Konu: EĞİTİM SÜRESİ 200 GÜN OLMALI Gönderim Zamanı: 10-Subat-2008 Saat 14:48
Köksal Toptan: E?itim süresi 200 gün olmaly
TBMM Ba?kany Köksal Toptan, "Bence çok kysa süre içerisinde bizim e?itim ö?retim süresini en az 200 güne çykarmamyz lazym" dedi.
Toptan, Özel Okullar Birli?i Derne?ince Antalya’da düzenlenen "Ortaö?retim Sisteminde Arayy?lar" sempozyumunun açyly?ynda yapty?y konu?mada, e?itim ö?retimdeki süreye de?indi.
Bakan oldu?u dönemde Türkiye’deki e?itim ö?retim süresinin 165 gün oldu?unu hatyrlatan Toptan, bunun az oldu?unu dü?ündüklerini ve çe?itli ara?tyrmalar yapylarak e?itim ö?retim süresinin 180 güne çykaryldy?yny söyledi.
Avrupa’daki e?itim süresinin ortalama 210 gün oldu?unu, Japonya’da ise 232 gün oldu?unu belirten Toptan, ?unlary kaydetti:
"?imdi 180 gün e?itim yapacaksyn elalem 210-230 gün yapacak. Ondan sonra küresel rekabete katylmak istiyorsunuz, bu çok zor i?. Beni ziyarete gelen e?itimciler, e?itim sendikalary var, bunu neden dile getirmiyorsunuz? Y?in do?rusu kimsenin i?ine gelmiyor. Niye gelmiyor? Ö?retmen a?a?y yukary 3 ay tatil yapacak dünyada böyle bir ?ey var my? Dünyada böyle bir memleket var my? Okul yönetimi memnun, Bakanlyk da, 3 ay okullarda problem olmayacak. Ama bunu yapamayyz arkada?lar. Bu sesin sizlerden çykmasyny bekliyorum. Bence çok kysa süre içerisinde bizim e?itim ö?retim süresini en az 200 güne çykarmamyz lazym. Ya?mur ya?dy tatil, kar ya?dy tatil...Küresel rekabet yapamayyz arkada?lar." Toptan, zorunlu e?itimin de mutlaka 8 yyldan 12 yyla çykarylmasy gerekti?ini vurgulady.
olabilir arkada?lar sizi destekliyorum en önemlisi de ben ?u an 1.synyf okutuyorum ve yaryn için çok korkuyorum unutmayy unutmu? olabilirler.bence de i?günü sayysy artytylmaly zaten bu zamana kadar hep keyfimizden geri kalmadyk my di?er dünya ülkelerinden
sen önce çaly?anlaryny teknolojik, ekonomik, kültürel anlamda dünya seviyesine getireceksin ondan sonra onlardan dünyayla yary?malaryny bekleyeceksin. ö?retmenlerin çaly?ma ?artlaryny görmezden gelerek, di?er problemleri yok sayarak
hiçbir yere varamayyz. bu sözleri hakly bulan arkada?lary da ayryca tebrik ediyorum
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma