> > - ben Azrailim..canyny almaya > >geldim der......
> > ?öför alaycy bir tavyrla
> > - sen mi Azrailsin >der..yaw > >senin gibi Azrail olurmu hiç der....yolcu sakin bir tavyrla sen daha önce > >Azrail gördünmüde tarif ediyorsun der...
> > ve ekler yolcu....
> > - inanmadyn bana öylemi der....?öför
> > - inanmadym tabii der......yolcu
> > - o zaman 200 metre ileride bir adam daha alacaksyn der.....
> > gerçekten >de > >adamyn dedi?i gibi ?öför 200 metre ilerde bir yolcudaha> alyr..
> > ama yolcu ön tarafa oturur...olaylar bundan sonra daha da >> > >enteresanla?yr.....> > ?öför yanyndakine...> > - ee sen klimsin nereye > >gidersin der....öndeki> > - abi ben merkezde biryerde indirirsen çok > >sevinirim adymfelanca der......?öför> > - yaw ?u arkadaki adam bana > >Azrailim diyo görüyonmu ?u herifihem iyilik ediyoz hemde dalga geçiyor > >zibidi der....> > öndeki arkaya bakar ama kimse yoktur....öndeki> > - abi > >arkada kimse yokki.....> > ?öför hy?ymla arkaya bakar ve> > - körmüsün be > >adam arkada oturuyorya der.....> > öndeki arkaya bir daha bakar ve> > - >abi > >senin kafan iyimi yoksa dalga my geçiyorsun der...bu seferarkadaki söze > >girer....> > - gördünmü der öndeki beni ne duyabilir nede görebilir > >der?öföre. ?öför bir anda dizlerinin ba?y çözülür bet beniz > >atar....arkadaki> ?öföre...> > - hadi der arabayy kenara çek 2 rekat >namaz > >kyl canyny alaca?ymder..... ?öför a?lamakly çaresiz bir ?ekilde arabayy > >kenara çeker ve iner arabadan.....> > sonra....> > sonra ne olmu? > >biliyormusunuz?????> >adamlar arabayy aldyklary gibi kaçmy?lar...:)) :))>
YUZYILIN FIKRASI ADAYI> > > >Bir Amerikali, bir Ingiliz ve bir Irakli >kahvede oturmus cay iciyorlar.> > > >Amerikali cayini bitirince bardagi >havaya firlatmis, silahini cikarip > >bardaga ates edip parcalamis: 'Bizde >bardaklar o kadar ucuzdur ki biz > >Amerika'da ayni bardakla iki kere cay >icmeyiz' demi?.> > > >Ingiliz de bunun uzerine cayini bitirip bardagi >havaya firlatmis ve ates > >ederek bardagi parcalamis: 'Bizim Ingiliz >kumsallarinda bardak yapacak cam > >icin o kadar cok kumsal vardir ki, ayni >bardakla iki kere cay icmeyiz' > >demis.> > > >> >Bunun uzerine Irakli da >cayini bitirmis, bardagi havaya firlatmis, silahini > >cekip Amerikali ve >Ingilizi vurup oldurmus... 'Bagdat'ta bu Ingiliz ve > >Amerikalilardan o >kadar cok var ki, biz ayni adamlarla oturup iki kere cay > >icmeyiz...' >demi?.
Adamyn biri Afrikada safariye çykarken yanyna minik köpe?ini de almy?. Minik köpek;bir gün ormanda dola?yp ,kelebekleri kovalar,çiçekleri koklarken kayboldu?unu farketmi?. Ne yapaca?yny dü?ünürken bir de bakmy? ki kar?ydan bir leopar geliyor ve belliki günlük yiyece?ini aryyor. "?imdi ba?ym dertte" diye dü?ünmü? minik köpek. Etrafyna bakmy? yerde kemik parçalaryny görmü?. Hemen arkasyny leoparyn geldi?i yöne dönerek kemikleri yemeye ba?lamy?,bu arada da arkadaki haraketi kestirmeye çaly?yyormu?.Leopar tam saldyracakken minik köpek kendi kendine konu?mu? "Ne kadar lezzetli bir leoparmy?.Acaba etrafta bundan bir tane daha varmydyr ki?" diye sormu?. Bunu duyan leopar bir anda donmu? kalmy? ve en yakyndaki a?aca tyrmanarak dallaryn arasyna saklanmy?. "Tam zamanymda kurtardym yoksa bu köpe?e yem olacaktym" diye dü?ünmü? leopar. Bütün bunlar olup biterken bir ba?ka a?acyn üstündeki bir maymun olanlary izliyormu?. Bildiklerini kullanarak leopardan kurtulaca?yny dü?ünmü?. Leoparyn yanyna giderek neler oldu?unu anlatmy?.Leopar köpe?in yaptyklaryna çok sinirlenmi? ve maymuna "Atla syrtyma gidip ?unu yakalayalym" demi?. Ancak minik köpek neler oldu?unu ve leoparyn syrtynda maymunla birlikte yakla?ty?yny fark etmi?. "?imdi ne yapaca?ym" diye dü?ünürken kaçmaya te?ebbüs etmemi?. Bunun yerine arkasyny leoparyn geldi?i yöne dönerek,kemikleri yemeye devam etmi?. Tam leopar saldyracakken yine kendi kendine konu?mu?; "Bu aptal maymunda nerede kaldy ? Yarym saat önce bir leopar daha getirsin diye gönderdim hala haber yok".....
Diplomasi böyle bir ?ey i?te... Yapabiliyorsan; hyzly dü?ün, sakin ol, güçlü görün, dü?manyny kendi silahy ile yen....
Adamyn biri gece yarysyna kadar içip içip zil zurna sarho? olmu?. Vakit epey ilerledi diyerek bardan çykmy? ve bir taksiye binerek "istasyona çek" demi?. ?oför kysa bir ?a?kynlyktan sonra;
"Beyefendi istasyon burasy" deyince sarho? adam cebinden parayy çykarmy? ve ?oföre uzatarak:
"Al ?u parany ama bi daha ki sefere bu kadar hyzly gitme" demi?.
Temel, Fadime'nin kedisinden nefret etmektedir. Birgün kararını verir ve Fadime evde yokken kediyi yakalayıp, arabasına koyar. 1-2 kilometre kadar ileride, bir köprünün yanına bırakıp evine döner. Kapıyı açıp eve döndüğünde bir de bakar ki, kedi sepetinde oturuyor. Ertesi gün, Fadime'nin evden çıkmasını bekleyip, kediyi yine arabaya atar. Bu kez 5-6 kilometre ötedeki bir kasabada, bir çöp konteynerinin içine bırakır. Eve döner, kapıyı açar, kedi yine baş köşeye kurulmuş, Temel'e kötü kötü bakıyor...
Ertesi gün işi iyice inada bindirir, kediyi yakaldığı gibi 10-15 kilometre direksiyon sallar, bulduğu her tali yola girer, kedi yönünü kaybetsin diye çeşitli şaşırtmaca yollara girer, daireler çizer. Sonunda yaptığı işten iyice emin olunca, arabayı durdurur ve kediyi bırakır. Arabasına atlayıp, evinin yolunu tutar. Saatler sonra Temel, Fadime'ye telefon açar; - Uy Fadime, kedi yaninda mi? - Evde, niye soriysun da? - Oni ver telefona, Kayboldum?.
Dursun,satlerin geri alınacağını duyunca, evdeki tüm saatleri toplayıp saatci Temel’e gitmiş; “-Temel, Saatler geri alınacakmış.Biz de evdeki saatleri senden satın aldığımız için sana getirdik... Bunları geri alacaksın...” Temel kendinden emin bir şekilde: “- Yok öyle yağma... Ben de duydum ama 1 saat geri alıacakmış.. 1 tanesini geri alırım, diğerlerini almam...”
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Açık Forumda Anketlerde Oy Kullanma