öncelikle bütün arkadaşlara yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.Bugün listedeki 16 öğrencimden 5 tanesi gelmişti.Velileri ile beraber gelmişlerdi.Biraz sohbet ettik.Bayramda neler yaptıkları konusunda sorular sordum.2 öğrencim hiç ana okuluna gitmemiş.bir tanesi de hiperaktiv galiba.yerinde duramıyor.diğerlerini merak ediyorum doğrusu.yarın boyama yapacaz dedim.boya kalemlerini getrimelerini istedim.bakalım yarın kaç kişi gelecek?
Herkese yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun arkadaşlar.Bu gün 14 öğrencimden hiç biri okula gelmedi.Ben ise sınıfımıı düzenledim, kitaplarını aldık onları hazırladım.Umarım yarın hepsi gelir!
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
Bu gün 4 tane öğrencim geldi önce şeker kolonya tuttum ve tanıştık. bir kaçına bildikleri şarkıları söylettim ve birlikte ailelerini anlatan bir resim yapmalarını istedim.resimleri bitince prenses ve kurbağa adlı çizgi filmi izletmeye başladım ama yarısına kadar zor sabrettiler sıkıldılar ,son olarak da parmak oyunu oynattım ama 1 öğrencim katılmak istemedi bu gün de böyle geçti !
Düzenleyen pinkafrika - 15-Eylül-2010 Saat 19:08
Gönlündeki yaraların kanını dindir; yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
Bu gün yeni öğrencilerimle tanıştım.Dün gelmemişlerdi.Kolonya şeker lokum ikram ettim.çok utangaçlar.velileri ile beraber oturdular.nokta birleştirme ve resim boyama çalışması yaptık.Yaptığımız çalışmaları astık.yarın da makarnayı ipe dizme çalışması yapacağım.1-2 öğrenci çok kötü durumda.diğerleri ana sınıfına gittikleri için kalem tutuşları çok iyi.neyse gidip makarna alayım da yarına hazır olsun :))
Yeni eğitim öğretim yılı tüm öğretmen , öğrenci ve velilere hayırlı olsun. Bu yıl 1.sınıfta 34 öğrencim var.Bugün sınıfta değişik şarkılar söyledikten sonra parmak çalışmaları yaptık sonra çizgi film izledik. Nihayetinde de noktaların üzerinden gitme ve boyama çalışması yaptık.
Yarın sene başı toplantısı yapılacak. Umarım müdürü ikna ederim de katılmam ve çocuklarımla çalışmalarımıza devam ederiz. Cuma günü de ipe makarna dizdireceğim.
bugun makarna dızdık cok keyıflıydı erkekler bıle boyunlarına kolye nıyetıne taktılar makarnaları..once parmak calısmaları yaptık...ardından makarna en sonra resım uzerınden kalemle gectık ewde boyayın gelın dedım.yarında nokta bırlestırme ve boyama yaptıracam..
arkadaskar elınde bırbırı ıle uyumlu beden egıtımı ve gorsel sanatlar dersının yıllık ve gunluk planları olan var mı acaba.ben uyumlu bulamıyorum bı turlu.ıkısı farklı gunluk ve yıllıkların...
bır de serbest etkenlıklerın gunluk yılık planları ve aylık raporu nasıl olcak bı fıkrı olan var m ı.ben bıseyler buldum ama emın olamıyorum...
herkese kolay gelsın sters yooookk.ıllakı okumaya gecıyorlar...
Her gün yeni öğrenciler geliyor bana.hocam sizi tavsiye ettiler falan da filanda.bu gidişle sınıf sayımız 40 ı geçecek.ne yapacam ben bu kadar öğrenciyle.köyde 21 öğrencim vardı oh ne rahattık.kim söylüyor bunlara anlamıyorumki.neyse bugün nokta birleştirme ve makarnayı ipe dizme çalışması yaptık.kızlar boyunlarına astılar ama erkekler takmak istemedi.evde imkanınız varsa sulu boya ile boyayın dedim.bakalım yarın ne olacak?
cuma günü müdürle toplantı yaptık.her öğrenciye set almaya karar verdik.bu sayede okula 2 adet projeksiyon cihazı alınacak.sınıfıma asılırsa çok şahane olur.müdür eksik olanları tamamlayacağım dedi.bu işlerle uğraştığım için çocuklarla fazla ilgilenemedim.hafta sonu için nokta birleştirme ve boyama çalışması verdim.pazartesi artık başlıyoruz inşallh...
cuma günü müdürle toplantı yaptık.her öğrenciye set almaya karar verdik.bu sayede okula 2 adet projeksiyon cihazı alınacak.sınıfıma asılırsa çok şahane olur.müdür eksik olanları tamamlayacağım dedi.bu işlerle uğraştığım için çocuklarla fazla ilgilenemedim.hafta sonu için nokta birleştirme ve boyama çalışması verdim.pazartesi artık başlıyoruz inşallh...
Hocam hangi seti aldınız..
Kaça anlaştınız ve kaç adet aldınız ki 2 adet prejeksiyon alacaksınız..?
Merhaba öğretmenerim paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yeni mezunum ve ücretli öğretmenliğe başvurmuştum. Bana 1. sınıfları verdiler. Benim deneyimim sadece stajla sınırlı bir de okulda öğrendiğim bilgiler var.. Bir de eğer atanırsam çocuklar öğretmensiz kalacak ve yeni bir öğretmene alışmaları da zaman alır... Çocuklar açısından olumsuz bir durum. Göreve de yarın başlıyorum. Sizin paylaşımlarınıza göre kendime bir plan yaptım.Bu siteyi sürekli takip ederek deneyim eksikliğimi sizlerin deneyimlerinden yararlanarak kapatmayı düşünüyorum.. Hepinize çok teşekkürler.. Sevgi ve saygılarımla...
Merhaba öğretmenerim paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yeni mezunum .Bu siteyi sürekli takip ederek deneyim eksikliğimi sizlerin deneyimlerinden yararlanarak kapatmayı düşünüyorum.. Hepinize çok teşekkürler.. Sevgi ve saygılarımla...
merhaba arkdaşlar herkese yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun.geçen yıl ilk dönem 1. sınıf okuttum ve bu siteden gerçekten çok faydalandım.özellikle metin öğretmenimin çok desteğini gördüm.şansıma bu yıl hocasının tayini çıktığı için 2. sınıf düştü.zümreyiz yine bi çok arkdaşla :))
sayın hocam zambak yayınları ile anlaştık.en az 200 adet set alınacak.top ses le de görüştük onlarda 2 projektör ve tebeşir ihtiyacımızı karşılayacak.yarın karar veririz birine.
Merhaba öğretmenerim paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Ben yeni mezunum .Bu siteyi sürekli takip ederek deneyim eksikliğimi sizlerin deneyimlerinden yararlanarak kapatmayı düşünüyorum.. Hepinize çok teşekkürler.. Sevgi ve saygılarımla...
Seçil Öğretmenim;
Ne gündü ama.Çok yoruldum gerçekten.Ağlayanlar, sıkılanlar ,eve gitmek isteyenler, annelerini görmek isteyenler ne desen vardı anlayacağınız.Ama gün sonunda hepsi alıştı galiba.sadece 1 kişi çok ağladı onuda babasına telefon açtık geldi aldı oğlunu.ilk ders beslenmelerini yaptılar.sonraki derslerde okulu dolaştık resim boyama, oyun oynama ve dışarı çıkarıp oyun oynadık.8 kişi gelmemişti daha.bakalım yarın nokta birleştirme yapacam ve sonra çizgi çalışmalarına başlayacağız inşallah...
Benim soracağım o kadar çok şey var ki maddeliyorum...
Çocukları dışarı çıkardığınızda hangi oyunları oynatıyosunuz? Ben okulda öğrendiğim bir kaç oyunu oynatmak istedim çok ilgilerini çekmedi. Hepsi bir tarafa dağıldı. Sınıfta da beni çok dinlemiyorlar hepsi bir ağızdan konuşmaya başlıyor.. Hepsiyle ilgilenmeye çalışıyorum farklı etkinler dikkatlerini çekecek bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama etkili olmuyor fazla... Sizce ne yapmalıyım?
Bİr de sınıfımda daha önce de yuvada kalan bir çocuk var . Arkadaşlarıyla kavga etmiş son ders tutturdu eve gidecem diye...Konuştum konuştum sonunda ikna edebildim onu sınıfta durmaya... Ona daha çok sorumluluk vererek saldırgan tutumunu engellemeyi düşünüyorum. Başka neler yapabilirim?
Bir de set almayı düşünüyor musunuz? Afg den bahsettiler bu set nasıl?
Elinizde çocukların ilgisini çekebilecek nokta birleştirme çalışma kağıtları varsa bana gönderebilir misiniz?
cok fazla ana sınıfına gıtmeyen ogrencım var ya...
bende nokta bırlestırme ve sonrasında boyama verıyorum.ewe de bı tane odew..
ama okulda fotokopı makınası yok fotokopı parası cok koyuyo. 3 4 gonde 17 tl para veedım fotokopıye.koydeyım ne yapsam bılemedım.boyle gıdrsem yıl sonuna batarım sanırım.kendıme bı fotokopı makınası alsam daha mı ıyı olur kı.fıyatlardan haberınız var mı yada bır bılgınız..
bı de bu serbest etkınlıkler de ne yapacaksınız planı valan nasıl olcak bırı bana anlatırsa cok sewınırım .okulda kımsenıntam bı bılgısı yok.herkes farklı bısı soyluyoo.ders programında sadece srbst etk dıye mı yazıcaz..yoksa yanına drama okuma falan mı?aydınlanmak ıstıyorum...
scl18 hocam sıtede cok fazla nokta bırlestırme var..ama ben de sıze yollyayım umarım ısınıze yarar...
paylaşımlar için tüm arkadaşlarıma çok teşekkür edrim kendi adıma çok işime yarayacak.benim 11 öğerncim var ama sadece 9 kişi ile tanışabildik.yavaş yavaş söz dinlemeye başladılar bol bol çizgi çalışması ve boyama yaptırıyorum.her zaman değil ama bazı çalışmalar için ödül şeker ve çikolata veriyorum.yaptıkları her çalışmayı panoya asıyoruz.yarın veli toplantısı yapacağım set aldırmayı düşünüyorum.ben damla yayınları(30tl) ve salan yayınlarını(25tl) beğendim ama damla biraz daha hoşuma gitti.Eğer velilerim kabul ederse damlayı aldırmayı düşünüyorum.bir de bazı öğrencilerim çalışmaları gayet güzel ve süratli yaptıkları halde bir kaç tanesi isteksiz ve çabuk sıkılan çocuklar oldukları için çok yavaş davranıyorlar.erken bitirenlere küçük ödüller veriyorum ama çabuk yapmak için acele edip özensiz yapmalarından da çekiniyorum.geçen sene 5.sınıf okutmuştum onlardan sonra bunlara laf anlaatmak baya zor geldi.sürekli oldumu diye gösteriyorlar,her seferinde su içebilir miyim diye soruyorlar,bir tanesi sürekli ayakta, oturmak istemiyo bir de oynadığımız oyunlardan boyama yapmaktan şarkı söylemekten hemencecik sıkılıyorlar hatta ilk gün çizgi film izlettim onun bile tamamını izlemediler sıkıldık kapatalım dediler şimdilik biraz sabır istiyo ama her şey güzel olacak inşallah.
Düzenleyen pinkafrika - 22-Eylül-2010 Saat 20:47
ark85 hocam bende geçen yıl bende 1.sınıf okuttum ve fotokopi yüzünden batmak üzereyken çok fonksiyonlu bi yazıcı aldım çok rahatladım 350-400 arasında değişiyo fiyatları benimki canon mf4010 tavsiye ederim toneri 25tlye dolduruluyo 2000-2500 sayfa çekiyo çok ekonomik rahatlarsınız kolay gelsinnn
havalar hala çok sıcak ve sınıfta bunaltıyor gerçekten.çocuklarda çok terliyor ve dikkatleri çabuk dağılıyor.iyi okul müdürü ceket giyin demiyor.sabah biraz parmak çalışması yaptık.2. ders beslenmelerini yaptılar ve bitirenlere çizgi çalışması verdim.çalışmasını bitirenlere sticker veriyorum.daha istekli yapanlar oluyor ama bazılarına hiç etki etmiyor.sonra boyama yaptık hamur oynadık en son ders dışarı çıkardım mendil kapmaca oynattım.ama yoruluyorum gerçekten takatim kalmadı.yarın çizgi tamamlama çalışması yapacam.bakalım ne olacak???
Ark.lar bizde zümre olark zambak eğitim seti aldık,setleri sınıfta ayırdık ve sırasıyla ve zamanı gelince ben dağıtacağım.şimdilik benim sınıf aldı ama ark.larda haftaya alacak.sınıfımda 50 öğrenci var ve bir kaç öğrencim 3 erli oturuyor maalesef.1 tane de özürlü öğrencim var,8 öğrencim dışında çizgi çalışmlarında sorun yok gibi,yarın duruma göre bir bakıp,salı günü e harfini vermeyi düşünyorum bakalım.sınıfımızda bil.ve projek.var.tek eksiğimiz akıllı tahta veliler onun içinde para topluyor ama 2.sınıfa götürme konusunda idare sıkıntı yaratıyor o yüzden şimdilik lamayacağız sanırm.4 yıl önce 1.sınıf okutmuştum ama yine içim içime sığmıyor çok heyacanlıyım,bakalım inş.hepimiz için hayırlı olur.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma