Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 1. sınıfta not verirken dikkat edilecekler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 7
%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Konu: 1. sınıfta not verirken dikkat edilecekler
    Gönderim Zamanı: 12-Ocak-2009 Saat 20:34
heceleri okuyup kelimenin bütününü söyleyemeyenlere kaç verdiniz.örneğin dere yazıyor de diyor re diyor ama dere diyemiyor karıştırıyor. bir de ben b sesindeyim ona göre bi yorum yazarsanız sevinirim. türkçe matematik ve hayat bilgisine mi 1 vermek gerekiyor sınıfta bırakmak için
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: blue_1977,
osmanada
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı osmanada Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2009 Saat 00:03
hocam b sesinde olman bir kere kötü benim sesler biteli 6 gün oldu kavratalım derken biraz yavaş gitmişsin  1. dönem bitmeden sesleri yetiştir çocuklarda heceleme  dönemi olur önemli olan hecelemeyi hızlandırmaktır zaten bu harften cümleye metoduyla ancak böyle olur bırakmak için bende 1 kişi var ben 2 dersine 1 verdim türkçe ve matematik hayat bil. 2 verdim bırakacam okumadı ve sayılarıda bilmiyor 6.2 yaşıda küçükte sene tekrarı lazım ama mutlaka yönetmeliği oku bel hazırla yoksa bırakamazsın 
IP  Tesekkur Et
lore
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı lore Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2009 Saat 15:36
merhaba , 7 yaşını doldurmuş , 1. sınıf öğrencisi bir oğlum var.oğlum 2 yıldır okuyor (kendi başına öğrenmişti) . hele son bir yıldır seri okuyor ve okuduğunu anlıyor , anlatabiliyor.matematik 1'er , 2'şer , 5'er , 10'ar ritmik sayıp (100 den fazla) , toplama çıkarma yapabiliyor.zihinden toplama çıkarmayla sonuçlanabilecek problemleri çözebiliyor.
onlar basamağı , birler basamağı ve yüzler basamağı kavramlarını biliyor.yaşına göre genel kültür bilgisi iyidir örneğin geçensene tübitakın bilim kitapları serisi 14 kitabı okudu.onun için çok çaba sarfediyorum.ancak e- okul da yayınlanmış olan ders notlarını görünce hüsrana uğradım.evet notlar genel bakınca hepsi 5 ama hiçbirinin ortalamasında 100 ü göremedim.bu durum gözümüde korkutmadı değil.beden eğitimi , g. sanatlar , müzik bile 85 ten 5 :(  neye göre not veriliyor bunlara.matematik en iyi notumuz ve 93.72. diğerleride 92 , 90 .. deli olucam 100 olması için ne yapması gerekiyor öğrencinin.
not: çocuğum sessiz , derse katılmayan bir çocuk değildir son derece girişken ve mutlu bir çocuktur.
IP  Tesekkur Et
necay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 7
%46
Alıntı necay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2009 Saat 20:00

Osmanada öğretmenim siz nasıl bir yerde çalışıyorsunuz bilmiyorum herhalde öğrencilerinizin hazırbulunuşlıulukları çok iyiydi ki siz seslerin tamamını verdiniz .
Ben köy okulunda çalışıyorum öğrencilerimin çoğu türkçeyi burada öğreniyor ve ben şu an ş sesini vermeye başladım 11 öğrencim var 8 i tamam 2 si iki ve üç harfli heceleri okuyor diğer ikisi ne yaptıysam boş ama devam . şimdi siz kendi durumunuza göre beni değerlendirirseniz sevinirim .Teşekkürler

IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ocak-2009 Saat 20:52
Orjinalini yazan: newwww

heceleri okuyup kelimenin bütününü söyleyemeyenlere kaç verdiniz.örneğin dere yazıyor de diyor re diyor ama dere diyemiyor karıştırıyor. bir de ben b sesindeyim ona göre bi yorum yazarsanız sevinirim. türkçe matematik ve hayat bilgisine mi 1 vermek gerekiyor sınıfta bırakmak için

B sesindesiniz daha hepsini bitirmiş olsaydınız.Bir verdin diyecektim.

Orjinalini yazan: lore

merhaba , 7 yaşını doldurmuş , 1. sınıf öğrencisi bir oğlum var.oğlum 2 yıldır okuyor (kendi başına öğrenmişti) . hele son bir yıldır seri okuyor ve okuduğunu anlıyor , anlatabiliyor.matematik 1'er , 2'şer , 5'er , 10'ar ritmik sayıp (100 den fazla) , toplama çıkarma yapabiliyor.zihinden toplama çıkarmayla sonuçlanabilecek problemleri çözebiliyor.
onlar basamağı , birler basamağı ve yüzler basamağı kavramlarını biliyor.yaşına göre genel kültür bilgisi iyidir örneğin geçensene tübitakın bilim kitapları serisi 14 kitabı okudu.onun için çok çaba sarfediyorum.ancak e- okul da yayınlanmış olan ders notlarını görünce hüsrana uğradım.evet notlar genel bakınca hepsi 5 ama hiçbirinin ortalamasında 100 ü göremedim.bu durum gözümüde korkutmadı değil.beden eğitimi , g. sanatlar , müzik bile 85 ten 5 :(  neye göre not veriliyor bunlara.matematik en iyi notumuz ve 93.72. diğerleride 92 , 90 .. deli olucam 100 olması için ne yapması gerekiyor öğrencinin.
not: çocuğum sessiz , derse katılmayan bir çocuk değildir son derece girişken ve mutlu bir çocuktur.

Dediğiniz özellikte  bir öğrenci için 100 olması gerek bir not..

Düzenleyen erkanerbas - 13-Ocak-2009 Saat 20:53
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
seattle
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı seattle Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ocak-2009 Saat 19:18

sadece türkçe ye 1 vermek bırakmak için yeterli ama ikinci dönem yapılan çalışmalarla ilgili tutanak tutup veliye ve iligli müdür yardımcısın mutlaka imzalatmalısınız....

IP  Tesekkur Et
abikmaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%0
Alıntı abikmaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2009 Saat 17:08
Orjinalini yazan: lore

IP  Tesekkur Et
abikmaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı abikmaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2009 Saat 17:15
sayın hocam bence sizin öğretmeniniz biraz dha mükemmel bir çocuk bekliyor.zaten sizin çocuğunuz birinci sınıf müfredatını bitirmiş bence. her insanın değerlendirme kriteri farklıdır. albert einstaini öğretmeni hiç bir şey algılamıyor diye sınıftan çıkarmıştır. ama şu an biz einstaini tanıyoruz.öğretmeni değil. 100 olayını fazla kafanıza takmayın.siz çocuğunuzla ilgilenmeye aynen devam edin.ve çocuğunuza devamlı cesaret vererek onu yüreklendirin.ha 85 ha 100 ne farkeder çocuk iyi olduktan sonra
IP  Tesekkur Et
abikmaz
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı abikmaz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Ocak-2009 Saat 17:23
not konusunda da arkadaşlar öğrencinizi siz tanıyorsunuz eğerki hiç okuyamayacak gibi görüyoranız 1 verin.çocukların morallerini bozmaya gerek yok zaten o sınav bu sınav derken çocukların çocukluklarını yaşatacak zaman bile bırakmıyoruz.er yada geç okumayı hızlandıracaklar bende yaşına göre el kasları gelişmemiş bir öğrenci var okula okul açıldıktan 3 ay sonra geldi,birtek ona 1 verdim .5 öğrencim sizin dediğiniz gibi heceliyor bazende karıştırıyorlar sadece işi sıkı tutmaları için iki verdim.ama ikinci dönem yükselteceğim.zaten onlar öyle cinlerki diğer arkadaşlarından düşük not almaları onları üzüyor.eminimki hızkanacaklar sınıfım 29 kişi bende yaklaşık bir hafta önce bütün sesleri bitirdim. hepinize başarılar
IP  Tesekkur Et
abdurrahimkonya
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı abdurrahimkonya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2009 Saat 16:00
arkadaşlar en iyisi sizsiniz. ben köy okulundayım sesler bitti.sizde öğretmensiniz. ne zaman isterseniz o zaman bitirirsiniz. sakın korkmayın. aman geç kaldım telaşındada olmayın. özellikle köy okulları bence hiç teleşa gerek yok. kendi bilgi ve yöntemleriniz daha hayırlı olacaktır. Allah hepimize kolaylık versin
asasasasa
IP  Tesekkur Et
abdurrahimkonya
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı abdurrahimkonya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ocak-2009 Saat 16:01
anlamayan cocuğa hemen ses versen ne olacakki . artı doğunu bazı köyleri türkçeyi  zar zor konuşuyo. dili dönmüyo. önce onu hallet sona nasıl olsa oluma yazma öğreniyolar .çünkü sistem mükemmel ve uygulaması cok kolay
asasasasa
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma