metin öğretmenim teşekkürler:)Benim öğrencilerim 13 tanesi okumaya geçti fakat geride olan 3 öğrencim var.Bu geride olan öğrenciler için ne gibi çalışmalar yapabiliriz.ayrıca bu öğrencilerle çok fazla ilgilenemiyorum.acaba ne gibi önerileriniz olabilir.
metin öğretmenim teşekkürler:)Benim öğrencilerim 13 tanesi okumaya geçti fakat geride olan 3 öğrencim var.Bu geride olan öğrenciler için ne gibi çalışmalar yapabiliriz.ayrıca bu öğrencilerle çok fazla ilgilenemiyorum.acaba ne gibi önerileriniz olabilir.
Değerli Hocam;
Kendi çocuğunuz olduğunu düşünün..!!
Şaka bir yana;
Hocam seviyelerine bakıp bir plan hazırlayın..
Önce sesli harfleri verin..
Daha sonra basit harflari(1. ve 2. grup) yavaş ama emin adımlarla gidin..
Öğrenmenin farkına ve ZEVKİNE varınca az da olsa ilerlemeleri sağlanır..
Arkadaşlar okumaya geçtidediğimöğrencilerimde hzı problemi var evet okuyorlar ancak çok ağır davranıyorlar.Mardin'in Midyat ilçesinde bir köydeyim.Asıl problemim kelime hazinesinin çok az olmasıdır.Öğrencilere okuma yazma öğretmenin yanı sıra anlamını bilmedikleri kelimelerin anlamını da öğretmek zorunda olmamdır.Aslında zor olmanın yanı sıra çok da zevk verici bir iştir.
Bu konuda bana bir öneriniz olacak mı?
Okuma hızını artırmada ne yapabilirim?
Selamlar.
Asıl Hazine Doğruluktur.Gerçek Öğretmen Buna Semboldür.
acaba ben yavas mı gıdıyorum.S sesinı yenı verdım ben.panık oldum sımdı.suna karar verdım bool bol farklı seyler okutunca daha guzel oluyor. Y sesınde bıraz zorlandık.sesı cıkarmada ve hıssetmede .karıstı bıraz.o yuzden sakın ılerlıyorum:)
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
teşekkür ederim papatya öğretmenim :) bende yeni görev yerımde işe başladm bugun :) el dokuması halılarıyla meşhurmuş gittiğim yer cocukların durumları gayet yerinde. okulun da ilk senesiymiş ama okul güzel yol üstünde de gerçi 2 saatim gidişte 2saatim döüşte geçio ama idare edicez artık :)
Âhireti inkâr etmek, dünya ve mâfîhayı inkâr etmek demektir. Demek ecel ve kabir insanı beklediği gibi, Cennet ve Cehennem de insanı bekliyor ve gözlüyor.
acaba ben yavas mı gıdıyorum.S sesinı yenı verdım ben.panık oldum sımdı.suna karar verdım bool bol farklı seyler okutunca daha guzel oluyor. Y sesınde bıraz zorlandık.sesı cıkarmada ve hıssetmede .karıstı bıraz.o yuzden sakın ılerlıyorum:)
gerimi dediniz??? Ben bu gün ı sesini yeni bitirdim Toplam 21 öğrencim var 12 tanesi verdiklerimi okuyabiliyorlar fakat dikte çalışmasını 6 öğrencim sorunsuzca yapabiliyor. 8 tane çok geride öğrencim var elat tan tekrar başladım.
ben de dün 3. iş günümde kaldım yollarda :( müdürümüz toplantı yaptı zaten 2 tanecik öğretmeniz, her gün bindiğim saatteki otobusu kacırıncaa, malum cuma diğer tüm otobusler de doluymus :( allahtan yakın bı ilçenn yazanecisi servisle getırdı de gelebildim :(
ben MANİSA CELAL BAYAR mezunuyum da.DEMİRCİ de egıtım fakultesı.oranında halıları meshur Resmen AMERİKAYA CAMİ HALILARI İHRAC ediliyor.acaba dedım demırcıye mı atandı:)AYSEEYLUL hocam
papatya toprak hocam.sızden daha gerı olanlar da var ...
mesela ben daha rrrrrrrrrrrr sesınddeyım salı gunu m verıcem..aman allahım bben ne yapmalıyımkı....bı de 4 gerı ogrencımle....
1 tane enlellı ogrecım var sırf engelı var dıye okula gelmıyordu gondermıyorlardı.normalde 2.sınıf olması gerektı.gelısım gerılıgı var boyu cok kısa sıraya bıle zor oturuyor yetısemıyor....aldım cocughu getırdım sınıfa gerı olnların arasına oturttum...ama cocuk once ben yapamıyom dedı gelmedı.sonra yıne getırdım...ve artık alıstı 1 ayda dıgerlerını yakaladı hatta dıkte ve okumada dıgerlerınden daha ıyı..cok mutluyum onun adına ...boyu kucuk gelısımı yok ama beynı super....ama bıgun dusecek dıye cok korkuyorum.tahtaya yazı yazdırırken ben kucagıma alıyorum..bazen de arkadasları...yardımlasma super o da cok mutlu bızde....
sadece paylasmak ıstedım...ama 4 ogrencım daha elat bılmıyo oyle ugrasıyoruz.zaman ayıramıyom onlara..bakalım allah yardımcımız olsun.hergun allaha dua edıyorum bana sabır ver dıye....
ogrencılerın cogu bırlestırmeyı kaptı hatta 2 tanesı harfı soyluyorum okuyorlar....
ama dıkte 2 ses cok ıyı ama 3 4 olunca bır kabusssssssssssssssss.
allah hepımıze yardım etsın......
cıceklermıı z bır bır acacaktır..umut umut umut....
:) yok papatya hocam aksaray ama ülkenin her bir köşesi zengin maşallah daha neler görcez allah bilir yani :) ihracat yapıldığını dyamadm ben daha malum 3 gün gittim :) ama okulumuzun yanında o meshur kervansaray var oraya gelen turıstler alıo dokunan halılardan o kadarını biliorum
papatya toprak hocam.sızden daha gerı olanlar da var ...
mesela ben daha rrrrrrrrrrrr sesınddeyım salı gunu m verıcem..aman allahım bben ne yapmalıyımkı....bı de 4 gerı ogrencımle....
1 tane enlellı ogrecım var sırf engelı var dıye okula gelmıyordu gondermıyorlardı.normalde 2.sınıf olması gerektı.gelısım gerılıgı var boyu cok kısa sıraya bıle zor oturuyor yetısemıyor....aldım cocughu getırdım sınıfa gerı olnların arasına oturttum...ama cocuk once ben yapamıyom dedı gelmedı.sonra yıne getırdım...ve artık alıstı 1 ayda dıgerlerını yakaladı hatta dıkte ve okumada dıgerlerınden daha ıyı..cok mutluyum onun adına ...boyu kucuk gelısımı yok ama beynı super....ama bıgun dusecek dıye cok korkuyorum.tahtaya yazı yazdırırken ben kucagıma alıyorum..bazen de arkadasları...yardımlasma super o da cok mutlu bızde....
sadece paylasmak ıstedım...ama 4 ogrencım daha elat bılmıyo oyle ugrasıyoruz.zaman ayıramıyom onlara..bakalım allah yardımcımız olsun.hergun allaha dua edıyorum bana sabır ver dıye....
ogrencılerın cogu bırlestırmeyı kaptı hatta 2 tanesı harfı soyluyorum okuyorlar....
ama dıkte 2 ses cok ıyı ama 3 4 olunca bır kabusssssssssssssssss.
allah hepımıze yardım etsın......
cıceklermıı z bır bır acacaktır..umut umut umut....
ayseylul hocam ewet güzeldir aksaray .orada 1 yıl calısmıstım bende..keske halılarından almak nasıp olsaydı dıyorum sımdı....
4.kez 1.sınıf okutuyorum..ama bu sıstemde ılk oluyor.o kadar da guclu bı arsıvım yok aslında.sadece elımde olanları paylasıyorum.dosya gondermeyı de yenı ogrendım uygulamak ıstedım hocam...
ark85 hocam bende çok beğeniyorum halıları da çarsıya kadın cıkmayınca orada insan tek basına gezıp bakamıo ki bişeye :( ben de şehirde yetiştim şimdi cok garip gelıo insanların tavırları :/:S ama malum anasınıfında calısıorum su anda bizde de halıflex sistemi vardır bilirsiniz okul yenı olnca cocuklardan birinn babası okula halı hedıye etmiş sınıfımda cookk güzel bi halı var zaten olmazsa velileri iş yerlerıne ziyarete falan gıdıp müdür beyle o zaman begenıp alcam :/ :)
bu arada kadın olmak cok zor ya :( ben beldede calısıyorum böyle köyler nasıl bilemiorum artık :( hele yolda kaldıgım gün elim kolum baglandı yapacak hiçbişeyım yok nerde kalınır ki kime güvenilir yani :( allah herkesın yardmcısı olsn gercekten bilmediğin memleket, insanlık garip gercekten rabbim korusun bizleri...
bu arada en kısa zamanda bir fotograf makinesi alıp hasan dagın fotograflarını cekıp gönderecem :) coookk güzel görünüoo yoldan, gerçi müdürm benle biraz alay etti allahın dagı hergun orda heyecanlanma bu kadar dıe ama olsn :) hele bembeyaz karıyla altı dumanlı güneş parıldarken müthiş...
bugün okulda cok yoruldum...bu arada yerlı malı haftasındayız demı arkadaslar
BEN BUGUN d SESİNİ VERDIM AMA BAZI COCUKLAR SESI CIKARIRKEN BILE YANLIS SOYLUYOR. BUGUN BIRISINI RESMEN HIRPALAMAK ISTEDIM AMA KENDIMI ZOR TUTUM .D SESINI T gıbı cıkarıyor .sızde de oyle olan cocuklarınız var mı arkadaslar ya da neler yapmam gerekır
BEN BUGUN d SESİNİ VERDIM AMA BAZI COCUKLAR SESI CIKARIRKEN BILE YANLIS SOYLUYOR. BUGUN BIRISINI RESMEN HIRPALAMAK ISTEDIM AMA KENDIMI ZOR TUTUM .D SESINI T gıbı cıkarıyor .sızde de oyle olan cocuklarınız var mı arkadaslar ya da neler yapmam gerekır
Metin öğretmene sorsak;
VAKTİ ZAMANI GELİNCE HER ÇOCUK OKUR..!!
Der :))
bence Eğitim sabır işidir. hocam:)bılmıyorum bu cocuk cok farklı annesı ılk basta cocugu calıstırıken de hırpalamıs o yuzden korkuyor korkudan yanlıs ogrenıyo. cocukta bır guvensızlık gıdıyor.ne yapsam bılmıyorum. oduller verıyorum sorumluluk verıyorum ama hala okurken korkuyor. bıldıgını de yanlıs soyluyor
bence Eğitim sabır işidir. hocam:)bılmıyorum bu cocuk cok farklı annesı ılk basta cocugu calıstırıken de hırpalamıs o yuzden korkuyor korkudan yanlıs ogrenıyo. cocukta bır guvensızlık gıdıyor.ne yapsam bılmıyorum. oduller verıyorum sorumluluk verıyorum ama hala okurken korkuyor. bıldıgını de yanlıs soyluyor
Değerli Arkadaşlar;
Öncelikle bu saate kadar bu konulara kafa yorup
--Bu çocuklar için ne yapabiliriz..!! Diye düşünerek
mesleğinizi en iyi şekilde yapmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim..
Allah Razı olsun..
UMARIM BU AZMİNİZ VE MESLEK AŞKINIZ HEP DEVAM EDER..
Gelelim konuya;
Daha çocukların okumaya geçmesi ve verilen heceleri,kelimeleri okumaları için tabii ki çok erken değil.. Çok geç te değil.. Daha önünüzde 1,5 ay var..
Ara tatil gelmeden okumaya geçirmeniz tabii ki önemli..
Fakat bir bakarsınız ki 2.dönem mısır patlaması gibi bir anda okumaya geçecekler..
GÜNLER UZAYACAK,
HAVALAR ISINACAK..
ÇOCUKLAR ÇOK DAHA
İYİ OLACAKLAR VE SİZİ UTANDIRACAKLAR..
Daha önce de söyledim..
ASIL SORUNLAR OKUMAYA GEÇİNCE BAŞLAYACAK..
Fakat ne olursa olsun , bir öğrencinin okumaya geçmesi kadar
SİZDEN Bİ KONU HAKKINDA YARDIM BEKLIYORUM.DAHA DOGRUSU ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM
OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN BİR PROFESİ ÜZERİNE OKULUMUZA KİTAP ALINACAK.BEN DE 1.SINIFLAR İÇİN HİKAYE VE HECE KİTAPLARI ALINMASI TALEBİNDE BULUNDUM.MÜDÜRÜMÜZ SAG OLSUN BENİ KIRMADI VE LİSTEYİ HAZIRLAMAMI İSTEDİ.SİZİN DE ÖNERİLERİNİZİ ALARAK KÜÇÜK BİR LİSTE HAZIRLAMAK İSTİYORUM.
1.SINIF SEWIYESINE UYGUN HİKAYE VE HECE KİTABI ÖNEREBİLİR MİSİNİZ BANA
YARDIMCI OLURSANIZ COK SEWINIRIM.ŞİMDİDEN ÖNERİDE BULUNAN İLGİLİ MESLEKTAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM...HERŞEY COCUKLAR İÇİN.....
ben bugün Ş sesine gectım. ıkı ogrencımde disleksi var barız bellı ve pdr servısı test yaptı ogrencıye o da oyle soyledı.ylnız tek sorun ılenın bunu kbullenmemesi..ne yapacagız bu cocuga yaaa
ben bugün Ş sesine gectım. ıkı ogrencımde disleksi var barız bellı ve pdr servısı test yaptı ogrencıye o da oyle soyledı.ylnız tek sorun ılenın bunu kbullenmemesi..ne yapacagız bu cocuga yaaa
[QUOTE=papatya_toprak]ben bugün Ş sesine gectım. ıkı ogrencımde disleksi var barız bellı ve pdr servısı test yaptı ogrencıye o da oyle soyledı.ylnız tek sorun ılenın bunu kbullenmemesi..ne yapacagız bu cocuga yaaa
Sagolun metın hocam ama bunlar teorık bılgı.pratıkte neler yapılaması gerktıgını bılen varsa da soylemeyor.ıllakı uzman kısıden yuklu mıktrda paralarla tedavı almak lazım:(((okuldakı rehber ogretmende bısı bılmıor ..ram a gıttı ama 2 ay sonraya randevu verdıler.. YANI YURDUMUN AYNI MESELELERI YINE ..bakalım nasıl olack bılmıyorum]
merhaba hocalarım dikte konusunda neler yapabiliriz.okumaları iyi olmasına diktede zorlanıyorlar.acaba bir hafta mı dikteye ayırsam çok mu geri kalırım ş sesindeyim.çook canım sıkılıyor.dikte yapmayı hiç sevmiyorum.
merhaba hocalarım dikte konusunda neler yapabiliriz.okumaları iyi olmasına diktede zorlanıyorlar.acaba bir hafta mı dikteye ayırsam çok mu geri kalırım ş sesindeyim.çook canım sıkılıyor.dikte yapmayı hiç sevmiyorum.
HOCAM EVDE YAZI YAZMA CALISMASI YAPINCA COCUKLAR SINIFTA DAHA RAHT YAZIYORLAR.SINIFTA YAZDIRACAGIM CALISMALARI EVE ONCEDEN VERIORUM CALISIOLAR. HEMEN YAZIORLAR.MORALLERIDE IYI OLUYOR BOYLELIKLE
arkadaşım ilerde olupta gerimi kalırım demeyin morelim bozuluyor ben daha ö sesini yeni bitirdim
Salı günü b sesine geçeceğim. Pazartesi Tarsus'un kurtuluşu olduğundan tatil.
Eğitimin hemen her kademesinde oldum..
YİBO da çalışamadım..
Hala içimde bir dert olarak durur..
Çocuklar çoğaldı.. Ev ,bark,aile işleri..
Şimdi istesem de gidemiyorum..
Metin hocam yibolar evli insanlar için çok sıkıtı olur haftanın 2 günü nöbetiniz oluyor her nöbet 2 gününü götürüyor eve geldiniz mi çok yorgun oluyorsunuz Ama ne olursa olsun Yibolar mükemmel bir eğitim öğretim yeri sadece öğretmenlerin çok çabuk çökmesine neden oluyor.Çocukların her türlü sorunuyla sen ilgileniyorsun En basitinden 2 haftadır siteyi ziyaret edememişim hocam. İyi günler
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma