mrb okulda bugün düzenli çizgi çalışmalarını deftere yaptırdım. Çocuklar biraz zorlandı. Birde çok gürültü oluyor onları incitmeden nasıl susturabiliriz şimdiden boğazım ağrıyor bu yıl sizinle sürekli iletişim halinde olmak dileğiyle hoşçakalın
bende yeni kayıt oldum siteye ilk gün çocuklara çikolata alıdı m hepsini tek tek öptüm 52 öğrencim vardı şimdi düştü 42 oldu. velilerle çocukları yanyana oturdtup kendimi tanıttım ve velileri dışarı çıkardım çocuklarla tanıştım.
sar sar makarayı oyununu u-oynadık. lavaboların yerini gösterdim. sonra boyama çalışması yaptık.
allah bagıslasın metın hocam.abısıne cok benzıyor..
benım sınıfım 22kıslık sımdılık.ama hergun bırı gelıyor..cızgı calısmaların daha kotu.deftere gecmedım bıle.bu haftada cızgı yapıcam sanırım...cocuklar benı anlamıyor..turkce anlamıyorlar daha dogrusu.sınıfta cıldırmak uzere oluyorum..sankı hıc ogretemıcem ve ogrenemıcekler gıbı hssedıyorum.gecen sene de okuttum ama bu yıl okulum degıstı ve ben daha kotu bır okula gelmısım...hem sayı fazla hem de ogrencıler cok ılgısız...cok ısteksızler ben yapamıyom bılmıyom ewde yapacam..ewde de abı abla yapıyor haa..
cok sters oldum yaa.hıcbır ewragım tam degıl.beynım sureklı mesgul..ve dolu .uynaınca bıle kafam kazan gıbı uyanıyorum...sanırım depresyona gırmek uzereyımmmmaglamak ıstıyorum..
e sesını 1 hafta mı verıyorduk acaba ?yoksa 2 gun sonra l sesını verıyormuyduk..sankı herseyı unutmusum..aman allahımmm..sen bana yardım et ve hepımıze...
ya arkadaslar mumkunse bana bırbırıne uyan gorsel sanatların yıllık ve gunluk planları lazım ve acilllllllll...
cewap gelırse bıraz olsun rahatlayacagımmm...saygılar.allah yardımcımız olsunnnnn....
bende bugün deftere çizgi çalışmaları yaptırmaya çalıştım ama sonuç hüsrandı.ne zaman deftere geççecez acaba?
Orjinalini yazan: ark85
metin hocam duanıza amin diyoruz..
ama sorularıma niye cewap yazmıyorsunuz.......yaaaaaa
Orjinalini yazan: pınarberen
mrb okulda bugün düzenli çizgi çalışmalarını deftere yaptırdım. Çocuklar biraz zorlandı. Birde çok gürültü oluyor onları incitmeden nasıl susturabiliriz şimdiden boğazım ağrıyor bu yıl sizinle sürekli iletişim halinde olmak dileğiyle hoşçakalın
Değerli Arkadaşlar,
Sınıf denetimi tecrübe ile kazanılacak uzun bir süreç..
Acizane tavsiyem çocuklar bağırınca siz susun.. Siz bağırdıkça onlar daha çok bağırır.. Akıllı duranları ödüllendirin..
Siz konuşurken mutlaka ssmalarını sağlayın..
Başka işle uğraşmasınlar..
Bugün tahtada yazı yazarken uyarmama rağmen fotokopiyi yazan kızın kağıdını alıp,yırttım ve çöpe attım.. Diğerlerine ders oldu..
Değerli Arkadaşlarım ;
defter kullanmaya başlayın...
Biz defterle birlikte gidiyoruz..
İlk haftalarda moralinizi bozmayın..
*e* harfi zor harflerden biridir..
Hemen geçmeniz şart değil..
Ayrıca duruma göre 1 hafta sürebilir..
Önemli Not; Çocukaların özellikle harflerin yazış yönünü doğru yaptıklarından emin olun..
Bol bol tahtaya kaldırın..
Gerekirse 2-3 tane 5.sınıf veya daha büyük abladan ara sıra yardım alın..
Çocuklar bıktığı an bir şarkı yada etkinlik yapın..
(deve-cüce oyunu vs. gibi)
Kendinize güvenin ve bunu başta veli ve öğretmen arkadaşlar,herkese gösterin.
UNUTMAYIN.. SORUNSUZ HER ÇOCUK OKUMAYA GEÇER..
VAKTİ ZAMANI GELDİ Mİ HER ÇOCUK OKUR
Düzenleyen metinogretmen - 27-Eylül-2010 Saat 22:13
Arkadaşlar veli toplantımı yaptım ama 1.sınıf sene başı veli toplantısına yakışır bir tutanak bulamadım.veli toplantı tutanaklarını hazırlayan var mı varsa paylaşabilir mi? kendim yapmaya çalıştm ama elimde örnek olmadan beceremedim :((
Düzenleyen pinkafrika - 28-Eylül-2010 Saat 09:45
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
Arkadaşlar veli toplantımı yaptım ama 1.sınıf sene başı veli toplantısına yakışır bir tutanak bulamadım.veli toplantı tutanaklarını hazırlayan var mı varsa paylaşabilir mi? kendim yapmaya çalıştm ama elimde örnek olmadan beceremedim :((
öğrenci sayınız az ya da çok tahtaya kaldırıp düzenli çizgi çalışması yaptırdıktan sonra deftere geçiniz elleri aşikar olduktan sonra moralinizide bozmayın eninde sonun da yazar okurlar 1 senemiz varr
bugün veli toplantısı yaptık 19 öğrencimin 12 velisi katıldı. sayım az çok şükür ilk 1. sınıf deneyimimde 50 kişi idi sınıfım.
velilerim genelde olumlu idiler, 1-2 si okuma yazma seti almak istemedi ben de zorlamadım. ama baktılar ki herkes alıyor sonradan onlar da aldı. AFG nin setini aldık bakalım inşallah hepsi okuyacak bu sene..
çıocuklar çabuk sıkılıyor bende çizgi çalışmalarının arasına bu oyunları serpiştiriyorum....
NE SESİ?
“Ne sesi?” oyunu için masalara geçilip, sandalyelere oturulur. Çocuklar gözlerini, masaya yatarak kapatırlar. Bu sırada, onlara çeşitli sesler dinletilir. (Anahtar sesi, alkış, tef, kapı açma vb.) Bu seslerin neye ait olduğunu tahmin etmeleri istenir. Sesler hızlı yavaş, ince–kalın vb. şekillerde çıkarılarak, oyun zenginleştirilir.
AYNA OYUNU Bir çocuk "ayna" olur. Başka bir çocuk da karşısına geçer, ayna olan çocuğun yaptığı devinimleri öykünerek aynısını yapar. Güldürücü devinimler çocukların daha çok hoşuna gider. Nasıl devinimler yapılacağı konusunda çocuk özgür bırakılmalıdır. İstenirse, bir çocuk ayna olduğunda, tüm çocuklar karşısına geçip onun devinimlerini öykünmeyle yaparlar.
GÜLME OYUNU Çocuklar halka olurlar, bir ebe seçilir. Ebe eline bir top alır ben sınıfta oynatıyorum elime tebeşiri alıyorum, topu havaya atar. Top yere düşünceye kadar bütün çocuklar gülerler. Top yere düşünce bütün çocuklar susarlar. Top havadayken gülmeyen, yada top yere düşünce susmayan çocuk, oyun dışı kalır. Bu oyunda topu yukarı atacak çocuk bulunamazsa, ebenin görevini öğretmen üstlenir.
çıocuklar çabuk sıkılıyor bende çizgi çalışmalarının arasına bu oyunları serpiştiriyorum....
NE SESİ?
“Ne sesi?” oyunu için masalara geçilip, sandalyelere oturulur. Çocuklar gözlerini, masaya yatarak kapatırlar. Bu sırada, onlara çeşitli sesler dinletilir. (Anahtar sesi, alkış, tef, kapı açma vb.) Bu seslerin neye ait olduğunu tahmin etmeleri istenir. Sesler hızlı yavaş, ince–kalın vb. şekillerde çıkarılarak, oyun zenginleştirilir.
HOCAMA ÇOK TEŞEKKÜRLER..
BU OYUNLARIN DEVAMINI VE FAZLASINI AŞAĞIDAKİ LİNKTEN İNDİRE BİLİRSİNİZ..
selam arkadaslar.ya ben hasta oldum.bogazım cok kotu fazla bagırıyorum sanırım. e sesıne gecmek ısteen arkadaslara dosya...yolluyorum..umarım begenırsınız...
su serbest etkınlıklerı de bı anlayabılsem...bırılerı bana anlatsın yaaaa....
bana bırbırıne uyumlu gorsel sanatlar ve beden egıtımı dersıne aıt yıllık ve gunluk plan lazım arkadaslar.elınde olan varsa gonderırse cok sewınırım...
!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen adresine girin.. orada gözat diye bir buton var. ona tıklayın oradan yüklemek istediğin dosyayı bilgisayardan bul ve ekle..
daha sonra yan taraftaki upload it! butonuna tıklayın..
bir süre sonra ekrada uzayan ve üzerinde yüzde gösteren bir çizgi gelecek..
o yüzde bittiğinde size bir adres verecek. üsteki linki kopyalayın ve mesajınıza yapıştırın...
en ıyısı ben bıraz dınleneyım herkese kolay gelsın.
yarın bıraz e yı hıssettırıp. pazartesı sesı verecegım.mutlaka bı slayt ızletelım.aklıllarında daha cok kalıyor...mumkun oldugunca da sınıftan ornekler verelım.yakınında olunca daha ıyı anlıyor cocuklar....
allah herkesın yardımcısı olsun.dua etmeyı unutmayalım...cok ıhtıyacımız olacak....
Arkadaşlar ben çalışmaları önce fotokopide sonra defterde yaptırarak ilerlemeye çalışıyorum.Öğrencilerimin ( 29 öğrenci ) 4 - 5 tanesi çizgi çalışmalarında zorlanıyor. Görünen o ki Perşembe den önce e sesini vermeyeceğim. Acele etmeyin . El kaslarıını harflere yatkın ve zihinlerinin buna istekli olmasını sağlayın. O zaman hrşey kendiliğinden ilerlemeye başlayacaktır.
metin hcam sıralama güzel de şubat ayına harf kalmaz sanırım.15 ocak itibariyle bitmiş oluyor genelde.iyice kavraayınca ileride günlük bir harf bile vardiğimiz oluyor.aralık ocak gibi her gün bir harf verseniz bitiyor.şubat ayına kalmıyordu ama tabi şartlara göre değişebilir.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma