Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 2008-2009 1. Sınıflar Bugün Ne Yaptık? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yazar Mesaj
yasemince
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı yasemince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2008 Saat 19:27
herkese merhaba.site gerçekten çok güzel,en azından meslektaşlarımın gün gün neler yaptığını takip edicem.arada verilen tavsiyeler için teşekkürler.ben de bu sene ilk kez 1.sınıfları okutuyorum. stresli günler sanki geride kaldı.ilk 6 hafta hiç olmayacakmış gibi geliyordu ama sınıfımın sanki dili çözüldü.henüz 0 sesindeyim,hiç acele etmiyorum ,bol bol dikte yapıyorum zaten verdiğim kelime ,cümle yazılıyorsa iş bitti diyorum.Birleştirmede sorun yaşamamak için heceleri farklı renklerle yazmanızı tavsiye ediyorum çok işe yarıyor.hepinize başarılar diliyorum.
IP  Tesekkur Et
betulfirat
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%0
Alıntı betulfirat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2008 Saat 19:28
Bugün r sesindeydik.Yazılışını n ye benzetiyorlar.Yazmada sorun yaşıyoruz.
IP  Tesekkur Et
biyolog_27m
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı biyolog_27m Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2008 Saat 20:35
slm.el-ele-le yi veririken okumada sorun yoksa kavrama açısından el in yanına el resmi le nin yanına leylek resmi yapınız.leyleğin lesi olarak yani...la yı lambanın la sı lamba resmi yanında ta yı tabağın ta sı ama resimle birlikte bir müddet sonra resimlemeye gerek kalmayacak..sadece bir tavsiye.birde bol bol şarkı öğretin çocuklara sonrasında vermek istediğinizi verin..kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2008 Saat 18:12
Bugünde rrr sesine devam ettim.Sistemi tam olarak kavrandığını söyleyemem.Tabi 2-3 öğrenci haricinde.Hınzırlar evde tekrarı yapmıyorlar.Velilerde çok yardımcı değiller.Nasılsa öğrenecekler.Velilerin yerinede çalışırız hallederiz.
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 7
%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2008 Saat 18:56
iye geçtik bugün yavaş yavaş kavrıyorlar mantığı. örneğin tel kelimesini t       e     l şeklinde okuyorlar yani harfleri sırayla söylüyorlar.
IP  Tesekkur Et
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 1
%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2008 Saat 20:24

bugün u sesini iyice kavradık.

yarın kısa bir tekrarın ardından  k sesine geçicez.
çevre okullar(kırklareli) ı sesine geçtiler bile.
artık öğrencilerim dört sesli heceleri bile okumasını kavradılar...
sadece bir öğrencim sesleri birleştirmeyi kavrayamamıştı...
fakat oda artık okuyabiliyor... bu benim için büyük bir sıkıntıydı...sitresli günler geride kaldı galiba...
velilerimin desteği olmasaydı işim dahada zorlaşırdı tabi...
hepinize kolay gelsin....
IP  Tesekkur Et
yaren22
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı yaren22 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Kasim-2008 Saat 23:21
Merhaba arkadaşlar.20 yıllık sınıf öğretmeniyim.1. sınıfı okutuyorum.Bu sistemle ilk defa okuma yazma öğretiyorum.Bu nedenle sanki göreve yeni başlamış gibi kendimi hissediyorum.Buraya yazan diğer arkadaşlarım gibi ben de pek acele etmiyorum.Bugüne kadar haftada bir tane sesi öğretebildim.Bugün de r sesi ile ilgili kelime ve heceler yazıp okuduk. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

IP  Tesekkur Et
pisicik
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
Alıntı pisicik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 19:38
arkadaşlar ben hala nnnn sesindeyim çoğuna göre çok gerideyim hala stresli günler devam imşallah bu hafta biraz hızlanırız stres stres
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 20:19
Arkadaşım ben3 yıldır okutuyorum.Her yıl aynı sorunları yaşıyorum.bu yıl ilçe merkezi olması velilerin daha duyarlı olması yükümü hafifletti.
Arkadaşlar asla başkalarını baz almayın siz sınıfını baz alaın.eğer yeni bir ses öğrenmeye hazır değilseler vermeyin.. Ama potasiyeli olan öğrencileride bir kenara atmayın onlara ses vermeye devam edin derim.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 20:47
Erkan öğretmenimin düşüncelerine katılıyorum.Sakın ola başka okullarla hatta diğer şubenizi bile baz alarak hareket etmeyin.Daha sonra çok sıkıntı çekersiniz.Sınıfınız geç alıyorsa geç verin.Merak etmeyin zamanınız yetecek.Buna inanın.Dönem sonu ne demek istediğimi anlayacaksınız.Daha önünüzde kocaman bir 2 ay var.Panik yapmayın, sakin olun.Bu arada bende rrrr sesine yine devam ettim.Henüz tam anlamadık.Yarında devam edeceğiz.
IP  Tesekkur Et
kupakızı
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

Aldigi Alkis: 4
%23
Alıntı kupakızı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 21:54
Merhaba arkadaşlar ben de bugün "n" sesine kadar olan harflerle çalıştım.Yarın bir aksilik çıkmazsa "r" sesine geçmeyi planlıyorum.Haftada 1 harf veriyoruz zümrelerimle birlikte hareket ediyoruz.Sınıfımda 2 öğrenci harfleri tanımıyor,içlerinde bazıları sistemi iyice kavradılar,hafta sonu dönüşünde bakıyorsunuz ki hiç bir şey hatırlanmıyor,tam toparlıyorsunuz bu sefer yine tatil... kabakulak salgını var bu ara.En çok sevdikleri ders matematik.Gelecek günler neler getirecek bakalım...çok heyecanlıyım...
"Sevgilim bana yağmurdan bahsetme,yağdır..."
IP  Tesekkur Et
CENNETIM
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
Alıntı CENNETIM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Kasim-2008 Saat 22:40
MERHABA ARKADAŞLAR BEN BUGÜN  r SESINI PEKISTIRDM.YARIN  m SESINE GEÇMEYI DÜŞÜYORM.AMA HALA OKUMAYANLAR VAR.EVDE AİLE YARDIMCI OLMADIGI İÇİN BİZİM İŞİMİZDE ZORLAŞIYOR.HERKESE KOLAY GELSİN.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2008 Saat 06:35
Bugün ı sesini vereceğim. Şu karneleride dağıtalım:)
---
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2008 Saat 19:10
Yarın mmm sesine devam edeceğim.Tam kavrandıktan sonra geçmeyi düşünüyorum.Yavaş yavaş kavramaya başladılar.Ama sancılı biraz yinede.Umutsuzluk yok.Sabırla çalışmaya devam.Her yeni gün, yeni umutlarla okula devam etmeliyiz.Yoksa umudun olmadığı yerde başarı olmaz.Atasözü gibi oldu ama bence doğru. Saygılar.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 19:14
Bugünde mmm sesine devam ettim.Bolca dikte çalıştık.Okuduk.Yarın u sesine gireceğim.
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 12:38
okurken sesleri uzatarak okuyorlar örneğin eli derken eeeeeeeeeeeeeeee lllllllllllllllllll   iiiiiiiiiiiiiiiiii şeklinde okuyorlar. uzatmalarını engellmeeye çalışıyorıum ama henüz tam başarılı olmaadım bu konuda. ne yapabilirim bi fikri olan var mı  
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 16:49
Orjinalini yazan: newwww

okurken sesleri uzatarak okuyorlar örneğin eli derken eeeeeeeeeeeeeeee lllllllllllllllllll   iiiiiiiiiiiiiiiiii şeklinde okuyorlar. uzatmalarını engellmeeye çalışıyorıum ama henüz tam başarılı olmaadım bu konuda. ne yapabilirim bi fikri olan var mı  

İçinden okuyup  anladığını sesli söylemesini sağlayın.

Düzenleyen erkanerbas - 18-Kasim-2008 Saat 16:54
---
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 18:58

Öğretmenim telaş etmeyin öğrencileriniz doğrusunu daha doğrusu sistemin istediğini yapıyor.İlk zamanlar öyle okumaları oldukça normal.Zamanla uzatmadan seslendirecekelrdir.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 19:02
Artık benden başka paylaşımda bulunan yok.Ne kadar güzel demek ki herkes okuma işini halletmiş.Ama ben hala u sesindeyim.Diktede de sorunumuz çok.Ben çalışmaya devam edeyim bari.Big%20smileClapLOL
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 19:48
Orjinalini yazan: yellowred

Öğretmenim telaş etmeyin öğrencileriniz doğrusunu daha doğrusu sistemin istediğini yapıyor.İlk zamanlar öyle okumaları oldukça normal.Zamanla uzatmadan seslendirecekelrdir.
yellowred hocam ilk kez okuttuğumdandır belki ama tedirginlik oluyor işte. sizlerin sayesinde moral buluyorum iyi ki varsınız:)
IP  Tesekkur Et
happy42
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 3
%37
Alıntı happy42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18-Kasim-2008 Saat 23:27
benimde öğrencilerim okuyabiliyor fakat yazarken ya eksik ya da saçma sapan yazanlar var. çıkmazdayım
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2008 Saat 16:52
bugün de n sesine devam ettik. öğrencileri grupça tahtaya kaldırıp hepsine birer harf ismi verdim. sonra harfleri tek tek okuduktan sonra öğrencileri birbirlerine çarptırarak heceler ve kelimeler oluşturduk. çok hoşlarına gitti:)
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Kasim-2008 Saat 23:15
Bugün de u sesine devam ettim.Öğrencierimin çoğu yağış var diye gelmedi.Ne demekse artık.Yani bugün tekrarla geçti.
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 15:29
bugün müfettiş geldi. gelir gelmez çocuklara dikte yaptıramı söyledi. çocuklar harfleri tek başına söyleyince yazıyorlar ama bir cümle söyledim çocuklar başarılı olamadı. hiç olkuma yaptırmadı yazamıyorlarsa diğer sese geçmenin manası yok yazmaları lazım dedi.çocukların örneğin atlet kelimesini aaaa   tttt   lllll eeee  ttttt şeklinde tek tek okuduklarını söyledim bunun normal olup olmadığını sordum. durum kötü dedi.söylenen cümleyi yazamıyorlarsa sesleri tanımamışlardır karıştırıyorlar dedi. n sesindeyim moralim çok bozuldu.diğer sese geçmek için ila ki dikte de başarılı olmalarını mı beklemem lazım napacağımı şaşırdım. elimden gelen herşeyi yaptım bu zmaana kadar demek ki olmamış:( 
IP  Tesekkur Et
392869
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı 392869 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 18:10

Ben  ö  ye geçtim.Okumada ve yazmada sıkıntı kalmadı.6 öğrencime önümüzdeki hafta f  ve  j  yi verince okumaya tamamen geçmiş olacaklar.Şükür bu günlere.Darısı diğer arkadaşlara...

IP  Tesekkur Et
yasemince
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı yasemince Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 18:57
m sesini de bitirdik.pazartesi u sesi inşallah.dikte yaptırabiliyorum hatta cümle söylüyorum yazıyorlar.fakat beni üzen sınıfıma bu hafta 3 öğrenci geldi başka bir okuldan.çocuklar e ve l li birleştirip el diyemiyorlar.anlamıyorum defterlerine bir sayfa 'bardak' kelimesini yazdıran bir öğretmen nasıl oluyorda bu öğrencilere el dedirttiremiyor.sırf harf vermek için almış başını gitmiş demek ki.çok moralim bozuk ne yapacağımı bilmiyorum.lütfen bişey söyleyin siz olsanız ne yapardınız nasıl bir çalışma izlerdiniz bu çocuklara.bakarak yazıyorlar fena değil ama sesleri hiç tanımıyorlar.sınıfın arkasına bir küme yaptım,vakit yaratmaya çalışıyorum onlar için,ilgileniyorum ama sabrım kalmamış galiba ,sınıfıma el, ele, le  dedirtmek için 3 hafta uğraşmıştım,şimdi aynı şeyleri tekrar yaşıyorum of ya.
IP  Tesekkur Et
zatula
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı zatula Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 20:37
u sesini verdim
IP  Tesekkur Et
zatula
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı zatula Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 20:43
arkadaşlar benim çocuklar kelimeyi tam okuyor ama heceleri kapatınca zorlanıyorlar heceleri okumakta bu sefer heceleri birleştirip okumaya çalışıyorlar zorlanıyorlar .Böyle devam etsem olur mu yoksa   ne olur ama böylede çok hızlı ve güzel okuyorlar 5 kişi hariç sınıfım 31 bana yardım edin
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 21:28

U sesine devam ettim.Bir ara k sesinin yazımını verdim.Büyük k yazımında azcık zorlandılar.Okulun başındaki yazılar malesef değişti.Önceki kadar kuarllara uymuyorlar.Bu da normal.Her öğrencinin yazı stili oluşuyor.Azcık da bozuluyor.Buna yapabailecek bir şey yok.Yarın k sesine geçiyorum.Diktede çok iyi değiliz ama zamanla aşacağımızı düşünüyorum.

IP  Tesekkur Et
ŞAFAK
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı ŞAFAK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20-Kasim-2008 Saat 23:03

bugün müfettiş geldi. gelir gelmez çocuklara dikte yaptıramı söyledi. çocuklar harfleri tek başına söyleyince yazıyorlar ama bir cümle söyledim çocuklar başarılı olamadı. hiç olkuma yaptırmadı yazamıyorlarsa diğer sese geçmenin manası yok yazmaları lazım dedi.çocukların örneğin atlet kelimesini aaaa   tttt   lllll eeee  ttttt şeklinde tek tek okuduklarını söyledim bunun normal olup olmadığını sordum. durum kötü dedi.söylenen cümleyi yazamıyorlarsa sesleri tanımamışlardır karıştırıyorlar dedi. n sesindeyim moralim çok bozuldu.diğer sese geçmek için ila ki dikte de başarılı olmalarını mı beklemem lazım napacağımı şaşırdım. elimden gelen herşeyi yaptım bu zmaana kadar demek ki olmamış:( 

Öğretmenim her ses öğretiminden sonra mutlaka dikte çalışması yaptırmak lazım.Söylediğinizi bakmadan yazan zaten okur ancak her okuyan söylenileni yazamaz.Bundan sonra daha dikkatli ve emin adımlarla gidiniz.
IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 16:17
Bende bugün u sesini bitirdim.Bol bol dikte çalışması yaptım.Bende 2 gündür cümle yazdırırken heceleri daha az vurgulayıp yazdırmaya çalışıyorum.İşin mantığını kavrayanlar tak yazıp getiriyor.Heceleri oldukça vurgulu söyleyince tabi büyük çoğunluk yazabiliyor.Bence bu zamanla oturacak.Yazı karakterlerinin oluştuğuna bende katılıyorum.Biraz bozulmaya başladı yazıları........
IP  Tesekkur Et
berbur
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 4
%21
Alıntı berbur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 16:58
bugün k sesini bitirdim... diktede yer yer sorunlar yaşıyorum... önümüzdeki hafta bol bol dikte yaptıracağım....
IP  Tesekkur Et
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 19:06
bugün y sesini bitirdik. sadece 9 öğrencim var. köy okulu olmamıza rağmen velilerimde ilgililer saolsunlar.
çocuklarımın çoğu kabakulak oldular. bu hafta devamsızlık sorunu çektik.
onların geri kalmamaları için okula çağırdım.sınıfı boşaltıp  1 dersi onlara ayırdım.
diktede biraz sorun yaşayan sadece 1 öğrencim var.(veli ilgisiz-dikkat dağınıklığı) ama bu seviyeye gelmesi bile çok iyi.
diğer öğrencilere sadece 1 ders sesi tanıtıp yazılışını izah etmem yetiyo sonra zaten tüm hece ve kelimeleri kendileri okuyolar.
artık ben sadece yazıyorum. okuma işlerini çocuklara bıraktım.
cümle yazarken tüm heceleri ayrı renkte yazın. kitaptaki tek renk yazılarıda teker teker hecelerine ayırın.
bir çırpıda okuyabilen çocuklara bol bol okuma yaptırınki diğer çocuklarda hecelerin nasıl birleştirileceğini kavrasınlar.
heceleri okurken ses aralarında nefes almamalarını söyleyin. hece aralarında nefes alsınlar.(yani şimdilik)
okuma yazma eğitiminde formül= öğrenciyi motive et + kendini motive et +veliyi motive et

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 20:25
Bugün k sesine devam edemedim.Çünkü müfettişler geldi.Dolayısıyla ders yapamadım.Müfettiş sınıfı beğendiğini söyledi.Tabi yanında küçük hatırlatmaları ile birlikte.Köy okulu olduğum için merkezdeymiş gibi öğrencilere ödev vermememi söyledi.Ama ben öğrencilerimi tanıyorum.Amacı üzüm yemek olduğu için hiç dert etmedim.Zira daha öncede dediğim gibi bu sistemde ben onlardan daha tecrübeliyim.Ama olumlu uyarılarada açığım.Artık pazartesi k sesine devam ederim.
IP  Tesekkur Et
halime
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı halime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 21:16
Ben ı sesini bitirdim. Sesli harflerde daha zor ilerliyorum.Sınıfım 31 kişi 5 kişi hariç öğreniyorlar. Hatta yeni harfi başlar başlamaz okuyanlar oluyor. En büyük sorunum dikte çalışmaları yeni öğrendiğimiz harfin diktesinde büyük sorunlar yaşıyorum. Yavaş gittiğimde sınıf karışıyor. Yeni bitirdiğimiz harfleri ancak tek tek söyleyerek yazdırabiliyorum. Her gün bu siteyi takip ederek biraz hafifliyorum. Bizde veli baskısı
çok fazla falan okul şu harfte diye. Geri kalanlara hiç yardımcı olamıyorum. Bazen umutsuzluğa kapılıyorum.  
IP  Tesekkur Et
halime
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı halime Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Kasim-2008 Saat 21:28
hocam nasıl bu kadar ilerleyebildiniz. Lütfen bunun yolunu baba da söyleyin.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22-Kasim-2008 Saat 01:12
En son y sesini vermiştim.Öğrencilerim d sesinide tanıyor hatta tahtada cümle kurarken d sesi ile de ilgili kelimeler yazıyorum.Ama yazılışını göstermediğim için yazmalarına izin vermiyorum. Sistemi kavrayan öğrenciler ü,ö,ç,z .. seslerinide okuyorlar.

Sadece son grup sesler kaldı bilmedikleri. Bayramı iyi geçirirseler sonrası işimiz kolay.
---
IP  Tesekkur Et
capar
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%100
Alıntı capar Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23-Kasim-2008 Saat 17:38
halime hocam bu ielrleme degilki zaten normalde sınıfa göre degişir ama 3.grup seslerde olmalı merkez okullar için bu dedigim.sınıfta kavradılarmı acaba kac tanesi yazabiliyor her ögrenilen seslerle ilğili metinleri.yarıs atı gibi gitmek bu bence maas ödülümü alacaklar acaba erken okuma yazma ögretti diye meb den?önmeli olan kavrayarak ilerleme ilerde geri dönüşler olacak bu hızlı gidenlerde
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: halime,
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 22:57
Bugün k sesine başladım.Çoğu kavradı.Yarın da devam edeceğim.Arkadaşlar kimin ne kadar ilerlediğini baz alarak ilerlemeyin.Öğrenciniz kavramadıysa bekleyin.Şu an i sesinde bile olsanız problem değil.3. gruba geldiğinizde kavratmış olmanızın faydasını görürsünüz.Her okulun çehresi farklı,burası sadece paylaşım alanı birebir herkesin aynı seste olması gerekmiyor.

Düzenleyen yellowred - 24-Kasim-2008 Saat 22:58
IP  Tesekkur Et
betulfirat
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%0
Alıntı betulfirat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 23:05

Bende yarın y sesine geçececeğim.İlk başlarda öğrencileri grublara ayırmıştım her grup ayrı bir sesteydi ama öyle de ilerleyemedim.Çünkü çok yoruluyordum.Öğrencilerle ilgilenemiyordum.Bende alanlarla devam ediyorum.Geriye kalanlarla 2. dönem ilgileneceğim.Zaten biri 1 gün var 3 gün yok diğeri 2 ay sonra geldi okula. 2. dönem onlarla uğraşacağım.

IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25-Kasim-2008 Saat 00:04
arkadaşım sesi vererirken gruplara ayır ama yazı çalışmasını birlikte yürütsen daha iyi olur.Karmaşayı önler en azından.
---
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2008 Saat 20:11
Bugün k sesini bitirdim.Yarın ı sesine gireceğim.Sınıfta seviye grupları oluştu.Bir kısımla n sesine yeni başladık.Tabi bu da beni daha fazla yoruyor.Ama ileride olanlarıda bekletmek anlamsız.Bir şekilde herkes aynı noktada buluşacak. Ne yapalım fazla mesai yaparız olur biter.

Düzenleyen yellowred - 26-Kasim-2008 Saat 20:12
IP  Tesekkur Et
HAMZACIK
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı HAMZACIK Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Kasim-2008 Saat 22:53
benim öğretmenliğimin ilk yılı ağustos atamasıyla geldim ve birleştirilmiş sınıf okutuyorum 1.ve2.sınıfları nasıl yapıyorum iyimiyim kötümü anlayamıyorum 10 tane 1.sınıf öğrencimden sadece 5 tanesi okuyo ve ben 'm'sesindeyim haftada 1 ses ancak verebiliyorum okuyamayan öğrenciler için seviye grubu nasıl olur sizce birleştirilmiş sınıfta kendimi eksik hissediyorum sesleri verme hızım sizce nasıl deneyimlerinizide paylaşarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Kasim-2008 Saat 18:01
Orjinalini yazan: HAMZACIK

benim öğretmenliğimin ilk yılı ağustos atamasıyla geldim ve birleştirilmiş sınıf okutuyorum 1.ve2.sınıfları nasıl yapıyorum iyimiyim kötümü anlayamıyorum 10 tane 1.sınıf öğrencimden sadece 5 tanesi okuyo ve ben 'm'sesindeyim haftada 1 ses ancak verebiliyorum okuyamayan öğrenciler için seviye grubu nasıl olur sizce birleştirilmiş sınıfta kendimi eksik hissediyorum sesleri verme hızım sizce nasıl deneyimlerinizide paylaşarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim
Sevgili öğretmenim!Birleştirilmiş sınıf bu mesleğin mutfağıdır.İlk zamanlar bocalasanda zamanla sistemi kavrayacaksın ve ilerleyen yıllarda bu zor günlerin sana rehberlik edecektir.Gelelim şimdi senin soruna.Birleştirilmiş sınıf olman dolayısıyla bulunduğun ses grubu gayet normal.Anlayan öğrencilerle yeni seslere devam et.Senin en büyük avantajın olan üst sınıfları iyi kullan.Sana çok yardımı olacaktır.Geri kalan öğrencilerle ayrı bir zamanda çalış.İyilere sesi ver.Başlarına üst sınıftan görevlendir.Geri kalanlarla çalış Zamanla ne demek istediğimi anlayacaksın.Merak etme başarırsın.Kolay gelsin.

Düzenleyen yellowred - 27-Kasim-2008 Saat 18:02
IP  Tesekkur Et
necay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

%46
Alıntı necay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Kasim-2008 Saat 22:39

DEĞERLİ MESLEKTAŞIM SANA GELEN MÜFETTİŞİN  NE MEZUNU OLDUĞUNU BİLMİYORUM AMA ÇOCUKLAR SESLERİ VURARAK OKUYORLAR FENAMI BU DA SESLERİ TANIDIKLARINI GÖSTERİR BANA GELEN MÜFETTİŞ DE SENİN Kİ GİBİ SÖYLEDİ BAZILARI YAZDI BAZILARI YAZAMADI AMA OKUMAYA GELİNCE SENİNKİLER GİBİ  SESLERİ VURA VURA OKUDULAR O DA YAZI DA OLACAK OKUMAYA  BAŞLAMIŞLAR SESLERİ TANIYORLAR  BOL BOL DİKTE ÇALIŞMASIYLA  YAZI DA OTURACAK NORMAL DEDİ

IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma