Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Günlük | 2008 -2009 Eğitim Öğretim Yılı
Mesaj icon Konu: ilk gün Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
1995xli
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 4

Aldigi Alkis: 1
%25
Alıntı 1995xli Cevaplabullet Konu: ilk gün
    Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2008 Saat 16:05
İlk gün nasıldı arkadaşlar.25 tane öğretmenim diyen ufaklık.Aynı anda konuşmalar.Birinci ders bitmeden sıkılanlar...
Serbest çizgilere devam ettik.2 öğrencimin çizginin ç'sinin kuyruğundan haberleri yok.Diğerleri iyi gibi.
  Ek kaynak olarak bugün okula gelen kitapçıda topses seti vardı.30 ytl fiyatı.Okuma yazma öğreniyorum kitaplarımız fiyasko.2 sayfada çizgi çalışmalarını bitirmiş.Set almakda pek sarmadı.Nasrettin Hoca seti parça  halinde satılıyormuş.176 sayfa etkinlik kitabı 10 ytl ama 7,5 ytl ye de alınabiliyor.Alabiliriz. 30 ytl ye Topses yerine veli başına 35 ytl ye  Projeksiyon aleti alacağız inşallah.Kaynak kitap hususunda fikirleriniz nelerdir?
IP  Tesekkur Et
tesb
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%4
Alıntı tesb Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2008 Saat 21:35
Ben de bir çok kaynak inceledim ama kararı yarın zümre toplantısında vereceğiz.Sınıfa akılı tahta ve projeksiyon alacağız.Sınıfım şu an 29 ama böyle kalacağını sanmam.Setlerin içinde bulunan hikayelerde el yazısı yanında düz yazı gösterenler de var bazıları da heceleri renklere ayırmamış umarım yarın son kararı veririz.Çizgi çalışmalarını siteden indirdiğim çizgilerle yaptırdım kitap gerçekten bu konuda yetersiz.
IP  Tesekkur Et
resat_bayram
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1

Aldigi Alkis: 0
%0
Alıntı resat_bayram Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08-Eylül-2008 Saat 23:06
çizgi çalışmalarına giremiyorum
IP  Tesekkur Et
asi8212
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı asi8212 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:15
mrb
IP  Tesekkur Et
asi8212
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

%0
Alıntı asi8212 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:19

ya siz 25 öğrenciden bahsediyorsunuz benim 62 öğrencim var.hemde antep merkez okulda ve ilk defa 1.sınıf okutuyorum.ben nasıl bi yol izlemeliyim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

IP  Tesekkur Et
sanemsoz
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%50
Alıntı sanemsoz Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 00:23
arkadaşlar hepinize mrb:) ben de bir köy öğretmeni olaraktan bi konuda fikrinizi almak istiyorum. öğrencilerim 12 kişi:) hepsi geçen yıl okul öncesi eğitimi almışlar.bugün ilk günümüzdü . sizce çizgi çalışmalarına kaç gün devam etmeliyim ve "e" sesine ne zaman geçmeliyim. aslında geçen yıl da 1. sınıf okuttum ama yine de tecrübesizim.
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: nergis02,
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 04:40
İlgünden çizgi çalışmaları :) hızlısınız.

36 öğrencinin 26 tanesi ile tanıştım. İlk derste velilere kendimi tanıttım.Güven duygularını kazanmaya çalıştım.
Velilere ihtiyaç listesini sundum. Bu yıl kullanacağımız yardımcı kaynakları tanıttım. Bu yılki başarımızdaki önemini vurguladım. sınıfımıza bir dolap yaptırmayı düşündüğümü belirtti. Öğrencilerin kitaplarını eve götürüp getirmesine gerek olmadığını belirttim. Kitapların kaplanması konusunda saydam kaplarla kaplamaları konusunda uyarıda bulundum.
Sonraki derste  öğrencilere kendimi tanıttım. Öğrencileri gözlemledim. Anasınıfından birbirleri tanıdıklarından öğrenciler uyum sorunu yaşamadığını gördüm. Herkesin neşesi yerinde idi sohbet etdiyorlardı arkadaşları ile.Bir öğrencim 5 dk ağladı annemde yanımda kalsın diye.1 ders müsade ettim sonraki ders aileyi gönderdim.
Öğrenciler hemen sıkılmaya başlamıştı.Bazıları öğretmenim ne zaman gideceğiz diyordu.

Sonra ilk öğretim haftasını kutladık. Tenefüs sonrası derse girdik.
İlk kural izin alarak konuşma konusunda alıştırma yaptık. Öğrencilere bol bol sorular sordum. İzin alarak konuşmalarını sağlamaya çalıştım. Olumsuz örnekler sergileyerek hangi durumda daha  iyi cevap vereceğimizi söyledim. Küçük aksaklıklar olsada ilerleyen dönemlerde izin almadan konuşmanın sorun olmayacağını düşünüyorum.DErsimiz sonunda öğrencileri wc götürüp nasıl kullanılacağını anlattım.Bu konuda uygulama şart.Öğrencilere pisuvar kullanımını gösterirken çok güldüm.:) Öğretmenim buraya büyük nasıl edecez yaa:))) Sonuçt ailk defa görenler vardı.
Kız öğrencilerede velilerden birinin eşliği ile wc kullanımı hakında bilgi verdik. Bazı öğrencilerin ellerini yıkadan çıkıyordu bu konuda wc kamera koydum üste bakacam kim ellerini yıkadı diye telkinde bulundum.Derste de gönderdiğim öğrencilerin ellerinin ıslak olup olmadığını kontrol etmeye bşladım.Ayrıca wc gönderirkende ellerini yıkaması gerektiğini hatırlattım.

Bİr sonraki dersimizde oyun oynadık. Parmak kaslarını geliştirmeye yönelik.Öğrencilerin aklı bahçede idi ama hava muhaleveti nedeniyse dışarı çıkarmadım öğrencileri.
Bazı öğrencileri bahçeye gönderip arabaları sayıp gelmesini istediğim.Öğrenci saymak için dışarı çıktığında bakalım arkadaşınız sınıfa nasıl girecek diye gözlemlemerini istedim. Öğrenci içeri girdi. 1Sizce arkadaşınız içeriği doğru mu girdi? Siz olsaydınız nasıl girerdiniz?  Arkadaşınızın yanlıı ne idi? Arkadaşınıza bir şans daha verelim mi? türü sorularla sınıfa nasıl girileceği konusunda anlaşmış olduk.
Son dersimizde kendilerini tanıtmalarını istedim. 2 öğrencim biraz durgundu.Diğerlerinin maşllahı vardı. Herkes kendini tanıttı. Son zilin çalması ile herkesi eve gönderdim.
Yarın görüşmek üzere diye veda ettik.
---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: svda, cevahir08,
erkanerbas
Moderatör
Moderatör
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 461

Aldigi Alkis: 421
%91
Alıntı erkanerbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 04:43
Orjinalini yazan: sanemsoz

arkadaşlar hepinize mrb:) ben de bir köy öğretmeni olaraktan bi konuda fikrinizi almak istiyorum. öğrencilerim 12 kişi:) hepsi geçen yıl okul öncesi eğitimi almışlar.bugün ilk günümüzdü . sizce çizgi çalışmalarına kaç gün devam etmeliyim ve "e" sesine ne zaman geçmeliyim. aslında geçen yıl da 1. sınıf okuttum ama yine de tecrübesizim.

çizgi çalışmalarının süresi öğrenci seviyelerine göre değişir.Ama ilk haftayı çizgi çalışmaları ile geçirmelisin. ideal olan budur. 2 haftayıda geçirmemek gerektiğini düşünüyorum.

---
http://www.hmofluogluio.k12.tr -okulum
www.erkanerbas.com - kişisel sayfam
IP  Tesekkur Et
nergis02
Ögretmen
Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 21

%4
Alıntı nergis02 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 10:05

herkese hayırlı ramazanlar öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılınnız da hayırlı olsun .Geçen yıl birleri okutum. bu yıl allahın izniyle ikiler .Nacizane birleri alan arkadaşlara tavsiyem ilk haftalarda düzensiz çizği çalışmalarının yanında parmak oyunları ve sınıfça şarkı söylettirmeleridir.Birinci sınıf zor olsada  birilerineokuma yazma öğretmek tarif edilmez mutluluk. başarılar....... ikinci sınıfı alan arkadaşları forumdan takip ediyorum .herkese başarılar.Smile

nergis02
IP  Tesekkur Et
maskot94
Misafir
Misafir

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 3

%0
Alıntı maskot94 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 21:23
mrb arkadaşlar ben de geçen yıl 1.sınıfları okuttum.bu yıl ikiler inşallah.2.sınıfı okutacak arkadaşları ve deneyimlerini bekliyorum
IP  Tesekkur Et
serkan-surmeli
Misafir
Misafir
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 2

%0
Alıntı serkan-surmeli Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09-Eylül-2008 Saat 23:26
Geçen hafta öğrencilerimiz köy şartlarından dolayı okula gelmedi. Pazartesi hala öğrenci yok. Bu gün salı 7 öğrenci geldi. İnşallah yarın hepsini bekliyoruz. ClapClapClapClap
IP  Tesekkur Et
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Kpss | türkü notaları İlkokumayazma