merabalr... sınıf öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim ve ilk okuma yazma dersinde öğrendiğim okuma yazma öğretimiyle internette yayımlanan hece tabloloru uyuşmuyor. Hocamız anlamsız hecelri birleştiremeyeceğimizi söyledi. örneğin sim-it yapamıyoruz.önce si sonra mit hecesini bulup birleştirmemiz gerekiyormuş.şu an b,c,d,g harfleriyle hece tablosu oluşturmam gerekiyor fakat sonu bu harflerle biten kelime yok ve anlamlı sözcük bulamıyorum. bununla ilgili çalışmalarınız varsa paylaşırmısınız?
hocam ellerinize sağlık böyle bir site hazırlayıp bizlere sunduğunuz için. ilk defa 1.sınıf okutuyorum ve istediğim her şeyi sitenizde bulabiliyorum. çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar :))
hocam nerdeyse bütün heceler anlamsızdır. sadece hecelemeyi doğru yapın demek istemiş. simit kelimesi sim-it diye değil si-mit diye hecelenir. ama me-ra-sim kelimesi de böyle hecelenir ve anlamsız dediğiniz sim hecesi burda doğru kullanılmış. öğrencilere öğretirken de önce açık heceler verilir.sonra kapalı hecelere ulaşmak için açık hecelerin yanına sesler getirilir, kapalı heceler verildikten sonra da üç sesli heceler verilir.bu arada anlamlı kelimeler türetilir ve cümle yazdırılır. kolay gelsin.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma