Ben 1.grupla ilgili metin çalışması yaptırdım.Okuyabilenlere çeşitli hediyeler dağıttım.Bu arada planın gerisindeyim.Sınıf defterini plana göre mi doldurayım?
Kesinlikle neredeysen orayı yaz.Kimse sana niye planın gerisindesin demez ama niye öğretmedin der.
Bugün t sesini verdim.at ve ata yı da verdim.Yarın bakacağız bakalım almışlar mı?Bazen kolay bazen zor anlar oluyor ve olmaya devam edecek. Kolay gelsin.
Ben 1.grupla ilgili metin çalışması yaptırdım.Okuyabilenlere çeşitli hediyeler dağıttım.Bu arada planın gerisindeyim.Sınıf defterini plana göre mi doldurayım?
Kesinlikle neredeysen orayı yaz.Kimse sana niye planın gerisindesin demez ama niye öğretmedin der.
Deftere ne yaptıysanız onu yazın. Plan önemli değil yıl sonunda plan ile gili bir tutanak yazıp planın gerisinde kalma nedenini yazarsın olur biter.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
bugün el ile başladım sesleri birleştirmeye. bütün sınıf okuyor ama ezberlediler mi yoksa kavradılar mı anlayamadım:( yarın bir bakacam eğer kavramışlarsa elaya geçecem yoksa ele devam. ne kadar durmalıyım sizce el kelimesinin üzerinde yani kavramıilar mıdır acaba
okuldaki sorunlar nedeniyle ben de hala 'el' ve 'le'deyim. planın oldukça gerisindeyim. bu durum beni tedirgin ediyor,ya öğretemezsem geç kalırsam diye çok üzülüyorum.bugün tekrar harfler ile tekrar yaptım.yarın a harfini vereceğim inşallah ...
el dikte çalışması yaptım nepsi yazdılar, ele kelimesini verdim. şimdi el ile eleyi karıştırıyor bazıları okurken. kafalarından atıyorlar. moralim çok bozuk ilk kez 1, sınıf okutuyorum, olmayacak sanırım çok kötüyüm
bende aynı sızın gıbiyim . Allah sabır versın hepimize. inşallah dönem sonuna kadar öğretiriz okuma yazmayı. çok korkuyorum. benmı cok abartıyorum anlayamadım
amin. zannediyordum ki iyi gidiyor ama el hecesini kafalarından atarak okuomuş demek ki eleye geçince anladım. en baştan el hecesini gösterecem ama güvenim de azaldı kendime açıkçası yine aynısı olursa diye
9 öğrencim var. ben çevre okullardaki öğretmenlere göre 1 ses geride kaldık diye sıkıntı yapıyodum ama bu site ve siz beni rahatlattınız.
yarın -n- sesini vericem. 2 öğrencim sesleri okuyabiliyor fakat heceleri okurken a l i diye ses ses okuyor. ben hecelemesini a li demesini ısrarla vurguluyorum. sesleri birbirine bağlayarak hece okutamama sıkıntısı yaşayan arkadaşlar varmı.bu konuda ne yapabilirim. önerilerinizi bekliyorum.
off valla bir daha 1.sınıf görmek istemiyorum. 9 öğrenciyle bu kadar yoruluyorsam Allah 30- 40 öğrencisi olan sınıf öğretmenlerine dayanma gücü versin. öğrencilerede yazık tabi çok büyük bir sorumluluk yüklendi omuzlarına.
BEN DE İLK DEFA 1.SINIF OKUTUYORUM.GERCEKTEN ZORRRR.VE KORKUYORUM...ÇOCUKLARDA ILGI YOK ANNELER CAHİL...COCUK SAYISI FAZLA.İLGİ YOK...ALLAH BIZE KOLAYLIK VERSİN..
ben i sesini bitirdim.bugün arabanın nasıl ses çıkardığından hareketle üstünkörü bir okutayım dedim.sınıfın hepsi n sesi ile ilgili metinleri okudu.pazartesi işim kolay olacak.tahminim ''O'' sesinide önümüzdeki hafta bitiririm.çocuklar işin mantığını kavramış.
Özellikle kalabalık sınıf okutan arkdaşlar sakın işi fotokopiyle yürütmeye kalkmayın imkanları zorlayın ve mutlaka hikaye kitapları aldırın.bence işin yüzde doksanını hikaye kitapları hallediyor.gerisi dikte çalışması.
el dikte çalışması yaptım nepsi yazdılar, ele kelimesini verdim. şimdi el ile eleyi karıştırıyor bazıları okurken. kafalarından atıyorlar. moralim çok bozuk ilk kez 1, sınıf okutuyorum, olmayacak sanırım çok kötüyüm
sayın hocam ben önceki senelerdede 1. snıf okuttum.Canını sıksanda okuyorlar sıkmasanda.Yani yaptığın stres yanına kar kalıyor.hiç sıkıntıya düşme.yapman gerekenleri yap.bir ay sonra tahmin edemeyeceğin kadar güzel şeyler olacak emin ol.
Bende bugün t sesini verdim.1 öğrencim hiç ama hiç birşey yapmıyordu.Ailesinin yaşını büyüterek erken verdiğini tespit ettim.Veli ile konuşarak okula seneye gelmesine karar verdik.T sesi tabi sert sessizlerden olduğu diğerlerine göre daha kolaydı.Hatta at et ata yazdım, hemen hepsi rahatlıkla okudu.Ancak birleştirmelerde sorun yaşıyorum.Bol bol dikte ve okumaya devam.Yanıma çağırıp teker teker oktturuyorum.....
Ben de 3 sene önce 55 öğrenci ile 1. sınıf okutmuş, bu sene küçük kızı 1. sınıfa başlamış sınıf öğretmeniyim. Sıkılmaya, strese girmeye hiç gerek yok. Ancak bunu öğrencileriniz okumaya geçince anlıyorsunuz. 1. dönemin sonunda okumaya geçemeyen 3 öğrencim kalmıştı. Onlarda 2. dönem bu işi hallettiler. Okumada iş velide bitiyor. Velileri motive ettiğiniz an işiniz yarı yarıya azalmış oluyor. Bu arada okuma ve yazmaya aynı oranda önem verin. Önce okusunlar nasılsa yazarlar diye düşünürseniz hata etmiş olur, sonradan çok zorluk çekersiniz. Hem kendi sınıfımda hem de kızımda bu sene uyguladığım tombala yöntemi çok işe yaradı. Seslerin, hece ve kelimelerin olduğu küçük kartlarla tombala oyunu oynayabilirsiniz. Bu yöntem öğrencileriminde, kızımında hoşuna gitmişti. Ayrıca Bilgitek Yayınlarının okuma ve yazma öğretiminde yararlanılabilecek 157 oyun adlı kitap çok işime yaramıştı. Hepinize kolaylıklar dilerim.
valla arkadaşlar ne yalan söyleyeyim; el, ele hecelerinde olmanıza çok sevindim. çünkü ben de tam bu konulardayım. dün zümre başkanları toplantısındaydım(bölge zümremiz beğenilmediği için geri döndü de...)inanmazsınız çevre okullarımız 2. grup harflere geçmiş. ama kendimi hiç kasmıyorum çünkü benim sınıfımın olması gereken seviye bu...ben de pazartesi günü a sesini vereceğim. bir de bir şey sormak istiyorum. sizler bu türkçe ile ilgili hangi gözlem formlarını hazırldınız? bazı öğretmenler her ses için form hazırladık diyorlar. doğrusu nedir acaba? şimdiden teşekkürler. kolay gelsin
hiç bilmem gönlümün bu sevdadan bıktığını.. yer yer bükülmüş olsa da irademin kaddi.. kim görmüş mecnunun leylayı bıraktığını.. hep bu oldu dünyada düşüncemin serhaddi...
Bugün t sesi ile çaılştım.Malesef çok verimli geçmedi.Sanırım haftayada devam edeceğim.Zira seslerle oluşan heceler ve kelimeler arttı kavratmadan geçmeyeceğim.Bu arada form falan hiç hazırlamadım.Hazırlamayı da düşünmüyorum.Hele bir çocuklar ayakları üzerinde durmayı öğrensinler evrak işleri sonraki mesele.
Ben de hiç gözlem formu doldurmadım. Şu an tek düşündüğüm çocukların bir an önce okuyup yazması.Yatılı okul olduğu ve sınıfın yarısı da yatılı olduğundan çok zorlanıyorum.İnanın ne kadar cahil olsa da veli çok önemli.Herkese kolay gelsin.
Arkadaşlar napıyorsunuz siz. Bu ne gerilim. Karşınızdakiler mini mini birler. Sakin olun sakin... Önce hepiniz derin bir nefes alın. Gülümseyin ve bu gülümsemeyi sınıfta yüzünüzden hiç eksik etmeyin. Bol bol oyun oynayın onlarla A bakın bir ayı girdi sınıfa saklanın saklanın ayıııııııı yeme bizii AAAAAAAAAAA gibi
Beden eğitimi dersinde çember olup, ortaya girip saat yönünde dönerek karşılıklı top atmaca tutmaca oynayın... Onlarla ördek yarışı yapın. Rap rap sol sağ yürüyüşler yapın... Ohh onlarla kahkahalar atın elinize geçmez bu nimet bi kaç yıl daha. Sarılın öpün onları, mis gibi kokanlara oh ne güzel koyuyorsun deyin bakın iki gün sonra mis gibi koklmak için diğerleri de nasıl çabalıyor. Tek derdimiz okuma yazma olmasın güzel davranışlar ve alışkanlıklar da kazansınlar bir yandan. Bırakın resim dersinde sakız çiğnesinler. Aralarında muhabbet etsinler. Siz de onlara şarkılarla eşlik edin...
Benim güzel arkadaşlarım kapatın gözlerinizi onlar da kapatsınlar derenin sesini hayal edin kuşların cıvıltısını ve derse kaldığınız yerden huzurla ve şevkle devam edin...
Arkadaşlar selam hergün okuyorum hangi harflerde olduğunuzu bende aaaa harfindeyim harf arttıkça kafalar karışıyor çocuklarda ama önemli olan azim bence bunlar güzel telaşlar hepimize başarılar
Arkadaşlar plan bir yere kadar önemli olan sınıfın durumuna göre hareket etmektir. Sınıfın yüzde seksen gibi bir çoğunluk öğrenmeden başka konuya geçmek ileride sizlere sıkıntı yaratır
Ben de pazartesi t sesi ile baslayacagim.Bu hafta t sesi ve heceleri sözcükleri bitirmeyi planliyorum da ,umarim gerceklesir.Her hafta basi feci sekilde geriliyorum ama hafta bitince hafta sonu hazirlamam gereken calismalari hazirlarken bosu bosuna sıkmışım kendimi diyorum.Çünkü her hafta bir öncekinden daha yogun gececek.Bu hafta 10 sözcük cikiyor t'li ...Yarin ilk kez rakamlara da baslayacagim.Geometri ile baslamistik.Bir gün iyi giderken bir gün kötü gecmesine de alistim.Son saatte 5 cümle yazacak duruma gelmemize hala sasirdigimi söylemeliyim.(2-3 sözcüklü,basit görsellerle)...Ben de yazmaya daha cok zaman ayirdigimi fark ettim.Yarin dengelemeye calisacagim.
ben de bugün a harfi ile el hecesini birleştirerek çalışmalar yapmayı düşünüyorum.bunun için de bir oyuncak kız bebeği tasarladım ve üzerine büyük harflerle ELA yazdım.'bakın sınıfımıza yeni bir arkadaşımız geldi. onunla tanışmak ister misiniz? adı ne ? kim tanışmak istiyor?' şeklinde bir oyun tasarladım. umarım başarılı olurum.......(t harfini verdiğim zaman da sınıfa ATA yı getirip tanıştıracağım;eğer bu yöntemim faydalı olursa ).....
merhaba bende ıspartanın bir köyündeyim 9 öğrencim olmasına rağmen bende a sesindeyim ama çocuklar bundan önce öğrenilenleri doğru şaşırmadan okuyurlar.Sizlerin yazdığı yorumları okuyunca kendimi çok geride hissedip telaşa kapılıyorum.İlk kez 1. sınıf okutuyorum.böyle iyi mi hızlanmalı mıyım
Sınıfta her öğrenciyle tek tek ilgileniyorum kimi i ile ilgili çalışma yaparken kimi hala eğik çizgi çalışıyor.Bunun sebebi de öğrencim solak ve çizimleri çok kötü çiçek bile çizemiyor.Sınıf gruplara ayrılmış durumda.Sizce doğru mu yapıyorum
Bugün n yi verdim.Anne,nine,nane gibi açık ve kapalı heceleri okumada yazmada sorun çıkmadı.Fakat üç sesin yanyana gelmesiyle o kadar çok hece ve ve kelime varki okutmada ve yazdırmada bayağı problem yaşadım.Nil,anten,lanet,Altan,talan vb...Arkadaşlar bu problem maalesef hepinizi bekliyor.Hazırlığınızı iyi yapın.
ben bu gün i sesini verdim öğrencilerin çoğu kötü ama program yetişmez diye plana uyuyorum zamanla öğrenirler, diye düşünüyorum. velilerim çok ilgisiz sınıf ta kalabalık. iyi olanlar bi okusun diğerleriyle sonra ilgilenirim diye düşünüyorum.
sınıf kalabalık olduğundan öğrencilerin durumunu tam ölçemiyorum.
Bugün de t sesi ile ilgili metinlere devam ettim.Geçen yıl da birinci sınıf okuttuğum için söylüyorum.Elat grubunu kavratmadan sakın geçmeyin.Bırakın başkaları sizi geçsin.Zaman kaygınız olmasın.Kafaya takmayın.2. dönemde de sizin elinizde.Bakın zamanından önce toplanan meyvenin tadı olmaz.Kesinlikle hepiniz okumayı öğretirsiniz.Çektiğiniz stres size kar kalır.Proğramı yetiştircem diye çocukları yarış atı misali koşturmayın.Herkesin öğrencisi farklı şekilde öğreniyor.Sakin olun ve kendinizden emin olun.Çevrenize de bu güveninizi yayın.
ben de şanlıurfa dayım... 32 öğrencim var ben de hala a sesi ile uğraşmaktayım... sonradan kayıt olanlar problem yaratıyor... çünkü her yeni gelene çizgiden başlamak zorunda kalıyorum bu da yorucu oluyor...
n ye geçen arkadaşlara sormak istiyorum tüm öğrencileri de e-l-a-t-i harflerini kavramış mı? yoksa plana göre mi gidiyorlar. eğer kavratmadan geçen varsa belirtsin lütfen bizi de sitrese sokuyorsunuz. ben de i sesini dün verdim ama çocukların yarısı e-l-a-t yi kavramamış bu gün tekrar geri döndüm.
Bugün il, it, ili, ile ve Ali yi verdim ama sınıf parça parça çok moralim bozuldu.Bu hafta hep i ile uğraşacağım galiba.Ne zaman harflaeri birleştirip okuyabilecekler?
hala a sesiyle uğrasıyorum ama bu gun dikte calısması yaptım tam bır hezımete uğradım dıyebılırm yazamadılar el ele gıbı hecelere tekrar ettim okuma uzerınde bıras daha fazla durmaya karar verdım.. anlayamıorum her seyi yapmama ragmen nasıl bu kadar gerıden gelıo oğrencilerim anlamadım ve ayrıca 9 oğrencim var.sizce normal mı
Arkadaşım TireRize;Merak etmeyin aynı sorunlar hepimizin başında.Üstelik bizlerden daha avantajlısın.Çünkü mevcudun az.Dikte yaparken başlangıçta hece ya da harfleri hissedecek yavaşlıkta oku ve tekrar et.Tahtaya heceleri as okut daha sonra heceleri indirerek tekrar okut.Dikte en zor süreç ben bunu anladım.T sesini bitirmeme rağmen süreklie,l,a,t seslerini okutup yazıyorum.Kolay gelsin
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma