Metin öğretmenim..
Size nasıl teşekkür etsek az..
Özellikle tüm mesajlarınıza *teşekkür*
Yolluyorum..
Umarım diğer harflere geçincede bize bol bol döküman yollarsınız yine..
bugün dikte çalışması yaptırdım.biraz zor oldu.a sesini vermiştim perşembe günü...yarında devam edeceğim,çarşamba büyük l yi veririm eğer alırlarsa cuma günü de büyük a yı vermeyi düşünüyorum.yıldız ağacı yaptım kendi ellerini elişi kağıtlarına çizip kestiler ve ağacın yaprakları oldu.herkes kendi elini biliyor.ödev yapıldığında artı alıyorlar dikte çalışmalarında sınıfta bi iki kişi yazdıysa yıldız alıyorlar veya doğru okumalarda da yıldız alıyorlar hemen ellerinin üzerine yapıştırıyorlar.foto çekip aktarmaya çalışacağım.yıldızlar inanın çooooooook etkili oluyor
selam ben ağrı doğubeyazıttan katılıyorum sohbetinize. öncelikle böyle önemli bir arşiv oluşturduğu için sinan bey ve ekibine teşekkür ediyorum ben bu arşivleri inceleyerek bu sene ki planlarımı hazırladım özellikle günlükler çoook iyi bir fikir olmuş .
n sesini verdim hocam eleştirenler var ama ben 3 defadır bu sistem ile 1 sınıf okutuyorum sınıfın kapazitesi alıyor sizin arşivleri de inceledim kendi günlüklerime de baktım öğrenci zamanla unutabilir ama önemli olan sürekli tekrarla hafızayı diri tutmak görsellik ile desteklemek.
n sesini verdim hocam eleştirenler var ama ben 3 defadır bu sistem ile 1 sınıf okutuyorum sınıfın kapazitesi alıyor sizin arşivleri de inceledim kendi günlüklerime de baktım öğrenci zamanla unutabilir ama önemli olan sürekli tekrarla hafızayı diri tutmak görsellik ile desteklemek.
Sınıf uygunsa ve alıyorlarsa neden vermeyesiniz ki...
Yalnız harflerin yazılış yönlerine dikkat edin..
Onu zamanla düzeltmek çok zor..
Sinan Bey'e ve 23nisan adlı üyeye çok teşekkürler..
çızgi çalışması yaparken o arada yazılışı zor olan sesleri öğrettim ama harflerin ne olduğunu söylemedim. bu benim işime çok yaradı. arkadaşlara da tavsiye ediyorum eğer daha çizgi çalışması yapan var ise.
bu arada hayat bilgisi ve matematik dersi yapıyor musunuz,ben 2.grup harfleri bitirmeden hayat bilgisi falan yapmayı düşünmüyorum,matematik rakamlarla bu hafta başlayayım diyorum siz ne yapıyorsunuz?
teacher34 hocam..Ben ikisini de işliyorum.hayat bilgisini ilk saat yapıyorum cocuklar acılyıyor..matemetıkten de yarın rakalamalra baslıyorum...makarnayla rakamlaın uzerınden gecırıcemm..
bugun l sesını verdım yarın el ele verıcem..cok yavasım sanırım.ama ben ogrencıme bakarım..acelem yokk..enınde sonunda gececekler okum aya.....bakalım asıl onemlı olan yarınnnn...
n sesınde olan melıkkara arkadası tebrık edıyorum.bıde dogu beyazıtta.helal olsun...darısı basımıza...
bugün dikte çalışması yaptırdım.biraz zor oldu.a sesini vermiştim perşembe günü...yarında devam edeceğim,çarşamba büyük l yi veririm eğer alırlarsa cuma günü de büyük a yı vermeyi düşünüyorum.yıldız ağacı yaptım kendi ellerini elişi kağıtlarına çizip kestiler ve ağacın yaprakları oldu.herkes kendi elini biliyor.ödev yapıldığında artı alıyorlar dikte çalışmalarında sınıfta bi iki kişi yazdıysa yıldız alıyorlar veya doğru okumalarda da yıldız alıyorlar hemen ellerinin üzerine yapıştırıyorlar.foto çekip aktarmaya çalışacağım.yıldızlar inanın çooooooook etkili oluyor
merhaba arkadaşlar bende defterlerinde sesleri yazdıkları sayfalara yazıp bitirdiklerinde o sese ait bir resim çiziyorum boyamalarını istiyorum. tam sayfa renkli resimler defterlerinide renklendirmiş oluyor .örneğin l sesinin olduğu sayfada kocaman renkli bir lale var
tüm arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim yarın ilk işim eller ağacını yapmak olacak
bugün ela,lale,el ele,elle,al hce ve kelimelerle dikte yaptırdım.beyaz f.kağıdı dağıttım.tek tek söyledim hepsinide kontrol ettim yazıyoar mı diye,50 kişidn 5 tanesinde sorun var,dediklerimi yazamıyolar. metin çalışması yaptım.tahtaya 5 cümle ve okuma deftere yazma...sanırım yarın 4-5 .ders t sesine geçeriz yada perşmbeye.bugün matematik dersine de başladım.
ark.lar bugün çok garip bi olay yaşadım.dün dikte yaptırmıştım.el ele el ele Ela,lale ve la hece ve kelimeleriyle, sınıfım 50 kişi 45 tanesi hepsini yazdı.sevindim.bugün tahtaya heceleri yazdım ama gördüm ki dün ezbere yazan öprencim bugün heceyi okuyamıyor.biraz sıktım bugün,velileri de frıçaladım.hece yaptırın diye,
anlamadım gitti yazan bir öğrenci yazdığı heceyi yada kelimeyi okur ama vbende maales yazıyor ama okuyamıyor bu normal mi sizce?
bugün t sesini hissettirdim projeksonda küçük t ve büyük T yazdık.sadace yazma...
Dün dikte yaptırmıştım.el ele el ele Ela,lale ve la hece ve kelimeleriyle, sınıfım 50 kişi 45 tanesi hepsini yazdı.sevindim.bugün tahtaya heceleri yazdım ama gördüm ki dün ezbere yazan öprencim bugün heceyi okuyamıyor.Anlamadım gitti yazan bir öğrenci yazdığı heceyi yada kelimeyi okur ama bende maales yazıyor ama okuyamıyor bu normal mi sizce?
Tamamen doğal hocam..
Henüz mantığını tam kavramadıklarından ve evde de tekrar yeterli ve doğru yapılmdadığından şimdilik olur böyle olaylar..
Bu arada 50 kişilik bir sınıf için sizi tebrik ediyorum..
merhaba arkadaşlar bende defterlerinde sesleri yazdıkları sayfalara yazıp bitirdiklerinde o sese ait bir resim çiziyorum boyamalarını istiyorum. tam sayfa renkli resimler defterlerinide renklendirmiş oluyor .örneğin l sesinin olduğu sayfada kocaman renkli bir lale var
tüm arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim yarın ilk işim eller ağacını yapmak olacak
Arkadaşlar tahtaya çok basit resimler çizdirip bunları resim defterine yaptıra bilirsiniz..
Desem ki vakitlerden bir nisan akşamıdır Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini Ormanların en kuytusunu sende görmekteyim Senden kopardım çiçeklerin en solmazını Toprakların en bereketlisini sende sürdüm Sende tattım yemişlerin cümlesini Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin. Desem ki… İnan bana sevgilim inan Evimde şenliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski konuk. Ben sende yaşıyorum, Sen bende hüküm sürmektesin. Bırak ben söyleyeyim güzelliğini, Rüzgarla nehirlerle, kuşlarla beraber. Günlerden sonra bir gün, Şayet sesimi fark edemezsen Rüzgarların nehirlerin kuşların sesinden, Bil ki ölmüşüm. Fakat yine üzülme müsterih ol Kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gök kubbede Hatırla ki mahşer günüdür Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum..
******************Cahit Sıtkı TARANCI****
Zamanında az şiir yazmadık.. Gençler bol bol şiir yazın..
selam arkadaşlar ben bugün o sesini verdim. ardından bütün öğrencileri değerlendirdim. sınıfın % 90 el al il ol en an in on hecelerini okuyabiliyor. sınıfın % 70 la le li lo na ne ni no ta te ti to at et it ot lat let nal nel gibi heceleri okuyabiliyor. sınıfın % 50 si 4 harfli heceleri parçaladığımda kendi başlarına okuyabiliyor. ama sıkıntımız şurda dikte çalışmasında kelimeyi çözümleyerek okuyan öğrenci yazamıyor. acaba nasıl bir yöntem denemeliyim. teşekkürler ..
Merhaba arkadaşlar,zümre olarak kaynak kitap A1 ''okuma sevinci'''ni öönerdik.Bu yıl gelen ders kitaplarından özellikle matematik kitabı anında parcalandı.Sayfalar dağıldı,yeniden sayfaları zımbalatmaya çalışıyoruz.Tüm arkadaşlara kolay gelsin.
davranıi zarflarını (sanırım burada gördüm)esinlenerek yaptım.
geçmiş yıllarda kullandığım çalışmalarım aşağıda, kelebekleri farklı yerlerde de kullanabilirsiniz !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen UMARIM BEĞENİRSİNİZ SEVGİYLE KALIN
BUGÜN DİKTE ÇALIŞMASI YAPTIRDIM(ele,lale le,la,cümle ela lale al.)1 cümle yazdırana kadar feleğim şaştı gerçi dün ezbere okuyorlardı bugün daha iyiydiler:))yarın nasipse t sesini vereceğim.birde 1 sayısına mercimek ve pirinçler yapıştıracağız.dün ve bugün sağ sol kavramları üzerinde durduk örüntülere de şöyle bi giriş yaptık.
ama hepsi çok şekerler.çok masum içten ve samimiler.onları çooook seviyorum
AŞAĞIDA 4.SINIFTA UYGULADIĞIM KİTAP KURDU AGACI:)) ((HER YIL AĞAÇ ŞEKİLDEN ŞEKİLE GİRİYOR.TILSIMLI AĞAÇ MI DESEM. ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE ÇOK ETKİLİ OLUYOR 4. VE 5. SINIFLARDA BİLE),
gecen dıkte yaptırdım tahtaya kaldırıp 8 kısı falan kaldırabıldım...fena degıldı.ama yarın tum sınıfa yaptıraca...gercekten metın hocamızın uyguladıgı ılk getırene 1 ıkıncıye 2 yazma cok etkılı oluyor.ben de gecen sene bunu yapıyordum...hem cocuklar heveslenıyor hemde dogru yazmaya calısıyorlar.hem de rakalm alrı ogrenıyorlar...
rakamları cocuklara yaptırıyorum sırayla.kagıda 1 yazdırıp altına 1 tane dugme.baska kagıda 2 yazıp altına 2 dugme..ayrıca makarma pırınc yaptırıyorum.ve de son olarak deftere 4 5 sattır yazdırıp kocaman bır ve altına 1 tane cıcek veya top falan yaptırıyom.3 ıslem ve raalmlar ıyıce pekısıyor...bıraz zaman alabılır ama kalıcılık acısından ıyı....
bunları bazen gorsel sanatlar derısyle bırlestırıp yapıyorum...ıkısı bır arada zamandan tasarrufffff...........
ıyılerle kotuler eslestırmeyı unuttmayın...
yanı cocuk cocuun dılınden daha ıyı anlar ona yardım eder.tercuman olur bazen cocuk ogretmenı anlamaz...hemde cocuklar lıderlık duygusunu tadar...
kolay gelsın tekrarr.....3.gruba kadar sabır......
odew yapana artı yıldız verıyom yapmadımı yıldızı gerı alıyom en cok yıldız alana hedıye haftalık tabı....odul olmayınca pekıstırec olmuyo..ama haftalık veya aylı yapsak ıyı olur.sonra cocuklar hanı hedıye dıye arsız olabılırler dıkkat....
sadece paylasmak ıstedım emınım sızın de bıldıgınız bır cok sey vardır...
yakında tomurcuklarınız bır bır acmaya baslar ve sıze gulumsr ...sız de dunyanın en mutlu ınsanlarından olursunuz o an...bu anı yakalamanız dılıegı ıleeee
Ben bayağı sıkıntılı başladım.Hergün 2 araç değiştirerek geliyorum okula.Velilerim çok mızmız.Hastaneye gitmek zorunda olduğum içi bile beni mem. e şikayet etmişler.Kötü moralle elimden geleni yapmaya çalışıyorum.(istemememe rağmen birler verildi.İstemedm çünkü bebek bekliyorum ama dikkate alınmadı.9Neyse dertlerimi paylaşmak istedim arkadaşlar....
ben hala a harfindeyim.Bu gün ele,lale ve ilgili cümleleri çalışıyoruz.Herkese kolay gelsin.
Sevgi ve dostlukla kalın!
mutluluk paylaştıkça çoğalır,acı ve hüzün paylaştıkça azalır! SBB
bugün büyük a sesini verdim cuma günü t ses vermiştim.at ve ata kelimelerini yazdık.ilk verdiğimde ezbere okuyorlar ama sesler verildikçe ve kelimeler içinde geçtikçe daha anlamlı okumaya başlıyorlar.arada endişeye kapılıyorum sonra köyde üst üste 1. sınıf okuttuğum günlerimi hatırlıyor ve endişelerimin yersiz olduğuna kanaat getiriyorum.köydeyken veli evde tekrar yaptırmıyor ve devamsızlık sorunu oluyordu(örtmenim evde uşağa baktım onçin gelmedim) birde şunu söylemek istiyorum nacizane tecrübelerime dayanarak'' bu çocuk zor okur,bunun yazısı mümkün değil düzelmez boşa zaman harcıyorum''dediğimiz çocuklar ilerleyen zamanda inanın bizleri şaşırtabiliyor.yalnız bu tür sorunlu çocuklara muhakkak biraz daha vakit ayırmalıyız.evet zaman az öğrenci çok ve hakikaten çooook yoruluyoruz.ama inanın o çocuklar okumaya veya güzel doğru yazmaya başlayınca keyfinize diyecek olmaz.ANLATILMAZ YAŞANIR
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma