Yükleniyor...
Anasayfa
Anasayfa
Aktif Konular
Aktif Konular
Forum Üyelerini Göster
Üye Listesi
Takvim
Takvim
Forumu Ara
Arama
Yardım
Yardım
Okunmuş Mesaj
Özel Mesaj
Kayıt Ol
Kayıt Ol
Giriş
Giriş
Eğitim Haberleri
 İlkokuma Yazma Ögretimi Sitesi | Duyurular Eğitim Haberleri | Eğitim Haberleri
Mesaj icon Konu: MEB'de İki Yıla Bir Kademe Uygulaması Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
sinanuzun
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktiflik
Seviye
Deneyim

Gönderilenler: 1183

Aldigi Alkis: 5456
%100
Alıntı sinanuzun Cevaplabullet Konu: MEB'de İki Yıla Bir Kademe Uygulaması
    Gönderim Zamanı: 15-Subat-2008 Saat 18:21
MEB%20logosuMilli E?itim Bakanly?y, 2006 yylynda yapty?y yönetmelik de?i?ikli?i ile Aksaray, Amasya, Bartyn, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kyrykkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerini zorunlu hizmet kapsamyndaki illerden çykarmy?tyr. Ancak, 4.3.2006 tarihinden önce buraya atnmy? olanlaryn hakly sakly tutulmu?tur. Peki bu saklylyk ne anlama gelmektedir? Devamy için ba?ly?a tyklayynyz.

06.12.2000 tarih ve 24252 sayyly Resmî Gazete’de yayymlanan "Millî E?itim Bakanly?yna Ba?ly E?itim Kurumlary Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?i Ekindeki Ek–1 Çizelgenin De?i?tirilmesi Hakkynda Yönetmelik" ile; Adyyaman, Aksaray, Amasya, Artvin, Bartyn, Bayburt, Çanakkale (Gökçeada, Bozcaada), Çankyry, Çorum, Elazy?, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Gümü?hane, Ystanbul, K.Mara?, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kyrykkale, Kyr?ehir, Kilis, Malatya, Nev?ehir, Ni?de, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, ?anlyurfa, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, A?ry, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakyr, Erzurum, Hakkâri, I?dyr, Kars, Mardin, Mu?, Siirt, ?yrnak, Tunceli ve Van illeri ikinci ve üçüncü hizmet bölgeleri olarak belirlenmi?ti.

Bu ?u anlama gelmekteydi: Aksaray, Amasya, Bartyn, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kyrykkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illeri zorunlu hizmetin yapyldy?y iller olmaktan çykarylmy?tyr. Zira bu iller 1 inci hizmet bölgesine alynmy?lardy...

Ancak, bu illerde çaly?an ö?retmenlerin haklarynyn korunmasy için yönetmeli?e geçici madde konulmu?tu. 04.03.2006 tarih ve 26098 sayyly Resmî Gazete’de yayymlanan Millî E?itim Bakanly?y Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?inin “GEÇYCY MADDE 3- (1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldyrylan Yönetmelik kapsamynda zorunlu çaly?ma yükümlülü?ü öngörülen hizmet bölgelerine dâhil illerde zorunlu çaly?ma yükümlülü?ünü tamamlamak üzere görevli bulunan ö?retmenlerin zorunlu çaly?ma süreleri bakymyndan kazanylmy? haklary saklydyr.” hükümleri ve “MADDE 52- (1) 11/6/2000 tarihli ve 24076 sayyly Resmî Gazete'de yayymlanan Millî E?itim Bakanly?yna Ba?ly E?itim Kurumlary Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?i yürürlükten kaldyrylmy?tyr.” hükümleri nedeniyle;

11.06.2000 ile 04.03.2006 tarihleri arasynda, Aksaray, Amasya, Bartyn, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kyrykkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerine atanan ve atama ?ekli veya türü ( kur'a, rotasyon, istek, özür hali, ilk atama, yeniden atama vb.) her ne olursa olsun, mecburi hizmet di?er bir ifadeyle zorunlu hizmet veya Devlet hizmeti yükümlülü?ünü ifa ediyor olan ö?retmen (Okul yöneticileri dâhil), ilkö?retim müfetti?i ve yardymcylarynyn ba?aryly olmak ?artyyla her iki yylyna bir kademe ilerlemesi uygulanmasynyn, ö?retmenin bulundu?u ilde görev yapty?y sürece devam etmesi gerekmektedir.

Bu hükmün uygulanabilmesi için öncelikle kimlerin her iki yylyna bir kademe ilerlemesinden yararlandyrylaca?ynyn tespiti gerekmektedir. Bu tespit yapylyrken personelin,

1-Atama ve yer de?i?tirme yönetmelikleri uyarynca (istek, e? durumu, sa?lyk ve benzeri nedenlerle o ile atanmy? olsa da) zorunlu yer de?i?tirmeye (rotasyona) tabi bir personel olmasy,

2-Görev yapty?y ilin kalkynmada birinci derecede öncelikli iller arasynda olmasy,

3-Görev yapty?y ilde veya ayny kapsamda (zorunlu hizmet (rotasyon) yükümlüsü ve kalkynmada birinci derecede öncelikli) olan birden çok illerde görev yapanlaryn bu illerde ba?aryly geçen hizmet süreleri toplamynyn iki yylyny doldurmu? olmasy,

4-Görev yapty?y il/yer’in zorunlu hizmete alyndy?y tarih ile kalkynmada birinci derecede öncelikli yöreler kapsamyna alyndy?y tarihler arasynda farklylyk bulunmasy halinde yürürlük tarihleri bakymyndan her iki ?artyn birlikte gerçekle?ti?i tarih dikkate alynarak bu tarihten sonra yukaryda belirtilen ?artlaryn gerçekle?ti?i tarih itibariyle uygulanmasy,

5-Atama ve yer de?i?tirme yönetmelikleri uyarynca görev yapty?y yerde zorunlu hizmetini tamamlamy? olsa da ayny yerde görevine devam ediyor olmasy,

gerekmektedir.

Bu konuda; Millî E?itim Bakanly?y Personel Genel Müdürlü?ünün 17.01.2008 tarih ve 3959 sayyly yazysy bulunmaktadyr. !.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

11.06.2000 ile 04.03.2006 tarihleri arasynda, Aksaray, Amasya, Bartyn, Çorum, Gaziantep, Karabük, Karaman, Kyrykkale, Osmaniye, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerine atanan ve atama ?ekli veya türü ( kur'a, rotasyon, istek, özür hali, ilk atama, yeniden atama vb.) olan ki?ilerin a?a?ydaki dilekçe ile kurumlaryna ba?vurmalary gerekmektedir.

GÖREVY :

ÜNVANI :

ADI VE SOYADI :

BABA ADI :

DO?UM YERY VE TARYHY :

MEMURYYETE BA?LAMA TARYHY :

KURUMDA GÖREVE BA?LAMA TARYHY :

SYCYL NO :

EMEKLY SYCYL NO :

T.C.KYMLYK NO :

……………………………… MÜDÜRLÜ?ÜNE

………..tarihinde zorunlu hizmetin ifasy amacyyla ………… iline atandym. Atandy?ym dönemde ……….……. ili zorunlu hizmet kapsamyndaydy fakat 04.03.2006 tarih ve 26098 sayyly Resmî Gazete’de yayymlanan Millî E?itim Bakanly?y Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?ince bu kapsamdan çykaryldy bunun üzerine almakta oldu?um iki yyla ilave bir kademe uygulamasy da sonlandyryldy.

04.03.2006 tarih ve 26098 sayyly Resmî Gazete’de yayymlanan Millî E?itim Bakanly?y Ö?retmenlerinin Atama ve Yer De?i?tirme Yönetmeli?inin “GEÇYCY MADDE 3- (1) Bu Yönetmelikle yürürlükten kaldyrylan Yönetmelik kapsamynda zorunlu çaly?ma yükümlülü?ü öngörülen hizmet bölgelerine dâhil illerde zorunlu çaly?ma yükümlülü?ünü tamamlamak üzere görevli bulunan ö?retmenlerin zorunlu çaly?ma süreleri bakymyndan kazanylmy? haklary saklydyr.” Hükmü ve Millî E?itim Bakanly?y Personel Genel Müdürlü?ünün 17.01.2008 tarih ve 3959 sayyly yazysy Hükümlerince iki yyla ilave bir kademenin uygulanmasyny ve uygulamanyn yapylmamasyndan dolayy tarafyma tahakkuk ettirilmesi gereken ücretin ödenmesi konusunda gere?ini arz ederim.

15 /02/2008

AHMET KANDEMYR

!.DİKKAT.! Linki görebilmek için GİRİŞ Yapın yada ÜYE OLUNUZ.Lütfen

Düzenleyen emelgenc61 - 13-Temmuz-2008 Saat 00:51
IP  Tesekkur Et
Tesekkür edenler: m_gulen, beril, eylül81, erkanerbas,
m_gulen
Profesyonel Ögretmen
Profesyonel Ögretmen
Simge

Aktiflik
Seviye