Burasy bizim köy. Bizim köyün ady Aksaklar. Biz burada ya?aryz. Bizim köyde kiraz yeti?ir. Annem bize kiraz reçeli yapar. Çetin reçel yer. Ama çikolata yemez.
Ak?amlary dokuzda yatar. yatarken süt içeriz. Saat yedide kalkar yumurta yer süt içeriz.
TEKERLEME
Mustafa, Mystyk, Arabaya kystyk, Üç mum yaktyk, Seyrine baktyk.
DEDE Alty kere alty otuz alty Dedemin sakaly yolda kaldy Çöpçü aldy götürdü.
Dedem sakalsyz kaldy
ARAP KIZI
Ya?mur ya?yyor. Seller akyyor.
Arap kyzy camdan bakyyor.
KOM?U KOM?U
-Hu. kom?u kom?u o?lun geldi mi ?
-Geldi geldi.-Ne getirdi ?
-Ynci, boncuk-Kime kime ?
-Sana bana-Ba?ka kime ?
- Kara kediye- Kara kedi nerede ?
- A?aca çykty.– A?aç nerede ?
- Balta kesti.– Balta nerede ?
- Suya dü?tü.– Su nerede ?
- Ynek içti.– Ynek nerede ?
- Da?a kaçty.– Da? nerede ?
-Yandy bitti kül oldu.
OKULA BA?LADIM
Okula ba?ladym hey,
okula ba?ladym
Sabah erkenden kalktym.
Kahvaltymyda yaptym.
Mavi önlü?ümü giyip,
beyaz yakamy taktym.
HANIM KIZI Çan çan çikolata, Nerede bize limonata? Limonata bitti, Kom?u kyzy gitti. Nereye gitti? Ystanbul a gitti.
TEKYR Bir iki tombul tekir Camdan bakar Ba?yna takar Hop hop, altyn top
LEYLEK Leylek leylek havada, Yumurtasy tavada, Gel bizim hayata, Hayat kapysy kitli, Leyle?in ba?y bitli.
YA?MUR Ya? ya? ya?mur, Teknede hamur, Bahçede çamur, Ver Allah'ym ver, Sicim gibi ya?mur.
PORTAKAL Portakaly soydum, Ba?ucuma koydum. Ben bir yalan uydurdum, Duma duma dum. Duma duma dum. Ö?retmeni kandyrdym, Kandyrdym.
KEÇYLER Ay?e Hanymyn keçileri, Hop hop hopluyor, Arpa, saman istiyor, Arpa, saman yok, Kilimcide çok. Kilimci kilim dokur, Yçinde bülbül okur. Yki karde?im olsa, Biri ay, biri yyldyz, Biri o?lan, biri kyz, Hop çikolata çikolata, Ak?am yedim salata, Seni gidi kerata.
HEDYYE Kyzyn ady Hediye Ekmek vermez kediye Kedi gider Kadyya Kadynyn kapysy kitli Hediyenin ba?y bitli
DE?YRMEN De?irmene girdi köpek De?irmenci vurdu kötek Geldi yedi köpek Hem kötek Hem yedi köpek
KÜÇÜK DOSTUM Küçük dostum gelsene Ellerini versene Ellerimizle ?ap ?ap Ayaklarymyzla rap rap Bir ?öyle, bir böyle Dans edelim seninle.
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma