Konu: kalabalık(74) sınıflarda ses öğretimi Gönderim Zamanı: 17-Kasim-2007 Saat 18:29
sevgili arkada?lar.konu adyndan da anla?ylaca?y üzere kalabalyk bir synyfta ders yapmaktayym.vede bu synyfta elli ki?iye yakyn istedi?imi alyyorum yalnyz on be? yirmi ki?i sürekli geri kalyyor ayryca veliler çok ilgisiz bir ba?yma kaldym ne yapmalyyym.
slm umut cum ben de de 80 var ayny problem bende de var her hafta geri kalan gruptan en 6 ki?iyi sykyn üzerlerinde daha çok durun ben bu hafta 10 ki?iyi daha kazandym
Allah yardımcımız olsun arkadaşlar.eğer biz önemsemeyen birileri varsa onlar şu halimizi görmüş olsalardı herhalde bir daha gık larınız çıkaramazlardı.
arkadaşlar benim sınıf mevcudum 36. sizlerin sınıfları kadar kalabalık değil ama yinede bu sayı bile çok fazla. resmen hammallık yapıyoruz. sınıf mevcutları avrupa standartlarına gelmediği sürece bu memleket biraz zor düzelir. dediğim gibi sadece eğitim hammallığı yapıyoruz.
ben birleştirilmiş sınıf okutuyorum . toplamda 27 öğrencim var fakat bunların sırf 15 i 1.sınıf o nedenle zorlanıyorum mustakil sınıfta olupta bunun iki katı öğrenci okutmaya razıyım doğrusu pazartesi n sesini vereceğim. bu arada ben yeni üye oldum site çok güzel tebrik ediyorum.
bende 2 yıl birleştirilmiş sınıf okuttum,5 sınıf birarada,bu yıl müstakil 1. sınıf okutuyorum.bende aynı şeyleri söylüyodum ama hiçte öle değilmiş.birleştirilmiş sınıfı köyü özlüyorum.üst sınıfları görevlendirebilirsiniz ilgilenmeleri için.birleştirilmş sınıflarda dayanışma yoluyla çok çabuk okumaya geçiyorlar.müstakil sınıfta öyle değil
arkadaşlar kalabalık sınıflarda sürekli çocuklara uğraşacak bir şeyler bulun özellikle yazı yazdırın diğer çocukları tek tek yanınıza çağırıp okuma yaptırın açık ve kapalı hece bilenler diye ayırın ikisini de bilenler diyeayırın çok faydası olacaktır tşk
merhaba. Benim üç öğrencim ile her zaman uğraşıyorum. bizzat ben ama her gün baştan alıyorum sadece ses biliyor açık heceleri zor öğreniyor. hep unutuyorlar. ne yapmalıyım. onlar için ben okumayı çözecekler ama zaman gerekiyor diyorum. seslerin çoğunu biliyor ama kısa süreli verdiğim sesleri hiç bilmiyorlar. lütfen yardım.
benim de sınıf mevcudum 35 ama 1-2-3 birleştirilmiş sınıf. 9 tane 1. sınıf var ve 3tanesi sürekli geri kalıyor. Sadece 1. sınıfları okutmadığım için onların üzerine düşemiyorum. Ödevlerle kazanmaya çalışıyorum ancak veliler ilgisiz. Okula da çağırdım görüştüm tamam dediler ama bi sonuç alamadım. Harflerde ilerledikçe bu öğrencilerin morali daha da bozuluyor ne yapmalıyım acaba?
Arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum.Çok faydalı olcagını düşünüyorum.Seviyesi düşük çocuklar için büyük sınıflardaki ablaları ve abileri devreye sokabilirsiniz arkadaşlar.Gercekten cok faydalı olacaktır.yrıca büyük sınıflardaki çocukların özellikle 2.kademedeki çocukların boş dersleri ya da yetenek gerektiren derslerinde öğretmenlerinden rica edip sınıfınıza davet edebilirsiniz.Eminim çok faydasını göreceksiniz.Teşekkürler.
sevgili arkadaşlar ben de yurt dışında görev yapıyorum. 37 öğrencim var arada yabancılar da var. bu işin bi kısa ve kolay yolu olmalı daha önce çok kısa sürede öğreten arkadaşlar duymuştum. sizce bunun yolu nedir?
elli kişilik bi sınıfım var disiplini aşama aşama verdim şimdi daha rahatım mükemmeller demiorum ama örnek verecek olursam sadece yazı yazarken kızıyordum önceleri şimdii yazı yazarken problem yaşamıorum basit uyarılarla hatta sadece elimi kaldırdığımda hemen düzeltiolar kendilerini yazı yazarken sağa sola bakılmaz sadece deftere bakılır şeklinde uyarılarım sert ve kararlı olmaya çalışıorum onu sağladıktan sona birisi söz hakkı aldığında onu dinlemeyi biliolar şimdi biri konuşurken sözünü kesen yok direktifleri onlar anlayana kadar üzerinde durursak anlıolar ama hiç fire vermemek lazım davranış halini alana kadar ben sadece bunları uygulayarak rahat ediorum bundan sonaki aşamada bireysel okuma yapan arkadaşlarını dinleme o biraz zor olacak tabi çok yavaş oldukları için sıkılıolar artık yapcaz bişiler
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma