Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Dersle İlgili | Sınıfta Yaşadıklarımızı Paylaşalım
Mesaj icon Konu: sanırım öğretemiyorum.. :( Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
akpınariöo
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı akpınariöo Cevaplabullet Konu: sanırım öğretemiyorum.. :(
    Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 12:56

1-2-3 birleştirilmiş sınıf okutuyorum. toplam 27 tane öğrencim var. çalışma kağıtları hazırlayorum. materyaller hazırlıyorum ancak bir türlü la, le, ta,te gibi heceleri öğretemedim. artık yavaş yavaş kendime olan özgüvenim sarsılmaya başladı bu haftaya geldik t sesini öğrenebildik. çevremdeki danıştığım öğretmenlerin hepsi normal bu diyorlar. hemen öğrenemezler diyorlar. acaba çocuklardan çok şey mi bekliyorum bilmiyorum. dikte çalışması, okuma çalışması yapıyorum. ama verimli olmuyor.

artık ne yapacağımı bilmiyorum. sanırım çaresizim.

yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.
IP  Tesekkur Et
berbur
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 4
%21
Alıntı berbur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 13:12
hocam hemen hemen aynı hisleri sanırım pek çoğumuz hissediyoruz... bir iyi bir kötü 1,.sınıf okutmak böyle bir şeymiş işte... sakın kendinizden şüphe etmeyin... bu durumun gayet tabii olduğunu ben de sonradan anladım... hepsi geçip gidiyor.. bi kaç ay sonra rahatlamış olacağız... kolay gelsin.. iyi günler...
IP  Tesekkur Et
apranax
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

%0
Alıntı apranax Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 14:26
ben de aynı problemleri yaşıyorum hocam. ben bugün u sesini verdim. ama elat'tan sonrasını pek oturtamadılar(elat çok iyi) ama tecrübeli arkadaşlarım sen vermeye devam et sonunda birden açılıyorlar dedi.. böylece erken okumayageçecekelrin de önünü açmış olursun dedi..
IP  Tesekkur Et
akpınariöo
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı akpınariöo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2008 Saat 15:41

çevremdeki diğer öğretmenlerde aynı şeyi söylüyor ama çocuga oku dediğin zaman okuyamadımı sanki dünyam yıkılıo yani ozamana kadar yaptıgım herşey boşa gitti gibi düşünüyorum.... inşallah düzelirler ve ben de canlı kalabilirim... aynı sorunları yaşamamız ise hem iyi hem kötü... keşke sorunlar olmasa desek olmaz ama yazılanları okuduğumda benim gibi insanların da olması bana biraz olsun destek vermiyor değil yani... teşekkür ederim arkadaşlar

IP  Tesekkur Et
bilgev
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 3
%15
Alıntı bilgev Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2008 Saat 08:35
Aynı sorunlar bendede var.Bende çıkmaz bir sokakta hissettim kendimi.Ama umutsuzluğa kapılma.Renkli tebeşirle tahtaya heceleri yazıp okut ilk ders.Tekrar çok önemli.Tek tek okuma yaptır.Rekli kalemlerle metin yazıp duvara astım.Dikkatlerini çekip okuyorlar.Tekerlemelerde yazdım.Faydası oluyor.Ama kapalı hecelerle çalış.Ela derken El-a okuttur.Hızlı hızlı okuttur.İnşallah başaracağız...
IP  Tesekkur Et
mita
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı mita Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2008 Saat 11:48
velilerle sıkı bir konuşma yap, evde tekrar olmazsa bu işin zor olduğunu anlat, çocukları tek tek yanına al ve okut, her gün okut , sürekli takipte olduğun hissetsin, bazı çalışmları oyunla yap (tombala gibi) ve başarıyı mutlaka ödülendir. ben dün d sesini verdim ve 5 öğrencim okumaya geçti bile.
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2008 Saat 21:26
Arkadaşlar iş velilerde bitiyor.Veli desteği  olmazsa Siz ağzınızla kuş tutsanızda boşuna. 
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2008 Saat 22:44
Orjinalini yazan: erkanerbas

Arkadaşlar iş velilerde bitiyor.Veli desteği  olmazsa Siz ağzınızla kuş tutsanızda boşuna. 

Veli yoksa hocam ne yapılacak??? Bence iş öğretmenle öğrencide bitiyor...Arkadaşlar biraz fazla fedakarlık yaparak tenefüslerinizi ve öğle aralarınızda velisi ilgilenmeyen çocuklarla veli görevi siz yapacaksınız..biraz zaman alacak ama sonucunda siz mutlu olacaksınız..sabır.. sonunda hepsi okuyacak inanın...kazanan siz ve öğrencileriniz olacak....unutmayın...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
akpınariöo
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı akpınariöo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 00:26
veliler ilgilenmiyor ki... daha doğrusu birçok çocuğumun velisi gurbete gitti.... veli ile iletişim yok yani.... emelgenc hocamın dediği gibi her gün yarım saat fazladan derste yapuyorum. ama işte ben burada bitiyorum. bu kadar uğraştığım halde olmayınca çaresiz kalıyorum bi noktada... hayırlısı bakalım....inşallah olacak...
IP  Tesekkur Et
emelgenc61
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1489

Aldigi Alkis: 2691
%100
Alıntı emelgenc61 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 00:36
Orjinalini yazan: akpınariöo

veliler ilgilenmiyor ki... daha doğrusu birçok çocuğumun velisi gurbete gitti.... veli ile iletişim yok yani.... emelgenc hocamın dediği gibi her gün yarım saat fazladan derste yapuyorum. ama işte ben burada bitiyorum. bu kadar uğraştığım halde olmayınca çaresiz kalıyorum bi noktada... hayırlısı bakalım....inşallah olacak...

olacak hocam biraz sabır..göreceksiniz emekleriniz boşa gitmeyecek...o çocukların size ihtiyacı var...Onların hayatında siz çok önemli bir kişi olacaksınız....bunu unutmayın...Smile
kolay gelsin...
Paylaşmanın asaletini,bencilliğin çirkinliğine değişmem....
IP  Tesekkur Et
akpınariöo
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı akpınariöo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 00:38
teşekkür ederim hocam... inşallah olacak... bu arada kastamonu mezunuyum bende bi kastamonu aşığı olarak :D
IP  Tesekkur Et
teomanurcan
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı teomanurcan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2008 Saat 18:46
Hocam siz hangi Akpınar i.ö.ok.'nda görev yapıyosunuz,Kırşehir Akpınar mı?
IP  Tesekkur Et
akpınariöo
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı akpınariöo Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24-Kasim-2008 Saat 00:20
kars akpınariöo....  bu arada 5 gün netimiz yoktu onun için cevap yazamadım.. kusura bakmayın
IP  Tesekkur Et
sahireozturk
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 27

Aldigi Alkis: 3
%11
Alıntı sahireozturk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21-Aralik-2008 Saat 16:09
Hocam bende birleştirilmiş sınıfta çalıştım sizin gibii.. aynı şeyleri yasadım.. o sene müfettişer geldiğinde bana çok güzel seyler söylediler.. Çocukların bir dönemi var sonradan mısır gibi sırayla hepsi okudu..
IP  Tesekkur Et
pembErkek
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı pembErkek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Kasim-2009 Saat 22:36
yaaaa evet gerçekten de çocuklar el, et, al, at okuyor; ama le, la, te, ta' yı okuyamıyolar. hep ata diyo ala diyo. ağlıııcak gibi oluyorum çoğu zaman. hala elat' tayım. bi de benimkiler biraz dengesiz mi ne? ya bunlar derste durup durup düşüyolar. sıralar da tekli ha. durup dururken düşmelri  de cabası. ya teneffüste birine bi şi olcak diye çok korkuyorum. çok seviyorum çocuklarımı; ama bazen galiba fazla bağırıyorum. pişman oluyorum ama napiym kızıveriyorum. ne yapçam bilmiyorum. oysaki onlar daha çocuk. kaldı ki bi de onlar Şırnak' ta çocuk.
pembErkek
IP  Tesekkur Et
pembErkek
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı pembErkek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Kasim-2009 Saat 12:25
ya le, la, te, ta, alet, tel nasıl okutulacak? ben çok çaresiz kaldım. genele okutunca okuyolar; ama tek tek çalıştırınca ezberden sööölüyolar. l e diyo sonra ala diyo. oooof offfffffffff !!!
pembErkek
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2009 Saat 21:22
Orjinalini yazan: pembErkek

ya le, la, te, ta, alet, tel nasıl okutulacak? ben çok çaresiz kaldım. genele okutunca okuyolar; ama tek tek çalıştırınca ezberden sööölüyolar. l e diyo sonra ala diyo. oooof offfffffffff !!!

İlk iki grup biraz sancılı geçer.Canınızı sıkmayın. Velilerle irtibatı koparmayın. Biraz sıkı tutsunlar. 3 yıl üst üste okuttum. Hep aynı sıkıntı oluyor. Bir bakıyorsunuz her şey çok güzel. Bir bakıyorsanız sanki o öğrenciler değil. Kısacası karamsarlığa düşmeyin. İşi biraz sıkı tuturak yola devam. İlerleyin günler baya güneşli olacak. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
twogba
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%0
Alıntı twogba Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Kasim-2009 Saat 23:31
hocalarım bende 1.sınıf öğretmeniyim ve çok zorlanıyorum."r" sesini verdim.sınıfım 62 kişi.her gruptan öğrencim var.okuma-yazmayı bilinde var kalem tutmasını bilmeyende.velilerle hergün konuşuyorum.artık ne yapacağımı hiç bilmiyorum.birine metin veriyorum ötekinin elinden tutup çizgi çalışması yaptırıyorum.ama hepsiyle ilgilenmem mümkün değil.aralarda uçurumlar var bu fark beni korkutuyor.
IP  Tesekkur Et
pembErkek
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı pembErkek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2009 Saat 10:42
veli mi? şey, hocamben Şırnak' ta öğretmenim. veli işi yaş. zaten abileri ablaları bile öğretemez. bu sistem güzel ama acayip. işinin ehli olması lazım öğretenin. çünkü abi ablası da l yerine le diye öğretir. bi de onla uğraşmıym. zaten birleştirilmiş sınıftan gelmeler. neyse. Allah büyük ne diym? yardımcımız olsun. ben çok seviyorum öğrencilerimi. bence Şırnak' ta öğretmenlik yapmak bi ayrıcalık diye düşünüyorum. ;)
pembErkek
IP  Tesekkur Et
sevilker
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sevilker Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16-Kasim-2009 Saat 13:44
Orjinalini yazan: erkanerbas

hocam işi velilere bırakırsak yandık demektir. o zaman önce onlara ilk okuma yazma eğitimi vermeliyiz ki onlar çocuklara öğretsinler..bu konuda iş öğretmende bitiyor.keşke veliler daha ilgili daha eğitimli olsa da biz de o kadar yorulmadan okumu yazmaya geçirsek..
    ben de 1. sınıf okutuyorum.ve 3,5 yaşında üçüz çocuklarım var..velilerin ilgili olmasını çocuklarına evde gereken desteği vermesini benim kadar kimse isteyemez sanırım..LOL

IP  Tesekkur Et
fureyzi
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 1
%100
Alıntı fureyzi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Aralik-2010 Saat 13:16
Smilearkadaşlar bende 1.sınıf okutuyorum.yazılanları okudukça hepimizin ortak sıkıntılarımızın olduğunu görüyorum.köyde görev yapıyrum.60km merkeze uzaklığı.her gün gidip geliyoruz.yollarını bir görseniz gece evimde uyurken bile hala sallanarak gidiyorum sanki.3 çocuğum var kızlarım ikiz 6.sınıfta ve inanın okul açıldığından beri daha bir gün onlarla ders çalışamadım.ama şunu bilmeliyiz bu bizim işimiz er yada geç herkes seviyesine göre kademeli olarak en güzel şekilde öğrenecek sadece bize düşen sabırla yola devam.inanın bir gün hepsinin tırnakları uzun oturdum kestim ,saçları taranmamış taradım, elini yüzünü yıkadım, burnunu bile siliverdim.bazen tıkanıyorum ama unutmayalım onlar bizim emanetlerimiz hakkını verelim ki hak edelim.Big%20smile 
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: TUBAÜ,
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma