Eğitimin hemen her kademesinde oldum..YİBO hariç..
YİBO da çalışamadım..
Hala içimde bir dert olarak durur.. Çocuklar çoğaldı.. Ev ,bark,aile işleri.. Şimdi istesem de gidemiyorum..
Metin hocam yibolar evli insanlar için çok sıkıtı olur haftanın 2 günü nöbetiniz oluyor her nöbet 2 gününü götürüyor eve geldiniz mi çok yorgun oluyorsunuz Ama ne olursa olsun Yibolar mükemmel bir eğitim öğretim yeri sadece öğretmenlerin çok çabuk çökmesine neden oluyor.Çocukların her türlü sorunuyla sen ilgileniyorsun En basitinden 2 haftadır siteyi ziyaret edememişim hocam. İyi günler
Teşekkürler Değerli Hocam..
Düzenleyen metinogretmen - 25-Aralik-2010 Saat 21:17
[QUOTE=papatya_toprak]ben bugün Ş sesine gectım. ıkı ogrencımde disleksi var barız bellı ve pdr servısı test yaptı ogrencıye o da oyle soyledı.ylnız tek sorun ılenın bunu kbullenmemesi..ne yapacagız bu cocuga yaaa
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen [/QUOTE
Sagolun metın hocam ama bunlar teorık bılgı.pratıkte neler yapılaması gerktıgını bılen varsa da soylemeyor.ıllakı uzman kısıden yuklu mıktrda paralarla tedavı almak lazım:(((okuldakı rehber ogretmende bısı bılmıor ..ram a gıttı ama 2 ay sonraya randevu verdıler.. YANI YURDUMUN AYNI MESELELERI YINE ..bakalım nasıl olack bılmıyorum]
Değerli Kardeşim;
Disleksi ne diye merak eden olur diye linki verdim.. Bu siteyi velilerde takip ediyor bazen..
Bunun tek tedavisi SEVGİ ve SABIR Hocam..
Müfettişleri ve diğer etmenleri göz önünde tutmayın..
Benim bu 7. galiba.. 1.sınıf okutuşum..
Ben bile bazen panik yapmıyor değilim..
Acaba okur mu,ne zaman okumaya geçecek,bu çocuk ne olacak vs..
Hocam sınıfı genel olarak götürün..
Durumu kötü olanları evlerinde mutlaka 2-3 defa ziyaret edin..
Bir erkek öğretmen ,müdür yardımcısı yada eşinizi,babanızı vs. birini bulun giderken..
Çocuğa FARKLI olduğunu hissettirmeyin..
Haftada 1 harf alsa yeter..
Yani 7-8 harfi alınca TÜM SESLİLERİ verin arka arkaya..
Afferim deyin,düllendirin(eminim yapıyorsunuzdur)
Bolllll resim yaptırın.. Müzik dersinde açın hareketli parçaları oynasın..
merhaba hocalarım dikte konusunda neler yapabiliriz.okumaları iyi olmasına diktede zorlanıyorlar.acaba bir hafta mı dikteye ayırsam çok mu geri kalırım ş sesindeyim.çook canım sıkılıyor.dikte yapmayı hiç sevmiyorum.
Hocam ben genelde ilk ders ,olmadı 2. ders mutlaka her gün dikte yaptırmaya çalışıyorum.. İlk başlarda zorlanmamaları için tek veya iki heceli basit cümleler sizin için kolay olur..
Öğrencilerım ıcın 1 hafta sonra İLK DEFTERIM SERGISI yapacagım.acaba neler yaptırabılırım sergı ıcın ekstra olarak arkaadaslar..onerısi olanlar var mı yada tecrubesı olanlar
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
selam arkadaslar nasılsınız...5 tane gerıden gelen ogrencım vardı..kaldı 3 tane ..1 tanesınde de kıpırdanmalar var sanki..4 öğrencim de hangi sesi söylesem okuyor....dıgerlerı normallll....yanı 18 tanesi...
ama maalesef dıkte 2 3 kısı dısnda hep ya eksık ya fazla..bır de sız dıkteyı tek tek mı yapıyıorsunuz yoksa toplu halde mi?tek tekse nasıl zaman yetıryorsunuz.toplu halde ıse nasıl kontrol edıyorsunuz...bırbırlerıne bakıyorlar.tek tek kontrol de zor oluyor..
bır de elın de serbest etkınlık aylık rapor tasl*gı olan var mı acaba...kolay gelsın herkese....
Tebrik edıyorum ogretmenım....allah daim ve kaim eylesın
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
bugün okulda c sesine geçtim. çok zeki 5 öğrencim var.onlar maşallah ne soylesem hemen ogrenıyorlar.bütün harfleri öğrettim onlara ve okumaya geçtiler .yavas yavas okuyorlar ama güzel okuyorlar.o kadar duygulandım kı videolarını çektim...allah herkese bu duyguyu yaşatsın..
öncelikle yeni yılın herkese sevgi ve dostluklar getirmesini dilerim.
ben 29 kişilik sınıftan 16 çocuğumu okuttum.10 taneside karne tatiline kadar okuyacak eminim.Ama ben geçici olarak o okulda çalıştığım için yerime sözleşmeli atanınca ,zorunlu olarak doğum öncesi iznime ayrılıdım.
Tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum
SEVGİ VE DOSTLUKLA KALIN.(bu arada öZGÜRCAN adını vereceğimiz oğlumuzda 8 hafta sonra Allahın izni ile aramıza katılacak.)
Özgürcan Hoş gelsin,hayırlı ve sağlıklı gelsin inşallah..
Bulabilirseniz kaysı çekirdeği(çiğ),badem (çiğ) ve özellikle kaliteli bal tüketin..
Bunların sayısız özelliğinin yanında hücre yenileme özelliği var..
(bunların ikisini ben sattığım için söylemiyorum)
Hayırlı günler tekrar..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR..!!
bu soyledıklerınızın ne işe yradığını pek anlamadım onu sormustum hocam
BEN BUGÜN Ğ SESİNE GECTIM ...COCUKLARA SOYLETMEKE VE KENDIM DE SOYLEMEKTE COK ZORLANDIM..SIMDIDEN NE YAPACAGIMI BILMIYORUM
32 öğrencim var .Su an 28 tanesi okumaya gectı.....4 tanesı ıle cok ugrasıyorum bakalım VAKTI ZAMANI GELINCE HER COCUK OKUR dıye umıt edıyorum...hocam
[QUOTE=papatya_toprak]32 öğrencim var .Su an 28 tanesi okumaya gectı.....4 tanesı ıle cok ugrasıyorum bakalım VAKTI ZAMANI GELINCE HER COCUK OKUR dıye umıt edıyorum...hocam
Sizin gibi çalışkan
araştırmacı
ve mücadeleci bir öğretmenin çocuklarının
okumaması mümkün mü hocam..!!
[/QUOTE
sızın gıbı deneyımlı ve basarılı ogretmenden boyle ıltıfat almak enaniyetimi kabartmıyor değil hocam:)]
[QUOTE=papatya_toprak]32 öğrencim var .Su an 28 tanesi okumaya gectı.....4 tanesı ıle cok ugrasıyorum bakalım VAKTI ZAMANI GELINCE HER COCUK OKUR dıye umıt edıyorum...hocam
Sizin gibi çalışkan
araştırmacı
ve mücadeleci bir öğretmenin çocuklarının
okumaması mümkün mü hocam..!!
[/QUOTE
sızın gıbı deneyımlı ve basarılı ogretmenden boyle ıltıfat almak enaniyetimi kabartmıyor değil hocam:)]
Metin hocam bencede cok guzel bırsey olmuşş....zaman ve emek gerektıren bır calısma...tebrikler
MAŞALLAH HOCAM ya çok özendim.Meşhur para koleksiyonunuz bu nu idi.Çok büyük sabır bunları toplamak...tebrikler..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma