Konu: Bu Gün Çok Mutlu Oldum.... Gönderim Zamanı: 07-Mayis-2007 Saat 16:39
Bu gün çalıştığım Aydıntepe ilçesinden yürüyerek 15 Km uzaktaki bir köy okuluna ziyarete gittim. Birleştirilmiş sınıflı, tek katlı, tek sınıflı bir okuldu burası. Ve sınıfın arka tarafındaki etkinlik panolarındaki çalışma kağıtlarına çarptı gözüm. İnanın çok sevindim. Bu okuldaki öğretmenimizde bizim çalışma kağıtlarımızı kullanmış. Oysa bulunduğu okuldaki çalışma ortamı çok kısıtlı ve bu öğretmenimiz bu zorluklar içerisinde bizden faydalanmış. Belkide bu günlerde bana verilebilecek en güzel hediye buydu.
öğretmenim ben de sizin çalışma kağıtlarını ve kendimde hazırladığım kağıtları kullandım.. inanın kitaplardan daha çok faydalı oldu...size ve emeği geçen herkese teşekkür ederim...
selam.Ben de geçen sene bu siteden çok yararlandım.Onun için sınıfta karşılaştığım çok konuşma problemi sessiz durdurma problemine kendimce bir çözüm buldum.faydasını da gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.yaptığım etkinliğin adı "yıldızımızı kaybetmeyelim" fon kartonunu ikiye böldüm öğrenci resimlerini yapıştırdım ve her öğrenciye başka renkteki fon kartonlarından 6 yıldız kestim.Tuhafiyeden cırtcırt diye satılan ve yıldızları söküp yerine yeniden takmama yardımcı olacak malzemeden aldım.yıldızları tek tek cırtcırt ile yapıştırdım şimdi kurallara uymayan öğrenciye yıldızın sallanıyor demem yeterli oluyor.yıldızını kaybetmemek için hemen kendine çeki düzen veriyor.hatayı düzeltmesi durumunda da alınan yıldız geri veriliyor tabiki inşallah sizde benim kadar yararını görürsünüz
Synyfta disiplini sa?lama adyna yapty?ym bi etkinli?i sizlerle payla?mak isterim.renkli bütün bir kartonun üzerine her bir kyz ö?rencim için pembe renkte,her erkek ö?rencim içinse mavi renkte kartonu kalp ?eklinde kesip yapy?tyrdym.Pembe renkte kartonlaryn üzerlerine kyz ö?rencilerimin isimlerini yazdym,mavilere ise erkek ö?rencilerimin isimlerini.Örne?in bir pembe kalbin üzerine Ay?enaz 'yn kalbi yada bir mavi rente kalbin üzerine Emre 'nin kalbi yazdym.Onlara synyfymyzyn huzuru ve daha iyi ö?renmeleri için gerekli olan kurallarymyzy açykladym bu kuraly çi?neyenin kalbine siyah bi pilot kalemle nokta koyuyorum.Hatalaryny tekrarlamadyklaryndaysa daksille siliyorum.Çok faydasyny gördüm.Sloganymyzy da Kalpler temiz kalsyn... oldu.Sene sonunda kalbi hala temiz kalanlary hediyeler bekliyo bunu bilmeleri de te?vik etti sakin bi ?ekilde kalplerini temiz tutarak kurallara uyuyorlar...Tavsiye ederim.
Sinan Hocam ,şimdiye kadar sizin çalışma kağıtlarınızı kullandım.Başka öğretmenlere de tavsiye ettim.Okuldaki bilgisayarlardan birine el yazısı fontu indirdim.Şimdi bazı öğretmenler de faydalanıyor.Allah razı olsun Sinan Hocam.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma