Konu: Çizgi filmlerle okuma yazma öğretim projesi... Gönderim Zamanı: 13-Subat-2007 Saat 21:14
Trabzon'un Şalpazarı ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Sinan Uzun, geliştirdiği, ''Çizgi filmlerle okuma yazma öğretimi projesi'' ile öğrencilerine harfleri çizgi filmlerle tanıtıyor.
Uzun, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğünce, ''eğitimin kalitesi ve öğretim etkinliklerini geliştiren çalışmalar'' kapsamında hazırlanan yarışmada, geliştirdiği ''Çizgi filmlerle okuma yazma öğretimi projesi'' ile birinci seçildi.
Bu projeyi, görev yaptığı Atatürk İlköğretim Okulunda uygulayan Uzun, okuma yazma eğitimi sisteminin iki yıl önce yenilendiğini anımsatarak kendisinin de yeni sisteme ayak uydurmak için çalışmalara başladığını söyledi.
Uzun, projenin üniversite yıllarından beri hayali olduğunu ifade ederek, ''İstedik ki çocuklarımız çoklu zeka kuramına göre öğrensinler. Görsünler, yaşasınlar dokunsunlar. Buradan hareketle yola çıktık ve ortaya böyle bir uygulama çıktı. Projenin temeli harflerin çizgi filmlerle öğretilmesine dayanıyor. Çizdiğim kısa filmleri, bir ekrana yansıtıyor ve seslendiriyoruz. Daha sonra hazırladığım çalışma kağıtlarıyla öğrenmeyi pekiştiriyoruz'' diye konuştu.
Bu projeyle okuma yazma öğrenmenin süresinin kısaldığını da iddia eden Uzun, ''Daha önceki öğretim yöntemiyle bu yöntemi kıyaslarsak, öğrencilerimiz daha hızlı okuma yazma kabiliyeti kazanabiliyorlar. Normal okuma yazma eğitiminde sonuç 7 ayda alınabiliyorsa bu çalışmayla 4-5 ay içerisinde öğrenci okur yazar hale gelebiliyor. Çocuklarımız, görerek ve duyarak öğrendikleri için, daha iyi anlayan, yorumlayabilen, eleştirebilen bir güce sahip oluyorlar. Bu da bize yetiyor zaten.''
''Projenin uygulandığı sınıflarda başarı oranı arttı'' Okul Müdürü Kemal Türkmen de bu projenin uygulandığı sınıflarda başarı oranının artış gösterdiğine dikkati çekerek, ''Bu projede öğrencilerimiz, çok sevdikleri televizyonu, interneti, bilgisayarı kullanabiliyorlar. Bu şekilde aldıkları eğitim daha kalıcı hale geliyor'' diye konuştu.
Öğretmenleri Sinan Uzun'un projesiyle okumayı öğrenen öğrencilerden Zerrin Dizdar, çizgi filmle okuma yazmayı öğrenirken çok eğlendiklerini söyledi.
Öğrencilerden Taha Demirci de ''Öğretmen bize televizyondan harf çıkartıyor. Biz de oradan görüyoruz. Defterimizi çıkarıp yazıyoruz. Okumayı ve yazmayı öğrendim. Eğlenceli oluyor'' dedi.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma