Biliyorum ki ülkemizin çeşitli yerlerinde türlü gayretlerle sınıflarına bilgisayar edinen ya da bilgisayar lab. nı kullanarak okuma-yazma öğretimi yapan öğretmenlerimiz var. Bazı öğretmen arkadaşlarımızın ifadelerine göre bilgisayarın çocukları sıkmaması için gün aşırı bilgisayarlı eğitim yapmayı tercih etmekteler. Bilgisayar ile özellikle okuma-yazma öğretimi yaparken gördüğünüz yararlar neler? Görsellik çocukların kavramalarında siz de işe yaramakta mı? Yarardan çok zarar mı getirdi yoksa? Sınıf kontrolü zorlaşıyor, görsel ya da değil zaten aynı ölçüde öğreniyorlar mı diyorsunuz? Konuyla ilgili gözlemleriniz neler? Bu başlık altında paylaşmayı bekliyorum.
Değerli meslektaşım ben bu yıl 1. sınıfları okutacağım. Bilgisayar ve projeksiyon makinesini kullanarak bir öğretim vermek istiyorum...Belediye başkanımız sağolsun bizim okulda bilgisayar ve projeksiyonsuz sınıf bırakmadı...İnanıyorum ki çocuklar görerek ve duyarak daha iyi öğreneceklerdir...Bunun için kaynak cd'ler aramaktayım.Yardımda bulunmak isteyen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum...
Ben 1.sınfları okutuyorum.Bilgisayar ve projeksiyonun çok faydasını gördüm.Gerek okuma yazmaya geçerken ve gerekse Serbest Etkinlikler derslerinde çok işime yaradı. Kullanabileceğimiz malzeme çok fazla.Böyle olunca öğrenciler için daha cazip hale geliyor ve severek ders işliyorlar.Öğrendikleri konular daha kalıcı oluyor.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma