dün yıne okuma yarısması yaptım....en ıyı ogrencım 1.5 dakıka da 145 kelıme okudu ....yanı gayet seri okuyor artık..en kotu ogrencım 51 kelıme okuyor....ınsallah daha ıyı olur
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
dün yıne okuma yarısması yaptım....en ıyı ogrencım 1.5 dakıka da 145 kelıme okudu ....yanı gayet seri okuyor artık..en kotu ogrencım 51 kelıme okuyor....ınsallah daha ıyı olur
Değerli Hocam..
Okuma yarışı yaptırırken hiç okumadıkları bir yerden ve onlar duymadan okuttuğunuz halde mi bu rakamları alıyorsunuz?
hocam 145 okuyan ogrencı okula baslarken harflerı bılıordu cat pat okuyordu...ama dıgerlerı cok sukur okulda ogrendıler herseyı...okuma yarısı yaptırıken daha once okumadıkları bırbırlerını duymadıkalrı sakın bır yerde okutuyorum.toplu olark hepsıne aynı hıkaye kıtaplarını aldırdım..her aksam 2 kıtap okutuyorum hocam..okulda da ılk dersı kıtap okuma yapıorum ben
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
Yazılanları okuyunca çok mutlu oluyorum. Ülkemde Metin öğretmenim gibi öğretmenlerimin olması benim için çok büyük bir mutluluk hele arayan araştıran ve sınıfı için en güzelini yapma derdinde olan öğretmenlerimizin birbirleriyle paylaşımda bulundukları bir ortam oluşturmuş olmak benim en büyük kazancım diye düşünüyorum.
Tüm meslektaşlarıma kucak dolusu selamlar...
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
Ya matemetıık dersınde cok zorlanıyorum....toplama yı duzgun yapamıyorlar..hala rakamları soyleyıp ama yazamayan ogrencıuleırm varrrderste benı takp edemıyorlar ne yapıcam
Ya matemetıık dersınde cok zorlanıyorum....toplama yı duzgun yapamıyorlar..hala rakamları soyleyıp ama yazamayan ogrencıuleırm varrrderste benı takp edemıyorlar ne yapıcam
Değerli Hocam;
Siz daha iyi bilirsiniz ama...
Ben dikte çalışması yaparken bazen kolay bir cümle soruyorum.
TÜM ARKADŞLARA GÜNAYDIN..:)BIRSEY SORUCAM......BAZI KAYNAKLARDA TOPLAMA ISLEMI ONCE ONLUK BIRLIK SONRA VERILMIS HANGISI DOGRUUU? ya da nasıl yaparsam daha ıyı olur
TÜM ARKADŞLARA GÜNAYDIN..:)BIRSEY SORUCAM......BAZI KAYNAKLARDA TOPLAMA ISLEMI ONCE ONLUK BIRLIK SONRA VERILMIS HANGISI DOGRUUU? ya da nasıl yaparsam daha ıyı olur
Hiç farketmez değerli hocam..
Ama ille sorarsanız önce toplama işlemi..
Bu onluk-birlik acemi öğretmenlerde sıkıntı yaratıyor..
Necip Fazıl birgün konferans verirken Cezayirli bir öğrenci kalkar ve Fransızca ...olarak Necip Fazıl'a " Neden Osmanlı yıllarca bizi sömürdü, neden Osmanlı yıllarca bizi sömürge olarak kullandı? " der.. Necip Fazıl hiç durmadan cevabı sille misali yapıştırır. " Eğer Osmanlı sizi sömürmüş olsa idi bugün bu soruyu bana Fransızca soramazdın..."
BU AKŞAM ÖZELİME GELEN MESAJLARDA ARKADAŞLAR SINIFLARINDA Kİ 1-2 ÖĞRENCİNİN DURUMU İLE İLGİLİ SORU SORUYORLAR.
DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTIK.
TEKRARDA FAYDA VAR.
Değerli Hocam;
ÖNCELİKLE KENDİNİZE GÜVENİN..
SİZ BU İŞİ YAPACAĞINIZI LİSEYİ BİTİREREK;
ÖSS Yİ KAZANARAK,
ÜNİVERSİTEYİ BİTİREREK;
KPSS'Yİ KAZANARAK ZATEN İSPATLADINIZ
2-3 ÇOCUKTA NEYMİŞ...
1-Vakti zamannı geldi mi her çocuk okur(metinögretmen)
2-Panik yapmayın..
3-Velilere ve özellikle öğrencilere *YA OKUYAMAZSAM* hissini vermeyin.
4-Belli aralıklarla belli öğrencilere yönelin..
(YANİ BU SAATTEN SONRA HER ÇOCUĞU AYNI SEVİYEYE GETİRMEK YERİNE ,DURUMU EN İYİ OLAN 3-5 ,GEREKİRSE 1 ÇOCUKLA YOĞUN İLGİLENİN , Kİ ONUN OKUMAYA GEÇTİĞİNİ GÖRMEK DİĞER ÖĞRENCİ VE VELİLERE DE CESARET VERECEK..
5-Veli ziyaretlerini ihmal etmeyin
6-Çocuğun bildiği ve kullandığı kelimeleri okutup yazın,
Selam arkadaslar....o kadar yogunum kı sureklı ders ıslemekten kafamı kaldıramıyorum...performans odevlerı yaptırımı ve degerlendırmesı uzun zaman alıor..havalarda ısındı...PİKNİK yapıcaz yehuuuuuuuuuuuuuu..bu arada evlılık nedenı ıle tayınımı SİİRT e isticem..Rızasıo ıle doguya gıdenm tek ogretmen benımdır galıbaaaa:)
sevgili meslektaşlarım benim şimdiki en büyük sorunum 23 nisan gösterileri.Bu kadar zaman ve çaba harcadık tam güzel güzel ders işliyoruz konularda hızlandık derken bu çıktı.Zamanımı ders yapmak yerine 23 nisan çalışmalarına hazırlanarak geçirmek istemiyorum.Ama köy okulunda olduğum için mecburum .Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz ?Basit ama hoş bir fikri olan var mı?Lütfen fikirlerimizi paylaşalım.Şimdiden teşekkürler.
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
sevgili meslektaşlarım benim şimdiki en büyük sorunum 23 nisan gösterileri.Bu kadar zaman ve çaba harcadık tam güzel güzel ders işliyoruz konularda hızlandık derken bu çıktı.Zamanımı ders yapmak yerine 23 nisan çalışmalarına hazırlanarak geçirmek istemiyorum.Ama köy okulunda olduğum için mecburum .Sizler ne yapmayı düşünüyorsunuz ?Basit ama hoş bir fikri olan var mı?Lütfen fikirlerimizi paylaşalım.Şimdiden teşekkürler.
Değerli Kardeşim..
Öncelikle siteye verdiğiniz destek ve *Teşekkürler* için ben size teşekkür ederim..
gunaydın arkadaslar......evet bu aralar sıteye cok ugrayamıyorum cunku ALES calısıyorum....bır de CANAKKALE SEHITLERIMIZ ICIN bır sergı hazırladık sınıfımzca onun resımlerını de yukleyecegım ınsallah..Bu arada hala yavas okuyan hatta heceleyerk okuyan ogrencılerım var onları artık kendı hallerıne bıraktım ne yapayım
23 nısandan sonra da ders ıslenmez kı yaaa..ne yapacagız bılmıyorum...cocuklarla toplama ıslemındeyım..bır suru toplama ıslemı problemı ornegı var hepsınden cozmeye anlatmaya calsııyorum...cok zekı olanlar hemen yapıor.dıgerlerı yapamyınca ben uzuluyorum
Uzun zamandır mesaj yazamıyorum affınıza sığınıyorum. Çocuklarımın hepsi okumaya geçti fakat 3 tanesinde heceleme ve okuduğunu anlamada sıkıntılar yaşıyorum. Okuduğunu cümleyi anlamada sıkıntıları nasıl aşabiliriz yardımcı olursanız sevinirim. Bir öğrencim de ise öğrenme güçlüğü var. Bir çok etkinliklere rağmen e-l seslerinden ileri gidemedim yardımcı olursanız sevinirim Şimdiden teşekkür ederim
Bir de Papatya_toprak hocam 145 kelime okuyor demişiniz bir an kendimden şüphe ettim benim çocuklar neden okuyamıyor diye aman hocam böyle şeyler yazmayın
Ben köyde çalışıyorum.Benim bir öğrencim okuduğu kelimeyi iki defa okuyor.bu zamanla düzeler mi ya da nasıl düzelir.sizlerinde böyle öğrencileri var mı.
Ben köyde çalışıyorum.Benim bir öğrencim okuduğu kelimeyi iki defa okuyor.bu zamanla düzeler mi ya da nasıl düzelir.sizlerinde böyle öğrencileri var mı.
Tabii ki ilk dönemlerde bende de böyle öğrenciler vardı..
Okuma hızı ve yeteneği arttıkça durum düzelir..
İlk başta çok önemsemeyin..
Fakat okuması ilerlediği halde durum tekrar ederse dikkat edin..
BU ARADA MESLEK HAYATIMIN YAKLAŞIK 13-14 YILI KÖY OKULLARINDA GEÇTİ..
Köy öğretmeni ünvanı en saygıdeğer ünvanlardan biridir..
Kenar bir mahalledeyim malesef veli destaği hiç yo toplam 8 tane okuyamayan var 4'ü geçecek gibiler. Ancak diğer 4 ü için ümitlerim azalıyor. Hayırlısı bakalım.
Yok stres değil. Senenin başında sınıflar bölünürken oldu benimkisi
Ben bilgisayar formatörlük beklerken sınıflar bölündü. Daha sonra formatörlük olmayınca ben de sınıf istedim. Bana 1. sınifa henüz gelmemişlerden bir sınıf oluşturalım dediler. Ben itiraz ettim. İlk 2 hafta okula gelmemiş kişiler ilgisiz olur dedim. Ama dinletemedim. Bir de diğer 6 sınıf öğretmenleri kendilerine gelen ve beğenmedikleri öğrencileride bana göndermişler. Neyse Şikayet etmiyorum Allah'ın izniyle ben elimden gelen çalışmalarımı ypıyorum. Sabırla yapmaya da devam edeceğim. Biz çalışalım okutacak olan ALLAH. Allah'a emanet olunuz.
Çok yoğunum uzun zamandır ben de bakamadım siteye. Kpss, okul, 23 nisan yorucu oluyor ve yoğun geçiyor günleirm. Allah cümlemize kolaylık versin... Bende de 3 tane var okumaya geçemeyen ikisi kardeş. Kardeşlerden birinde bir sorun yok ama anne babada iş yok. Veli desteği çok önemli. Ödev veriyorum yapmadan geliyr çantayı eve at geri okula gel hesabı. Diğerinde öğrenme güçlüğü mü huy mu anlamadım öğrenmeye dirençli biraz. Ama onda çok şükür ilerleme var. 4 öğrencim ise geri. 24 öğrencim var diğerleri iyi çok şükür. 7si de bir istediğim düzeye gelse yeter bana. Allah yardımcımız olsun arkadaşlar buna da şükür diye düşünmek lazım. 23 nisan için de Işın Karaca'nın Türkiye için şarkısı var. Değerli öğretmenlerimizden biri şarkıya göre hareketleri planlamış. Eğer hala başlamayan varsa tavsiye ederim. Hareketleri basit ve gösterinin içinde bayrak ve Ata mızın resmi olduğu için çok alkış toplayacak bir gösteri tavsiye ederim.
ben matematıkte toplama ıslemını bıtırdım coktan tabı ama toplama ıle ılgılı problem cozme calısması yapıyorz 2 haftadır:)yalnız benımkılerde noktalama kurallarını ogrenıp uygulayamama problemı var...Hala özel ısımlerde kucuk yazan ogrencıerım var kesme ısaretını unutanlkar var.bunu pekıstırmek ıcın ne yapabılırım kı?
papatya hocam bu sorun hepimizde var. En iyi öğrenci bile hata yapıyor. Hatta ileri sınıflarda bile bu hatalar devam edebiliyor. Sabırla tekrar etmek lazım.
Tabii ki ilk dönemlerde bende de böyle öğrenciler vardı..
Okuma hızı ve yeteneği arttıkça durum düzelir..
İlk başta çok önemsemeyin..
Fakat okuması ilerlediği halde durum tekrar ederse dikkat edin..
BU ARADA MESLEK HAYATIMIN YAKLAŞIK 13-14 YILI KÖY OKULLARINDA GEÇTİ..
Köy öğretmeni ünvanı en saygıdeğer ünvanlardan biridir..
SELAM VE DUA İLE KALINIZ..
hocam bu ünvan meselesini beğendim. ben de 7 senelik öğretmenim. tersten başladım sanırım. ilk iki senemde istanbul merkezdeydim. kalan 5 senedir de ankara nın köylerindeyim. evet ikisini de gördüm, ve merkezde memur köyde öğretmen olduğumu hissettim. köy öğretmenliği başka..
herkes yoğunluktan siteyi takip edememekten şikayetçi :) bende aynı durumu bahane göstereceğim :) malum anaokulunda çalışınca orman haftası-anneler günü-23 nisan-okul öncesi eğitim şenlikleri derkeen hergün okulda zaman nasıl geçiyor anlamadan eve yorgun argın dönüyorum :) malum bi de evlilik artık yemek temizlik telası zaman yetmiyor sanırım :) herkesin öğrencileri okumuş maşaallah emeklerinizin karşılığını almışsınız hocam hepiniz tebrik ederim. inşaallah her öğrencimizin vatana millete hayırlı birer evlat olduğu günleri de görürüz hepbirlikte...
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma