Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Dersle İlgili | Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
Mesaj icon Konu: Lütfen yardımcı olun... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
helenihan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı helenihan Cevaplabullet Konu: Lütfen yardımcı olun...
    Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:25

Ben 1.ci sınıfları okutuyorum. Sorunum sınıfımda ki bir öğrencimle ilgili.. Bu çocuk ailenin tek çocuğu ve evliliklerinin 7.ci yılında tedavilerle dünyaya gelmiş bir çocuk. Aşırı ilgi ve sevgiyle büyümüş. Fakat bu aşırı sevgi çocukta özgüven eksikliği yaratmış. İlk dönemin bitmesine 5 hafta kalmasına rağmen hala derste annesiyle oturuyor. Çocuğu sınıfa tek başına sokamıyoruz. Annesi gittiğinde Ağlama krizine giriyor ve morarıyor. Bu durum sınıfta ki diğer öğrencileriminde psikolojisini bozdu. Bende hergün okula dua ederek gidiyorum. İnşallah bugün ağlamaz diye.. Bütün idareciler ve öğretmenler ne yaptıysak ikna edemedik.. Zaman zaman kendimden şüphelendim acaba benim yaklaşımımda mı bir problem var diye.. Fakat olabildiğince sevecen ve anlayışlı davranıyorum öğrencilerime. Sizlerden ricam Deneyimli öğretmenlerin ve bu konuya benzer bir olay yaşamış öğretmenlerin bana yardım etmeleri. Ben nasıl bir yol izlersem öğrencimin bu davranışını değiştirebilirim??

:)
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:37
hocam bunu tek başınıza çözemezsiniz ya uzman doktora  ya da rehberlik uzmanları ile görüşsünler ve destek alsınlar derim bana göre...zor bir olay ama yardım alırsa kazanısınız...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
helenihan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı helenihan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:51
En büyük problemlerimizden biride bu zaten okulumuzda bir rehber öğretmenimizin olmayışı.. Teşekkür ederim hocam  değerli fikirleriniz için.. Cuma günü söz verdi ve pazartesi günü annem gelmeyecek öğretmenim sınıfa dedi.. Gerçi bunu her defasında söylüyor. Eğer pazartesi günüde aynı durumla karşı karşıya kalırsam. Aileyi bir uzman doktora yönlendirmek iyi olacak dediğiniz gibi..
:)
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Aralik-2008 Saat 18:57
hocam bazı problemler bizi aşıyor...okulunuzda rehberlik uzmanı yoksa bulunduğunuz yerdeki rehberlik araştırma merkezine yönlendirin ve zaten onları da aşan bir durumsa doktora sevk ederler...ama uzman bir kişiden yardım almaları bence şart...sizi de sınıfı da bu durum mutlaka etkiler....kolay gelsin...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
ayberkimmm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 1
%12
Alıntı ayberkimmm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2008 Saat 01:33
öğretmenim bizim okulumuzda aynı durumda bir öğrenci vardı.zümrem ve rehberlik hocamız ne yaptıysa çocuğu tek başına sınıfta oturtamadılar.son çare annesine şunu söyledim.sen bu çocukla okula geldiğin sürece bu çocuk sınıfa tek başına girmez.öncelikle sen kesinlikle onunla okula gelmeyeceksin.dayısıyla, amcasıyla veya hala v.b.akrablarından birisiyle bir iki defa onu yolla.sonrasında da tek başına gelsin.ve başardık öğretmenim.çocuk ilk hafta dayısıyla geldi, 2.hafta tek başına geldi.şimdi gayet güzel tek başıan gidip geliyor.o konuşmadan sonra inanın tek bir defa bile annesi onunla okula gelmedi.bu sizin tek çareniz öğretmenim.uzman doktora yönlendirirseniz aileyi de doktor ailesine benim yöntemimi önerecektir.kolay gelsin öğretmenim.
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma