Konu: Okuma Yazma Öğretimi İçin Kitap Tavsiyesi Gönderim Zamanı: 20-Agustos-2007 Saat 10:56
Merhaba arkadaşlar;
"sonbahar" nickli arkadaşımız okuma yazma öğretiminde yararlanabileceği kitaplar sormuş. Herkes görebilsin diye konuyu buraya açıyorum. Sizler de faydalandığınız kitapları eklerseniz daha da güzel olur.
Aşağıdaki kitapları hem öğretimi nasıl gerçekleştireceğinize ilişkin bilgiler edinmek için hem de çeşitli etkinliklere ulaşmak için kullanabilirsiniz.
Azim, M. (2005). İlkokuma Yazma Öğretim Rehberi. İstanbul: Zambak Yayınları.
Ferah, A. (2005). Her Yönüyle Türkçe İlkokuma Yazma. İstanbul: MEB Yayınları.
Tortop, R. (2003). Uygulamalı Örnekleriyle İlkokuma Yazma Kılavuzu. İzmir: Top Yayıncılık.
Akyol, H. (2005a). Türkçe İlkokuma Yazma Öğretimi. Ankara: PegemA Yayınları.
Aybar, A., Soğucaklı, T. (2003). Birinci Sınıflarda İlkokuma Yazma Matematik Öğretimi Güç Öğrenen Çocukların Eğitimi. Konya: Dizgi Ofset Matbaacılık.
Binbaşığlu, C. (2004). İlkokuma ve Yazma Öğretimi. Ankara: Nobel Yayını.
Çelenk, S. (2006). Etkinlik Temelli İlkokuma ve Yazma Öğretimi. İstanbul: Morpa Kültür Yayınları.
Çelenk, S. (2005). İlkokuma Yazma Programı ve Öğretimi. Ankara: Anı Yayıncılık.
Güleryüz, H. (2004). Türkçe İlk Okuma Yazma Öğretimi Kuram ve Uygulamaları. Ankara: PegemA Yayınları.
Güneş, F. (2004). Okuma Yazma Öğretimi ve Beyin Teknolojisi. Ankara: Ocak Yayınları.
Yıldız, V.,Yıldırım, S., J. (2005). Okuma Yazma Öğretimi El Kitabı. Ankara: İşlem Yayınları.
Aşağıdaki kitaplar da okuma ve yazma becerilerine ilişkin güzel kitaplar:
Savaş, B. (2006). Okuma Eğitimi ve Çocuklarda Dil Gelişimi. İstanbul: Alfa Yayınları.
Oral, G. (2003). Yine Yazı Yazıyoruz Okulda İşyerinde Evde Kullanabilecek Yaratıcı Yazı Etkinlikleri ve Kuramsal Temelleri. Ankara: PegemA Yayıncılık.
Townsend,R. (1996). Okuma Zenginliği Altı Kolay Adımda Okumanızı ve Kavrayışınızı Geliştirmeyi Keşfetmek.İstanbul: Sistem Yayıncılık.
Tosun, Y. (2006). Okuma Yazmanın Neyi Olur ? İstanbul: Çıra Yayınları.
öğretmenim bir de a1 yayıncılığın okuma yazma ile ilgili bir kitabı var... bizim okuldaki arkadaşlar onu kullanacaklar ben geçen yıldan da biliyorum bu set çok güzel...fotokopi derdinden de kurtarıyor...
arkada?lar biz de zümre olarak murat yayynlarynyn ilkokuma yazma setini kullanyyoruz. içinde güzel etkinlikler var. bir de her grup harflerini bitirdikten sonra çocuklaryn okumalary için hikaye kitaplary var.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma