Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 2008-2009 1. Sınıflar Bugün Ne Yaptık? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8
Yazar Mesaj
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 17:48
Orjinalini yazan: eloş

bir sorum daha olacak.bütün sesleri bitirdik.okuma yazmaya geçtik.şimdi alfabedeki bütün harfleri sırasıyla verip ezberletsem örneğin b seseini be diye okutsam bir sakıncası olur mu?  

2.Dönemin sonuna doğru sözlük kullanımını gösterirseniz harf olarak adını ve sırasını söylersiniz. Bence erkenden söyleyip çocukların kafasını karıştırmayın. Sonuçta sıranın bir önemi yok bu sistemde:)
Sadece sözlük kullanırken işimize yarayacak
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: eloş,
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 17:50
Orjinalini yazan: eloş

arkadaşlar ara tatilde bütün harflerin tekrar yazımını ve bunlarla ilgili kısa metinler mi vermeliyim yoksa test verirsem farklı konularda soru görecekleri için daha mı faydalı olur?lütfen çok acil cevaplayın.tşk.

Sesleri bitrdiyseniz karışık olarak Kısa hikayelerden oluşan metinler verebilirsiniz. 
Her gün beş cümle yazmalarını isteyin. Cümleleri veliler söylesin onlar yazsın.
---
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: eloş,
rinogest
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 2
%25
Alıntı rinogest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Ocak-2009 Saat 20:09
ben tatilde yeni bir defter aldırıp günlük yazdıracağım. tatil dönüşü isteyeceğim.

Düzenleyen rinogest - 20-Ocak-2009 Saat 20:09
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2009 Saat 16:47
Dönem sonu olması itibari ile  uzun bir aradan sonra yazayım dedim.Benim öğrencilerden 3' ü hariç okuma-yazmayı hallettik.Onlarla 2. Dönem devam edeceğiz artık.Tatil için 5 tane hikaye almaları için velileri yönlendirdim.Çok faydalı oluyor.Herkese iyi tatiller.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Ocak-2009 Saat 20:45
Bende öğrencilerime 8 er tane hikaye verdim. Daha önce okumadıkları için çok sevindiler. Tatil çalışma kitabıda aldırmıştım. Yarında birer çikolata +karne+ okur yazar belgelerini vereceğim 2 haftalık tatile göndereceğim.
Herkese iyi tatiller.
---
IP  Tesekkur Et
yuring
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 2
%100
Alıntı yuring Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2009 Saat 17:40
okuyamayanlar için neler yapyyorsunuz arkada?lar
sesleri daha önce be ce de gibi ö?renmi?ler çok zorluyorlar
payla?yrsanyz sevinirim

mum etrafını aydınlatır....
IP  Tesekkur Et
hacıufuk
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı hacıufuk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mart-2009 Saat 21:58
okuyamayanlara biraz daha zaman vermeli önemli olan onu sonuçta okutabilmek.Bu da biz fedakar sınıf öğretmenleri sayesinde olacaktır.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mart-2009 Saat 10:45
      Bu yyl nedense kimse duygu ve dü?üncelerini payla?mady.Demek ki ;herkes i?inin ustasy olmu?.Sevindirici.Artyk okuma yazma i?ini hallettik.?imdi okuma ve anlama üzerine duruyoruz.Bu hayatyn temelidir.Okudu?unu anlayamayan ö?renci okul hayatyn hiç bir safhasynda ba?aryly olamayacaktyr.O sebeple bütün arkada?lara tavsiyem; amacymz sadece okuyup yazmasyny  sa?lamak olmamalydyr.
         Heceleyen ö?renciler içinde tavsiyem sykça okuma yapmalaryny sa?lamanyzdyr.Ykinci önerim syklykla tekerleme ezberlemelerini sa?larssanyz yardymcy olacaktyr.Saygylarymla....
IP  Tesekkur Et
adalet1d
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 33

Aldigi Alkis: 4
%12
Alıntı adalet1d Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Mart-2009 Saat 10:02
De?erli meslekta?larym;
Biz synyfça artyk okuyor yazyyoruz ama öncelikle ?unu söyleyeyim...Biz özel okuldayyz.
Yani olanaklarymyz iyi. Okudu?umuzu anlama ve ilgili sorulary yanytlama çaly?malary yapyyoruz. Matematik dersinde de problem yazma ve çözme çaly?malary yapyyoruz. Basamaklary kavratmak için matematik evi yaptym. Yarym karton kullandym. Üst kysmyny üç bölüm gibi dü?ünerek ters v gibi ?ekillendirdim. Onlaryn altyna birler evi. onlar ev, yüzler evi yazdym.Sonra bunlaryn altyna üç tane karton bardak ili?tirdim. ve pipetlerden onluk be birlikler olu?turmada yararlanyyoruz. yüzler batrda?yna on tane birlik yaptyk...Onar saymada yararlanyyoruz. Bunu ben Sinan beyin geçen yyl burada vermi? olduu ilgili örnekten esinlenerek yaptym. Ben geçen yylda (devlet okulundaydym o zaman) bu siteden çok çok yararlandym. Burada tüm eme?i geçenleri saygyyla selamlyyorum.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Mart-2009 Saat 05:42
Orjinalini yazan: adalet1d

De?erli meslekta?larym;
Biz synyfça artyk okuyor yazyyoruz ama öncelikle ?unu söyleyeyim...Biz özel okuldayyz.
Yani olanaklarymyz iyi. Okudu?umuzu anlama ve ilgili sorulary yanytlama çaly?malary yapyyoruz. Matematik dersinde de problem yazma ve çözme çaly?malary yapyyoruz. Basamaklary kavratmak için matematik evi yaptym. Yarym karton kullandym. Üst kysmyny üç bölüm gibi dü?ünerek ters v gibi ?ekillendirdim. Onlaryn altyna birler evi. onlar ev, yüzler evi yazdym.Sonra bunlaryn altyna üç tane karton bardak ili?tirdim. ve pipetlerden onluk be birlikler olu?turmada yararlanyyoruz. yüzler batrda?yna on tane birlik yaptyk...Onar saymada yararlanyyoruz. Bunu ben Sinan beyin geçen yyl burada vermi? olduu ilgili örnekten esinlenerek yaptym. Ben geçen yylda (devlet okulundaydym o zaman) bu siteden çok çok yararlandym. Burada tüm eme?i geçenleri saygyyla selamlyyorum.

Çaly?manyn resmini göndermeniz mümkün mü?
---
IP  Tesekkur Et
adalet1d
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 33

%12
Alıntı adalet1d Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2009 Saat 03:21
Erkan Bey, bilgisayarda çizim yapyp gönderme becerim yok. Fotoraf göndermeyi de bilmiyorum. Yarym kartonu enlemesine üç böllüm gibi dü?ünün. Üst kysymdan ^^^ üç tane ters v ?eklinde 10 ar santim kesiyorum.Tam bunlaryn biti? kysmyna birler evi, onlar evi, yüzler evi yazyyorum. Her birinin altyna da birer karton bardak yapy?tyryp, pipetlerden birlik evine birlikler halinde, onluklar evini on tane pipeti paketleme lastikleriyle birle?tirerek onluklar elde edip kullanyyoruz. Yüzlükler evini de bu onluklardan kullanarak onar onar saymada yararlanyyoruz. Ayryca Hayat Bilgisi için kartonu çiçek gibi kesip ortasyna bir hafta yedi gündür yazyp yapraklaryna günlerin adyny (tatil günlerine kyrmyzy kartonla gösterdim) yazdym. Aylary kavratmak içinde orta yuvarlaa bir yyl on iki aydyr cümlesini gülen yüz modeliyle yazyp, etrafyndaki y?ynlara aylaryn adlaryny yazdym. Saygylar..
IP  Tesekkur Et
need
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

Aldigi Alkis: 3
%33
Alıntı need Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Mart-2009 Saat 18:03
BÖYLE ETKYNLYKLERYMYZYN MATERYALLERYN YA DA RESYMLERYNY ÇEKYP BURAYA YÜKLEME ?ANSIMIZ VARMI ACABA?
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Nisan-2009 Saat 20:05
 Evet sevgili arkadaşlar!Artık yılın sonuna geldik sayılır.Eminim okullarınızda 23 Nisan bayram hazırlıkları telaşı vardır.Aynen bende olduğu gibi.Okuma yazma işini hallettik.Anlama olayını da hayli hallettik sayılır.Türkçe,Matematik ders kitapları bitti.Fıkralardan yararlanmaya çalışıyorum.Eğlenceli oluyor.Yazdırıyorum ve sorular çıkartıyoruz beraberce.Matematikte 2 işlemli problem yazma çalışmaları yapıyorum.Saygılar....
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Mayis-2009 Saat 21:20
Artık koca bir yılı bitirdik.Herkes yeterince yorulmuştur.Tatilde bolca dinlenin.Seneye daha fazla tempolu olacaksınız diye düşünüyorum.Bu yıl okuma ve yazma ile uğraştık.Artık işin geri kalan kısmı ile  uğraşacağız.Herkese şimdiden iyi tatiller....

Düzenleyen yellowred - 30-Mayis-2009 Saat 21:21
IP  Tesekkur Et
berbur
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

%21
Alıntı berbur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Haziran-2009 Saat 18:36

Düzenleyen berbur - 10-Temmuz-2009 Saat 16:58
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Haziran-2009 Saat 02:00
Bir yılın nasıl sona erdiğini anlamadım. 3. kez üst üste birinci sınıf okutmanın mutluluğu heycanı geride kaldı. Artık 2 ye geçiyoruz :)

Seneye 1. sınıfları alacak meslektaşlarımıza kolaylıklar ve bol sabır diliyorum.
---
IP  Tesekkur Et
ormel
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı ormel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Haziran-2009 Saat 15:55
bu yılı çok güzel bir şekilde atlattık darısı seneye.yaz tatiline ödev verecekmisiniz arkadaşlar.verecekseniz banada gönderin iyi tatiller
IP  Tesekkur Et
yucel1995
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı yucel1995 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2009 Saat 20:15
Orjinalini yazan: sarizenci

bende denizli de öğretmenlik yapıyorum ilk defa birinci sınıfları okutacağım sınıfımda geeçen sene anasınıfına gitmiş öğrencilerle çizgi çalışmaları hızlı düzenli gidiyor ancak anasınıfına gitmeyen 6 öğrenci onlara göre geride kalıyorlar onları beklediğiizde diğer 21 kişi sıkılmaya gürültü yapmaya baslıyorlar
yani biz hala çizgi çalışmalarındayız e sesini vermek için onların çizgi çalışmalarını düzeltmerini beklemelimiyim?
matematik te küreyi anlattım sorun yok ancak prizmaları nasıl anlatacağımı bilemiyorum siz nasıl anlatmayı düşünüyorsunuz?
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   8
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma