Arkada?lar gelin birlikte basamak tablosu yapalaym. Önce yapaca?ymyz tabloyu bir görelim.
Peki malzemeler neler
1. Bir adet mukavva (Boyut tercihi sizin)
2. Mukavanyn üstünü kaplamak için renkli ka?yt
3. Ekte size sundu?um tablo elemanlary (a?a?ydaki linki indirip bu tablo elemanlaryny çykaryp keseceksiniz.)
4. Yazycydan sizin tasarlayy çykaraca?ynyz Basamak Tablosu , birler,onlar,yüzler yazan küçük yazylar.
5.Makas
6.Yapy?tyrycy
Nasyl yapaca?yz. Önce mukavvayy renkli ka?ytla kaplayalym. Sonra bu linkteki Elemanlary alyp kesece?iz. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen Sonra yazycymyzdan mukavamynyzyn boyutuna göre Basamak tablosu yazan yazyyy çykaryp Kaplady?ymyz mukavvanyn üzerine yapy?tyraca?yz. Sonra ekteki az önce indirip kesti?imiz parçalary yapy?tyraca?yz. Sonrasynda yine bilgisayarymyzdan basamaklaryn yazyly oldu?u birler onlar vs bsamaka adlaryny çykaryp tablonun üstüne yapy?tyralym. Ben ekte 6 sayy kutusu verdim amacym kullany?ly olmasy bazy arkada?lar birler ve onlar basama?yny gösterirken di?er arkada?larymyzyn binler onbinler basama?yny göstermek iste?inde olabilecekleridir. Yani siz hangi basamaklary gösterecekseniz ona göre kart kutu sayysyny ayarlayyn. Artyk bir basamak toblumuz oldu. Yn?allah i?inize yarar ben derste kullandym çok pratik oldu çocuklarda oyun oynadyklaryny sanyyorlar.
Peki bu çaly?mayla neler ula?abiliriz ?
1.Bu çaly?ma ile basamaklary ö?retebilir
2. Basamak ve sayy de?erlerini gösterebilir
3. Sayylary okuma
4.Yeni sayylar olu?turma
5.Ö?rencinizden verilen rakamlary kullanarak eelindeki rakamlarla yazabilece?i en küçük ve en büyük sayyyy yazdyrma etkinli?i yapabiliriz. Aslynda eklenebilecek bir çok ?ey var.
Valla müthi? olmu? ... Arkada?lar fikir olmasy açysyndan ben de bölükleri ve basamaklary askeri bir ordu gibi bölük komutanlary ve erler gibi hikaye uydurup anlatyyorum. Çocuklaryn ho?una gidiyor...
Çok güzel bende yararlanaca?ym.Bu tarz bir ?eyi ben çykarma i?lemlerinde uygulamak istiyorum.Daha fikir kafamda tam oturmady.Çykarma i?lemini uygulayaca?ym için kart yerine çubuklary kullanaca?ym.Sinan Hocam siz ne dersiniz? Size çok te?ekkür ediyor saygylarymy sunuyorum.
ellerinize sağlık hocam. aynısını okul arkadaşımda görmüştüm geçen sene.sizin siteden bakarak yapmış. Bende kutucukları yapış şeklini kullanarak matematikte başka bir materyal hazırlamıştım geçen sene. Bu senede verilmeyeni bulma konusunu işlerken yine kullanacağım.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma