.............................................İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLÜĞÜNE
İlköğretim Kurulları Yönetmeliği’nin 95.maddesi doğrultusunda, ../02/200 cuma günü saat 10.45’te 2008/2009 eğitim- öğretim yılında 2 .sınıflar arasında planlama,uygulama, Ölçme ve değerlendirme çalışmalarında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla 2.sınıflar zümre öğretmenler kurulu toplantısı yaparak aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek istiyoruz.
Gereğini bilgilerinize arz ederiz.
/02/200
2/BSsınıfı öğrtm. 2/ASınıfı öğrtm. 2/CSınıfı öğrtm. 2/DSınıfı öğrtm.
GÜNDEM:
1.Açılış,
2.Gündem maddelerinin okunması,
3.1.yarıyılın genel değerlendirilmesi,
4.II. yarıyılda yapılacak çalışmalar,
5.Sınıflar arası işbirliği,
6.Veli-öğretmen-öğrenci-okul idaresi işbirliği,
7.Yapılacak etkinlikler,
8.Belirli gün ve haftalar,
9.Okuma ve yazmada karşılaşılan güçlükler,
10.Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırma ve sınıf kitaplıkları,
11.Öğrenci sorunlarının çözümü. Rehberlik ve psikolojik danışma çalışmaları,
12.Dilek ve temenniler,
13.Kapanış.
/02/200
OLUR.
Okul Müdür
..............................İLKÖĞRETİM OKULU 2008/2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.SINIFLAR 1I.DÖNEM ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTISI
TARİH:/02/200
SAAT:10:45
YER:Öğretmenler Odası
TOPLANTIYA KATILANLAR: Müdür Yardımcısı
2/A Sınıf Öğretmeni
2/B Sınıf Öğretmeni
2/C Sınıfı Öğretmeni
2/D Sınıfı Öğretmeni
ZÜMRE BAŞKANI:
TOPLANTININ AMACI:2008/2009 eğitim-öğretim yılında 2.Dönem 2. sınıflar arasında;
planlama,uygulama,ölçme ve değerlendirme çalışmalarında birlik ve beraberliğin sağlanması.
ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI
..............................İlköğretim Okulu 2.sınıf zümre öğretmenleri; .02.200 cuma günü saat 10:45’te gündem gereği müdür yardımcısı ........................ başkanlığında öğretmenler odasında toplanarak, önceden belirlenen gündem maddeleri hakkında aşağıda maddeler halinde görüşlerini belirtmişlerdir.
ALINAN KARARLAR
1. Müdür Yardımcısı .............. toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere söz aldı. Öğretmenler karşılıklı olarak birbirlerine ikinci yarıyılda başarı temennisinde bulundular.
2. Toplantının gündem maddeleri 2/B sınıfı öğretmeni .................... tarafından okundu.
3. Birinci yarıyılda yapılan çalışmalar değerlendirildi. Öğretmenler sırayla söz alarak, yeni ilköğretim okulu programı ve uygulamasıyla ilgili görüşlerini dile getirdiler:
.................: Bu program öğrencilerin derslerde aktif olmaların, düşünmelerini, karar vermelerini, sorun çözmelerini sağladı. Ders kitaplarında konular çok dağınık verilmiş.bütünlük yok. Kitaplar kalitesiz şekilde kaplanmış. Sayfalar kopuyor. Öğrencilerin elinde kitaplar dağılıyor.
................ : Öğrenci çalışma kitaplarında öğrencilerin yazmalarına ayrılan bölümler çok az. Öğreciler yazılarını sığdıramıyorlar.
...................: Türkçe kitabında bulunan metinler 8 yaş grubu öğrencilerinin seviye ve algılamaları göz önüne alınmadan hazırlanmış. Metinler çok uzun olmuş.
.................. : Programın özelliklerinden birisi de sınıf içi etkinliklerinin çok olması. Ders kitaplarında ki etkinliklerin çoğu öğrencilerin seviyelerinde değil. Bu yetersizliği gidermek için hazırlanan çalışma sayfaları ile kağıt ve fotokopi masrafları çok oluyor. Sınıflarda etkinliklerde bilgisayarın kullanılmaması büyük bir eksiklik. 2. dönem çok amaçlı salondaki bilgisayarı işler hale getirmeliyiz. Böylece projeksiyon yardımıyla değişik etkinlikler sunabiliriz.
Günlük ders planı işlenirken sınıflarımızda eksikliği görülen konularla ilgili kaynak kitaplardan etkinlikler çoğaltılarak öğrencilerin konuları pekiştirmeleri sağlanacak. Ders kitaplarındaki etkinliklerin dışında hazırlanacak etkinlikleri dönüşümlü olarak her hafta bir öğretmen tarafından hazırlanacak. Zümre öğretmenlerine dağıtılacak. Hafta da en az bir ders çok amaçlı salonda hazırlanan sunumlar öğrencilere izlettirilecek.
4. Başlanan çalışmaların program ve kılavuz kitaplar doğrultusunda II. yarıyılda da devem ettirilmesi kararlaştırıldı.
..............: Gözlem formları çok, hepsini dodurmaya zamanım kalmıyor. Bu yüzden bazen ders işleyemiyorum.
................. : Gözlem formları çok da olsa yaralı oluyor. Mutlaka dolduralım dedi.
......................: Her teme için değil de kazanımları birleştirerek kendimiz gözlem formu hazırlayalım dedi.
Gözlem formlarının birlikte hazırlanması kararlaştırıldı ölçme ve değerlendirmelerin bu gözlem formlarına dayanılarak yapılmasına, Bu dönem her ders için 2 performans ödevi, bir ders içi performans ödevi, 1 grup proje çalışmasının yapılmasına karar verildi. Performans ödevlerinin ve proje çalışmalarının konularına zümrece karar verilecek.
5. Çalışmaların planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesinde her aşamada sınıflar arasında işbirliğine gidilmesi, uygun olması halinde ortak çalışmalar yapılması fikri benimsendi. Öğretmenlerin zaman zaman birbirlerinin sınıflarını ziyaret etmeleri ve öğrenciler arasındaki seviye farklarını belirlemeleri (varsa), öğrenciler arasında ortak çalışma, dayanışma, yardımlaşma, dostluk, arkadaşlık vb. duyguları geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmeleri kararlaştırıldı.
6. Yıl sonuna kadar velilerle öğretmenler arasında sık sık görüşmeler yapılması, öğrencilerin durumu (ders, davranış, sağlık, spor vb.) hakkında velilerin bilgilendirilmesi, öğrencilerle velileri arasında yaşanan sorunların çözümüne rehberlik edilmesi, bu çalışmalarda gerekli hallerde okul idaresinden yardım alınması ve okul idaresinin bilgilendirilmesine karar verildi. Öğrenci başarısının arttırılması ve davranış ve tutumlarının olumlu hale gelmesinde veli-öğretmen-öğrenci ve okul idaresi arasında sürekli bir işbirliğinin sağlanmasının önemi müdür yardımcısı ................ tarafından dile getirildi.
7. 2/A sınıfı öğretmeni .................... ders kitaplarında ve kılavuz kitaplarda yer alan konuları kavratmaya yönelik etkinliklerin öğrenci seviyesine ve imkanlarına uygun olanlarının bu dönem de işbirliği halinde yapılmasının yararlı olacağını söyledi.
8. 2/C sınıfı öğretmeni ............... belirli gün ve haftaların birinci yarıyılda planlandığı şekliyle kutlanacağını bu konularda yapılacak tüm çalışmalara mümkün olduğunca tüm öğrencilerin katılmasının önemi üzerinde durdu. Bu kutlamalar sırasında da ortak etkinlikler yapılabileceğini anlattı.
9. Öğrencilerin okuma ve yazma etkinliklerinde karşılaştıkları güçlükler, yapılan hatalar ve görülen eksiklikler belirlendi.
a) Yavaş okuma
b) Tümceleri konuşur gibi okuyamama
c)Yavaş hızda yazı yazma
d)Okuduğunu anlayamama, defalarca okuma ihtiyacı duyma
e)okurken okuma mesafesine uymama
En çok görülen bu eksikliklerin giderilmesi için paragraf okuma, şiir dörtlüğü okuma, dikte çalışmalarına ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.
10. Tüm öğrencilerin okumaya bir zorunluluk, hayatın bir parçası, yemek-içmek gibi doğal bir davranış olarak bakmalarının sağlanması, okumaya karşı olumlu bir tutum içerisine girmeleri konusunda neler yapılabileceği tartışıldı. ÇARŞAMBA günleri okuma saati yapılacak Bu konuda velilere düşen görevlerin velilere her fırsatta anlatılmasının gerekliliği vurgulandı. Türkçe dersinde mutlaka “ serbest okuma” saatlerine yer verilmesine karar verildi. Öğrencilerin sınıf ve okul kütüphanelerinden azami düzeyde yararlanabilmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu.
11. Her ay rehberlik raporunun hazırlanması kararlaştırıldı.
12. Toplantı başarılı, sağlıklı, mutlu ve işbirliği içerisinde bir yarıyıl geçirilmesi dilek ve temennileri ile sona erdirildi.
2/BSsınıfı öğrtm. 2/ASınıfı öğrtm. 2/CSınıfı öğrtm. 2/DSınıfı öğrtm. Müdür yrd.
Okul Müdürü
ALINTI