Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Dersle İlgili | Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
Mesaj icon Konu: Öğretmen Olmak Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: Öğretmen Olmak
    Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2006 Saat 21:12
Öğretmenliğimin ilk ayları bir köy okulunda beş sınıflı bir öğrenci topluluğum var. Birleştirilmiş sınıf okutanlar iyi bilirler, hatta beşi bir yerde de derler bu tür sınıflara. Yorgunluğun hat safhaya ulaştığı, gücünün son damlasına kadar emek harcanan bir durumdur birleştirilmiş sınıfta öğretmenlik yapmak. Öğretmenliğimin ilk gününde sınıfa girdiğimde öğrencilerin gözünde hem hüzün hem mutluluk vardı. Hüzünlüydüler; Çünkü uzun zamandan beri öğretmenleri yoktu, sevinçliydiler çünkü artık bir tane öğretmenleri vardı. İlk ders tanışmaydı. herkese söz hakkı verdim, kimisi utangaç ve ürkek bir halle söyledi isimlerini kimisi söylemek bile istemedi. İlk haftaları oyunlarla geçirdik. Çünkü onlar çocuktular ve size kalplerinin kapılarını açmadıkları sürece onlara hiç bir şey veremezdiniz. Kalplerini kazanmak zor olmadı. Tıpkı diğer köy öğretmenlerinin yaptıklarını yapmıştım bende, onlara sevgimi sunmuştum o saf ve çıkarsız sevgimi. İlerleyen günlerde öğrencilerime ne olmak istediklerini sordum. Kimi doktor, kimi avukat, kimi hemşire, olmak istiyordu. İlginçti nasıl olabilirdi ki ? Aralarında öğretmen olmak isteyen yoktu. Üzülmedim desem yalan olur. Artık 1 ay geçmişti yavaş yavaş yapraklarını karın üstüne inatla çıkarmaya çalışan kardelen çiçeği gibi umutlarını, hayallerini ,kendilerini anlatıyorlar, köyün zor şartlarında neleri başarabileceklerini göstermeye çalışıyorlardı. Ve anlıyordum ki artık bana iyice alışmışlardı. Yılsonu gelip çatmıştı, son ders karneleri vermeden önce öğrencilerime ilk günlerde sorduğum o soruyu tekrar sormak istedim.

- "Çocuklar ne olmak istiyorsunuz ?"

Herkesin verdiği tek bir cevap vardı ; “ Ben öğretmen olmak istiyorum öğretmenim”. İnsana bundan daha güzel bir hediye verilebilir mi bilmiyorum ama onlar bana saf ve çıkarsız sevgilerini sunmuşlardı. Köy öğretmeni olmak bir gurur olmalı öğretmenler için.
Ve bence her öğretmen yaşamalı bu duyguyu.
Tüm köy öğretmenlerime kucak dolusu selamlar.

Öğretmenim çünkü; Öğretmeyi ve öğrencilerimi çok seviyorum.

Şuna Eminim ki ;

Öğretmensiniz, çünkü öğretmeyi ve öğrencilerinizi çok seviyorsunuz.

Tüm güzel çiçeklerin bahçıvanı olduğunuz bahçede açması dileğiyle.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61,
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2006 Saat 21:13
Sinan öğretmenim tabiri caizse tüylerim diken diken oldu okurken yazınızı.
O minicik saf güzel yüreklere ne büyük umut oldunuz Smile

Not: Bu mesajı  sema nickli değerli üyemiz göndermiştir.
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2006 Saat 21:14
Karakteri ve kişiliği oturmuş, işini ve çocukları seven,
soğukkanlı ve sabırlı, bakımlı ve güzel giyimli ,
kendine güvenen, karşısındakine güven veren,
çevresiyle ilgili, duygulu,
sanatsal ve toplumsal olaylara duyarlı,
erdem toplumuna giden yolun rehberi ve modeli olan öğretmenler
olarak misyonumuz ' Muasır Medeniyet ' seviyesini yakalamaktır.

Yolun dik ve yokuşlu olduğunu baştan
kabul eden, ileri görüşlü, maddi ve manevi
zorluklara dayanan, dirençli, eğitim ordusunun
karasevdalısı, bu uğurda canını, cananı, bütün
varlığını feda edecek kadar vatan,. millet, bayrak
aşığı olan öğretmenler olarak ; pozitif bilimler
ışığında etik değerlere bağlı kalarak, gelenek ve
görenekleri sentezleyerek, öğrenci merkezli eğitime
geçerek, araştırmacı, bilgi çağının öncüsü olacak
neferleri eğitim ordusuna kazandırmak birinci temel amacımızdır.. .

İletişimde bilgi ve becerilerinin arkasında gönül zenginliği,
sevgi, anlayış ve hoşgörü olmalıdır. Bu temelden
yola çıkarak, demokratik, çağdaş toplumun
bireylerini teknolojik destek almadan yetiştirmek
eksik olacaktır. İçimizdeki coşkuyu kaybetmiş yaşlı
bir insan olmaktansa, ilişkilere önem veren
geleceğe umutla bakan, yarınları sevgiyle
kucaklayan kişiler olmak zorundayız. Bunun için
öğrenci, öğretmen ve veli üçgeni ilişkilerinin yanısıra
idareci, öğretmen arkadaşlar ve çevreyle olan
ilişkilerimizi sağlıklı ve sıcak tutmak şiarımız olmalıdır.

Mevlana'nın dediği gibi, ' Aynı dili konuşanlar
değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşır.'

Bizimle aynı duyguları paylaşıyorsanız Hiç Kızmayan Öğretmen 'e HOŞ GELDİNİZ !

Öğretmen merkezli eğitim modelinin yerine öğrenci merkezli eğitim modelini yaşanabilir ve uygulanabilir
hale getirebilmek için :

Ben dili yerine Sen dili kullanmak; Empatik olmak ;

Sabırlı ve Soğukkanlı olmak ;

Demokratik olmak ve Yetkeci olmamak ;

3 Y (Ya bir yol bul,Ya bir yol aç , Ya da yoldan çekil ) kuralını işler hale getirmek ;

E-okul , E-sınıf anlayışı geliştirilerek E-devlet oluşumuna uygun öğrenciler yetiştirilmeli

Not: Bu mesajı  nedimerdem  nickli değerli üyemiz göndermiştir.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: tulucay,
cesi
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 38

Aldigi Alkis: 1
%2
Alıntı cesi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2006 Saat 17:12
Sizler gibi gerçekten yüreği sevgiyle dolu olan yeni meslektaşlarımın olması beni çok duygulandırdı.Atatürk'ün yolunda onun düşüncelirini benimseyenler olarka sizleri tebrik ediyorum.
ijlal
IP  Tesekkur Et
nisan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%10
Alıntı nisan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Aralik-2006 Saat 16:42
canım öğretmenlerim benim sizleri seviyorum.
başka başlıkla belirttigim gibi bu sene çooook sorunlu başladıi okula karşı büyük soğuma hissediyordum .olanlar ve yaşadıklarım duyduklarım beni incitmiş okuldan uzaklaştırmıştı verdikleri sınıfa girmek istemiyordum .biliyordum ki sınıfa girince büyülenecektim.elim dilim bağlanacak.nitekim de öyle oldu .bir sürü küçücük sürat gözümde ve yüreğime ulaştı .teker teker o sihirli kelimeyi söylemeye başladılar'' öğretmenim -öğretmenim -öğretmenim''zaman ve mekan silindi .onlar benimdi artık .dertleri benim ,acıları benim,mutlulukları benim,selamlar
IP  Tesekkur Et
seher70
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 2
%13
Alıntı seher70 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Aralik-2006 Saat 22:18
    KÖY Ö?RETMENYYYM 1.2.3. SINIF OKUTUYORUM  SELAMLAR
IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 57

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2007 Saat 14:02
Siirt te çalıştım ve 5 sınıfı bir arada okuttum. Sonda konya ya geldim şu anda 1 sınıfım var 3 sınıfı veya 5 sınıfı okutmak çok zor.
Konya dan Bir_Ogrtm
Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için
dünyayı dolaşman gerekmez.
IP  Tesekkur Et
tubakenan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

%0
Alıntı tubakenan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2007 Saat 17:51
BEN DE İLK ÖĞRETMENLİĞE BAŞLADIĞIM ZAMAN ÇOK İDEALİSTTİM.ANCAK ÖĞRETMENLİK HAYATIMIN ÜÇ YILINI 5 SINIFLI BİRLEŞTİRİLMİŞ BİR OKULDA GEÇİRDİĞİM İÇİN BİRAZCIK SOĞM A YAŞASAMDA ŞİMDİ  TEK SINIFI OKTUYORUM VE ÇOK MUTLUYUM..YENİDEN ÖĞRETMEN OLDUĞUMU HATIRLADIM.
IP  Tesekkur Et
tubakenan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı tubakenan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Mart-2007 Saat 17:56

DÜN DERS İŞLİYORUM.KONUSU  BİRBİRİMİZ TANIYOR MUYUZ?KONU İLETİŞİM ARAÇLARINA GELDİ,BEN TELEFON,TV,RADYO DERKEN,ÖĞRENCİMİN BİRİ CHATLEŞMEDEN BAHSETTİ,BU ÖĞRENCİM KÖYDE OLMAKLA BİRLİKTE BİLGİSAYARI ANCAK TV DEN GÖREBİLİYOR.BU OLAY BANA İLGİNÇ GELDİ,

IP  Tesekkur Et
Bir_ogrtm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 57

%0
Alıntı Bir_ogrtm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Mart-2007 Saat 00:44
Öğrenciler televizyondanda görse sonucta neyin ne oldugunu cok iyi biliyorlar. Bizimkiler şimdi canter fifa bilmem bir sürü oyunlar oynuyor. Birde BT sınıfımız olsa yandık.
Konya dan Bir_Ogrtm
Göğün her yerde mavi olduğunu anlamak için
dünyayı dolaşman gerekmez.
IP  Tesekkur Et
mert55
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 24

%4
Alıntı mert55 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Mart-2007 Saat 20:02

Birinci dönem sonlarındaydık.Verdiğim çalışmalar yapılmadığı için sinirlenip çalışmayanlar sınıfta kalacaklar dedim.Bir öğrencim  " Sınıfta kalan hiç eve gitmeyecek mi?"dedi.

Silgisiz resim yapma sanatına hayat denir.
IP  Tesekkur Et
zynp2002
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı zynp2002 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Mart-2007 Saat 13:42
Ben İstanbulda kolejde 1.sınıf öğretmeniyim.Bir gün gözlüklü bir öğrencim saçına jöle sürerek gelmiş.Sınıfa girdim ,koşarak yanıma geldi.'Beni tanıdınız mı?' dedi.'Sen Yaşar'Sın dedim.'Çok şaşırdı.Hayretler içinde bana baktı.'Nasıl tanıdınız,gözlüklerimden mi?'dedi.Canım öğrencim benim jöle sürünce tanınmayacağını zannediyor.Çok tatlılar yaaaa.
IP  Tesekkur Et
biberci25
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%16
Alıntı biberci25 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Mart-2007 Saat 20:21
Öğretmenlerim karanlıkta kaybolduğumu zannederken sizin yazdıklarınız bana ışık oluyor.Hepinize saygılarımı sunuyorum.
                  Köy Öğretmeni
IP  Tesekkur Et
BATIHAN
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı BATIHAN Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Mart-2007 Saat 10:02
BENDE YILLAR ÖNCE YÜKSEKOVA VE BEYTÜŞŞEBAP'TA ÇALIŞTIM ÇOK SIKINTILI GÜNLER GEÇİRMEME  RAĞMEN O GÜNLERİ BUGÜN BİLE ANARKEN MUTLU OLUYORUM.BİZ BİR SÜRE KALIYORUZ ORALARDA AMA ORADA YAŞAYANLARIN  SIKINTILARI ÖMÜR BOYU DEVAM EDİYOR. ORADAKİ ÇOCUKLARIN GERÇEKTEN BİZE İHTİYACI VAR.HER ÖĞRETMENİN DOĞUDA ÇALIŞMASI HAYATA BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM.

Düzenleyen BATIHAN - 24-Mart-2007 Saat 10:09
IP  Tesekkur Et
revan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%20
Alıntı revan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Mayis-2007 Saat 21:47
değerli meslektaşlarım ben vanlı ve vanda çalışan bir sınıf öğretmeniyim 2. senem ve bu sene 1. sınıfları okuttum gerçekten zor,yorucu ve şimdi biraz daha iyi anlıyorum bana çok tecrube kazandıran  bir seneyi neredeyse bitiriyorum içimde biraz hüzün çok fazlada mutluluk var inşallah onları 5. sınıfa kadar okutmayı istiyorum bir taraftanda diğer sınıflara bakıyorum çoğunun öğretmeni ek ders karşılığı çalışıyor dönem bitince gidecekler bir kısmıda van merkeze tayin istedi yani onlarda gidiyor seneye yerlerine başkaları gelecek onlarda bir sene çalışıp hemen gidecek ve sonra yine yenileri gelecek bu böyle devam edip gidecek.olanlar her yeni öğretmenle umutlanıp gittiklerinde gözyaşı döken o masum saf yüreklere olacak....
IP  Tesekkur Et
aykız
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı aykız Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 09:05
Değerli arkadaşlarım Busene birinci sınıfları okutuyorum. Yakın zamanda yaşadığım birkaç anıyı paylaşmak istedim sizlerle.Benim bücürler öğretmenler odasını öğrendiler ya (okulu tanıttık tabiki)tenefüste sık sık gelip rahatsız etmeye başladılar. Ben de sınıfta bu konu üzerinde durarak nöbetçi öğretmenin onlarla bu konularda ilgilenebileceğini söyledim.Ertesi günü andımız okunmadan beden eğitimi öğretmeni birkaç duyuru yaptı(kendisi biraz iri yarı)Yanımdaki öğrenci "öğretmenim bekçi olan bu öğretmen mi"demez mi....Çok hoşuma gittiSmile
IP  Tesekkur Et
ogretmenim34
Katılımcı Öğretmen
Katılımcı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 244

Aldigi Alkis: 46
%18
Alıntı ogretmenim34 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 18:55
Orjinalini yazan: aykız

Değerli arkadaşlarım Busene birinci sınıfları okutuyorum. Yakın zamanda yaşadığım birkaç anıyı paylaşmak istedim sizlerle.Benim bücürler öğretmenler odasını öğrendiler ya (okulu tanıttık tabiki)tenefüste sık sık gelip rahatsız etmeye başladılar. Ben de sınıfta bu konu üzerinde durarak nöbetçi öğretmenin onlarla bu konularda ilgilenebileceğini söyledim.Ertesi günü andımız okunmadan beden eğitimi öğretmeni birkaç duyuru yaptı(kendisi biraz iri yarı)Yanımdaki öğrenci "öğretmenim bekçi olan bu öğretmen mi"demez mi....Çok hoşuma gittiSmile

çok hoş gerçekten...LOLLOLLOL
IP  Tesekkur Et
tasemin
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı tasemin Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2007 Saat 20:04

Merhabalar:) Sinan Öğretmenim size öncelikle teşekkür etmek istiyorum.Geçen sene 1. sınıf okuttum çok da başarılı geçti tabiki sizin paylaşımlarınız sayesinde.Bende bir köy öğretmeniyim gerçi merkez köy ama yinede denizi olan bir memlekette olmamıza rağmen denizi hiç görmeyen,televizyonu olmayan,çadırda yaşayan öğrencilerim var.okulun imkanları doğrultusunda (projeksiyon vb.) öğrencilerimi çok farklı dünyalara götürüyorum tabiki bu sizlerin paylaşımlarınızla oldu arkadaşlar herkese teşekkür ve sevgilerimi iletiyorum....

IP  Tesekkur Et
hüaeyinçat.
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

%8
Alıntı hüaeyinçat. Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2007 Saat 01:00
Ben do?uyu görmeyen ö?retmene "ö?retmen" demem.
IP  Tesekkur Et
derya924
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 52

Aldigi Alkis: 3
%5
Alıntı derya924 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2007 Saat 22:58
sinan hocam,sizi tebrik ediyorum..payla?ymlarynyz için te?ekkürler..yüre?inizdeki sevgi,e?itime ö?retime böylesine candan ba?lylyk i?te gerçek ö?retmen dedirtiyor insana..ba?arylarynyzyn devemyny diliyorum..
ö?retmen olmak hayatymda en çok istedi?im bir ?eydi,?uan bu duyguyu ya?ady?ym için ne kadar mutlu oldu?umu kelimeler bile inanyn yetersiz kalyr..
ö?retmen e?itimle e?itir bunu asla gözardy etmiyelim.ö?retmen hre?yi bilen de?il..her?eye açyk olan ara?atyrmacy kendini sürekli yenileyen e?itimcidir ö?retmen..ve siz sinan hocam bizlere bir y?yk oluyorsunuz..emekelriniz için sonsuz te?ekkürler..saygylar hocam..
Karanly?a küfredece?ine bir mum yak!(KONFUCYUS)
IP  Tesekkur Et
BURCU1
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%0
Alıntı BURCU1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2007 Saat 11:19
evet yorucu günler geçirsekte 1.synyf okutmak çok güzel bence.do?uda görev gerçekten zor.ama onlaryn ö?rendi?i her kelimede duyulan mutlulukta çekti?in zorluklara de?iyor.türkçe bilmeyenler türkçe ö?reniyor.evde i?çi gibi çaly?yyorlar.saçlaryna dokunmam,yüzlerine gülmem onlary çok mutlu ediyor.50ye yakyn ö?rencim var.her yeni gün hiç görmedi?im 1ö?renci gelebiliyor.ama gelen artyk okulu seviyor.in?allah onlaryn okuyup yazdyklaryny da görebilirim.ben de köydeyim ama her gün bilgisayardan bir?eyler indiriyorum.ne olursa olsun onlary çok seviyorum.ve gece yatarken acaba yaryn onlaryn daha iyi ö?renmesi için ne yapabilirim diye dü?ünerek yatyyorum.rüyalarymda bile onlarla u?ra?yyorum.bence ö?retmenlik kadar güzel meslek yok.neyse çok uzattym sanyrym.ama payla?mak istedim
IP  Tesekkur Et
biberce
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 14

%21
Alıntı biberce Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Aralik-2007 Saat 23:25
Köy ö?retmeni olmak evet zor ama aldy?ynyz hhaz emin olun ba?ka hiçbir yerde yok.Yyiki ö?retmenizz...Thumbs%20Up
IP  Tesekkur Et
vilda
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 59

Aldigi Alkis: 18
%30
Alıntı vilda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Aralik-2007 Saat 16:41
 Emeklili?i yakla?my? bir ö?retmenim halen ilk günkü heyecanla okula gidiyorum ve bu a?k hiç bitmiyor inanyn bana. çocuklarymsyz bir dünya dü?ünemiyorum.Sizler  harikasynyz.Hepinize kucak dolusu sevgiler vermek istiyorum.Ne olursa olsun,tüm olumsuzluklara kar?yn içinizdeki bu y?yk hiç bitmesin.Gurur duyuyorum yazdyklarynyzy okuyunca.Hepiniz ola?anüstü insanlarsynyz buna inanyn.Sizleri çok seviyorumHug
IP  Tesekkur Et
kalem
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%50
Alıntı kalem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Mart-2008 Saat 00:40
YLK OKU(T)MA
Bu?ulanmy? pencereyi silerken, kar?y tepelerin de beyaza büründü?ünü gördü. Bütün görkemi ve güzelli?iyle tepeler nurani bir beyazlykla kar?ysyndaydy. Bu beyaz örtü, onda hep masumiyeti ve temizli?i andyryyordu. Onunla tany?aly daha birkaç hafta olmu?tu. Geldi?i yerlerde hiç kar ya?maz, ancak yolculuk yaparken uzaktan hem de çok uzaktan görürdü karly da?lary ve tepeleri.
Ö?rencileriyle -sary civcivleriyle- kartopu oynarken, saçyndaki beyazlyklara, çocuklaryn birer iki?er savurduklary kartoplary da eklenince, ba?y beyaz bir yuma?y andyryyordu. O halini dü?ündü?ünde gülümsedi.
So?uktu buralar; bildi?i, aly?ty?y yerlere hiç benzemiyordu. Öyle ki saryp sarmalardy kendini, köyün meydanyndan geçerken, orada bulunan köylüler ?a?yryrlardy. Kendi aralarynda, bu hoca da pek sarmalyyor kendini canym derlerdi.
So?u?u iliklerine kadar hissedebiliyordu. Yçim ysynyr dü?üncesiyle, kendine bir çay aldy. Sycak çayyny yudumlarken, gözünü, beyaza bürünmü? tepelere dikti.
Nerden nereye diye dü?ünüverdi. Henüz küçük ya?tayken zor ya?am ?artlaryny, zorluklarla ba?a çykmasyny ve çaly?mayy ö?renmi?ti. Hafta sonlarynda, ?ehrin en i?lek caddeleriyle beraber, ?ehrin otogarynda umutlary, yürekleri, ayakkabylary, omzunda ta?ydy?y gökku?a?y renkleriyle boyamaya giderdi. O zaman da ü?ürdü ama i?inin ve eve cebinde birkaç bozuklukla dönmenin verdi?i mutlulu?u dü?ünüp hissetmezdi.
O günlere dair hatyrynda kalan tek varly?y; sary, siyah kahverengi, beyaz ayakkaby boyalaryna bulanmy? elleriyle, kazandy?y yevmiyenin bir bölümü ile mahallenin kitapçysyndan aldy?y kitaplaryydy. Pinokyo, Kyrmyzy Ba?lykly Kyz, Peter Pan, Heidi, Kelo?lan Deli Dumrul, Nasrettin Hoca… Onun; kitaplary, ayna gibi boyady?y boyayaca?y ayakkabylary ve sadece rüyasynda gördü?ü babasy vardy. Kitaplaryny bykmadan, usanmadan, bir kez daha okumalyydy.
Ö?rencilerine umutla sarylmasy, ya?ady?y hissetti?i kitaplaryn sycakly?yny bir nebzede olsa onlara da tattyrmak istiyordu. Okumalyydy ve okutmalyydy. Gereklilik kipinde cümleleri sevmez, lakin çoktan bunlary sözlü?ünden çykarmy?ty. Yaptym evet ben onu da yaptym demeyi ye?liyordu kendine. Ylk çaly?ty?y yer olmasyndan my, yoksa filmlerde gördü?ü köy ya?antysyndan mydyr bilinmez ama buralary sevmeye ba?lamy?ty. Onun da ö?rencileri vardy:
Pirelenmi? kafalary,
Çamura bulanmy? pantolonlary,
Lastikten bozma ayakkabylary,
Bütün kirlerin bir örtü gibi sarmy? vücutlaryyla,
Onlar da bir çocuktu…
Sahip olduklary, “ Y?te bu da benim ve kimseye de vermem! ” diyebildikleri tek varlyklary kalemleriydi, bir de defterleri olsaymy?…
Üzülüyordu, her defasynda her synyfa girdi?inde, umut diyordu, kulaklary yyrtarcasyna bir umut, kendine ve bu minik, bu masum, bu körpe yavrulara bir umut olmalyydy. Annesinin nasyrly elleriyle ba?yny ok?ayyp: “Yyili?in kadar ya?arsyn, en kötü anynda bu iyiliklerin senin kolun kanadyn oluverir ve seni gelir bulur.” sözü dudaklaryndan dökülüverdi.
Arkasynda bir ?eyler byrakarak anylmaly, mutlaka onu hatyrlatacak bir ?eyler olmalyydy. Resmi kayytlardan ziyade birkaç yürekte de ady kalmalyydy.
Ö?rettikçe kalplerine dokundu?unu hissetti, o ilk okumalaryny, ö?renmenin verdi?i o ilk mutlulu?u, o ilk y?yltyyy, ö?rencilerin gözlerinde görebiliyordu. Kalem ve kitap onun oldu?u gibi ö?rencilerinin de yari olmu?tu.

KALEMY YAR EDYNENLERDEN...
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: emelgenc61,
mehmedo1
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

%10
Alıntı mehmedo1 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mayis-2008 Saat 10:43
Ö?RETMEN SEVGYDYR. SEVGY PAYLA?ILDIKÇA DE?ERLYDYR.
YUNUS GYBY SEVMEYY Ö?RENSEK, EYÜP GYBY SABIRLI OLSAK,
Y?TE O ZAMAN GERÇEKTEN Ö?RETMEN OLURUZ.
mehmetçolak
IP  Tesekkur Et
ordulu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 12

%8
Alıntı ordulu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Eylül-2008 Saat 00:29
    Sinan bey size katılmamak ne mümkün...Söylenecek söz bırakmamışsın...
IP  Tesekkur Et
dilara2000
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 5
%33
Alıntı dilara2000 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ekim-2008 Saat 20:55

Bu sene 1.sınıfları okutuyorum.Sene başından beri umutsuzluğa düştüğüm anlarım oldu.Düne kadar.2.sınıfa gitmesi gereken öğrencim senenin başından beri hiç bir şey yazmıyor okumuyor,ödev yapmıyor.Onunla konuştum seneye yinemi 1e gitmek istiyorsun vs...Yanağına da bir öpücük kondurdum.Bir kağıt çıkardı ve yazmaya başladı.Çok şaşırdım.Yazabiliyorum ,yazabiliyorum diye sevinçle bağırdı.Hemde zor kelimeleri yazmıştı. Okadar mutlu oldum ki ,ağlamamak için gözyaşlarımı içime akıttım.

İşte bu dedim öğretmenlik.Ne para ne pul .Hiç bir şeyle ölçülemezdi bu mutluluk.
IP  Tesekkur Et
tulucay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı tulucay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 21:27
sayın sinan bey benzer bir anı da benden bir köy okulunda çalışmaya başladım aynı soruyu bende yönelttim çocuklara aldığım yanıt toplam 12 kişilik okul öncesi grubundan jandarma olcam telli duvaklı gelin olcam ve büyük bir gururla ben müdür olcam diyen ömer Smile

neden diye sordum
kızlar:
-gelin olunca güzel elbiseler alıyorlar yeni ayakkabilar alıyorlar
jandarma olmak isteyenler:
- jandarmaların silahı var herkes onlardan korkuyor hırsızları yakalıyorlar.
bizim müdür olmak isteyen ömeri hiç sormayın 
- müdür olmak istiyorum çünkü müdürlerin çok parası oluyor.herkes ona para veriyor ben bunu düşünemezdim
IP  Tesekkur Et
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 21:38
süpermiş. :)
Yaşarken alabileceğim en güzel hediye için sonsuz teşekkürler. Kıvanç UZUN Dünyaya gözlerini Açtı...
IP  Tesekkur Et
yuvam
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

%42
Alıntı yuvam Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 23:27
bu platformdaki öğretmenliğe gönül vermiş değerli meslektaşlarımın varlığı bana sonsuz mutluluk veriyor.Çünkü üzgünüm ki sınıfta vakit geçirmeye bakan,çocukların yüreğine inemeyen,sınıfta öğrencinin konuşmasına ve duygularını paylaşmasına olanak tanımayan,kısacası bir zamanlar kendisinin de çocuk olduğunu unutmuş meslektaşlarımız da var.aslında öğretmen olmak; dünyayı bir çocuğun gözleriyle görebilmek,onun yüreğiyle hissedebilmektir.Çocukların hayallerine ortak olabilmektir.sonrası zaten kendiliğinden gelir.    
savaşçı
IP  Tesekkur Et
k.keskin86
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 7

Aldigi Alkis: 7
%100
Alıntı k.keskin86 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Haziran-2009 Saat 23:55
içimizdekı öğretme aşkının hiç tükenmemesi ümidiyle. tüm öğretmenlerimizi kutluyorum.
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11">!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

eğitim,genç beyinlerde ilgi uyandırmaktır.
IP  Tesekkur Et
carpediem
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

%5
Alıntı carpediem Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Haziran-2009 Saat 01:08
Öğretmenim, bu şiiiri ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. Etkilenmeye de devam ediyorum. Umarım sınıfımda böyle düşünen bir öğrencim yoktur. Bu şiirden sonra çocuklarımın hepsiyle daha çok ilgilenmeye başladım diyebilirim.
IP  Tesekkur Et
güll
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı güll Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Aralik-2011 Saat 19:37
ben ilkokul 1.sınıfta türkçe bilmeyen öğrencilere nasıl türkçeyi öğretebilirim ilkokuma yazma öğretimi dersinde ödevim bu yardımcı olurmusunuz
gulgull
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma