Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 2008-2009 1. Sınıflar Bugün Ne Yaptık? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yazar Mesaj
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

Aldigi Alkis: 1
%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2008 Saat 01:04

ilk zamanlardaki panikliğim artık kalmadı. bayramdan sonra -r- sesine geçicem. sadece  bir öğrencim sınıfın gerisinde kaldı. dersi ilginç hale getirmek için hece ve kelimelerden şarkıda uyduruyorum. öğrencilere ses ve hece adı verip dramada yaptırıyorum. dikkat toplamak çok önemli. ses kartları elimden düşmüyor her fırsatta hece oluşturuyoruz. görsel sanatlar ve beden eğitimi gibi dersleri okuma yazma derslerinin arasına sıkıştırıyorumki ara etkinlik olsun çocuklar bunalmasın. kelime içindeki ses hissetme çalışmasını kelimeleri oluştururkende yaptırıyorum. bol hece ve kelime diktesi yaptırıyorum. çocuk işin formülünü öğrenince geriye sadece sesleri tanıması kalacak. önemli olan ilk grup sesleri birleştirmeyi iyi öğrensin. hepinize kolay gelsin.

IP  Tesekkur Et
ahmettara
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 6

%16
Alıntı ahmettara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2008 Saat 13:19
Orjinalini yazan: betulfirat

Bugün inanılmaz bir şey oldu dün beni çileden çıkartan öğrencilerim bugün gösterdiğim elati ile ilgili metinleri okudular.Çok mutlu oldum.Artık onlara ve kendime inanıyorum.ClapClapClapThumbs%20Up
:)

Düzenleyen ahmettara - 28-Ekim-2008 Saat 13:22
AT
IP  Tesekkur Et
ahmettara
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%16
Alıntı ahmettara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2008 Saat 13:22
hocam benim sevindiğin bir durum hiç alakası olamayn öğrenci karmaşık olarak verdiğim elat gurubu metinlari öğrenci bile okudu şimdide küçük renkli kartonlara keliemelerden oluşturulan sesleri yazıp kelimeleri tekrar oluşturmayı denedin bundan sonra dikte çalışması yapacam:
AT
IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2008 Saat 14:55
Bende bugün ali, eli ve elli yi verdim.elat dahil yenilerle dikte yaptık.Bol bol okuduk.İşin mantığını kapanlar lila dediğimde bile yazıyorlar.3 öğrencim sınıfıngerisinde kaldı.Onlarla özel çalışıyorum.Ama sizlere katılıyorum.Dün y azıp okuyamayan bugün yaptı.İnanılmazlar..........
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Ekim-2008 Saat 15:49
Bugün provalardan dolayı fazla çalışamadık.Ama i sesi ile ilgili dikte çalışmasına ağırlık verdim.Okuyorlar ama yazmada zorlanıyorlar.Bu da gayet normal.Okuma ilk zamanlarda yazmadan öndedir.Galiba perşembe nnnnnnnnn diyecez.Nasip bakalım.

Düzenleyen yellowred - 28-Ekim-2008 Saat 15:50
IP  Tesekkur Et
zuzu3232
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%0
Alıntı zuzu3232 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2008 Saat 01:17
ben bu hafta t yi verdim.geçen hafta hep e l a ile uğraştım.çocuklar çalışmıyor.geçen cuma velileri çalırıp yakındım biraz da kızdım.işe yaradı pztesi yazdığım metinleri bütün öğrencilerim okudu.çok mutlu oldum.okuma kartları hazırladım tenefüste elime alıp geziyorum.gördüğüm öğrencilerime soruyorum.bu hafta t ye başladım.et at ata ta verdim.yine at ve ta karıştırılıyor.herhalde okudukça düzelecek bu karıştırmalar.gerideyim biliyorum ama bence tam kavranmadan diğer harfe geçilirse karıştırma dahada artar.herkese kolay gelsin.bu arada arkadaşlar sınıfta uyguladığınız farklı etkinlik yada oyunlar varmı?
zzzzzz
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2008 Saat 06:23
P.tesi günü müfettiş arkadaşlar geldi. bu hafta R sesine geçeçektim. Bu hafta ses vermememi söyledi. Bol bol okutup yazdırmamı istedi.Öğrenci gördüğü kelimeyi hemen okuması gerekir.İleri dönük hızlı okuma alışkanlığı kazandırmak için. Ayrıca metinlere önem vermem gerektiğini belirtti. Deftere metin yazdırmamı istedi.  MAtematik dersinde 20 kadar sayılırı hemen vermemizi istediği 20-100 arasındaki sayıları yazdırmanıza gerek olmadığını sadece saymaları gerektiğini belirtti. MAtematik ve türkçe derslerine önem vermemizi .. istedi. Türkçe dersinde dinleme anlama görsel sunu konuları çoğu meslektaş tarafından göz ardı ediliyor sürekli ses verme işlemi yapılıyormuş.Bunlarada yeterince yer verilmesi konusunda önerilerde bulundu.
Sınıfta mevsim şeridi ve grafik(boy-kilo-veli) asmamıza gerek olmadığını konular gelince öğrencinin anlayabileceği okuyabileceği basit grafikler yapılabileceğimizi .Aynı şekilde Atatürk köşesinde öğrenci Atatürk ile ilgili ne biliyorsa onlarla ilgili resimlerin olması gerektiğini belirtti.
Ek olarak bitişik eğik yazı ile ilgili verdiğimiz metinlerin yanında düz yazılısına da vermeliyiz mi diye sorduğumda kesinlikle hayır cevabını verdi.Öğrenci tüm sesleri öğrendikten sonra 2 gün içinde geçiş yapabileceğini söyledi. Bu sorunun cevabını biliyordum ama yinede sordum:) Dediği gibi geçen yıl düz yazı karakterlerini vermemiştim. 2-3 günde normal yazıları okumaya başladılar.

İki gündür dikte yapıyorum.Öğrenciler çatır çatır yazıyor. Onları gördükçe hoşuma gidiyor.Bugün sınıfı süslüyorduk.Öğrenciler balon getirdi. Üzerinde sünnet gününüz kutlu olsun yazıyordu. Koptum gülmekten. Aslında alanda değil satanda suç:)
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2008 Saat 13:49
Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.Niice bayramlara...
Erkan Hocam sizin müfettişler işi öğrenmiş.Klasik teftiş zihniyeti.Olanı değil de olmayanı görme metodu.Mazallah size öğrencileriniz iyi dese şımarırsınız belki.Riske edememişler.Bende sizin gibi geçen yılda 1.sınıf okutmuştum.1. sınıf hakkında onlardan daha uzmanım.Ama saygıda kusur olmasın hesabı her dediklerine tamam diyeceğiz.Kolay gelsin...
IP  Tesekkur Et
kupakızı
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

Aldigi Alkis: 4
%23
Alıntı kupakızı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Ekim-2008 Saat 18:37
ben de yarın "n" sesine geçmeyi düşünüyorum,içlerinde 3 tanesi verdiğim bütün harflerle oluşturduğum metinleri okuyup yazabiliyor,diğerleri karıştırıyorlar,acele etmeden yavaş yavaş gitmekte fayda var,...hepimize kolay gelsin...
"Sevgilim bana yağmurdan bahsetme,yağdır..."
IP  Tesekkur Et
ahmettara
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%16
Alıntı ahmettara Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 17:18
herkesin cumhuriyet bayramı kutlu olsun
bu vatan çanakkalede eskişehirde kütahyada dumlupınar savaşalarında toprağa düşen askerlere minnettardır
AT
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 31

Aldigi Alkis: 7
%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 18:01

birinci grup harfleri ezbere okuyorlar bunlar normal mi arkadaşlar?

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 19:54
Orjinalini yazan: newwww

Gayet normal.Sadece 2. gruba girdiğinde eklenen yeni seslerden okumada zorlanmazlarsa hiç sıkıntı yok.Kolay gelsin.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: newwww,
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 19:58
Bugünü " i " sesi ile ilgili dikteye ve okumaya ayırdım.3 öğrenci haricinde büyük sorun yok.Öğle arası veli toplantısı yaptım.Daha doğrusu yapmak istedim.3 kişi geldi.Bereket versin dedim artık.Ne durumda olduğumu sanırım anlamışsınızdır.Ne yapıp edip onları da işin içine sokmam lazım.Yarın n sesine geçeceğim.Kolay gelsin herkese.
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 22:40
Orjinalini yazan: yellowred

Gayet normal.Sadece 2. gruba girdiğinde eklenen yeni seslerden okumada zorlanmazlarsa hiç sıkıntı yok.Kolay gelsin.
  Teşekkür ederim hocam ilk kez 1. sınıf okuttuğum için deneyimsizlik var iyi ki varsınız. allah hepimizin yardımcısı olsun.
IP  Tesekkur Et
hileli994
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
Alıntı hileli994 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 23:38
Bayramhoca18 sesleri zamanında vermek kolay.Ama sınıfınalmaya yatkınmı acaba.öYLE GELİŞİ GÜZEL KONUŞMAK KOLAY

Düzenleyen hileli994 - 30-Ekim-2008 Saat 23:39
IP  Tesekkur Et
hileli994
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı hileli994 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 23:41
Bayramhoca18
Sesleri zamanında vermek kolay.Ama sınıfın almaya yatkınmı acaba.öYLE GELİŞİ GÜZEL KONUŞMAK KOLAY .

Düzenleyen hileli994 - 30-Ekim-2008 Saat 23:42
IP  Tesekkur Et
hileli994
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı hileli994 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30-Ekim-2008 Saat 23:44
[QUOTE=bayramhoca18]ya ben sizi anlamakta zorlanıyorum sizler her verdiğinizin herkes tarafından hem okunup hemde yazılmasını bekliyosunuz ve buna ben sınıf seviyesine göre gidiyorum diyorsunuz
çocukların bunların hepsini hem yazıp hem de söylemesi zaten mümkün değil ki zaten sistemde bunu gerektirmiyor bunlar uzun vadede gerçekleşecek bugün r ya geçenler normal sürede gitmiş arkadaşlardır gerisi zaman kaybetmektedir ve buna kafalarından bahane uydurmaktadırlar lütfen sesleri normal zamanında verin inanın ilerleyen dönemde bu zaman sıkıntısını fazlasıyla yaşarsınız
[/QUO
Bayramhoca18
 Sesleri zamanında vermek kolay.Ama sınıfın almaya yatkınmı acaba.öYLE GELİŞİ GÜZEL KONUŞMAK KOLAY 
IP  Tesekkur Et
kasseria2
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 75

Aldigi Alkis: 12
%16
Alıntı kasseria2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2008 Saat 05:15

Ben perşembe günü n sesini verdim. Çocuklar hala sesleri birleştirmekte zorlanıyorlar. Birde !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen     adresinden müzikli ses sunularını indirdim çocukların çok hoşuna gitti. Tavsiye ederim.

Her Ne Olursan Ol; Olduğunun En İyisi Ol...
IP  Tesekkur Et
TUĞBACEMRE
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı TUĞBACEMRE Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2008 Saat 15:30
 arkadaşlar biz ist.sultanbeylide çok zor şartlarda çalışıyoruz.1.grup harfler yeni bitti.en son i sesini verdik.40 öğrencimiz var.okumada çok az öğrenciyle sorun yaşıyoruz ama ezberden yazdırma yaparken cinnet geçirecek gibi oluyoruz Cry metin diktesi ile uğraşıyoruz.velilerimizin çoğu ilgili ama okuma yazma bilmeyenler var.onların çocukları bizi zorluyo.
hepinize kolay gelsin...
IP  Tesekkur Et
TireRize
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı TireRize Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 31-Ekim-2008 Saat 18:54
arkadaşlar siz halinize şükredin ben hala t sesindeyim ve oğrencilerim cok da ii değiller elimden gelen her seyi denıorum ama yinede yetrsiz kalıorum anlayamadım ve ayrıca matematık dersıde yapmıorum neredeyse hıc ama hala gerıdeyım Cry
IP  Tesekkur Et
zelisarda
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 9

%11
Alıntı zelisarda Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2008 Saat 11:27
BURAYA SADECE ÖĞRETMENLERİMİZMİ YAZIYOR
:( BEN VELİYİM OĞLUMLA DERS ÇALIŞMAK TAM BİR İŞKENCE ŞU ARALAR
ZORLA DERS YAPTIRIYORUM BANA FİKİR VERİN NE YAPAYIM OYUNLARLA ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUM AMA YETERLİ OLMUYORUM SANIRIM :( BUGÜN SİTENİZDE BULUNAN SAATİ VE SAATLİ ÇALIŞMALARI ÇIKTI ALDIM BİRAZ ÇALIŞTIK OYUN OLDUĞU İÇİN HOŞUNA GİTTİ DAHA SONRA N VE İ SESLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI VERDİM ELİNE BUNLARI TEKRAR YAZALIM DEDİM SANKİ YAZALIM DEMEDİM DE SAVAŞALIM DEDİM BİN DEREDEN SU GETİRDİ YAZMAMAK İÇİN VE YAZMADI DA YARIM BIRAKTI KALKTI MASADAN

ÖĞRETMENLERİMİZDEN YARDIM İSTİYORUM DERS ÇALIŞTIRMAYI NASIL ZEVKLİ HALE GETİREBİLİRİM ÖZELLİKLE OKUMA OLMASINDA NE OLURSA OLSUN DİYOR BENİM UFAKLIK :(
IP  Tesekkur Et
gonca_ergn
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı gonca_ergn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Kasim-2008 Saat 12:27
bugün cumartesi ama ben dersteyim.. haftasonu ek ders vermek çok faydalı oluyor tüm köy öğretmenlerine tavsye ederim. 123 birleştirilmiş okutuyorum. n sesi tekrar yapmak için bugün 11 öğrencimle okuldayız. tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar diliyorum...
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2008 Saat 17:33

bugün t yi sesi çıkarmada biraz sorun yaşadık ama düzelecek inşallah

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2008 Saat 20:08
Bugün de n sesi ile ilgili metin çalıştık.Okumada iyiyiz ama diktede biraz sorunluyuz.O da çok doğal . Sık tekrarla aşılacaktır.Yarın o sesine geçeceğim.Malesef 3  öğrencim kavrama boyutunda sınıf gerisinde kaldı.Ailelerini durumdan haber ettim.Nasıl bir yol izleyeceklerini anlattım.Bakalım nasıl gelişecek.
IP  Tesekkur Et
kakal
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı kakal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2008 Saat 20:42

şanlıurfa da görev yapıyorum 42 öğrencim var t sesini verdim açık ve kapalı heceler tamam tel ve atlet verildi... yazma 35 inde süper okuma ve yazma yarısında var dikte ise dah 8 öğrencimde.... Allah hepimize kolaylık versin...

k.kadir
IP  Tesekkur Et
CENNETIM
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı CENNETIM Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Kasim-2008 Saat 22:58
BENDE BUGÜN BİRAZ DİKTE CALIŞMASI YAPTIM.45 KİŞİLİK SINIFTAN 15 KİŞİ YAPABİLDİ.AMA COGU GAYRETLİ.AYRICA O SESINE GEÇTİM VE KAVRADILAR GİBİ.HERKESE KOLAY GELSİN
IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Kasim-2008 Saat 18:50
Bugün R sesi ile iligli çalışmaları bitirdik. Yarın M sesine geçeceğim. Öğrencilerin okuması güzel yazmada bazı öğrencilerimin sıkıntıları var ama zamanla düzelenceğine inanıyorum. Matematik dersinde İStenilen sayı kadarını bulma işaretleme ile iligili etkinlikler yaptık.Resim dersinde bayram-bayrak-Atatürk konusu resimler yaptık. Müzik dersimizde Atatürk ölmedi şarkısını öğretmeye çalıştım yarım kaldı:)
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 17:50
arkadaşlar çocuklar birinci grubu ezbere okuyorlar şu anda. acaba işin mantığını yaklaşık olarak kaçıncı grupta kavrarlar.bu ezbere okumalar ne kadar sürer. tecrübeli arkadaşlar cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim.
IP  Tesekkur Et
betulfirat
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%0
Alıntı betulfirat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 17:55
Bugün o ile ilgili çalışma yaptık.Ne yaptım sa da alamayan alamıyor.Çok yoruldum ve bunaldım.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 19:42

arkadaşlar çocuklar birinci grubu ezbere okuyorlar şu anda. acaba işin mantığını yaklaşık olarak kaçıncı grupta kavrarlar.bu ezbere okumalar ne kadar sürer. tecrübeli arkadaşlar cevabınızı bekliyorum teşekkür ederim.
Öğretmenim; işin mantığnı kavramaları öğrencinin seviyesine göre değişir.Ancak düzenli çalışan ve çalıştırılan her öğrenci ortalama olarak 2. grubun sonuna  kadar sistemi kavramaları gerekir.1.grubun ezbere okunması gayet normal.2. gruba henüz girmedi iseniz şunu deneyerek kendinizi rahatlatabilirsiniz.Bildikleri hece yada kelimelerin sonuna hiç görmedikleri bir sesi yazarak okumalarını isteyin.Tabi sesin okunuşu söyledikten sonraSmile.Mesela: al-i  - el-i  el li....vb Sanırım demek istediğimi anladınız.Merak etmeyin başarırsınız.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 19:49
Bugün o sesine girdik.Ama yazımında azcık sorun yaşadık.Tavsiyem her yeni seste mutlaka sesin en güzel yazımı için vakit ayırın.Yazıları güzel olunca mutlu oluyorlar ve oluyorsunuz.Sistemi yavaş yavaş kavramaya başladılar.Diktede sorunlarımız var.Sabırla tekrara devam.Diktede sesi vurgulayarak söylersem başarı artıyor.Fazlada hazıra alıştırmamak için vurguyu kendilerinin yapmasını istiyorum.Kolay gelsin...
IP  Tesekkur Et
newwww
Ögretmen
Ögretmen

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%22
Alıntı newwww Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 20:12
teşekkür ederim yellowred hocam
IP  Tesekkur Et
canercan
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı canercan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 21:05
bu gün o ve n tekrarı yaptım öğrencilerim genelde iyiyler r sesine geçecem ama birkaç öğrencim hastalandı. kabakulak oldu o yüzden gelmiyorlar bu hafta hep tekrrala geçecek. gün geçtikçe daha iyi oluyorlar. herkese kolay gelsin
IP  Tesekkur Et
imge
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı imge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 22:19

Bende yarın o sesine geçicem.Ama li,ni gibi açık hecelerde hala sorun var.Kapalı heceleri sorduğumda bi problem yaşamıyorum ama son seslerin açık heceleri hep karıştı.Umarım okumayla zamanla çözülür.. :(

IP  Tesekkur Et
elifsu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%70
Alıntı elifsu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05-Kasim-2008 Saat 22:29

BEN R BİTTİ M GEÇECEĞİZ YAZMALARINDA N GİBİ YAPIIŞIK YAZILAR AMA YAVAŞ YAVAŞ DÜZELİYOR.UMARIM ÇOK HIZLI DEĞİLİMDİR OKULUMUZDAKİ DİĞER 1.SINIFLAR I SESİNE GEÇTİLER DİYE ACELE ETMEME SANIRIM GEREK YOK BURDAN ANLADIM KADARIYLA

IP  Tesekkur Et
elifsu
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 10

%70
Alıntı elifsu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2008 Saat 12:42

ilk kez birinci sınıf oktuyorum r sesini bugün bitiriyoruz sanırım çok fazla kelime veriyorum bu yüzden yavaş ilerliyorum.sınıfım 21 kişi çok iyi olan 10 yakın öğrencim var.Bunlar okumaya hazır gibi ne yapmam gerekiyor okumaya geçmeleri için.yardımlarınızı bekliyorum

IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2008 Saat 17:54
Bende budün o sesiyle çalışmaya başladım.Sınıfım 24 kişi.14 öğrencim diktede oldukça iyi.Bugün metin tablosundan okuma yaptık.Çoğu okuyor.Ama 6 öğrencim baya geri kaldı.Gerçektende almayan almıyor.Sesleri tanıyorlar.Birleştirin deyince bön bön bakıyorlar.Hafta sonu yakında olan 2 öğrencimi çalıştırıcam.Bu mısırlar biraz olsun patlasa moralim yerine gelecek.üffffffffffff
IP  Tesekkur Et
nebe
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı nebe Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2008 Saat 18:53
canım kardeşim hiç merak etme hepsi okumaya geçecek üzüldüğüne değmediğini göreceksin
IP  Tesekkur Et
pisicik
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı pisicik Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Kasim-2008 Saat 23:25
hocam iyiakşamlar sürekli paylaşımlarınızı okuyorum bizden deneyimlisiniz.soruma yanıt verirseniz sevinirim.i sesini bitirdim
26 kişilik sınıfta 10 kişi ta te le la gibi sondan açık heceleri okuyamıyor.ilerde düzelirmi yada ne yapmamı önerirsiniz.1 haftadır bu konuya odaklandım yeni harfede geçemedim.16 kişi tamamda kalanlar acaba sesler arttıkça toparlarmı şimdiden teşekkürler

IP  Tesekkur Et
CANİK55
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı CANİK55 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2008 Saat 00:46
u sesinden cümleler kurduk.Metin oluşturduk.yalnız bu bölüme neden kimse ilgi göstermiyor anlamadım?Cry
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2008 Saat 20:31
Bugün o sesini verdim.Metinler okuduk.Dikte çalışması yaptık.Öğrencilerimin bir kaçı olayı anladı.Sadece seslerin verilmesini bekliyor. Onlarda ailelerinden kaynaklanıyor.Dikteye biraz fazla önem veriyorum.Ama benim için önemli.İlk başlarda zor olsada işi kavradıklarında çok kolay yazıyorlar. 
IP  Tesekkur Et
zdemirel
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı zdemirel Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Kasim-2008 Saat 22:23
 merhaba arkadaşlar pazartesi o sesine geçeceğim. öğrencilerimin seviyesine göre normel ilerlediğimi düşünüyorum. ben her pazartesi yeni ses vermeye çalışıyorum o günü sesin hissedilmesine ve yazılamasına ayırıyorum ondan sonraki günlerde bol bol hece cümle metin çalışmaları yapıyorum. hecelerin hangi seslerden oluştuğunu gösteren tablolar hazırlayıp sınıfa asıyorum. cümlelerden metinler oluşturup kartona yazıyorum ve sınıfta kullanıyorum. her sabah ilk ders bi önceki gün verdiğim ödevleri mutlaka her öğrenciye okutuyorum.dikte çalışmalarına ağırlık veriyorum. heceleri cümleleri metinleri sürekli sınıfta sesli olarak okutuyorum. yardımcı kaynak kitap aldık her cuma ondaki etkinlikleri yapıyorum.matematik ve hayat bilgisi derslerini vcd  kullanarak işliyorum. öğrenciler için hem farklı hem de zevkli oluyor. ödül yöntemini çoksık kullanıyorum. özellikle doğru ve güzel yazmaları için. inşallh öğrencilerimin hepsi okuyacak ben umutlu ve huzurluyum çünkü elimden gelen her şeyi yapıyorum bu arada her gün  velilere bilgilendirme mektubu yazıyorum. hangi öğrenci ne yaptı hangi konuda eksikti. ya da hangi konuda çok başarılıydı. bu yöntem çok işe yarıyor. çünkü velileri işin içine katıyor. veliler hırslanıyor.herkes
çocuğu ile ilgileniyor

herkese çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
IP  Tesekkur Et
sineymi
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı sineymi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2008 Saat 00:01

Arkadaşlar yazılanları okuyorum ama yazmamıştım hiç.Ben dün u sesini vermiştim zaten önceden de veriyordum sesli harfleri tek tek okutup yazdırıyordum hepsini biliyorlar.pek problem çıkmıyor dikte çalışmnalarında da ufak tefek hatalar oluyor dikkatsizlikten dolayı.Ama dört öğrencim bir türlü birleştiremiyor ve sesleri hiç tanımıyorlar ben ders işlerken onlar acaba uzaya falan mı kaçıyor yazma da yok 1 rakamını yazamayan öğrenci var.dördü de problemli aile çocukları onlarla kafayı yemek üzereyim bütün günümü tenefüsümü  alıyorlar ne yapmam lazım hece ezberletmeye çalıştım onu da tutamıyorlar akıllarında

IP  Tesekkur Et
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Kasim-2008 Saat 17:11

her çocuğun öğrenme eşiği farklıdır. illaki bazıları hemen öğrenecek bazılarıda bizi biraz zorlayacaklardır. ama ben şunu söyleyebilirimki, çocukları herşeyden önce motive etmek gerekiyor. geride kalan öğrencilere bol pekiçtireç vermekte fayda görüyorum. çünkü onların motivasyona ihtiyaçları dahada çok. eğer ki çocukta öğrenme güçlüğü varsa rehberlik araştırma merkezine yönlendirmenizde fayda var.

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Kasim-2008 Saat 18:11
Bugün rrrrrr dedik.Ama bazı öğrencilerim (2 tane) rrrrr diyemiyorLOL.Komik ama aynı zamanda zor bir durum.Dolayısıyla öğrencinin kendine güven duygusunda azalma oluyor.Okumak istemiyorlar.Umarım yarın o sorunu çözeriz.
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma