Birinci sınıf öğretmenliğinin en güzel günü. Çalışmalarımızın, elle tutulur,
gözle görülür meyvelerinin sergileneceği bir gün bu gün.
Sayın Kaymakamım Sayın Garnizon komutanım sayın Belediye başkanım, çok değerli misafirlerimiz okuma bayramımıza hoşgeldiniz.
Bu güne kadar idarecilerimizle, velilerimizle birlikte konuştuk, çalıştık,didindik. Şimdi öğrencilerimiz konuşacak, bizlerde onları izleyip dinleyeceğiz. Mikrofonu ellerine almak için heyecanla beklediklerini iyi biliyorum.
Öğrencilerimiz birazdan sizlere dans gösterileri, şiirler,tekerlemeler,fıkralar anlatıp, tiyatro gösterisi sunacak, söyleyecekleri okul şarkılarıyla neşemize neşe katıp , oratoryolarıyla bizleri şaşırtacaklardır. Bu gün burada öğrencilerimizin bir yıllık çalışmalarını görecek, onlarla gurur duyacaksınız. Burada olup bizleri onurlandığınız için başta okulum olmak üzere şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ediyor, sizlere tekrar hoş geldiniz demek istiyorum.
Sizleri baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ,Türk büyükleri ve eğitim şehitleri adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşına davet ediyorum.
Yazılmamış bir masalın, henüz tanınmamış kahramanı onlar. Evet sizlere 1 A sınıfından bahsediyorum. Eğer sizlerde öğrencilerimizi merak ediyorsanız gelin onları birlikte tanıyalım.
Bilmiyorduk A’yı Be’yi
Şimdi okuyoruz her şeyi
Konuşmasını yapmak üzere, öğrencimiz Rasim SALMAN’ı mikrofona davet ediyorum.
80’li yılların başında herkes tarafından tanınan cici kızları duymuşsunuzdur. Şimdi sizleri sınıfımız öğrencilerinin cici kızlar dans gösterisiyle baş başa bırakıyoruz.
Tek tek tekerleme ,üstü kaymak şekerleme,
Dereye düşme çok soğuk, söyle bana çarçabuk.
Öğrencimiz Hazal Aktaş, hanım kızı tekerlemesini okuyacaktır.
Hepimiz saymışızdır 5, 10 ,15, 20 pır pır uçar kuş gibi. Şimdi sayılar adlı şiiri Beyza Nur Birgül’den dinliyoruz.
Kıvrak zekâsı, ince esprileriyle tüm dünya tanımıştır Nasrettin hocamızı şimdi sizi Sınıfımız öğrencilerinin Nasrettin hoca tiplemesiyle baş başa bırakıyoruz.
Anne, biliyor musun artık hem okuyor, hem de yazıyorum. Bunu birde misafirlerimize göstermek istiyorum. Öğrencimiz Rümeysa Şentürk Müjde adlı şiirini seslendirecektir.
Daha çok şey bilmek için,
İleriyi görmek için,
Yarınlarda mutlu olmak için,
Daha çok okumak gerekir.
Hem okudum hemde yazdım adlı şiirini okuması için öğrencimiz Muharem Şentürk’ü davet ediyorum.
Şimdi sırada, öğrencilerimiz ve oyunları var. Sizleri şapka oyunu ile baş başa bırakıyoruz.
Bizi bu günlere getiren annelerimizin ellerini ne kadar öpsek azdır. Şimdi öğrencimiz Seval Şentürk Annem adlı şiirini okuyacaktır.
Hangimiz bu güne kadar Temel Dursun fıkrası anlatmadık ki. Gelin şimdi öğrencilerimizin Ayran adlı fıkralarını seyredelim.
Henüz yolun başın da olsak ta
Kendimize Güvenmekteyiz
Çünkü bizler Cumhuriyet’in temsilcileriyiz
İşte bu biziz adlı şiirini okuması için öğrencimiz Merve Eraslan’ı mikrofona davet ediyorum.
Çocukluk yıllarımızın vazgeçilmez tekerlemesidir, ebe tekerlemesi. Ebe tekerlemesini birde öğrencimiz Cemil Altuntaş’tan dinleyelim. Bakalım beğenecek misiniz ?
Bir yıl içerisinde sınıfımızda neler yaptık merak ediyor musunuz? Öyleyse gelin birlikte seyredelim.
Türk’ü ölümden,
O’dur kurtaran.
O’dur yeniden,
Türklüğü kuran.
Öğrencimiz Eda nur Aktaş Atatürk adlı şiirini okuyacaktır.
Babalarımızı da unutmadık. Babaların Kralı adlı şiirini okuması için öğrencimiz Taner Şentürk’ü mikrofona davet ediyorum.
Meslekleri birde bizim öğrencilerimizden dinleyelim. Bakalım bizlere neler anlatacaklar. Sizleri meslekler oratoryosuyla baş başa bırakıyoruz.
Bu gün çocuklarımızın günü, onlar oynayacaklar bizlerde onları seyredeceğiz. Sırada balon oyunumuz var…
Öğrencilik yıllarımızda öğrendiğimiz ve hiç unutmadığımız okul şarkıları vardır. Dillerden dillere gönüllerden gönüllere uçup dururlar.
Şimdi Öğrencilerimiz sizlere okul öncesi öğretmenimiz eşliğinde, öğrendiğimiz okul şarkılarından oluşan küçük bir müzik şöleni sunacaklardır.
Senin çatın altına
Girmez kötü duygular,
Bilgi giren yerlerde
Kalmaz artık kaygılar.
Okul adlı şiirini okuması için öğrencimiz Samet Birgül’ü davet ediyorum.
Siz hiç konuşan meyve gördünüz mü ? Hiç meyvelerde konuşur mu demeyin Çünkü bizim meyvelerimiz konuşuyor. Şimdi sizleri meyveler orotoryosuyla baş başa bırakıyoruz. Bakalım bizler neler anlatacaklar ?
İçinizde Kırmızı başlıklı kızın hikâyesini bilmeyeniniz yoktur. Gelin birde Kırmızı başlıklı kızı bizden dinleyin.
Öğrencilerimiz okulun ilk gününden bu gününe kadar çok çalışıp okumayı yazmayı öğrendiler. Bu gün onların gurur günüdür. İlçemizin değerli kaymakamı Kemal Şahin beyefendiyi öğrencilerimize başarı belgelerini dağıtmak ve konuşmasını yapmak üzere sahneye davet ediyorum. (10.yıl marşı eşliğinde)
Şüphesiz onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Şimdi annelerimize küçük bir sürpriz yapıyor, sizleri annem adlı sinevizyon gösterisiyle baş başa bırakıyoruz.
Değerli misafirlerimiz okuma bayramımızın ilk bölümü olan şenlikler kısmı burada sona ermiştir. Birazdan kaymakam beyin sınıfımızda yapacağı açılışla derste yaptığımız etkinlikler sergisini gezebilirsiniz.