Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Bizden Haberler
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Diğer Alanlar | Bizden Haberler
Mesaj icon Konu: Yeni Projemiz E-Okula Toplu Kitap giriş M Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: Yeni Projemiz E-Okula Toplu Kitap giriş M
    Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 16:15
Değerli Site dostları Özellikle Sınıf öğretmeni arkadaşlarımızın en büyük problemi olan E- okul sistemine öğrenci bazında kitap girişi problemine çözüm olarak Bakanlığa bir proje sunduk. Peojeyi hazyırlayıp önce İlçe Milli, Eğitim komisyonundan sonra ise İl Milli Eğitim komisyonundan geçirdik. Her iki komisyonun projeye sıcak bakması sonuncunda Bakanlığımız e- okula proje doğrultusunda toplu kitap giriş modülünü eklemiştir.Sizinle paylaşmaktan mutluluk duymaktayım.

İşte Hazırladığım vee- okula entegre edeilen Toplu kitap girişi modülü projesi;

E- Okul Toplu Kitap Girişi Modülü

Bilginin saniyede değişebildiği bir bilgi toplumunda yaşamaktayız. Evrensel insan olabilme yolunda var olan bilgiye ulaşabilmekte çeşitli kaynakları kullanabilmekteyiz. Bu kaynaklardan birisi günümüzde çok fazla kullanılan internettir. İnternet ve sanallığı düşünüldüğünde doğru bilgiye ulaşmak; kaynağı belirtilmiş bir indekslemeyi takip etmekle veya doğru ve güvenirliliği güvence altına alınmış sitelerle mümkün olacaktır. İnternet ortamı öyle bir hal almıştır ki birey kendi doğrularını ispatlayabilmek ve yaymak için bir site kurabilir ve doğruluğu ispatlanmamış bilgileri milyonlarca hatta milyarlarca kişiye ulaştırabilmektedir. Böyle karmaşık bir bilgi havuzu içerisinde neyi nasıl arayacağınızı bilmiyorsanız sizin için önemli olan belirli bir zaman dilimini boşa harcamış olacaksınız. Şunu iyi biliyoruz ki; teknoloji doğru kullanılmazsa hem psikolojik, hem de maddi anlamda insana üst düzey zararlar verebiliyor.

İnternetin ve bilgisayarın evimizin başköşesine yerleşmesinden önce ağabeylerimiz, ablalarımız bilgiye direk kaynağından ulaşmaya çalışırlardı. Onlar için kaynak; Kütüphaneler ve evlerdeki kitaplıklardı. Ne yazık ki günümüzde birçok insan küçük bir kütüphaneye bile sahip değildir. Kitabın o şefkat dolu yapraklarını okşamayı unutmuşturlar. Kitaplar ise etrafı saran o güzel kokularını artık yayamamaktadırlar. Kütüphanelerimiz terk edilmişçesine yalnız ve boş durumdalar. Bir kaç kişi, araştırma konuları ve tez çalışmaları yapmak adına kütüphanelerdeler veya öğrenciler internetin artık içersinde yer aldığı kütüphanelerimize ücretsiz internet kullanmak için gitmekteler. Ortada kitap okumamak, teknolojiyi gerektiği şekilde kullanmamaktan kaynaklanan bir problem var. Biz problemi minik öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve kendilerine ilk kitaplıklarını kurma şansı vererek çözebileceğimize inanıyoruz. Okullarımızda kitap okuma saatleri yaygınlaştırılmış durumda. Öğrencilerimizin okudukları kitap sayılarını istatistiklendirme de e- okula girdiğimiz bilgilere güveniyoruz. Ne yazık ki öğrenci karnesini eline aldığında ilk kitap kıyımına da başlıyoruz.
            Şöyle ki  ; Bir çok öğretmenimiz, e- okul sistemine öğrencilerinin okuduğu kitap sayısını doğru olarak yansıtmıyor. Bir öğrenci 50 kitap okumuş olsa bile öğretmen bunu 10, en fazla 15 kitap okumuş gibi girebiliyor. Öğrenci ise onca kitabı okumuş olmasına rağmen karnesini eline aldığında karnesinde sadece okuduğu 10 veya 15 kitap kaydını görüyor. Bunu onlara yaparak daha ilk çağlarında onların kitap okuma heveslerini kırmaya başlamış olmuyor muyuz ?

Peki Sorun Nerede ?
Aklımıza hemen şöyle bir soru gelebilir; “Sorun öğretmenlerde mi ?” tabi ki hayır. Bir öğretmen, hele de bir sınıf öğretmeni 45 öğrenciye sahip olsun. Her öğrencinin en az 50 kitap okuduğunu düşündüğümüzde 45*50 = 2250 kitap yapar ki, bu rakam bir öğretmenin onca görevi arasında bu işe yeteri kadar zaman ayıramamasına neden olabilmektedir.

Peki Sorunun Kaynağı Ne ve Nasıl Çözülmelidir ?

Sorunun kaynağı e- okul kitap giriş sistemindeki yetersiz kodlamadır. Şu an bir öğretmen kitap girişi yapmak istediğinde e- okul sistemine girdikten sonra;  öğrenci işlerine girip öğrencisini bulacak, sonra sol ekrandaki “ Sosyal Faaliyetler” sekmesindeki okuduğu kitaplar butonunu tıklayacak ardından önüne çıkan menüden Kitap grubunu, kitap türünü seçip sayfa sayısını ve kitabın adını yazıp kaydet butonuna basacak. Her kitap girişi için bu uzun işlem süreci bir kitap girişi için yaklaşık 3 dakika almakta. Sadece 1 öğrenci için yaklaşık 50 kitap okuduğu düşünülürse 2,5 saatini alacak 45 öğrencisi için öğretmenin 45 güne ihtiyacı olacak ve her gününün 2,5 saatini bu işleme harcayacak.

Kitapları böyle tek tek ve uzun süreli giriş sürecinde öğretmenler tabii olarak sıkılabilmekteler. Sadece öğretmenlerin sıkılması değil, tek tek giriş e- okul serverına daha fazla bilginin girilmesine ve Database’in gereksiz yere şişmesine neden olabilmektedir. Bu problemi kısa sürede çözmek için şöyle küçük bir kodlama yeterli olacaktır. Aşağıda e- okul sistemi üzerinden Printscreen yapılarak alınmış sonra Photoshop’la eklemeler yapılan resimler yer almaktadır.

ÇÖZÜM;
Öğretmenimiz sisteme girecek yine aynı yerden öğrenci işlerine giriş yapacak ve sol menüden Sosyal Faaliyetleri seçecek (bu işlemi yaparken öğrenci seçimi yapmayacak ) sosyal faaliyetler altında daha önce olmayan ve kodlanacak bir buton görecek. Bu buton “ Toplu Kitap Girişi “ butonu olacak. Bu butonu tıklayan öğretmen sınıfı için bir kitaplık verisi oluşturacak. Yani sınıfındaki tüm kitapları bir kere girecek sonra her öğrenci için bu kitaplıktaki kitapları çağırarak çekleyecek ve öğrenci kitap okuma bilgisine aktaracak.

Şimdi Uygulamasını Resimlerle Görelim;

Öğretmen “Toplu Kitap Girişi” butonuna bastı. Açılan ekrandaki bilgileri tek tek doldurarak x sınıfının kitaplığını oluşturdu. Bunu aşağıdaki resimde görmekteyiz.

Sınıf kitaplığındaki tüm kitapların girişi tamamlanınca sıra öğrencilere kitap aktarımına gelir. Öğretmen Sosyal Faaliyetlerden okuduğu kitaplar butonunu tıklar. Karşısına şu ekran çıkar. Bu ekranda sistem hangi öğrenciye kitap girişi yapacağımızı sorar. Öğrencinin adını yazarak öğrenciyi çağırırız.

Bizim çağırdığımız öğrenci Yunus TAŞ olsun. Yunus TAŞ’ın bilgileri ekrandaki resimde gözükmekte hemen altta  Toplu Kitap listesini göster “ yazan kırmızı renkteki linki de görüyoruz. Bu linki tıklarız.

İlk başta bir kereliğine tek tek girdiğimiz kitaplığımızdaki tüm kitaplar kitap kayıt menüsü ile karşımıza gelir. Resimde görüldüğü gibi her kitabın yanında çek kutuları yer almaktadır. Yapmamız gereken sadece bir kere girdiğimiz kitapları öğrenci için mouse yardımıyla seçmek (yan tarafındaki yuvarlağı çeklemek) ve aktar tuşuna basmak.

İşlem sonunda; Seçtiğimiz öğrenciye okuduğu kitapları aktarmak sadece 5 dakikamızı almakta. Kitapları başta bir kere girdiğimiz için tek tek kitap girişiyle uğraşmıyoruz. Sistem kendi içerisinde oluşturduğu tablolarla kitapları eşleştireceği için gereksiz bilgi kirliliğinden arınıyor.

Bu uygulamanın en büyük kazanımı öğrencilerimiz olacaktır. Öğretmen öğrencisinin okuduğu tüm kitapları gireceği için öğrenci karnesine o dönem içerisinde okuduğu tüm kitapları görecek ve okuma hevesi kırılmayacaktır.
Uygun görüşle Arz Ederiz.

Düzenleyen sinanuzun - 10-Nisan-2011 Saat 16:15
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: kurultay, göktürk, seyyah20, metinogretmen, emelgenc61, ssevilayy, AVCI, xharkulx, dilekkuru, aliöğretmen, topuz64, -AYKUT-, matrix71,
göktürk
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 11
%57
Alıntı göktürk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 18:01
Teşekkür ederim Sinan hocam. Gerçekten de çok kolaylık sağlayan bir paoje oldu. Başarıların daim olsun....
IP  Tesekkur Et
yuce2001
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı yuce2001 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 19:31
evet geçen gün farkettim e okulda ve geç bile kaldıklarını söylemiştim. Bunda sizin de emeğiniz varsa teşekkürler...
yuce
IP  Tesekkur Et
kuluncak
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı kuluncak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 20:14
Ne gerek vardı? İnternette bir sürü sitede eokula kolay kitap girişi diye yazılım vardı. Excel sayfasından ibaret. Oradan rahatlıkla kitap girişi yapılıyordu. Şimdi işler uzadı.
bknz. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen
IP  Tesekkur Et
gulbenli
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

Aldigi Alkis: 2
%28
Alıntı gulbenli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 21:01
Emeği geçen herkese çok teşekkürler... İşimizi bayağı kolaylaştırıp zamandan kazandırdınız.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 22:26
Sinan kardeşim proje çok makbule geçti.Ellerine sağlık.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: papatya_toprak,
kafkaslım
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı kafkaslım Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 23:09
Emeğinize sağlık. Harikasınız. Çok teşekkürler. İyi ki varsınız hocam.
KAFKAS KARTALI
IP  Tesekkur Et
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 23:19

Eskiden illegal yaptığımız iş şimdi yasal oldu...Big%20smile

MEB yıllarca süren inadını nihayet kırdı..Confused
Emeğinize sağlık Clap

Önemli Not;
Bilmeyenler için...Embarrassed
Girilen kitap bilgileri değiştirilemiyor..
Aynı kitabı 2 defa girmeyin..Sayfa sayılarına dikkat edin..
Selamlar

Düzenleyen metinogretmen - 10-Nisan-2011 Saat 23:21
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Nisan-2011 Saat 23:24
elinize sağlık sinan hocam...güzel bir uygulama oldu nihayet...bizim için sıkıntıydı..
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
kılavuzlu
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 30

Aldigi Alkis: 6
%20
Alıntı kılavuzlu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 12:58
değerli dostlar bu konuda emeği geçen tüm dostlara samimiyetimle çok teşekkür eder saygılar sunarım.
IP  Tesekkur Et
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 14:12
Ya arkadaşlar bir çalışma bu kadar berbat hale getirilip sonra nasıl ''icat'' diye sunulur.HAYRET yeni kitap girmek için 1200 den fazla kitabı tarayıp çocuğun okuduğu kitabı bulacaksın:)) yoksa kitaplığa yeniden o yeni kitabı girip gerisin geri öğrenci sosyal faaliyetler modülüne döneceksin, 1201 kitap arasından yeni girdiğin kitabı bulup işaretleyip kaydedeceksin:)))) yıl boyu 30 kitabı değişerek okuyan bir sınıf için ideal bir program! fazlasını okuyanlar için ''BERBAT''
IP  Tesekkur Et
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 14:15
ESKİDEN KÖTÜYDÜ, ŞİMDİ KÖTÜRÜM OLMUŞ...
IP  Tesekkur Et
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 14:18
HOCAM KİTAPLIĞA ELLİ KİTAP KOYALIM. BAŞKA KİTAP OKUMAYI YASAKLAYALIM:))) SÜPER FİKİR:)))
IP  Tesekkur Et
infrarouge
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 4
%100
Alıntı infrarouge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 15:49
Yukarıdaki görüşlerin çoğuna katılmıyorum. Ben daha önceki sistemle kitapları düzenli giren birisiydim. Sistem yeniden açıldığında 102 kitap hazırdı kitaplığımda. Zamanında giriş yapmış olmanın ödülü. Sınıfımda dönüşümlü olarak okunan 30 kadar kitap var. Sadece okul kütüphanesinden aldıklarımı kitaplığa ekleyip işaretimi koyuyor kaydet'e tıklayıp işlemi tamamlıyorum. Daha iyi olmuş. Bir üstteki arkadaşın esprili de olsa fikrine katılıyorum. Sınıf kitaplığınbda 50 kitap olsa zaten o kadarını okuyan pek çıkmaz. nedeni ben 2. sınıf okutuyorum. Şu anda 60 kitabı geçen öğrencim var. Gündüz kitabını değiştirip akşam eve gidince öğretmenim listeme eklemiş mi diye kontrol eden öğrencim var. Lütfen işimizi yapalım, eleştiri de yapalım. Teknoloji özürlülüğümüzü, tembelliğimizi sistemi kötülüyerek ört bas edemezsiniz. Yemezler...
İnternette Karga var!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nilsin, nestayber,
bur.tan
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı bur.tan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 16:03
e-okul girip öğrenci işlemleri bölümünden sosyal faaliyetlere tıkladığımda "Toplu Kitap Girişi" bölümü görünmüyor... sadece "Okuduğu Kitaplar" bölümü geliyor...
IP  Tesekkur Et
Aytekin Bey
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 3
%50
Alıntı Aytekin Bey Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 16:55
Gerçekten yararlı olmuş.Teşekkür ederim. İşimiz daha kolaylaştı.Ama merak ettiğim bir konu var bu sene girdiğimiz kitaplar seneye silinecek mi? Çünkü ben 2.sınıfa geçince 1.sınıfta girdiğim kitaplar o sınıfın kitaplığı olarak seneye gelecek arkadaşa kalacak mı?? Yoksa ben seneye tekrar 2.sınıf kitaplarını girecek miyim?
Kolay GELSİN
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: metinogretmen,
AVCI
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 2
%66
Alıntı AVCI Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 17:24
Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim. İşe yarasa da yaramasa da en azından daha iyi birşeylerin yapılabileceğini göstermektedir.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nilsin, metinogretmen,
infrarouge
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 4
%100
Alıntı infrarouge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 18:33
Orjinalini yazan: bur.tan

e-okul girip öğrenci işlemleri bölümünden sosyal faaliyetlere tıkladığımda "Toplu Kitap Girişi" bölümü görünmüyor... sadece "Okuduğu Kitaplar" bölümü geliyor...

Arkadaşım e-okul anasayfasında iken kurum işlemlerine gireceksiniz. Oarada "Okuduğu Kitaplar" adında yeni bir modül açıldı. Her işlemi oaradan yapacaksınız. Sonuçlarını eski modülde görebilirsiniz.
İnternette Karga var!
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nilsin, metinogretmen,
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 19:06
HOCAM 30-50-100 KİTAPTAN SÖZ ETMİYORUZ...BENDE 2. SINIF OKUTUYORUM...1200 KİTAP VAR E OKUL KİTAPLIĞINDA... MÜBALAĞA DEĞİL: İKİNCİ DÖNEM 150 KİTAP OKUYUP BANA OKUMA KARTINI GETİREN ÖĞRENCİ VAR VE BUNLARIN HEPSİ YENİ KİTAP:)AİLE SETLER ALMIŞ VE GÜNLÜK OKUTUYOR. BU MODÜL ÇOK DAR GÖRÜŞLÜ BİR YAKLAŞIMLA HAZIRLANMIŞ. BU YANLIŞTAN EN KISA ZAMANDA DÖNÜLMESİ İYİ OLUR. BİZİM TEKNOLOJİYLE BİR SORUNUMUZ YOK. TEKNOLOJİDEN ANLADIĞINI İLERİ SÜRENLER DAHA İYİ ÇÖZÜM ÜRETSİNLER, DAHA HIZLI YAZILIM DİLİ KULLANSINLAR... BİZİM İŞİMİZİ ZORLAŞTIRMASINLAR:))) LÜTFEN
IP  Tesekkur Et
dilekkuru
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 1
%50
Alıntı dilekkuru Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Nisan-2011 Saat 23:14
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER.OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRMIŞ İŞİMİZİ.Clap
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nilsin,
bordo22m
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı bordo22m Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2011 Saat 01:00
SAYIN SİNAN HOCAM KUSURA BAKMAYIN AMA BU PROJE SADECE SİZE AİT DEĞİL BİLGİSAYARDAN ANLAYAN HERKES BU KONUDA AZ ÇOK FİKİR ÜRETEBİLİR. AYRICA BU KONUYU 2008 HAZİRAN DÖNEMİNDE ÖNERİ YAZISINDA OKUL OLARAK BİZDE BELİRTTİK HATTA ŞAHSIM BU KONUYU BİZZAT TELEFONLA BAĞLANARAK DİLE GETİRDİM... SAYGILAR SUNARIM
IP  Tesekkur Et
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2011 Saat 10:53
Kim yapmışsa yanlış olmuş...Öğrencileriniz kitaplığınızın dışında ve çok kitap okumaya başladığında anlayacaksınız...Onun da imkansız olduğunu bu işe iyi diyen herkes biliyor...'' Arkadaşın biri (infrarouge) kitaplığa 50 kitap koyun onuda kimse okumaz demiş.'' Durumu özetliyor:)))
IP  Tesekkur Et
Fatihulu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%33
Alıntı Fatihulu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Nisan-2011 Saat 11:13

Sizi anlamak çok zor arkadaşlar. Eleştiri adına bişeyler yazılmış. Aman başka yerde böyle söyleyeminde kimse size gülmesin : )  Bizim okulumuzda ben dahil sistemden herkes memnun. Geç kalınmış bir sitem olduğu yorumu var. Bence  siz bardağın dolu tarafına bakmayı bırakın bardağa bile bakmıyorsunuz.  Camiamızda zaten yapılanı beğenmemek, eleşltiriyi yıkmak olarak gören bir çok arkadaş var ortada güzel bir çalışma var. Sarp hocam demiş ki ben 1200 kitap giriyorum e hocam sen yine gir. Eğer siz tek tek 1200 kitap girişi yapmaya çalışmayı kolay buluyorsan siz ya geleneksel düşünüyorsun  yada tüm bunları espri olarak söylüyorsun.

Başka bir arkadaş ben bulmuştum ama Sinan bey üstlenmiş şeklinde bir yorum yazmış. Bizde bir çok şeyi düşünüyor öneri veriyoruz ama sizin gibi oluyo Hoca bu işi yapmış ortaya bişeyler koymuş oturup yanlış arayacağımıza, eleştireceğimize yarın bizde herkese fadalı ne yapabiliriz diye düşünelim.

Herkes bu siteye girip iyi kötü kaynak indiriyor sonrada ya eleştiriyor ya da işi bitince hiç uğramıyor biri çıkıp siz giriyor musunuz dese doğrus ; bende uzun zamandır uğramıyordum bende işim bitince ihtiayacım olmadığı için girmedim . En son gelen bu mail nedeniyle girip bakayım dedim sağolsun hocam yine güzel bi işe imza atmış Ben bu sistemi kullanırım arkadaş hem kulalrınırım hemde teşekkür ederim artık bunları aşalım

IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nilsin,
ercüment3515
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%25
Alıntı ercüment3515 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2011 Saat 00:44

IP  Tesekkur Et
sarpergun
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sarpergun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2011 Saat 16:52
   Hocam, ben eleştiri yapmıyorum yaşadığım sıkıntıyı söylüyorum...
   Bana her gün 20 yeni kitap geliyor...Ben yıl boyu 50 kitap girip buradan seçin diyen arkadaşa çok güldüm, sizde 1200 kitap okuyan bir sınıfa dilediğiniz kadar gülebilirsiniz...
    Ben bardağa bakmıyorum çünkü boş.Kitaplığıma bakıyorum çünkü çok dolu. Sizde lütfen dolu kitaplıkları görün:))

Kitaplığa her gün 20'den fazla yeni kitap girerek bir deney yapmanızı öneririm.Aksi halde ne söylemek istediğimi anlamanız imkansız.
     Hani buluş yaptım diyorsunuz ya: Edison binlerce deney yapmış biliyorsunuz, sizde bir hafta deneyin sonucu buraya yazın lütfen...
Sitenizi bir şeyler indirilsin diye açtığınızı düşünmüştüm...Bu kategoride çok sayıda site var.
     Saygılarımla
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2011 Saat 19:15
Sayın Sarp Bey doğrudur Bu kategoride çok sayıda site vardır sizden ricam size en uygun siteyi  ziyaret etmenizdir.

Sizden sanki girişte bir ücret talep ettikte sizde ödediğiniz ücrete karşılık alamadığınız bir hizmet varmış gibi eleştiriyorsunuz. Bu güne kadar sizin gibi düşünen değerli meslektaşlarımız azda olsa oldu. Onlara tavisyemizi sizede sunuyoruz  ; Siteden çıkmak için yapmanın gereken tek şey sağ üst köşedeki çarpı işaretini tıklamaktır.

Kırıcı olmamak adına daha önce yazdığım mesajı yazdıktan sonra  silmiştim. Ama bu son mesaja duyarsız kalamayacağım. Tüm site dostlarından özür dilerim.

Düzenleyen sinanuzun - 26-Nisan-2011 Saat 19:18
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nestayber,
metinogretmen
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1077

Aldigi Alkis: 6171
%100
Alıntı metinogretmen Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Nisan-2011 Saat 20:39
Orjinalini yazan: Aytekin Bey

Gerçekten yararlı olmuş.Teşekkür ederim. İşimiz daha kolaylaştı.Ama merak ettiğim bir konu var bu sene girdiğimiz kitaplar seneye silinecek mi? Çünkü ben 2.sınıfa geçince 1.sınıfta girdiğim kitaplar o sınıfın kitaplığı olarak seneye gelecek arkadaşa kalacak mı?? Yoksa ben seneye tekrar 2.sınıf kitaplarını girecek miyim?

Yeniden gireceksiniz sayın hocam..
Birde 150-300 kitap girmekte mese değil..
Bazı arkadaşlar 2 ayda 200 kitap okuyan öğrencilerinin olduğunu söylüyor..

ÇEKİN BİR KENARA SORUN,KAÇ TANESİ AKILLARINDA VE NE ANLAMIŞLAR..Embarrassed

OKUYUP GEÇMEK *OKUMAK* DEĞİLDİR..Thumbs%20Up
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Nisan-2011 Saat 18:17
     Sarp bey yazmış olduğunuz çirkin mesajınızı siliyorum. Biz kimsenin gözünde büyütülmedik , şımarmadıkta siz kısa zamandır bizimlesiniz ama uzun yıllardır bizimle olan site dostlarından fazla konuya hakimmiş gibi yazmışsınız.  Üzüm yemeye değil bağcıyı dövmeye gelmişsiniz. Sitemiz açıldığı ilk günden bu güne kadar bir elin parmağını geçemeycek kadar da olsa sebepsiz ve anlamsız yere eleştiriler almıştır.

Hatta sitemizin bir üyesi Türkiye 3.si olan Gölgenin kahramanları Projesinin kendisine ait olduğu iddasıyla bizi bulunduğumuz il Milli Eğitim müdürlüğüne yazılı olarak şikayet etmiş gereken cevabı almıştır. Bunlar çirkin davranışlar meslektaşım.

Söyleyecek çok şeyim var ama Mümin sekmanın şu sözü herşeyi söyşleyeceklerime özettir. ; ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil .

Tüm site dostlarına sevgilerimle...

Düzenleyen sinanuzun - 29-Nisan-2011 Saat 18:18
IP  Tesekkur Et
matrix71
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 97

Aldigi Alkis: 44
%45
Alıntı matrix71 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Mayis-2011 Saat 21:59
Sinan Öğretmenim modülün sizin tarafınızdan yazıldığını bilmiyordum ama bu sayade birsürü öğretmenden hayır duası aldınız bunu çok iyi biliyorum. Ellerinize sağlık.... Başarılarınızın devamını dilerim....
IP  Tesekkur Et
nestayber
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı nestayber Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2011 Saat 09:21
sinan bey e çok teşekkür ediyorum.okulmdaki bütün öğretmenler bu yenilikten çok ama çok memnun.Bu şekilde toplu olması gerektiğini hep aramızda konuşuyorduk.ama sadece konuşuyorduk,gerçekleştirmek için çaba harcayan yoktu.hemşerim düşünmüş,düşünmekle kalmamış uygulamış.eleştiri herzaman olacaktır,aldırmayın.meyve veren ağaç mutlaka taşlanır.
IP  Tesekkur Et
arenadiji
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı arenadiji Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayis-2011 Saat 19:23
teşekkürler