Konu: 1.sınıf Gönderim Zamanı: 30-Eylül-2007 Saat 23:24
ben 1.sınıf okutmak istemiyorum.belki de korkuyorum.okulda 11 tane 1.sınıf var ben ilk defa okutacağım.tedirginim.çocuklarda hala kalemi tutamayan var.bazıları ise çizgi çalışmalarını yapabiliyor.bir çoğu ise türkçe bilmiyor.çaresizim.....
Emin olun başaracaksınızdır,sabır ve çok çalışmanız gerekiyor.Şartlarınız farklı olduğu için geç olacaktır.Şubat mart gibi okumaya geçerler.Ancak okuyacaklardır.Veli ilgisi olmayacak,olmaması da bir bakıma iyi,sizin yaptığınızı evde yıkabilirler(harflerin be ce de ... diye seslendirilmesi sözgelimi) Bol bol şarkı ve görsel kullanın Türkçe öğrenmeleri için.Bir de TV izlesinler ,izlemiyorlarsa okulda çizgi film izletin.Sizin Çankaya'daki okulla aynı olmanız beklenmiyor zaten.Okuma yazma ve dört işlemi kavramaları yeterli.Siz yine de fazlası için çaba harcayın.Olmazsa da sizin başarısızlığınızolmayacaktır.
Son bir not zümrelerinizle işbirliği kurmaya çalışın,öğretmenler arasında işbirliği zor ya belki zorluklar kenetler sizi. .Daha önce Şırnak'ta okuttuğum için az çok tecrübem var.Eğer yapabileceğim birşey olursa buralardayım.
ben de batman da birinci sınıf okutuyorum bu sene. çok istedim burada 1. sınıf tecrübesi kazanmak istedim. zor ama yapacağız birşeyler.. ben davranış eğitimi kazandırma konusunda tedirginlik yaşıyorum okuma yazma önemli evet ama davranış eğitimi de bir o kadar önemli...
hocam öncelikle mrb.ben geçtiğimiz 2 sene van erciş gedikdibi i.ö.o'nda 1. sınıf okuttum.ilk 1 ay boyunca insan tedirgin oluyo acaba yapabilir miyim diye ama 1 aydan sonra artık yaparım diyorsun.ha hepsi kesinlikle okumaya geçemez.bunu da unutmayın.ama yapabilirsiniz.ben şu an gebze de 1.sınıf okutuyorum ve hiç zorlanmıyorum.niye?çünkü o zorluğu gördüm ben.
Ben 2 senedir 1. sınıfı okutuyorum Başka sınıf okutmayı düşünmüyorum. yazılı yok sınav yok sadece okuma yazma ile uğraşıyorsun. bu alanda giderek uzmanlaştığını hissediyorsun. En iyi yönü de bu bence
benim bu sene birleştirlimiş sınıfları okutmamın 3.senesi inanın ilk sene hep şöyle düşündüm yani bu çocuklar bu sınıflarda ne öğrenecekler yada ben bunlara ne verebilceğim diye düüşünüyordum hep ama zamanla bunu aştığımı özelikle 1, sınıfl öğrencileri konusunda baya bir tecrube edindiğimi fark ettim zorluklar aşılmak içindir. allah hepimize kolaylıklar versin
mrb arkadaşım.aynı ilin sınırları içindeyiz ve şartlarını tahmin etmek zor olmuyor.ama emin ol nerde olursa olsun bu sıkıntıyı yaşıyacaktın çünkü ilk defa birinci sınıf okutacaksın.bu kadar korkmana gerek yok..ilk defa 1. sınıf okutman bu kadar tedirgin ediyor seni.ben ilk yılımda 10 ikinci yılımda yine 10 üçüncüde 17 tane okuttum.ve şimdi yeni okulumda ve yeni görev yerimde 48 tane okutuyorum ve 15 tanesi dil problemi yaşıyor ama sene sonunda emin ol başarmanın tadını alacaksın ve sende yılları katedince en az sana yardımcı olmaya çalışan bizler kadar rahat olacaksın..:)
ben tam 4 yıldır 1. sınıf okutuyorum.3 sene birleştirilmiş okuttum bu sene tek sınıf.İnanın bir şekilde öğreniyorlar ama bana sorarsanız siz siz olun 2. yarıyıla ses bırakmayın ve bol bol dikte çalışması yaptırın Başta yazamazlar ağlayıp zırlarlar ama bide yazmaya başlarlarsa tamamdır artık yükünüz çok hafifler sesleri daha hızlı vermeye başlarsınız.KOLAY GELSİN HEPİMİZE ARKADAŞLAR
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum bu sene mini mini birlerim var, çok çok güzel ve başarılı bir sınıfım olsun istiyorum .bu konuda herşeyi yapmaya hazırım. sizden bir konuda yardım ve öneri bekliyorum bir öğrencim var 2001 doğumlu görünüyor ancak bu öğrenciye ailesi kimlik çıkartmamış, ölen kardeşinin kimliğini onun için kullanmış. çocuk altı yaşında bu sene ailesi çok ilginç ormanda yaşıyo babanın 3 eşi 26 çocuğu var çocukların çoğu kaynaştırma bu öğrencimin de fiziki sorunları var, konuşma problemi var ve beni hiç anlayamıyo 2001 li görünüyo ana sınıfına yollanamıyo e okul otomatik kayıt yaptığı için bende kayıtlı mecburen gelmek zorunda imiş aile ise yaş düzeltme konusunda ilgilenmiyo çoooooooooooooooook ilgisiz bir aile köylü bile tanımıyo aileyi nerdeyse. çocuk küçük olmasa amenna elimden geldiği kadar uğraşırım ama küçük el parmak kasları bilegelişmemiş yeterli değil kesinlikle anasınıfına gitmeli yolu nedir bu işin lütfen bana çare
ilk önce Allah sabır versin. bence ilk yapman gereken parmak kaslarını geliştirmek. bunun için hamurla oynatabilirsin, makasla şekilleri kesmesini sağlayabilir, kumda parmakları ile şekiller yaptırabilirsin. diğer parmak kas geliştirme alıştırmalarını az çok biliyorsundur. kolay gelsin.
öğretmenim hiç bir mesaj beni böyle rahatlatmamıştı. benim de ilk yılım ve gelir gelmez 1. sınıf verdiler. çok korktum hele bu hafta ağladım sinirlerim bozuldu. ağrıdayım. merkezde olmama rağmen anlaşaöadığım öğrenciler var. ama bu mesaj gercekten iyi geldi çok tsk ederim:)
ilk önce Allah sabır versin. bence ilk yapman gereken parmak kaslarını geliştirmek. bunun için hamurla oynatabilirsin, makasla şekilleri kesmesini sağlayabilir, kumda parmakları ile şekiller yaptırabilirsin. diğer parmak kas geliştirme alıştırmalarını az çok biliyorsundur. kolay gelsin.
arkadaşlar sınıfımda Atatürk köşesini biraz farklı hazırlamak istiyorum öğrencilerim hem daha etkin olsun hem verimli olsun hem de göze çok hitap etsin bu konuda önerileriniz var mı
sayın hocam Hz. Peygamber eğitimde kolaylaştırıcı metotlar takip etmeyi, sabrı ve tahammülü teşvik ve tavsiye etmiş; öfkeye ve şiddete yer verilmemesini istemiştir. Nitekim bir sözünde “Öğretin, kolaylaştırın, zorlaştırmayın, öfkelendiğiniz zaman susun!” demiş ve “Öfkelendiğiniz zaman susun!” sözünü üç defa tekrar etmiştir. Bir eğitici olarak onun hakkında sahâbede oluşan imaj son derece olumludur. Muaviye b. Hakem es-Sülemi adlı sahâbî, bu hususta şunları söylemiştir: “Ben Resûlüllah’tan daha güzel eğitim veren bir öğretmen görmedim. Beni ne azarladı, ne dövdü ve ne de hakaret etti” .Aynı durum geçen sene bende de mevcuttu unutmayın tek tesellim bu hadis oldu.umarım sizede faydalı olur.
ben 1.sınıf okutmak istemiyorum.belki de korkuyorum.okulda 11 tane 1.sınıf var ben ilk defa okutacağım.tedirginim.çocuklarda hala kalemi tutamayan var.bazıları ise çizgi çalışmalarını yapabiliyor.bir çoğu ise türkçe bilmiyor.çaresizim.....
1999 yılının ekim ayında Elazığ ili Palu ilçesi Üçdeğirmenler Köyü'nün Köroğlu Mezrasında ki okula ilk atamam yapıldığında nasıl da heyecanlanmıştım. Okulu gördüğümde dünyam başıma yıkılmış , öğrencilerde dil , davranış bozuklukları deseniz had safhada....
Sonra , sonrasında ÖĞRETMENLİK , EMEK İSTER ; YÜREK İSTER , söylemini hep duydum : Büyüklerimden , Üniversitedeki öğretmenlerimden , Arkadaşlarımdan....v.s.
Birleştirilmiş sınıfta 1. sınıfı okutmak ( Tek öğretmen iseniz ) öyle zor gelir ki insana..
Ama sonrasında aşk ile , şevk ile sarılınca bu mesleğin gereklerine ; Meyveler öyle olgunlaşıyor ki inanamazsınız...
Aradan geçen zaman diliminde 7 defa birinci sınıf okuttum. Nasip olursa bu yıl 8. si olacak...
Heyecan yok mu? Ooooooooo..
Endişe yok mu? Olmaz olur mu ?
Ama bunlar olmazsa zaten eğitim öğretim de olmaz de mi...
O yüzden yelkenleri fora edin ve rüzgara karşı değil rüzgarla birlikte sizin istediğiniz yere rüzgarın götürmesine müsaade edin... Siz yeter ki iskeleyi sıkı tutun...
ben ılk hafta ıpe makarna dızdırecegım..cok eglencelı oluyor..parmak oyunları ve sonrasında boyama cızgılerı bırlestırıp boyama ve arkasından duzenlı duzensız cızgı calısmalarına baslayacagım..2 hafta cızgı calısması yapacagım.bu sene 30 ogrencım var.gecen senekı sınıfımın ıkı katı...anaokuluna gıtmeyende cok fazla..o yuzden uzun tutacagım...
set aldıröa konusunda kararsızım.gecen sene aldırmıstım ama bu senekı koyumde velıler bıraz dıslı gıbı.bakalım ne yapıcazzıkna edebılırsek ...bu sene zumremde var.o ılk kez alıyor ama bakalım tek olmaktan daha ıyı olcak sanırım.ben de yer degıstırdgım ıcın bıtraz zorlanıyorum.mardının ılce koyundeyım.hayırlı bır yıl olur ınsallahhhh.
metın hocam namınızı cok duyduk ama sızı goremıyoruz..
kendine inanmak yeterli Bende bu sene 3. kez 1. sınıf alacağım biraz çekingenliğim var ama biliyorumki en güzel sınıf 1. sınıf öğrencileridir. Gözlerinin içine bakarlar ve bilgiye açtırlar. Yeerki planl olalım ve olursa bir de zümre olursa daha iyi olur. Kolaygeisn tüm zümre arkadaşlara..
SLm açıkcası BöyLe Düşünen bir öğretmenin Benim Cocuğumu öğretmeni oLmasını İstemezdim öğretmenLik Sevgi Ve Şevkat Gerektiren Bi mesLek iLk önce MesLeğini Seveceksin Sonra CocukLarı eğer Yapamıycam Dİyosan Şimdiden Bırak Yada evet Ben Bunu başarırım De ve cesaretini TopLayıp Görevini Sevmeye BaşLa O CocukLarın GeLeceğiyLe oynamaya Kimsenin Hakkı Yok Sevmeden yapıLcak Bi MesLeğe Sahip DeğiLiz
davranış ağitimi ile ilgili hazır setler var kırtasiyelerde.setin içinde cd de var.kitabın resimlerinin hareketli görüntüsü ile kitabı okuyor,sonunda da sorular soruyor.siz de son olarak dramasını yaptırdınız mı harika bir ürün çıkıyor ortaya..şiddetle tavsiye ederim..kolay gelsin..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma