Konu: sınıf defteri Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2008 Saat 21:43
Değerli hocalarım...1.sınıf öğretmeniyim.defteri doldururken kitabımızda kazanımlar olmadığı için çok zorlanıyorum.örneğin 'a'sesi hissettirildi ve tanıtıldı. şeklinde yazıyordum bu ifadenin doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum....şimdiden teşekkür ederim...
bilgisi olan yok mu? çok önemli ve acil bnm için...en azından siz nasıl yapıosunuz onu söylermisiniz?
Öğretmenim, sınıf defterine ses olarak değil,kılavuz kitabın hangi sayfasını işlediysen o sayfayı yazman yeterli olacaktır.'Öğretmen kılavuz kitabının ... sayfası işlendi ' gibi.
Sayın Hocam, hangi harfteyseniz o harfle ilgili şeyler yazabilirsiniz, çokda ayrıntılı düşünmeye gerek yok. Deftere hangi harfteysen o harfi veya harfleri mutlaka yaz. Böylece hem sizin takibinizide kolaylaştırmış olur hem de deftere bakacak olan Müdür yada Müfettişlerde hangi harfleri ne zaman verdin, hangi harftesin gibi sorduklarında göstermiş olursunuz.Harfi belirttikten sonra gerisi aynı çalışmalar. Mesela harfi ilk kez veriyorsanız, "t" sesi tanıtıldı, bu sesle ilgili başka bir derste, "t" sesi ile hece ve kelime oluşturma etkinliği yapıldı, "metin çalışması" yapıldı, denebilir. Zaten birinci dönem hep benzer çalışmalar olur. Kolay gelsin.
Sayın Hocam, hangi harfteyseniz o harfle ilgili şeyler yazabilirsiniz, çokda ayrıntılı düşünmeye gerek yok. Deftere hangi harfteysen o harfi veya harfleri mutlaka yaz. Böylece hem sizin takibinizide kolaylaştırmış olur hem de deftere bakacak olan Müdür yada Müfettişlerde hangi harfleri ne zaman verdin, hangi harftesin gibi sorduklarında göstermiş olursunuz.Harfi belirttikten sonra gerisi aynı çalışmalar. Mesela harfi ilk kez veriyorsanız, "t" sesi tanıtıldı, bu sesle ilgili başka bir derste, "t" sesi ile hece ve kelime oluşturma etkinliği yapıldı, "metin çalışması" yapıldı, denebilir. Zaten birinci dönem hep benzer çalışmalar olur. Kolay gelsin.
ben harfi vereceğim zaman -e sesi verildi diyorum. diğer harfe kadar okuma yazma çalışmaları yaptırıldı diyorum. bence böyle şeylere takılmayın.sınıftaki aktivite daha önemli.evrak işlerini sevmiyorum.
Değerli hocam ben doğuda görev yapıyorum.Müfettişler burada bu konuda çok titizler.
´İşlendi, hissettirildi`gibi cümleler yazmamamızı söylüyorlar.A sesini okur ve yazar. ´Talat ılık süt içti`cümlesini okur va yazar gibi kazanım cümleleri yazılmalı.Ben defterimi bu şekilde dolduruyorum...
bende hangi sesteysem o sesi hissetme ve tanıma calısmaları yapıldı sonraki sese kadar okuma yazma calısmaları yapıldı hece kelime cümle metin öğretim calısmaları dikte çalışmaları yapıldı yazıorum...doğru veya yanlıs:D:D ama bu sekilde yapıorum..
aynı sorunu bende yasıorm hatta su an elimde sınıf defteri ne yazsam die düşünürken tesadüfen grdim bu bölüme.. müfettişler geldi gelecek müdür yetkiliym evraklarım tam degil sınıf defterim bari tam olsun istiorm :(
arkadaşlar ben şöyle yazıyorum ..mesela diyelim ki ses verdim.: bununla ilgili kazanım zaten var." bitişik eğik temel harlerin kurallarına uygun olarak yazılması.." bunu yazdıktan sonra da işlediğim konuyu parantez içinde yazıyorum.mesela( e sesi) gibi..
aslında defter konusunun çoğu arkadaş tarafından önemsenmediğini gördüm ama deftere yapıldı edildi gibi eylemler yazılmaz.kazanım yazılır...saygılar..
bu konuda geçen sene yönetmeliği açtık ve okuduk arkadaşlar.... yönetmelik diyor ki; kazanım yada etkinliğin adı yazılır........ kazanım yazmak zor hangi etkinliği yaptı iseniz etkinliğin adını yazın... müfettişe de dedim ben aynen etkinliğin adı yazın dedi... eee her etkinliğin adı yok ama... bende boşluk doldurma etk. yapıldı. boyama etk. yapıldı vs diye kendim isim koydum daha kolay oldu :) ayrıca seslerde "s" sesi verildi yazdım geçtim... 30 kişilik sınıfımda herkes ocak başında okumaya geçmiş eğer gelip defter için fırça atacaksa hiç de umrumda olmaz.... müfettiş gelince bir kağıt ve kalem hazır olsun dediklerini İTİNA ile dinleyip notlar alın yeterli :) o gidince atarsınız :) ben hep oyle yapıyorum hiç olumsuz eleştiri almadım bu güne kadar :)
bu konuda geçen sene yönetmeliği açtık ve okuduk arkadaşlar.... müfettiş gelince bir kağıt ve kalem hazır olsun dediklerini İTİNA ile dinleyip notlar alın yeterli :) o gidince atarsınız :)
.müfettiş gelince bir kağıt ve kalem hazır olsun dediklerini İTİNA ile dinleyip notlar alın yeterli :) o gidince atarsınız :)ben hep oyle yapıyorum hiç olumsuz eleştiri almadım bu güne kadar :)
[/QUOTE]
insanları kandırarak yüzlerine gülerek iyi öğretmen, başarılı öğretmen oluyosunuz yani....kusura bakmayın da hocam tavsiyelerinizi örnek almak hiç içime sinmediii ne yalan söliyim...bünyeye ters böle şeyler...olumlu eleştiri almak için kimseleri pohpohlayamam valla:)
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma