MILLETLERI
KURTARANLAR; YALNIZ VE ANCAK OGRETMENLERDIR. ÖGRETMENDEN,
EGITICIDEN YOKSUN BIR MILLET; HENUZ MILLET ADINI ALMAK
KABILIYETINI KAZANMAMISTIR. ATATURK
Bilmeyen ve bilmediğini bilen, çocuktur Ona öğretin Bilen ve bildiğini bilmeyen, uykudadır Onu uyandırın Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen, aptaldır Ondan sakının Bilen ve bildiğini bilen, liderdir Onu izleyin.....
HER ŞEY SENİNLE BAŞLAR! Eğer yenildiğini sanıyorsan yenilmişsindir. Girişmeye cesaretin yoksa girişemezsin. Başarmak ister ama başaramayacağını sanırsan, hiç şüphen olmasın, başaramazsın! Harpte muhabereleri kazananlar, her zaman daha güçlüler veya daha hızlı koşanlar değildir. Er veya geç, başarmış bir kimse, başaracağına inanmış bir insandır.
Yardım etmek mi istiyorsun? O zaman dinle; yaşama sevinci getir bana çokça olsun çabuk tükenmeyenlerinden. İhtiyacım var bu ara unutmak üzereyim mutluluğu, unuttum sıcak bir çayın tadını, esen rüzgarın serinliğini, hadi durma öyle hatıralarımı canlandır, iyi olanları?
Bir kadın cocuktur aslında. Cocuk gibi davranmayı sever. Erkegin kendisine bir cocuga gösterdigi sefkati göstermesini de ister. Bir cocugu oksar gibi incitmekten korkarak oksamalidir erkek kadını. Ama her kadın cocukca da olsa dinlenilmesini, dikkate alinmasini ister. Yani bir kadının cocukluk yapmasina izin vereceksiniz, ama asla onu bir cocuk olarak görmeyeceksiniz. Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasini sevmez. Ister ki erkegin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabilecegi seyleri bile erkegin yapmasini bekler. Böylece hem daha kadın oldugunu hissedecektir hem de erkeginin ne kadar güçlü oldugunu görecektir. Ancak kadın gücünü göstermek istediginde onu engelleyemezsiniz. Yapmak istedigi bir sey varsa mutlaka yapar. Bir kadın sevgilidir aslında. İçinde her zaman sevgiyi tasir. Sevdiklerinden kolay kolay ayrılamaz. Sevdiklerini kolay kolay kıramaz. Zor sever ama tam sever. Bir kadının tam anlamıyla sevebilmesi için yüreginin kabul ettigini beyninin de kabul etmesi gerekir. Ve sevmezse de onu asla sevmeye zorlayamazsınız. Belki kolayca yüregine girebilirsiniz. Ancak beyninde yer etmemisseniz her an terk edilebilirsiniz. Sevmedigi halde terk etmeyen kadinlar da var elbette. Bunun nedeni ise engelleyemedikleri "acımak" duygusudur. Bir kadın yalnızdır aslında. Hiçbir zaman kadını bütünüyle elde edemezsiniz. Kendisine ait bir dünyasi vardir ve orada hep yalnızdır. O dünyaya kimsenin girmesine izin vermez. Hiçbir anahtar o dünyanin kapısını açamaz. Yalnızlık onun sıgınagıdır. O sıgınaga ne zaman girecegine, ne kadar kalacagina hep kendisi karar verir. Sıgınaktayken oradan çikmaya zorlarsaniz onu sonsuza dek kaybedebilirsiniz. Bir kadın bilgindir aslında. Neler yapabilecegini erkek akli hayal bile edemez. Yaratıcılıgının sınırı yoktur. Ama bunu ortaya çıkartmak için hayatının erkegini bekler. Hoyratça harcamaz yaratıcılıgını sadece erkegine saklar. Bir kadının gerçek erkegi olmayi basarabilmisseniz çok sanslisiniz demektir. Çünkü yasamınız asla sıradan olmayacaktır. Bir kadın hayattır aslında. Çünkü hayatın içinde olan her sey ancak kadınlar oldugunda anlam kazanıyor. Yemek yemek, su içmek bile. Bir kadının elinden içtiginiz suyla kendi kendinize bardagi doldurup içtiginiz su arasindaki lezzet farkını anlayabiliyor musunuz? Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne yazik ki yasamıyorsunuz.
Benimde düşlerim vardı. Gerçekleştirecektim hepsini teker teker. Dünü hoş bir kahkahayla anacaktım Bugünü mutlu yaşarken; Yarının umutla hayalini kurarak… Hep bir tebessümle anılacaktı ismim. Beni düşününce, gülücükler gelecekti akıllara. Ve yüze yansıyacaktı bu gülücükler. Mutluluk kaynağı olacaktım insanlara. Hiç kimse üzülmeyecekti benim için. Teselli edilecek bir durumda olmayacaktım hiç. Dert nedir bilmeyecektim ki… Hiç "asla" sözcüğü koymayacaktım hayallerimin başına. İmkansızları almayacaktım kapıdan içeri. Umutlarım "-suz" takısı almayacaktı sonuna. Hayallerim gerçek olmak için kurulacaktı. Ve gerçekleşecekti daha dumanı üstündeyken her biri. Ertelenmeyecekti hiçbir işim. Hiçbir aksilik çıkmayacaktı önüme. Hep cesur olacaktım, hep güçlü… Zorlukları yıkacaktım birer birer. Tüm ayrıntıları umutla, huzurla işlenecekti hayatımın. Hep mutluluk kokacaktı en küçük noktası bile. Doğarken ağlamıştım ya, o ilk ve son olacaktı. Ardı arkası kesilmeyecekti daha sonra gülüşlerimin. Hiçbir zaman hüzün nedir, hasret nedir, keder nedir bilmeyecektim. Karamsar olmayacaktım hiç. Ağlarsam bu mutluluktan olacaktı. Başka hiçbir nedenden akmayacaktı gözümdeki yaşlar. Aksa bile her defasında bulacaktım; Yaslanıp hıçkıracağım bir omuz, Ve söz dinlemeyen yaşları silen şefkatli bir el. Karşılıksız olmayacaktı hiçbir sevdam. Destansı bir aşk öyküsü yaşayacaktım mutlu sonla biten. İç geçirilerek, imrenerek anılacaktı benim bu öyküm. Hiç tatmayacaktım acıyı. Ya da yeryüzünde görmeyecektim hiç acı bir tablo. Hep neşeli bir şarkıda bulacaktım kendimi. Sabah neşeyle kalkıp, Gerçekleşecek hayallerle ve mutlulukla kapatacaktım gece gözlerimi. Hiçbir zaman bir kabusla uyanmayacaktım. Ya da kabus gibi günler yaşamayacaktım. Hiç dökülmeyecekti başımdan aşağı kaynar sular. Hiç yıkılmayacaktı hayallerim, Hep cebimde birkaç umut bulunduracaktım zor anlar için. Ve en zor anımda elimi atıp, bir ilaç gibi sarılacaktım onlara.
Her yeni gün, yeni, hoş bir anı olacaktı benim için. Acaba bugün, hangi hayalim gerçekleşecek diye düşünecektim yalnızca. Boğulmayacaktım hiçbir kedere. Ve boğmayacaktım geceleri yıldızlarla hiçbir ümidimi . Ama doğru ya… Bütün bunlar bir delinin akıllıca sözleri ya da bir akıllının delice düşleri ..
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma