Arkada?lar hepimiz mail gönderiyoruz.Peki inceliklerini biliyor muyuz?
Arkada?lar özellikle toplu mail gönderme konusunda size bilgi verece?im.Bana gelen toplu maillerde gördü?üm eksikliklere de?inece?im.
Öncelikle bir konuya de?ineyim.
Kime (Form): Mektubun kimden geldi?inin bilgisi bulunur
Kime (To): Mektubunuzun kime gitti?inin bilgisi bulunur.
Konu( Subject ) :Kysaca mektubun ne ile ilgili oldu?u, yani konusu, amacy yazylyr.
Bilgi: ( Cc): Türkçe E-mail servisi veren e-maillerde mail yazmaya kalkty?ynyzda “bilgi” adyyla gözünüze görünür. e-postanyn kopyasyny ba?ka bir ki?iye ya da ki?ilere göndereceksek onlary bilgilendirmek amacyyla e-mail adresleri yazylyr.
Bcc (Gizli ): Mali gizli bir ?ekilde göndermeye yarar.Bu kysym kullanymyndan bahsedece?im.
Forumlarda gezinirken çok güzel bir anekdot gördünüz bunu birden çok arkada?ynyzla payla?mak istiyorsunuz. Mailimizi açtynyz.(bu arada bende mynet var)
?ekildeki gibi içeri?i ve konu ba?ly?yny girdiniz.

?imdi Adres defterinizi açtynyz. Gönderece?iniz ki?ilerin isimlerinin yanyndaki BCC (Gizli) i?aretini tykladynyz. (?ekildeki gibi)
Sonra email yaz deniniz. mailler BCC kysmyna ekledi.Artyk mailimi Gönder(Sender) basarak gönderebiliriz. Böylece toplu maillerimiz gizli bir ?ekilde gönderildi.
Bu yapty?ymyz i?levin ne özelli?i var diye soranlarynyz olacaktyr: ?öyle açyklayayym.Son zamanlarda toplu mailler gelir. Bu msj 10 ki?iye gönder felan dilekleriniz kabul olsun veya Cola -danone ile ilgili mailler dü?ünün.Mail geldi?inde msj üzerinde bir dünya mail adresi gözükür. Siz ordaki mail adresleri görürsünüz. Bizim gönderdi?imiz mailde BCC sayesinde mail gönderdi?imiz ki?ilerde hiçbiri bu maili ba?ka kimlere gönderdi?imizi göremez. SAdece kendisine mail gelmi? gibi görür. Yani siz toplu halde 100-1000 ki?iye mail gönderebilirsiniz ve hiçbiri bu mailin kimlere gitti?ini göremez.
Ek olarak yukarda verdi?im toplu mailleri gönderirken Forward/Yanytla seçene?ini kullanarak göndemeyin bu tür maillerde amaç aktif mail hesaplaryny toplamaktyr.Daha sonra bu toplanan mail adresleri reklam ?irketlerine satylmaktadyr.
Dikkat:Bir gün toplu mail gönderdim.Oda maili ba?ka birine toplu olarak gönderdi. Benim arkada?laryn mailleri 3. ?ahyslara gitti. 3.?ahyslar arkada?lara ho? olmayan mailler atmaya ba?lady.Bu tür olaylar ya?amak istemiyorsak kesinlikle BCC kullanyn.
Saygylar
Düzenleyen emelgenc61 - 16-Temmuz-2008 Saat 17:03