Hayat bilgisinde liderlik konusunu i?ledik.Türkçe dersinde özel ve cins isimlerle ilgili çaly?malar yaptyk.Orman haftasy ile ilgili etkinlikler yaptyk.Matematikte dört i?lem çaly?mlary.Tüm okulca kitap okuma saati ve kitap okuduk.Son ders orman ?arkysy ö?rendik....
matemati?in ilk dersinde geometri syvylar ve uzunluk ölçüleri ihayat bilgisi ve türkçeden olu?an genel bir de?erlendirme yaptyk. 2.ve 3. ders kesirler üzerinde durduk. Türkçe dersinde hayallarimizle temaya geçti?imiz için en sevdikleri oyuncaklary getirdiler. Onlar hakknda konustuk. resim dersinde ise hayallarindeki oyun bahçesini yapmaya ba?ladylar. 3 boyutlu...
hayat bilgisinde aletlerin ne i?e yarady?yny fyyatlaryny tahmyn etmeyy ve nasyl çaly?tyklaryny uzerynde durdukç. 2ders emel hocanyn nasyl çaly?yr etkinlik çaly?masyny yaptyrdym. türkçe dersinde ise hayallerim temasyndaki metni i?ledik. Müzik dersinde ise melodika ile ö?rendi?imiz ?arkylary tekrar ettik. Son derstede kulüp çaly?masy yaptyk.
hayat bilgisinde tasarruf konusu, türkçede ziyaret günleri adly metni i?ledik.Matematik dersinde bölme problemleri çözdük.
ö?leden sonra ise geçen hafta yapylan düzey belirleme synav sonuçlary geldi. Bu nedenle ö?leden sonra ki derslerde synavy konu?tuk. 58 do?rusu olan iki ö?rencimden biri 2499 ö?renci arasyndan 4. di?eri ise 15. oldu. 50 üzeri do?rusu olan 21 ö?rencim sayesinde synyf ortalamasy olarak ilde birinci olduk.
DENEYYMLY ZÜMRELERYM BEN KYTABA GÖRE TOPLAMA ÜNYTESYNY BYTYRDYM.SYZYN ÇARPMALAR VE BÖLMELERY VERDY?YNYZY GÖRÜNCE BENDE ÇARPMAYA GEÇSEM MY DYYE DÜ?ÜNDÜM.NORMALDE TOPLAMAYI BYLYYORLARDI AMA BEN KYTABIN BÜTÜN KONULARINI Y?LEDYM.ZYHYNDEN TOPLAMAYI ANLAMADILAR ÇOKDA ÜZERYNDE DURSAM DY?ER ÜNYTELERE GEÇEMEYECE?YM.?YMDY ÇIKARMA ÜNYTESY VAR.ÇIKARMAYI BYLYYRLAR.?YMDY BEN NE YAPSAM KYTABA GÖRE GYDYP ÇIKARMAYI MI Y?LESEM YOKSA ÇARPMAYAMI GEÇSEM.SYZLERDEN YARDIM YSTYYRM
hocam vallahy ben plana göre bolemyy bytyrdym hatta kesyrlere geçtym. Gunu gunune i?lemek zorundayym çunku analyz yayyncaly?yn synavlaryna katylyyoruz okulca gecen synvada çarpma sanyrym bu synavda bolme ve kesyr gelecek konu da?ylymlaryna göre isterseniz synyfynyzy byraz hyzlandyryn dedym
matematik derisnde kesirlerle ilgili sorular çözdük. Türkçe dersinin 1. saatinde uzay ile ilgili sohbet ettik. 2. derste rünya tiyatrolar gunu nedeny yle okulumuza gelen tyyatroyu yzledyk. son 2 ders beden e?itimi yaptyk ama son saat byraz ü?üdük...
DENEYYMLY ZÜMRELERYM BEN KYTABA GÖRE TOPLAMA ÜNYTESYNY BYTYRDYM.SYZYN ÇARPMALAR VE BÖLMELERY VERDY?YNYZY GÖRÜNCE BENDE ÇARPMAYA GEÇSEM MY DYYE DÜ?ÜNDÜM.NORMALDE TOPLAMAYI BYLYYORLARDI AMA BEN KYTABIN BÜTÜN KONULARINI Y?LEDYM.ZYHYNDEN TOPLAMAYI ANLAMADILAR ÇOKDA ÜZERYNDE DURSAM DY?ER ÜNYTELERE GEÇEMEYECE?YM.?YMDY ÇIKARMA ÜNYTESY VAR.ÇIKARMAYI BYLYYRLAR.?YMDY BEN NE YAPSAM KYTABA GÖRE GYDYP ÇIKARMAYI MI Y?LESEM YOKSA ÇARPMAYAMI GEÇSEM.SYZLERDEN YARDIM YSTYYRM
Hocam çykarmayy biliyorlarsa bence artyk çarpmaya geçin.Zaman kaybetmeyin.Daha bölme i?lemi var.Kitaba göre de?il synyfynyzyn durumuna göre ilerleyin derim...Ba?arylar diliyorum....
Emel hocam ve 1 F synyfy hocam sizlere çok te?ekkür ediyorum beni bil?ilendirdi?iniz için.pazartesi ilk i?im çarpmalara geçmek olacak.Tesadüfen bulmu?tum bu siteyi.Yyikide bulmu?um diyorum.Deneyimlerinizden fazlaca yararlanyyorm.BRAN?IM SOSYAL AMA VEKYL OLARAK 2.SINIFLARA GYRYYRM.1.5 AY OLDU BA?LAYALI.YYYKY VARSINIZ.SYZEDE BA?ARILAR.
Hayat bilgisinde teknolojik aletler ve kullanymy konusunu i?ledik.Türkçe dersinde okuma parçamyzyn etkinlik çaly?malaryny yaptyk.Matematikte tekrar çaly?masy yaptyk.Ö?len yemekten sonra tüm okul ormana a?aç dikmeye gittik.Çocuklarymla beraber a?aç diktik,temiz hava aldyk ve çok mutlu bir gün geçirdik....
Hayat Bilgisinde çaly?ma ortamymyz nasyl olmasy gerekti?ini konu?tuk. Öfke kontrolü konusunda ders kitabyndaki örüntünün ne kadar yerinde oldu?unu kavradyk; akedemik e?itim alan bir insan nasyl olur da bunu yapar?!... Ke?ke derin bir nefes alyp 10'a kadar saysaydy.
Matematikten geometrik cisimler ve kenar-ayryt kar?yla?tyrmasyyla ilgili de?erlendirme çaly?masy yaptyk; konuyla ilgili etkinlik tasarlamak hiç fena olmayacak.
Türkçe'den Acemi Ressam dinleme metnini çaly?tyk; ky?yn okul penceresine çarpyp bayylan mavi çaylak ku?unu hatyrladyk, birkaç etkinli?i de geçen yylki Pytyrcyk gibi konu?arak yazdyk.
Söylenileni yazma çaly?masy da yaptyk, pek güzel yazamyyorlar fakat çok ho?laryna gidiyor. Bir ö?rencim de Gökku?a?y masaly bulup getirmi?. Giderek daha duyarly olduklarynyn bir i?aretini almy? oldum.
Matemetikten ters i?lemlere geçtim. Ama biraz zor geldi galiba.Türkçeden e? sesli sözcüklerle uygulama yaptyk. Bilgisayardan Tema vakfynyn verdi?i cd'yi izledik. Çok güzel .Bulursanyz izletin çocuklara .Erozyonu çok güzel anlatmy?.
Haftanyn ilk günü .... Hayat bilgisinde teknolojik aletlere devam ettik.Türkçe dersinde okuma parçamyzyn etkinlikleri geçen hafta bitmemi?ti ve devam ettik. Matematikte geometrilk ?ekiller konusunu i?ledik.Bili?im tek. dersinde klavye kullanymy ve hikaye yazmaya devam ettik.Son ders kitap okuduk...
HAYAT BYLGYSY DERSYNDE EV KAZALARINI Y?LEDYK. TÜRKÇE DERSYNDE 23 NYSAN YLE YLGYLY ?YYR YAZIP ONA ÇALI?TIK. DY?ER DERSTEDE ?YYRY SESLY OKUMA YAPTIK. RESYM DERSYNDE PARMAK BOYALARLA ÇÖP ?Y? ÇUBUKLARINI BOYADIKKK. KENDI OYUNLARINI YAPMAK ONALARA BUYUK ZEVK VERDI
Arkada?lar, fazlaca test çözdürüp ö?rencileri robotla?tyrmayalym. Keza etkinlikler, e?lenceli oyunlar, etik kazanymlar, örnek olay, ara?tyrma, inceleme v.s. test tekni?inden daha etkilidir.
23 Nisan için yary?ma tasarladyk, çaly?ma ortamyna büyüklerimizin katkylary ne olabiliri konu?tuk, yazdyk. Uzunluk tahmini ve ölçümleri yaptyk. Uça?ymyz olsa neler yapmak isterdi?i konu?tuk, kelime etkinli?i yaptyk. Sözcük bulma oyunu oynadyk. Üsküdara gider iken ?arkysyny dinledik, söyledik.
Ö?renciler, evdeki hayatlaryny abartyly yansytyyorlar ya da uyduruyorlar; olmasy gerekenle gerçek arasynda gidip geliyorlar... Bir yerlerde hata my yapyyorum ? Tecrübesi olan arkada? varsa, bana yardymcy olabilir mi ?
Bugün müthi? güzel bir gündü.Tüm okulca köyümüzden Kastamonu ya 120 filmini seyretmeye gittik.Çocuklarymyz için hayatlarynda unutamayacaklary bir gün oldu hafyzalarynda...Çünkü hayatynda ilk defa köyden ?ehire gelen çocuklarymyz vardy.Ve bizim için de çok ii oldu..Onlaryn o gözlerindeki mutlulu?u ya?amak çok ayry bir duyguydu...Filmide çok be?endiler,güzelce yorumlar yaptylar...Ve biraz aly?veri? merkezinde gezindik,hatyra resimler çektik.Ö?leden sonra köyümüze geri döndük.Son iki derste dört i?lem aly?tyrmalary yaptyk.Güzel günümüzü içimizde sönmeyen heyecanla noktaladyk....
Matematik dersinde kesirlerle ilgili sorulary do?ru çözdüklerini görünce ters i?lem sorularyna geçi? yaptym. 3. derside matemaitk yaptyk. 4. derste geçen cuma yapylan synav sonuçlary geldy. 1 ö?rencim okul 1. 13 ö?rencimde 400 üzeri puan aldy ama tam detayly liste henüz gelmedi çok sevindik. Son 2 ders beden e?itiminde engelli tek ve çift ayak atlama ve slolom ko?ulary yaptyk.Çok e?lendik.
hayat bilgisinde bir ba?kadyr benym memleketym konususunu i?ledik. ?arkysyna çaly?tyk. Sesli hikaye okuduk. synyfça 1 saat sessiz kitap okuduk. 1 saat parmak boyasy ile ilkbahar resmi çaly?tyk. son derstede satranç oynadylar...
Bugün hayat bilgilsinde "Paramy Biriktiriyorum" ile ilgili etkinlikler yapyldy.Türkçe dersinde "Astronot Çekirge" nin etkinlikleri yapyldy.Ö?leden sonra okulumuzun izcilerinin "Ant Yçme Töreni" yapyldy.
Bunlarda benim küçük izcilerim...YSMAYL VE CYHAN sizi çok seviyoruz......
Hayat bilgisinde "Paramy Biriktiriyorum" ile ilgili etkinlikler yaptyk.Kumbaralarymyzy yaptyk.Türkçe dersinde okuma çaly?masy,matematikte geometrik cisimleri i?ledik.Ö?leden sonra bilgi yary?masy vardy.Bilgi yary?masyny izledik...
DUN MATEMATYKDE TERS Y?LEMLERE DEVAM ETTYK. TÜRKÇE DERSYNDE BYLYNMEYEN KELYMELERYN ANLAMINI SÖZLÜKTEN BULDUK. sINAV SONUÇLARIMIZ GELDY EN FAZLA 10 YANLI? YAPAN Ö?RENCYLERYMYZYN RESYMLERYNY A?A?IYA EKLEYECE?YM. 1 SAAT KYTAP OKUDUK. mÜZYK DERSYNDE BYR BA?KADIR BENYM MEMLEKTEYM ?ARKISINI ÇALI?TIK. SON DERSTE KULÜP ÇALI?MASI YÇYN AYRILDIK...
Bugün TBMM giittik. TBMM Genel Kurul Salonu'nun gezdik.Sonra eski Meclis binasyna gittik. Eski meclis binasy ve Kurtulu? Müzesi yanyanda ikisinide gezemedik.Ykisindede Tamirat varmy?. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramy'nyn kutlanaca?y yakyn zamanda orada üzüntüyle ayryldyk.Ylçe gezi izini veriyor. Fakat Eski meclis binasy ve Kurtulu? Müzesi kapaly.
Not:Eski meclis binasy ve Kurtulu? Müzesi Ziyaretci kabulune 29 Ekimde 2008 de ba?layacakmy?.
hayat bilgisinde tema sonu de?erlendirme çaly?masy yapyldy 2.ve 3.ders hafta sonu cuma gunu de?erlendirme test çaly?masy ile 54 soru çözdük ve cevapladyk. 4. ders performans görevlerini da?ytyp nasyl ara?tyrma yapylaca?y anlatyldy. 5.ders kitap okuduk. 6.saat ise bir ba?kadyr benim memleketim adly ?arky peki?tirildi.
Hayat bilgisinde tatil plany konusunu i?ledik.Matematikte iki basamakly sayylarla çarpma i?lemi aly?tyrmalary yaptyk.Ö?leden sonra okulumuza gelen tiyatro grubunun gösterilerini izledik.Son ders bayram hazyrlyklary yaptyk...
H.bilgisinde de?i?imin foto?raflary konusu i?lendi. 2.derste"Denizlerin Berberi"adly metnin etkinlikleri bitirildi. 3 ve 4. derste 60 sorudan olu?an haftalyk de?erlendirme yapyldy. Ö?leden sonra ki derste sorularyn do?ru cevaplary verildi. Son ders olan beden e?t"inde çocuklarla oyunlar oynandy.
Hayat bilgisi dersinde "de?i?en oyun ve oyuncaklar" konusu i?lendi. Türkçe`de "Saka Ku?unun Tüyleri" adly okuma parçasyna geçildi. Matematik dersinde "Grafik çizme ve Grafik Okuma" konusu üzerinde duruldu. Ö?leden sonra ki Türkçe dersinde ise "23 Nisan" adly ?iir ö?rencilere dikte yoluyla yazdyrylyp birkaç ö?renciye okutturuldu. Son ders olan Müzik dersinde ise "23 Nisan" adly ?arky ö?retildi.
Görsel Sanatlarda "23 Nisan" konulu resim çaly?masy yapyldy.
Beden E?itimi`nde ise erkekler 8`erli iki takyma (GS- FB) ayrylyp futbol maçy yapty.Di?er ö?rencilerle birlikte maç izlendi. Sonuçta dostluk kazandy maç 3-3 berabere bitti.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma