Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: 2008-2009 1. Sınıflar Bugün Ne Yaptık? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yazar Mesaj
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27-Eylül-2008 Saat 19:46
Orjinalini yazan: smkca

arkadaşlar el,ele,elle,el ele kelimelerinden tombala oluşturup son ders oyun yarışma gibi yaparsanız çok çabalıyorlar torbadan çekip okuyorlar

Evet güzl bir yönetemdir.Geçen yıl uyguladım. a sesini verdikten sonra yapmaya düşünüyorum.

Orjinalini yazan: gökbayrak

Erkan öğretmenim büyük E yi Ela da verin derken sanırım bir taşta iki kuş vurmayı amaçlıyor. İsimler büyük harfle başlar çocuklar hani nerede bizim büyük E miz İşte buradaymış. Bu olmadan nasıl Ela yazardık? İyiki varsın büyük E denebilir kanımca. Bir arada vereceğimize yeri geldiğinde verirsek daha kalıcı olur kanımca.

Sanırım öyle. Arkadaşlar büyük harfleri verirken ilk seslerde özel isim fazla oluşmuyor. Örneğin e sesini verdik. ancak a sesini verdikten sonra Ela yazabileceğiz onun için acele etmemeniz iyi olur. Çocuklarda muthiş bir kaydetme mekanızması var ne verirseniz onu alıyorlar. Aceleye gerek yok yani.Zaten ilerleyen seslerde özel isim bolca çıkacağı için 1.gün küçük harfi ikinci günde Büyük seslerin yazılışı öğretirsiniz.
Gerçi E ile metin oluşturacaksanız E verin.

Arkadaşlar bazı arkadaşlar geri mi kaldık diye bir kaygı içerisine giriyorlar. 1 ay sonra okusun öğrenciler çok önemli değil.Önemli olan sonuçtur. Acele edip de yarı yolda bir daha geri dönmeyin.

---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: akifgenc61,
kasseria2
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 75

Aldigi Alkis: 12
%16
Alıntı kasseria2 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2008 Saat 08:03
Cuma günü büyük E yi verdim. Geçen hafta öğrencilerin yazısı çok kötüydü. Ama bir hafta içerisinde büyük gelişme gösterdiler e sesini güzel yazıyorlar. Benim burası da sorunlu bir yer 10-12 öğrencimin annesi okuma yazma bilmiyor.   İnşalah pazartesi e harfinden  tekrar yapmayı;  salı günü de l sesini vermeyi düşünüyorum. Tüm arkadaşlara iyi bayramlar diliyorum...
Her Ne Olursan Ol; Olduğunun En İyisi Ol...
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 95

Aldigi Alkis: 26
%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2008 Saat 13:36
Orjinalini yazan: kasseria2

Cuma günü büyük E yi verdim. Geçen hafta öğrencilerin yazısı çok kötüydü. Ama bir hafta içerisinde büyük gelişme gösterdiler e sesini güzel yazıyorlar. Benim burası da sorunlu bir yer 10-12 öğrencimin annesi okuma yazma bilmiyor.   İnşalah pazartesi e harfinden  tekrar yapmayı;  salı günü de l sesini vermeyi düşünüyorum. Tüm arkadaşlara iyi bayramlar diliyorum...
Sevgili meslektaşım .İnan okuma yazma bilmeyen anne o kadar kötü ki.Geçen yıl aynı olay 3 öğrencimde vardı.O kadar zorlandım ki.Malum evde hep anneler ilgilenir çocukların ödeviyle.İnan 2 ay okuldan sonra kaldım ve o çocukların evde yapacaklarını beraber yaptık.Çok yorucu oldu tabiki.Ama sene sonunda okumayı öğrendiklerinde duyduğum mutluluk anlatılmaz.Ne deyim Allah kolaylık versin.

Düzenleyen yellowred - 28-Eylül-2008 Saat 13:37
IP  Tesekkur Et
lilapiglet
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı lilapiglet Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2008 Saat 14:04
arkadaşlar 2hafta çizgi çalışması yaptım.meslekte ilk yılım ve 1.sınıfları verdiler.e ve l sesini verdiğim günlerde sürekli ağladım sanki öğretemicekmişim gibi hissettim hep.persembe ve cuma günü a sesine gectik.eve bolca ödev çalışma kagıdı hazırladım bayram tatilinde herseyi unutmasınlar diye.sanırım yavas yavas korkularım daha da azalacak herkese kolay gelsin ...
IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28-Eylül-2008 Saat 23:30
Bende e ve l sesini verdim.Bunlarla ilgili bolca ödev hazırladım.Tek korkum unutmaları...Oldukça güzel yazabilenlerin yanısıra kötü olanları düşünmeden yapamıyorum.Gerçekten diğerlerine göre çok geriler.Sınıfım 27 kişi. Bu 5 kişi acayip kafama takılıyor.Hala kalem tutmada,çizgi çalışmalarında ve tabiki e ve l seslerinde başarısızlar.Ne yapmalıyım?
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 19

Aldigi Alkis: 3
%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2008 Saat 00:29
Atatürk ile ilgili boyamayı gördünüz mü? Ne Atatürk Atatürk'e benziyor ne de istenilen renge boyanması yasal. Resim öğretmeni bir abim kişisel sergisinde yasal ölçülerin dışına çıktığından soruşturma bile geçirdi ki çocuğa serbest boyayın dediğinizde neler olabileceğini tahmin edebiliriz değil mi? Rujlu yapabilir bıyık ekleyebilir küpe bile takabilir. Biz ilçe zümresinde yaptırmama kararı aldık.
"Ahmaka verilecek en güzel cevap susmaktır."
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 29-Eylül-2008 Saat 00:36
 Sevgili hocam farklı seviyeler her zaman olacaktır. Sıkılmayın. Onları olduğu gibi kabüllenin ve o yaştaki yavrulara olacaklarından fazla anlam yüklemeyin. Kanımca tabi kendine güveni olmayan, ailesinden yeterli destek alamayan ailevi sorunları olan ( yeni kardeşi vardır kıskançlık içindedir mesela, annesi ya da babası depresiftir...) empati kurmanızı tavsiye ederim.
  "Öğretmenim yapamayavatırım ben yav!" diyor benim Musa...
   Çünkü bir kardeşi var annesi en çok onu seviyor....
IP  Tesekkur Et
corsa
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

Aldigi Alkis: 1
%33
Alıntı corsa Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2008 Saat 01:11
Sayın Meslektaşım. Ben bu yıl 4. kez birinci sınıf okutuyorum. Hepsinde de yeterince başarılıydım. Bu yöntem beni korkutuyor. Henüz "e" sesine bile geçemedim. Sınıfım 26 kişi, 7 öğrencim ana sınıfından gelme 10 öğrenci sanki gelişimini henüz tamamlayamamış, 4 öğrenci hiperaktif, geriye kalanda idare eder. Araya birde bayram tatili girdi. Heralde oturup ağlamam gerek ama  yine de umudumu yitirmek istemiyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar dilerim.
IP  Tesekkur Et
mita
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı mita Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 01-Ekim-2008 Saat 01:55
15 öğrencim var 1 tanesi anasınıfına gitmemiş, 1 tanesi de sınıf tekrarı.. velilerin bazıları öğrencilerden daha heyecanlı. iki sene önce de 1. sınıf okuttum ayrıca oğlum geçen sene 1. sınıf öğrencisi idi o yüzden kendimi tecrübesiz hiç görmüyorum. ama sistemi onayladığım da söylenemez. bayram tatili nedeni ile biraz programı hızlandırıp cuma günü t sesini verdim tabi bol bol allıştırma... değerli meslektaşlarım hepinizin bayramı kutluyorum...Star
IP  Tesekkur Et
ayberkimmm
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 8

%12
Alıntı ayberkimmm Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2008 Saat 00:31
Orjinalini yazan: corsa

Sayın Meslektaşım. Ben bu yıl 4. kez birinci sınıf okutuyorum. Hepsinde de yeterince başarılıydım. Bu yöntem beni korkutuyor. Henüz "e" sesine bile geçemedim. Sınıfım 26 kişi, 7 öğrencim ana sınıfından gelme 10 öğrenci sanki gelişimini henüz tamamlayamamış, 4 öğrenci hiperaktif, geriye kalanda idare eder. Araya birde bayram tatili girdi. Heralde oturup ağlamam gerek ama  yine de umudumu yitirmek istemiyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma başarılar dilerim.
siznle durumumuz % 99 aynı öğretmenim.bayramdan sonra zümremle beraber ilk sesi vereceğiz.
IP  Tesekkur Et
meltem56
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

%0
Alıntı meltem56 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02-Ekim-2008 Saat 09:46
iyi bayramlar.tatile girmeden önce a sesini de verdim.Ela,el ele,ala,lale al kelime ve heceleriyle metin çalışmalarını ödev verdim.bu yönteme alışamadım.kızım da 1.sınıfta.dönütü ondan alıyorum.evde çalıştırıken pes ettim,ezber yolunu seçtim.tavsiye ederim velilerinize ezberi şiddetle önerin.kolay gelsin,iyi tatiller
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2008 Saat 17:45
 E çalışma kağıtlarından birinin önüne ve arkasına çok güzel L yerleşiyor Sinan öğretmenime ve tüm emeği geçenlere bir kere daha dualar ettim acizane... Klavuz çizgili defter çok işe yarıyor. Umarım diğer defterlerde de bu düzen devam eder.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2008 Saat 17:55
Bugün "le " ve "elle" kelimelerini verdim.Ama ilk iki ders eski öğrendiklerimizi hatırlatmakla geçti.Bayram tatili işe yaramamış.Normalde ben yarın a sesine geçmeyi planlamıştım ama yarında "elle" ye devam mecburen.Bu ilk iki grup gerçekten yorucu olacak ama  sonraki grupları kendilleri çözüyorlar.
IP  Tesekkur Et
karayip korsanı
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı karayip korsanı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 06-Ekim-2008 Saat 20:18

Cry

IP  Tesekkur Et
1995xli
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

%25
Alıntı 1995xli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2008 Saat 19:42
Bu gün biraz daha elle dik falan,%60 gibi başarı var.Sıkıldılar ele den .A sesine geçip geçmemede kararsız kaldım.A ya geçip monotonluktan kurtulmal istiyorum.Kaldı ki yeni kelime ve metinlerde le hecesi geçecek ve böylece tekrar sağlanmış olacaktır diye düşünüyorum.

Okulda daha önce bu sistemde 1. sınıf okutanlar ele den le oluşturursan ezbere okurlar,lllllleeee=le yap,yoksa okuyamazlar diye evham veriyorlar.lllllllllleeeeeeee ise ses temelli sisteme aykırı imiş.Cümle yönteminde araya ses sıkıştırmayıp sıkışanlardanım.Şimdi de llllllleeee yöntemi ile sıkışmasam mı bilemiyorum.
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2008 Saat 20:02

Yarın a sesine giriş yapacağım.Verdiğim sesleri genel olarak kavradıllar.Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.Önceki seslerin kavrandığına emin olmadan geçmenin hata olacağını düşünüyorum.Zira geçen yılki tecrübemden söylüyorum.Zamanı kafaya takmayın.Fazlasıyla yeterli olacak.

IP  Tesekkur Et
hangman
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı hangman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2008 Saat 22:28
yarın a sesine geçmeyi düşünüyorum iyice sıkıldılar
IP  Tesekkur Et
g_u_l_84
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı g_u_l_84 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Ekim-2008 Saat 22:44
bende bugun a sesını verdım . zorlanırlar diye cok korkuyord
um ama korktugum gıbı olmadı:)) yarın yıne a sesının üzerınde durcam ...
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2008 Saat 17:14
el den sonra ele verilince çok iyi vurgulanması gerekiyor. Yoksa el-e şeklinde heceliyorlar. Ya da el-e-le şeklinde. Sonradan düzeltmesi zor olur. Biz buna evham değil de deneyim desek öğretmenim :)
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2008 Saat 17:21
 Bugün a sesinin yazımına uğraştık desem yeridir.Biraz zorlandılar.Yarın hece oluşturmaya başlarım.Ardından ilk metinler.
IP  Tesekkur Et
tesb
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%4
Alıntı tesb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2008 Saat 21:42
Biz de bu gün a sesi ile uğraştık.İstediğim gibi düzenli olmadı tek tek yazarken iyi de birleştirmeye çalışınca tam bir kabus ama yarın daha iyi olacağına eminim.
IP  Tesekkur Et
necay
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 15

Aldigi Alkis: 7
%46
Alıntı necay Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Ekim-2008 Saat 23:22

Ben bu gün e ve L ile uğraşmaya devam ettim ama az öğrencim olmasına rağmen hala 4 öğrencii dışında e ve L sesini doğru düzgün yazanda yok okuyanda ne yapacağımı şaşırıyorum  öğrencilerimde dil problemi var da ondan mı? Acaba Türkçe bilmeyenler seslerle beraber öğrenir diye düşünüyorum ama 11 öğrencide bu kadar zorlanıyorum öğrencileri çok olanlara Allah yardım etsin. Konu ile ilgili tecrübeli arkadaşlarla fikir teatisi olabilir mi?
  Ben 5 senedir idarecilik yaptıktan sonra 7 . yılımda tekrar sınıf aldım ondan mı zorlamnıyorum

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2008 Saat 18:44
Bugün a sesinin yazıına yine devam ettik.Bir kez daha gördüm ki; ilk sesler kavranmadan a sesine geçmek iyi değil.Neyse sonuçta a sesinin yazımını kavradık.Ama okumada a sesine genelde e dediler.Al , ala,ela seslerini ancak verdim.Kavradılar mı derseniz onu yarın anlayacağız.Yarın metinlere girişi yapacağız.Bu ilk iki grup ömür törpüsüdür.Ondan sonra yeniden doğmuş gibi olursunuz.
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2008 Saat 21:24
 a sesini verirken kullandığımız düzenli çizgi alıştırmalarından dalgayı bir kere daha bir iki satır yaptırsanız elleri açılır. Daha iyi sonuç alırsınız.
Hocam hattatları anlatırken bir hattatın bir gün dahi yazı yazmaya ara vermesinin elini tembelleştirdiğini söylemişti. Elinin açılması kavramına inanıyorum. Sadece sabır diyorum azcık sabır.
Sınıfında özürlü öğrencisi olanlar var mı?
IP  Tesekkur Et
betulfirat
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%0
Alıntı betulfirat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2008 Saat 21:45
Bugün a yazmaya devam ettik. Çocuklar a yı yaparken zorlanıyorlar.Yarın al ve alayı vereceğiz.
IP  Tesekkur Et
kupakızı
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 17

Aldigi Alkis: 4
%23
Alıntı kupakızı Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Ekim-2008 Saat 22:06

Ben Alanya'da çalışıyorum.33 öğrencim var ve oldukça hareketliler.Biz bugün e l sesini tekrar ettik hala zorlanan öğrenciler olduğu için hızlı geçmek istemiyorum,a sesine yarın geçeceğim,biraz zor olacak gibi ama ben de çizgi çalışmasından bir kaç satır yaptırmayı düşünüyorum hazırlık olması açısından...Hayat Bilgisi,Matematik derslerini de ihmal etmiyorum,çok sıkılınca da eğitim cdsi izliyoruz ki bayılıyorlar,aynı yerlerde gülüp aynı yerlerde çığlık atıyorlar ki görmeye değer,sesim kısıldı bu aralar öğrencilerimden biri bana sesin aynı kurbağaya benziyor dedi,çok güldüm,kolay gelsin hepimize arkadaşlar...

"Sevgilim bana yağmurdan bahsetme,yağdır..."
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: hileli994,
hileli994
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 5

%0
Alıntı hileli994 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 00:23
Ben bugün a sesine geçeceğim.Arkadaşlar çocukların en çok   a    sesi yazımında zorlanacağını söylüyorlar.Bütün materyallerim hazır .Bakacağız.

IP  Tesekkur Et
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 06:36
Bugün t sesini vereceğim. Sesi yazma çalışması yapar.P.tesi pekiştiririz. İnşallah.
e-l-a- heceleri ile ilgili kelime metinler güzel okuyorlar yazarken unutmalar oluyor.Zamanla aşacağız bunlarıda.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
berbur
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 4
%21
Alıntı berbur Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 13:12
Benim 36 öğrencim var. Çok olanakları kısıtlı bir okulda, yoksul bir muhitteyim... Çocuklar pek  sevimliler.Biz bugün i  sesine başladık. Hemen hepsi çok güzel yazıyor ve okuyor. Bu motivasyonumu,  öğretmenliğe bağlılığımı arttırıyor.İyi ki öğretmen olmuşum...
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 19:50
Rengarenk iki tane top alıp gittim bugün. Topun aşkına çiçek gibi yazdılar. Çiçeklerim onlar benim zaten. Üst sınıflardaki özürlü öğrencileri benim sınıfıma yığmak istediler bugün. Moralim çok bozuldu.
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 19:52
a ile ilgili bir önerim olmuştu dalgalar denediniz mi?
IP  Tesekkur Et
ezmag41
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı ezmag41 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ekim-2008 Saat 20:27

Merhaba...ben bugün 't' sesini verdim.Bakmadan cümle,kelime,hece yazdırma çalışmaları yaptırdım.İnsan hepsi yazsın okusun istiyor ama bazıları ilerde bazıları geride kalıyor.Hepimize kolay gelsin

IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 12:10
Dün a sesi ile ilgili çalıştık.Haftaya da devam.Çünkü tam kavranmadan geçmenin hata olacağını biliyorum.Artık malum cümle ve metinler ortaya çıkmaya başladı.Bolca okuma çalışması yapacağım.En az çarşambaya kadar a sesi ile çalışmaya devam edeceğim.10 tane balon aldım.Üzerlerine öğrendiğimiz hece ve kelimelerden yazacağım.Şişirip havaya tacağım.Yakalayan doğru okursa balon onun olacak.Eee naparsanız her şey eğitim için değil mi?LOLLOLLOLOlumlu sonuç alacağımdan eminim.Siz de deneyin.Kolay gelsin.

Düzenleyen yellowred - 11-Ekim-2008 Saat 12:11
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: gökbayrak, eseme,
mayk
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı mayk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 17:23
Bu yıl birinci sınıfları okutuyorum.E l a t grubunu verdim birde baktım öğrencilerimden biri çatır çatır okuyor.
erolx
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 18:25
Orjinalini yazan: mayk

Bu yıl birinci sınıfları okutuyorum.E l a t grubunu verdim birde baktım öğrencilerimden biri çatır çatır okuyor.
Sayın  hocam !Ne kadar güzel ki bu kadar zeki öğrenciye sahipsin.Eminim diğerleride en kısa sürede okumaya geçer.Sanırım okumanın şifresini çözdünüz.Tecrübelerinizden faydalanmak isterim....

Düzenleyen yellowred - 11-Ekim-2008 Saat 18:26
IP  Tesekkur Et
happy42
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%37
Alıntı happy42 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 22:55
bende cuma günü a yı pekiştirmeye çalışmıştım .son ders sıkıldılar büyük bir ödül koydum ortaya ''ela '' yazdım denemek için 5 öğrencim okudu. cesaret geldi bu sefer lale yi defterine yazma yarışması maalesef 1 kişi doğru yazdı.ama sesleri vurgularken ses mes kalmadı. şimdi salı çarşambaya kadar dikte çalışmalarına devam
IP  Tesekkur Et
gökbayrak
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%15
Alıntı gökbayrak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ekim-2008 Saat 23:38
Balon süper fikir. Çok yaşa hocam... Sağlıklı sıhatli...
IP  Tesekkur Et
mayk
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı mayk Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 12-Ekim-2008 Saat 20:44
         Arkadaşım amacım tüm birinci sınıf okutan arkadaşlara espiri yapmaktı. İşimizin zor olduğunu biliyorum.Hepinizin ne kadar azimli olduğunuda.Bu işin üstesindende geleceğiz. Telaşa gerek yok.Bir öğrencim okuyor dediğim doğru babası öğretmen televizyondan ve çevreden etkileşim sonucu okumayı öğrenmiş.daha çok işimiz var.Daha yolun başındayız.Tüm arkadaşlara başarılar diliyorum.
erolx
IP  Tesekkur Et
yellowred
Araştırmacı Öğretmen
Araştırmacı Öğretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%27
Alıntı yellowred Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 20:51

Bugün de a sesine çalıştık.Fena değidil.Artık yarın t sesine giriş yapacağım. 3 öğrencim sınıf seviyesinin gerisinde kaldı.Mecburen onlarla ayrı ilgilenmek gerekiyor.Herkese kolay gelsin.

Düzenleyen yellowred - 14-Ekim-2008 Saat 20:52
IP  Tesekkur Et
kalamitiy
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 18

%0
Alıntı kalamitiy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 22:19
Bende e-l-a grubunu vaerdim.Bununla ilgili ala ela lale oluşturup yazdık.Bugün tahtaya lale yazdım.3 öğrencim pat diye okudu.Bazıları gerçekten çok iyi.Ama bazıları hala harfleri karıştırıyor.Herkese kolay gelsin....
IP  Tesekkur Et
gülşah17
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%12
Alıntı gülşah17 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ekim-2008 Saat 23:01
ben bugün i- ili.-li ses ve hecelerini verdim. ayrıca elat grubu okuma kitabı verdim. sessiz harflerle başlayan heceleri okumada zorlansalarda düşününce okuyorlar. bir öğrencim hafta sonu tüm çalışılanları unutmuş. zate en baştan beri sııftan geriydi. bol dikte çalışması yaptırıyorum. ayrıca eve de okuma ve dikte çalışması ödevi veriyorum.
IP  Tesekkur Et
OPEL
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı OPEL Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 00:39
bugün al, ala, el,ela verdim. yarın sabah ilk işim Ela olacak sonrasında bol bol üçü üzerinde alıştırma. perşembe de  t verip cuma günüde bol bol örnek vereceğim. elat ı bitireceğim 1. okuma setini dağıtıp evde yazı ve okuma ödevi vereceğim. pazartesi günü genel tekrardan sonra 2. gruba başlayacağım. acele etmiyeceğim. 5 öğrencimde çizgi de hatta 1 , rahatsız yani epilepsi hastası bol bol uyuyor dereste , ne yapmalıyım bu konuda yardım edin?
IP  Tesekkur Et
tesb
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%4
Alıntı tesb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 00:58
Ben bu  gün e,l,a ile metinler oluşturdum . Bol bol slayt izlettim okuma yazma çalışması yaptırdım.İlk cümleleri yazmak beni bile sevindirdi ''Ela , Lale el ele''yazdık.İki öğrencim henüz çok geri de kaldı ama onlarla özel çalışarak yetiştireceğime inanıyorum.Eve çalışmaları için görselleri bol olan çalışma sayfaları dağıttım.Umarım yarın daha güzel olacak.Perşembe t sesi vermeyi planlıyorum.
IP  Tesekkur Et
rinogest
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Aldigi Alkis: 2
%25
Alıntı rinogest Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 16:14
biz de pazartesiden beri t sesi ile ilgili hece ve sözcükler oluşturduk. yarın sınav yapacağız. cuma günü de i sesini vereceğim. okuma serisinden ilkini dağıttık.

Düzenleyen rinogest - 15-Ekim-2008 Saat 16:16
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: senush,
betulfirat
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 22

%0
Alıntı betulfirat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15-Ekim-2008 Saat 16:45
Ben 1.grupla ilgili metin çalışması yaptırdım.Okuyabilenlere çeşitli hediyeler dağıttım.Bu arada planın gerisindeyim.Sınıf defterini plana göre mi doldurayım?
IP  Tesekkur Et
<< Önceki Sayfa   8 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma