metin Hocam ın değerli tecrübelerinden yararlanmak beni çok rahatlatıyor. Bu siteyi kuran arkadaşlarta çok teşekkür ederim. Bu kadar seviyeli bir sohbetin olduğu başka bir site bilmiyorum. Sevgilerimle...
Arkadşlar..hayırlı sabahlar....birsey soracagım ben hayat bılgısını zambak yayınlarından işliyorum da orada mevsımlerı ıslerken DUNYANIN hareketlerınden bahsedıyor m.Kitapta yok ama cd sınde var..sızce bunu ogretmek dogru mu bazı ogrencılerımın kavrayamayacagını sanıyorum ama bılmem anlatsam mı kı
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma