Orjinalini yazan: cutamkosevgili eğitimciler benim oğlum 2003 26 kasım doğumlu. Fiziki görüntüsü küçük ama ne yazma nede okuma problemi var. Hatta benim ona okuduğum masal kitaplarındaki sesleri söylememi istiyor (öğretmeni ikinci grup seslerden "o" sesinde) ben ona m-v-s-k
bu sesleri söylediğimde birleştirerek çözüyor ve okuyor. Ben öğretmenden önce göstermek istemiyorum ama çocuk zorluyor. Doğrumu yapımıyorum kafam çok karışık.
Birde öğretmeni o kadar çok şikayet ediyorki çok hareketli ve yaramaz diyor. Artık bunaldım. Ben çalışan bir anneyim. Lütfen bana yardım edin çocuğum evet hareketli bir çocuk ama okumayı şu anda seslerin tamamını versem çözmüş durumda nasıl oluyor sınıfta durmayan bir çocuk nasıl öğrenecek kafam allak bullak işime konsantre olamıyorum. Bunları düşünmekten ne yapacağımı şaşırdım. Cevaplayacak arkadaşlara teşekkürler
sayın ilgili veli, 12 yıllık öğretmenim. Bu sene 1. sınıfı okutuyorum.sınıfımda okumayı çözen bir öğrencim var. Bu çok güzel hazır öğrenci diyordum ....ama işler gözüktüğü gibi olmuyor.. bir kere ötekilere düşünmek için hiç fırsat vermiyor..herkesten önce yazmayı okumayı tamamlayıp sıkılmaya başlıyor onu meşgul etmek için sürekli görevler veriyorum...yardımcım ol ..arkadaşına yardım et gibi.ama belli bir süre sonra haklı olarak sıkılıyor ve yaramazlıklar başlıyor..yani okumayı bilen çocuk zaten biliyorum havasında..işini bitirip eğlenceye başlıyor doğası gereği ..öğretmeni de haklı bir açıdan ..
bence çocuğunuza eğer sınıfı aynı seviyede değilse yeni harfler öğretmeyin...onun yerine matematiğe yoğunlaşın basit toplama çıkarma 2 şer 5er 10 ar
3 er ileri geri ritmik sayma vb yaptırabilirsiniz.tabiki çocuğunuzun hareketli olması normal çünkü 1. sınıf çocuklarının yüzde 90 ı öyle hele erkek çocuklar..ama bu öğrenme güçlüğü çekecek anlamına gelmiyor..sizinkinin maşallahı var zaten..
Düzenleyen fvelmas - 22-Kasim-2009 Saat 07:58