ark.lar bakıyorum buraya girip de okuyan 50 kişi yazan 3 kişi neden böyle yapıyorsunuz.girdiğinizde bişeyler yazmanız çok mu zorisizden başka bişey istenmiyor...
benim sınıfım 18 kişilik ve hala sadece 8 sistemi tamamen çözmüş ve okuyabiliyo
diğerlerinden 6sı heran diğerlerine yetişek şekilde zorlanıyolar... tabi bende onlarla ben geçen haftadan m yi vermiştim iy kavramışlardı ama haftasonu boş geçirildiğinden pazartesi sil baştan yaptık...ama benim bu 8 öğrencide 1 i hariç dikteed iy değiller önceleri dikteye çok zaman ayırınca yetiştiremiyodum ve onlarad çok zorlandığndan bunalıyolardı ve bi ara çok az yer verdim şimdide zorlanıyolar...ama hece ve kalimelerde tamamen sistemi çözerek okuyolar...bi sitede bi hocamız 30 öğrencisinden 22 sinin söylediği cümleleri yazdığını belirtmiş ve bu benim moralimi bozdu benim çocuklar hece ve kelimeleri anca yazabiliyolar...ve daha önce öğrendiklerini daha kolay yazıyolar...sizde bu konuda durumlar nasıl????????çok fazla dikteye zaman ayırmamk sonraları sorun yaratırmı?????teşekkürlerrrrr
arkadaşlar; merak etmeyiniz. geçmiş tecrübelerimden hareketle diyebilirimki süreç içersinde öğrenciler yıl sonunda okumaya geçecekler. Moralinizi bozmayın.(mısır patlaması örneğinde olduğu gibi)
iyi akşamlar arkadaşlar.bir çok eğitim sitesinin uzun zamandır üyesiyim.ama burası bana daha samimi geldi.ben Ordu merkezdeyim.42 öğrencim var.yarın (d)sesine geçeceğim.17.yılı çalışıyorum.1.sınıf panik affetmez.herkes kendi sınıfına göre bir tempo tutturur gider.başkalarına göre değil kendi gerçeklerimize göre gitmeliyiz.
mrb bu dikte olayı benimde çok fazla kafamı karıştırıyor . çok iyi okuyan öğrencilerim yazmakta çok zorlanıyorlar.dikte ise çok zaman alıcı ve kalabalık sınıflarda uygulamak bence problem.yazma ile ilgili probleme nasıl çözümler üretmeliyiz.deneyimli öğretmenlerimiz bu konuda ne yapıyorsunuz.ben henüz yeni mezunum ve nasıl bir yol izlemek gerekiyor bilemiyorum.buda illaki insanı paniğe götürüyor.ilginiz için şimdiden teşekkürler.hepinize başarılar
Yarın U sesini vermeyi planlıyorum, tabiki sınıfım tam olursa. Öğrencilerimden biri 3 sesi, diğeri 2 sesi görmedi. 3 sesi görmeyen öğrencimle birebir ilgilendiğim zaman arayı kapatacağını biliyorum ama diğeri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. 1. sınıfta derse devam çok önemli. Dikte çalışmasında öğretmen arkadaşların çoğunun zorlandığını düşünüyorum çünkü yazma, okumadan daha geç gelişiyor ama her yeni seste öğrenciler daha az hata ile yazıyorlar. Buda yazma olayınıda yavaş yavaş kavramaya başladıklarını gösteriyor. Özellikle açık heceleri iyi kavrayan çocuklar yazmada zorlanmıyorlar. Ben heceler üzerinde fazla duruyorum. Haftada en az 1 defa öğrenilen hecelerden oluşan hece tablosu gönderiyorum. Herkese başarılar.
Pazartesi d sesini vermiştim,eve de çalışma kağıtları verdim.İki gündür bu sesle ilgili hece ve sözcükler üzerinde çalışıyoruz.Sanırım dı ve tı, du ve tu ,de ve te hecelerini karıştırmaya başladılar,mesela "yattı" yazması gerekirken "yatdı" yazıyorlar,buda canımı sıktı biraz,bakalım yarın ne olacak.....
Işınn hocam,ben ses verdiğim zaman seslilerle sessizleri birleştirerek hece oluşturuyorum.Defterlerine birer satır yazdırıyorum.Bir sonraki gün heceleri okutuyorum. Bakmadan, ben söylüyorum onlar yazıyorlar.Sonra da heceleri birteştirip sözcük söylüyorum yazdırıyorum.Çalıştığımız sözcüklerle de cümle oluşturup söylediğimde çocuklar yazabiliyorlar.35 kişilik sınıfta 25 tanesi yazabiliyor.Size tavsiyem kademeli olarak ezbere yazma çalışması yaptırın.Göreceksiniz ki yazanların sayısı artacak.Başarılar.
benim öğreci sayım pazartesi gününe kadar 22 taneydi. B şubesinin öğretmeni gidince 21 öğrencisi bana katıldı. şuan sınıf 43 kişi. sayımız az iken k harfini vermiştim. B şubesinin öğrencileri daha m yi almamış tekrar döndüm. fakat şu anda sınıf kalabalık. konuları istediğimgibi gitmiyor. pazartesi, çarşamba, cuma günleri kurs veriyorum. öğle arasıda taşımalı öğrencilere kurs veriyorum. ama başarı istediğim seviyede değil. neler yapabilirim. kalabalık sınıftaki arkadaşlar derslerini nasıl işliyor.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma